Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetcommodore ve amiga arşivimi kaybettim
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: commodore ve amiga arşivimi kaybettim  (Okunma Sayısı 6687 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
muhendis
Ziyaretçi
« : Kasım 13, 2022, 21:21:37 ÖS »

merhaba

dün gece saat 3 e kadar uğraştıktan sonra nihayetinde ssd harddiskime windows 11 kurabildim driverlarıda yükledim sorunsuz çalıştı yedeğim olan amiga ve commodore staffların binlerce resim utility dedem rahmetli ismail dümbüllüye ait bilgilerin oldugu arşivim vs olan 1 terabyte harddiskimin kablosunu ekledim önce windows görmedi daha sonra bana bu harddiskin uyumsuz oldugunu biçimlendirme gerektigini anlatan bir uyarı mesajı verdi ben buna "HAYIR" ile cevap versemde formatlamış şimdi sorum şu bu dataları kurtarma imkanımız varmı neyle yada hangi programla kurtarabiliriz ? Sizlerden bir ricamda 35 yıllık birikimim emegim gitti çok üzgünüm bana arşivlerinzi açma imkanınız olurmu alakanıza şimdiden çok teşekkür ederim saygılarımla kalın sağlıcakla

Mühendis

Ufuk CINGAY 
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2022, 21:37:11 ÖS »

Geçmiş olsun.
Data kurtarma işini yapan profesyonel firmalar var.
İyi referensları olan bir firma bulmanızı tavsiye ederim.
Kendiniz uğraşırsanız geri dönüşü olmayan kayıplar oluşabilir.

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2022, 22:19:07 ÖS »

@fort_apocalypse çok teşekkür ederim bilgi içinde teşekkürler
recepMUM
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2022, 22:50:40 ÖS »

hdd hiç işlem yapmadıysan bunu kullan File Scavenger 3.2 Full (Dosya Kurtarma)

uzun tarama yaptır. hdd 1tb. zaman=sabır
kesinlikle kurtardığın bilgileri kurtarma yaptığın hdd içine saklamaya kalkışma.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2022, 23:04:59 ÖS »

Teşekkür ederim
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2022, 23:08:26 ÖS »

Zamanında benim de başıma benzer bir sorun gelmişti ve iki program kullanarak verilerimin yüzde 70 ini kurtarmayı başarmıştım. Bunlardan bir tanesi EaseUS Data Recovery Wizard 'ı sanırım,
diğeri ise test disk diye bir yazlımdı, internette bunu windows üzerinde çalıştırarak anlatıyorlar ama ben yabancı bir siteden kaynak bulup yazılımı bir cd ye yazdırarak açılışta boot ettirip öyle verilerimi kurtarmıştım, tamemen bozulmuş raw olmuş bir harddiskte denemiştim.

Nasıl kullanıldığına dair hiç bir şey aklımda kalmadı, siz önce EaseUS Data Recovery Wizard ı deneyin, bu program mutlak belli oranda veri kurtaracaktır, daha sonra yabancı sitedeki kaynaklara bakıp test diski deneyin.

Bu arada şunu da ekleyeyim, test disk programı hem veri kurtarmak için hemde çok fazla bad sektörden dolayı raw'e dönüşen diskleri de düzeltip sistemde görünür hale gelmesini çalışmasını sağlıyor, tabiki bu geçici olarak, misal harddisk 2gb alandan sonra diğer alanlarda bad sektör oluştuysa sınır aşıldığoda tekrar raw oluyor.
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2022, 23:14:14 ÖS Gönderen: segaa » Logged

murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2022, 23:15:49 ÖS »

Recuva diye bir basit program var ben daha önce kullandım bayaa resim kurtarmıştım.
Verileri kurtarırken başka bir diske kopyalayacak şekilde yapmanızı öneririm.
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2022, 23:18:26 ÖS Gönderen: murtek » Logged

COMMODORE VIC20; C16; C116; C64; C64C; AMIGA A500; A500+; A600; A1200; ATARI 800XL_512K; 1040ST; SINCLAIR ZX48; AMSTRAD CPC464; MSX VESTEL-FC200; SONY HB101P; SVI728; APPLE MAC CLASSIC; iBOOK G4;...
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 13, 2022, 23:17:11 ÖS »

teşekkür ederim deneyecegim
hekimoglu78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2022, 08:35:59 ÖÖ »

Linki paylaşıyorum, programı kur başka bir aynı kapasitedeki hdd ye tüm datalarını kurtarabilirsin. Mümkünse elektrik kesilmelerine karşı stabil çalışan bir notebook kullanarak yap. Başıma geldi programı denedim ve gayet başarılı bir şekilde tüm hhd mi kurtardım oldu.

https://wetransfer.com/downloads/abca77adc12bec02c9cc4fbd814ecf6420221114063247/217fcf7f8be04c2e567bc1d1c20ae37c20221114063247/7beb29

Ne aradığını bilmeyen, ne bulduğunu anlayamaz !
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 14, 2022, 09:41:03 ÖÖ »

Teşekkür ederim
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Kasım 14, 2022, 09:57:49 ÖÖ »

Commodore ve amiga arşivlerini varsa açmanız mümkündür?
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 14, 2022, 10:04:36 ÖÖ »

O harddiski kesinlikle kullanma.
Kurtarma işlemlerini kendin yapacaksan, kurtarılan dosyaların yazdırmasını başka disk üzerine yapmalısın.
Hızlı format işlemi yaptıysan yapılan işlem dosylarının üzerine örtülen beyaz bir çarşaftan başka birşey değil biliyorsundur, büyük kısmını kurtarabileceğini düşünüyorum.
Yine de sonsöz; önemli bir ariv gibi görünüyor bu sebeple pro bir firma ile çözmeye çalışsan daha mantıklı olur.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2022, 10:44:26 ÖÖ »

çok teşekkür ederim daha denemedim kendime yedek 1 harddisk bulayım öncelikle üzüldüğüm yönü commodore ve amiga arşivim dedemin ses dosyasları ve resimleri benim kişisel verilerimin gitmesi diğerleri bulunur elbette ama insan genede üzülüyor
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2022, 11:11:59 ÖÖ »

Windows altınnda yapılan hızlı biçimlendirmede, diskteki MFT veya GPT dosyası sıfırlanır. Bu dosyalar, diskinizdeki verilerin haritası gibidir; hangi dosyanın diskteki hangi sektörde/hücrede kayıtlı olduğu bilgisini barındırır.

Biçimlendirmeden sonra HDD'ye herhangi bir dosya kaydedip silmemiş iseniz, mevcut dosyalarınız yerli yerinde duruyor. Sadece hangi dosyanın nerede olduğunu gösteren dosyanın kurtarılması gerekiyor. Bunu da, üstteki mesajlarda tavsiye edilen Recuva veya  EaseUS Data Recovery Wizard gibi yazılımlarla yapabilirsiniz.

Yeri gelmişken tekrar hatırlayayım. Çok önemli verilerinizi mümkünse 3 farklı yerde yedekleyin. Birbirlerinden farklı coğrafi lokasyonlarda saklayacağınız iki ayrı HDD ile bulut servislerine yedekleme yaparsanız, her türlü felaket senaryosuna karşı hazırlıklısınız demektir
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Kasım 14, 2022, 11:49:34 ÖÖ »

Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için bundan sonra daha tedbirli olacağim
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: