Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAleme ibret olsun diye... cezasını bekleyen dolandırıcının hikayesi...
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aleme ibret olsun diye... cezasını bekleyen dolandırıcının hikayesi...  (Okunma Sayısı 9986 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 30, 2022, 13:29:31 ÖS »

Arkadaşlar retro malzeme için uzun zamandır ikinci el alışveriş yapıyorum. Onca zamandır bir iki küçük çakallık denemesi dışında bir olumsuzluk yaşamadım. Bu ufak tefek olaylarda da hukuki dille "höööt" demem yeterli oldu.

5-6 ay önce teknik terimlere oldukça hakim olarak verilmiş ikinci el retro bilgisayar ilanı ile karşılaştım. Satıcı ile irtibata geçtim konuştuk ettik ve fiyatta anlaştık. Dolandırıcılıkla filan ilgisi olmayan birisi görünümü çizince ödemeyi banka hesabına eft yaptım. Eft açıklamasına da ödemenin ne için gönderildiğini açıkça yazdım. Bu çakal geçinen arkadaş sanırım eft itiraz süresini geçirmek için bir sonraki gün ürünü kargoya verebileceğini söyledi eyvallah dedim. Bir sonraki gün telefonlar açılmamaya, w.app mesajlarına cevap verilmemeye başlandı. Ben de banka ödeme dekontonu w.app üzerinden gönderip kibar bir dille ödemenin ne için gönderildiğinin açık olduğunu ürünü göndermesini gönderemiyorsa derhal iade etmesini söyledim. Arkadaşın birden dili çözüldü. Gece yolculuk yapmış, uyuya kalmış v.s v.s. İyi dedim hadi uyandın madem şu bilgisayarın fotoğraflarını ve videosunu gönder. Fotoğraf olarak saçma sapan bir bilgisayar kasasının fotoğraflarını gönderdi. Bu benim ödemesini yaptığım ürün değil deyince bu sefer internetten apar topar ürün fotoğrafı bulup gönderdi. "Geç bunları sen ödemeyi iade et" deyince de iletişim hatları yine koptu.

Olan bitenden sonra avukat olan arkadaşımı arayıp şikayet dilekçesi hazırlamasını rica ettim. Aslında çok çok zor bir şey değil. Olanı biteni doğru düzgün ifade edip delilleri eklemek yeterli. Neyse avukat arkadaş bu arkadaşın telefon numarasını isteyip birde ben görüşeyim dedi. W.app üzerinden başlattığı mesajlaşma trafiğine "gecenin şu vakti senin yüzünden dilekçe yazıyorum. Olan biteni yanlış anlaşılma olarak kabul edelim sen parayı iade et ben de dilekçe yazmakla uğraşmayayım" şeklinde giriş yapmış. Bu çakal geçinen arkadaş önce kargoyu gönderdim demiş karşılığında hangi kargo-takip kodu nedir şeklinde soru gelince 1-2 dk susmuş. Ardından "benim avukatım var çok mahkeme gördüm hiçbir şey olmaz" şeklinde atar yapınca arkadaş "avukatın varsa hangi baroya bağlı olduğunu ve sicil numarasını vermen yeterli ben kendisiyle bağlantıya geçerim" şeklinde cevap verince arkadaş yine 1-2 dk suskunluk geçirmiş. Bu sefer hakkında HAGB, denetimli serbestlik kararları olduğunu ve çok mahkemeye çıktığını ve kendisine hiçbir şey olmayacağını söyleyip ( ve koz verince ) lütfedip parayı 1 hafta sonra iade edeceğini söylemiş arkadaşta tamam madem demiş.

