PCI ses kartım var ve
sadece oyun oynarken cızırtı benzeri ses bozulmaları oluyor.
Oyun harici youtube, video, mp3 vs. sorunsuz çalışıyor.
Bozuk ses örneği: https://voca.ro/1b1en22qw4DkTelefon ile kayıt ettim o yüzden sanki sadece sağ taraftan geliyor gibi çıkmış ama her iki taraftan geliyor.
Ana kart: Asus prime b350plus
CPU: Ryzen 5 1600x
PSU: Thermaltake 650Watt - 6 aylık
Ses kartı: Emu 1212m PCI 2005 model.
Ekran kartı: GTX1650 - Bu modelin dışarıdan güç besleme girişi yok. Sadece Pci-ex üzeriden çekiyor gücü. Diğer iki ekran kartından tek farkı bu.
Yapılan testler:GTX1650 + onboard ses kartı ile denendi cızırtı yok.
Coil whine değil.
RTX2060s + emu1212m ses kartı ile cızırtı yok.
GTX960 + emu1212m ses kartı ile cızırtı yok.
Ses kartı ile GTX1650 arasına 2 kat karton koydum bir işe yaramadı. Zaten RTX2060S ve GTX960, GTX1650'den daha fazla güç harcayan kartlar. EMI gibi bir olay olsa daha fazla güç harcayan kartın daha fazla bozulma yapması lazım değil mi?
PSU olması mümkün değil hem PSU yeni hem de yukarıda belirttiğim gibi daha fazla güç harcayan kartlarda sorunsuz çalışıyor. Bilgisayarda kilitlenme vs. yok.
26.12.2022 - Çözüm.Başka ekran kartlarında da aynı sorunu yapmaya başlayınca detaylı araştırdım ve sorunun kapasitörlerden kaynaklandığına karar verdim.
Bu kart iki parçadan oluşuyor 1/4" çıkışların olduğu kartın komple kapasitörlerini değiştirdim ve sorun çözüldü. Yapmışken hepsini değiştirmek iyi bir fikir muhtemelen ama üşendim

Not: Bu ses kartının çeşitli varyasyonları çıktı yıllar içinde, benimki 2005 model. Bunu araştırırken piyasada başka modellerinin halen satıldığını görünce şaşırdım. Emu firması uzun süre önce topu dikti malesef, denk gelirse ürünlerini almayın. Çok eski cihazlar.