Neyse arkadaşla bu w.app görüşmesi sonrasında avukat arkadaş ile yaptığım görüşmede "olm adamın hakkında HAGB, denetimli serbestlik varsa cesaret edemez bir hafta bekleyelim bakalım ne yapacak ben de merak ettim" şeklinde tavsiye alınca beklemeye başladık. Bir hafta sonra bu sefer ikimizin de telefonlarına cevap verilmeyince avukat arkadaş "bana bırak" dedi. Şikayet dilekçesi, ifade ve deliller -hay aksi- benim hatam sonucu bir parça eksik verildi Daha sonra ikinci ve üçüncü ek dilekçelerle ek beyan ve delil sunumu yapıldı. Masum

Dilekçeden yaklaşık 15 gün sonra şahsın annesi karakola ifadeye çağrıldı zira kullandığı telefon hattı annesinin üzerineymiş. Annesinin ifadesi üzerine oklar bu arkadaşa dönüp soruşturma bir parça derinleştirildi ve 2-3 ay sürdü.

Nihayetinde bu arkadaş ifade vermek üzere karakola davet edildi. Arkadaşa prosedüre uygun olarak ilk ifadem ve dilekçem gösterildi -ki eksiklikler taşıyan ifadem ve deliller için kendinden çok özür diliyorum. Arkadaşta doğal olarak bu materyallere göre savunma yaptı. Yalan zırvalamaya devam etse de nihayetinde eksik ifadelerim sonucunda olayın uzlaşmaya bağlı basit dolandırıcılık eylemi olayı olarak görüleceğinden suçu kabul etti. İfadesinden 1,5 ay sonra hakkında nitelikli dolandırıcılıktan Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Bu aşamadan sonra artık şikayetimi geri çekmem de çok çok bir anlam ifade etmeyecek zira dava kamu davası ve ben müştekiyim. Ha ilk duruşmada davaya müdahil olmak istediğimi belirteceğim dilekçeyi verip avukat arkadaşı vekil atayacağım ve üst sınırdan ceza alması için elimden geleni yapacağım o ayrı.

Bunları uzun uzun neden yazdım. Olur da ( umarım olmaz ) başınıza benzer bir durum gelirse sağda solda yazan "uğraşmayın takipsizlik çıkar" yorumlarına aldırmadan düzgün bir dilekçe hazırlayıp yanına dilekçenizi eklemeyi ihmal etmeyin. Her zaman yazıyorum tekrar yazayım yaptığınız ikinci el alışverişlerde ödemeyi banka yoluyla yapıyorsanız eft açıklaması kısmına mutlaka "*** sitesindeki **** marka *** model ürün karşılığında gönderilmiştir" şeklinde not düşün.

Diğer konu da son bir yıldır bu retro ile ilgili teknik terimlerin kullanıldığı buram buram dolandırıcılık kokan ilanlarda bir artış oldu. İki üç defa forumda tartışması-incelemesi yapılan bir üründen hemen sonra sağdan soldan bulunan sahte fotoğraflarla bu ürün için açılmış sahte ilanlara da denk geldim Forum üyeleri zaten gayet düzgün insanlar onları tenzih ederek bu birilerinin!!! forumu dışarıdan takip ederek ilan senaryoları hazırladığı konusunda ciddi şüphelerim oluştu. Olur da buraları takip ederek sahte satış ilanı için malzeme arayan arkadaşlar varsa onlara not olarak ;

Alıntı
Yapmayın evladım, yapmayın yavrucuğum. Bak Ağır Ceza Mahkemesine gider iş. Adliyede duruşma salonu önünde duruşma saatini beklerken gasp, yaralama, adam öldürme suçundan yargılananlarla oturup sohbet etme, çay içme imkanınız olur. Mahkeme heyeti önüne çıktığınızda ne yapacağınızı şaşırıp baş parmağınızı emip cenin pozisyonu alırsınız. Hadi konuşmaya çalıştınız çıkardığınız anlamsız sesleri dinleyen bile olmaz. Kendinize ceza avukatı ararsınız bulduğunuz ceza avukatı dosyaya bakmak için sizden araba - ev sattırabilecek rakamlar talep eder. Çakal diye geçinirken kendinizi atamasını bekleyen koğuş oğlanı adayı olarak bulursunuz.

canorhan78
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2022, 13:46:48 ÖS »

çok şerefsiz var çok . Letgoda özellikle.
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2022, 14:22:59 ÖS »

Sürecin olumlu sonuçlanmasına sevindim. Online alışveriş vahşi batı gibi.

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2022, 16:14:11 ÖS »

Gitmiş birde annesinin telini yazmış şerefsiz kaç yaşında insan bunun yüzünden karakollarda uğraşıyor. Hakim bunu fark ederse eminim iyi ceza çakar...

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2022, 16:49:20 ÖS »

Davanın sonucunu merak ettim, sonuçlanınca paylaşırsanız sevinirim.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2022, 17:12:36 ÖS »

Umarım güzel bir ceza alır da bir daha kimseyi dolandırmayacağını kimsenin malına parasına göz dikmeyeceğini anlar
Linkte İlker'in de nasıl dolandırılmaya çalışıldığını anlattığı video var aynı şahıs facebook üzerinden bire bir aynı taktikle beni de dolandırmaya çalıştı daha önceden İlker in videosunu izlediğim için satıcıyla yani dolandırıcıyla iletişiöde sıkıntı yaşamaya başlayınca hatırladım İlker'in videoya tekrar bakınca aynı kişi olduğunu anladım ve İlker'in taktiğini kullanarak paramı geri aldım tabiki bu süreçte İlker'le de wapp tan yazıştık taktiktr verdi sağolsun.

https://youtu.be/NB_EuZkdfEY
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2022, 18:06:07 ÖS »

Malesef  ,çok aşırı derecede sahtekar , yalancı ve dolandırıcı insanlar retro dünyasına dadanmış.Aşağıdaki olayda benim başımdan geçti.

ismi çok bilenen bir satış sitesine bir ürün koydum satmak için , yurtdışından yabancı isimli adamın biri cebime watsupdan mesaj atıyor. ben yurt dışında yaşıyorum.satış ilanınızı gördüm ürünü alacağım. Ama arkadaşım asker bilmem ne yabancı ülkesinden felan bahsediyor.Benden ürünü postaya verip adrese gönderebilirsem alacağını söylüyor. Adama diyorum ki Önce para , sonra ürün gönderim yaparım diyorum.Afedersiniz! Dankalak hala anlamıyor.ingilizce ,güzel kelimelerle  ağızına çaktım. sus pus oldu.Bir dahada bir şey yazamadı.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2022, 19:44:33 ÖS »

@Aktug Geçmiş olsun. Kimin ne olduğunu bilemezsiniz, insan herkesi kendi gibi zannedip güveniyor, olan dürüst insanlara oluyor. Emin olmadan alışveriş yapmamak gerekiyor. Böyle hayırsız evlatların yüzünden masum ana babalarda arada yıpranıyor yazık o insanlara. Ney

DO-IT-YOURSELF
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2022, 19:58:25 ÖS »

Bu işi meslek haline getirip sürekli yapanlar var, heleki letgoda bir kişi var ki dolandırcılık ilanlarını 2-3 yıldır görüyorum, ben ve diğer kullanıcılar şikayet ettikçe hesabı banlandıkça ertesi gün tekrar başka bir hesapla ilanlarını açıyor,

özellikle ps vita- ps4- ekran kartı- kulaklık gibi ürünlerin fiyatını düşük yazarak çok kolay ilanının ilgi görmesini ve satılmasını sağlıyor, son dönemde bu dolandırcıyı dmg gameboy ilanları açarken görüyorum, şimdi bile letgo da bir sürü ilanı var 600 liaran ilana koymuş.

Aramızda böyle hukuk işleriyle uğraşan arkadaşlarımız varsa Uğraşmak isterse letgoda gameboy diye aratsın istanbul şehrinde bir sürü ilanı çıkacaktır.

Bu dolandırıcı ilan açıklamasına önceden hep şu bilgiyi girerdi silivri 2. etap bilmem neresinden elden teslim ederim, kargoda yaparm.

Silivri'yi seçmesinin asıl nedenlerinden biri İstanbul'un en uzak bölgelerinden biri olması, bu yüzden alıcı ürünü elden teslim almak yerine kargo ile almak zorunda kalsın.

Maalesef ülkenmizdeki internet dolandırıcılığıyla ilgili yasalar ve cezalar çok gevşek ve caydırıcı değil, daha ağır cezalar ve yaptırımlar getirilmeli.

Saf insanların çoğu maalesef bu dolandırıcıların tuzağına düşüyor.
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2022, 20:00:24 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2022, 22:23:07 ÖS »

Tebrik ederim abi seni. Yani forumda hepimiz buna üşenmeyip dilekçemizi versek böyle insanlardan büyük oranda kurtuluruz. Umarım iyi bir ceza alırda ibret-i alem olur (böyle mi yazılıyor bilmiyorum ). Almasa bile böyle mahkemede sürünmek bile ona ders olur bence.
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 01, 2022, 08:56:23 ÖÖ »

Tebrik ediyorum. Sonuna kadar giderek herhangi bir uzlaşmaya varmadan, alabileceği en üst cezayı almasını sağlamanızı dilerim. Hepimizin yıllardır açlığını iliklerine kadar hissettiği bir yudum adalet duygusu için..

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2022, 09:37:57 ÖÖ »

Geçmiş olsun Aktuğ.

Ben de genellikle Dolap ve benzeri platformlarda PS5 dolandırıcılarına rastlıyorum. 9-10 bin TL'den çift kollu, CD'li cihaz ilanı açıp yorumlarda "şu numaradan ulaşın" diyerek kurbanlarını ağlarına düşürmeye çalışıyorlar Bu tür ilanları gördükçe hem şikayet ediyor, hem de dilim döndüğünce yorum yazarak insanları uyarmaya çalışıyorum. Ancak sistem ilan sahibine yorum silme yetkisi verdiği için pek uzun ömürlü olmuyor bu uyarılar.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2022, 09:48:46 ÖÖ »

Geçmiş olsun, ne yazık ki dolandırıcı sayısı, satıcı sayısını geçti son zamanlarda.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 01, 2022, 10:50:16 ÖÖ »

Geçmiş olsun, ne yazık ki dolandırıcı sayısı, satıcı sayısını geçti son zamanlarda.

Kimse anasından suçlu olmak için doğmuyor.
Suç ve suçlu sosyolojik olgulardır. Toplum ve toplumun içinde bulunduğu koşullar suçun şeklini ve suçlunun kimliğini belirler.
Son zamanlarda bu tür kişiler ve olaylar artıyorsa bunda bütün toplumun payı vardır.

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2022, 10:59:27 ÖÖ »

Ben biraz garip olacak ama çok büyük resimden bakıyorum olaylara bazen

Sonuçta insan et yiyen köpek dişleri olan içinde bastirilmaya çalışılan vahşilik olan bir canlı

Zeki olması bunun bu vahşiliğini sadece kurallar koyarak bastırilmaya çalışmasından öteye gitmeyebiliyor bazen

O yüzden cinayetler sadistlikler ve birçok kotu şeyi görebiliyoruz nadir de olsa bence

Sinan abinin söylediği gibi sosyolojik ekonomik kültürel kötüye gitmeler bu vahşiliği dışarı çıkarıyor ve tetikliyor bence

Bu kimi zaman hırsızlık dolandırıcılık üçkağıtçılık olduğu gibi kimi zaman acımasızca katillerin ortaya çıkmasına da neden olabiliyor

Yani sonuç olarak biz insanı biraz fazla abarttık bence

Sonuçta dolaşım sindirim iskelet sistemi gibi çoğu canlılardan farklı olmayan bir yapıya sahibiz ve artık teknolojik üstünlüğün bizi üstün bir varlık olarak göstermesine inanmamalıyız sonuçta bir canlıyız ve maalesef bunu yaşayarak öğreneceğiz
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2022, 11:01:31 ÖÖ Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: