Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAleme ibret olsun diye... cezasını bekleyen dolandırıcının hikayesi...
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aleme ibret olsun diye... cezasını bekleyen dolandırıcının hikayesi...  (Okunma Sayısı 9988 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 01, 2022, 11:37:54 ÖÖ »

Arkadaşlar yorumlar ve iyi dilekler için teşekkür ederim.

Savcılık dosyasını tamamen bilgisayarıma indirip okuma fırsatım oldu. Sağda solda "savcılık ilgilenmiyor, takipsizlik verip geçiyor" yorumlarının aksine olayla gayet derinlemesine ilgilenilmiş. Kullandığı telefonun bağlı olduğu baz istasyonlar ve muhtemel adresini gösterecek kadar detaylı HTS kayıtları, kendi bankasından suç tarihinde internet şubesinde hangi sayfalarda dolaştığına kadar detaylı dökümler, parayı çekerken ATM görünütüleri dosya içeriğinde mevcut.

İfadesindeki bazı konulara "yalan" dememe gerek yok zaten dosya içeriğini görmeden ifade verdiğinden "ben yalan söylüyorum" demiş. Ben dilekçe ile bu yalanların altını çizmekten büyük mutluluk duyacağım.

Yine ifadesi annesinin ifadesi ile çelişiyor. Aslında annesi de konuya çok uzak değil. İfadesinde "gönderecektik, annemin ( sanığın büyük annesi ) rahatsızlığı sebebiyle unuttuk" şeklinde açıklama getirmiş. Kıymetli oğlu başka telden çalıyor.

Annesinin ifadesi suç tarihinden yaklaşık 45 gün benim dilekçemden de yaklaşık 15 gün sonra alınmış. İfadesinde "oğlum adına müştekinin zararını karşılamak istiyorum" şeklinde beyanı var. Fakat karşılanan zarar filan yok. Allah aşkına IBAN numaramı bulmak çok mu zor? Oğlu internet şubesinde cirit atmayı, şans oyunları ödemeleri yapmasını biliyor ama kendisine gelen ödemenin dekontunu görüntüleyip IBAN numaramı bulmayı bilmiyor

Bu kısım sanık için de geçerli. Olayın savcılığa yansıdığını görüyorsun, annen işin içine giriyor. Gönderdiğim tutar öyle at deve değil. Üçer beşer sağdan soldan toplanıp denkleştirilebilecek bir rakam. Buna rağmen ödemeyi iade etmiyorsun zira halen daha savcılık takipsizlik verirse paranın üzerine yatarım hevesi var. Nasıl bir hırs ve azimse son dakikaya kadar "takipsizlik gelir biz de paranın üzerine yatar güleriz" inancı oluşmuş.

Dün akşam ve bugün telefonla ulaşmaya çalıştılar. Sanığın ve annesinin numarası engelli. Başka bir numaradan ulaşıp "şikayetini geri çek yoksa ödemeyi alamazsın şeklinde" konuştular "tamam!!! hemen gidiyorum" şeklinde cevap verem üzerine 24 saat sonra tekrar arayıp bu sefer "uzlaşmak istiyoruz" dediler. Ben de gayet sakin şekilde uzlaşmak için törelerim gereği Abraham Lincoln soyundan gelen birisinin aracılığını kabul edebileceğimi söyledim. ( bkz. Massachusetts töreleri ) Ardından tekrar arayana da "hadi iyisiniz insaflı günümdesiniz George Lucas arayıp ricacı olsun konuyu kapatalım sizi gidi keratalar" dedim (bkz. kadim dostum Guybrush Threepwood' un hatrı ). Evet bunlar aynen oldu Nihayetinde uzlaşma şartları konusunda kanunen bir sınır yok. Ben paradan geçtim o para karşılığında sirk kurup sirk mensubu!!! edeceğim çok kişi olacak. Uzlaşma filan yok. Az daha sabrımı zorlarlarsa TCK 123' ten arayanların hepsi hakkında telefonla ısrarla arayarak huzur ve sükunu bozmaktan suç duyurusunda da bulunabilirim. Neyse dertleri defolup gidip dilekçeyle dosyada belirtsinler. 

« Son Düzenleme: Aralık 01, 2022, 11:51:41 ÖÖ Gönderen: Aktug » Logged
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 01, 2022, 11:59:41 ÖÖ »

Geçmiş olsun, ne yazık ki dolandırıcı sayısı, satıcı sayısını geçti son zamanlarda.

Kimse anasından suçlu olmak için doğmuyor.
Suç ve suçlu sosyolojik olgulardır. Toplum ve toplumun içinde bulunduğu koşullar suçun şeklini ve suçlunun kimliğini belirler.
Son zamanlarda bu tür kişiler ve olaylar artıyorsa bunda bütün toplumun payı vardır.

Konu şahsın ilk suç girişimi değil. Öyle olsaydı şikayetimden vazgeçerdim mahkemede de iki kulağı çekilirdi HAGB verilirdi ıslah olmaya aday şekilde 5 senesini edebiyle geçirir konu kapanırdı. Bu arkadaş Vergi Kanunu, Askeri Ceza Kanunu, TCK ne varsa son 10 senedir içinden geçmeye çalışmış ve halen daha rahat durmuyor. Mahkeme kamu adına ıslah olup toplumda yeri olsun diye HAGB, denetimli serbestlik veriyor bu arkadaş bunları dışarıda kalıp daha fazla suç işlemek için fırsat olarak görüyor.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Aralık 01, 2022, 12:29:06 ÖS »

Bir kere o yola giren kimse bir daha kolay kolay ıslah olmuyor.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2022, 17:59:11 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 01, 2022, 20:09:11 ÖS »

Çok geçmiş olsun. Baltayı taşa vurmuş bu sefer.
Solomon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 01, 2022, 22:22:03 ÖS »

Yaşadığımız ekonomik sıkıntıların ve bu tarz ahlaksızlıkların temeli adalet sistemine güven kalmaması. Suçluyu cesaretlendirip mağdurun ümidini kırıyor.

İkinci el sitelerde hiç sorun yaşamadımm ama başka konularda müşteki olduğum senelerdir süren bir kaç dava var. Kazansam bile karşı tarafı caydırıcı sonuç alacağımı zannetmiyorum. Sırf huzursuz olsunlar diye vazgeçmedim.

C64 Breadbin | C64C | C64G | SX64 | VIC 20 | Plus4 | C128 | C128D | 1541 I-II
A500 | A500+ | A600 +Gotek | A1200 | A2000 | A4000 | CD32 | CDTV | A590
1084S-MPS1230-MPS801-MPS1200-Vic 1520
Atari 2600,800XL,65XE,1040ST |Sinclair ZX Spectrum | Amstrad CPC464,6128 | Oric 1 | Oric Atmos | MSX vb.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 02, 2022, 08:57:27 ÖÖ »

Hocam sizi can-ı gönülden tebrik ederim. Maalesef hukuk sistemimize olan güvensizliğimizden ötürü çoğu insan bu gibi olayların ardını bıraksa da siz sonuna kadar giderek en doğru olanı yapmışsınız. Arkadaşın sizden çalabileceğini sandığı ücret ne kadar bilmiyorum ama küçük meblağalar için bile bu kişiler cezai karşılığını almalı. Yoksa satıcıdan çok dolandırıcı var demeye devam ederiz.

Batman Begins filminde Ra's Al Ghul'un da dediği gibi: "Suçlular toplumun hoşgörüsünden beslenir, yasalarıyla alay ederler".

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 02, 2022, 12:00:28 ÖS »

Çok güzel yapmışsınız.. Azminize hayran kaldım.. 

muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 02, 2022, 20:33:13 ÖS »

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bunun gibi dolandırıcılar yüzünden internetten soğudum alışveriş yapmaya çekiniyorum açıkçası Azminiz gerçekten ve umarım meyvesini verir ve hakeden ceza verilir saygılarımla
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 13, 2023, 17:33:37 ÖS »

- -

İşlem tamamlandı.  Verdiğim para mı? Ceza indirimi almak için son duruşmadan 4 gün önce hesabıma iade etti fakat iade ettiğine dair dekontu ve beyan dilekçesini mahkemeye sunmadı. Kahretsin ki ben de iade edildiği ile ilgili beyan vermeyi unuttum!!! ama bunu beyan etmek benim görevim değil sonuçta 
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 13, 2023, 17:44:49 ÖS »

Hocam sizi tebrik ederim. Ben böyle insanlara karşı kesinlikle anlayış ya da hoşgörü gösterilmemesi taraftarıyım. Olayın sonuna kadar yasal açıdan takipçisi olduğunuz için sizi can-ı gönülden tebrik ederim. Dolandırılan miktarın boyutuna bakılmadan kesinlikle böyle cezaların verilmesi gerekiyor.

Tek bir noktayı anlamadım (hukuk dilini bilmediğim için); bu çok uyanış arkadaş 4 yıl hapis mi yatacak şimdi, yoksa mahkumiyeti başka bir cezaya mı çevrildi?

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Temmuz 13, 2023, 19:24:03 ÖS »

Tebrikler böylelerine acımayacaksın, bu dolandırılma olayı kapanıp gitseydi muhtemelen bu şahıs hala birilerini dolandırmaya çalışıyor olacaktı, sizin gibi bilinçli ve hakkını arayan insanların çoğalması lazım ki bu tür internet dolandırıcıları piyasadan silinsin gitsin.

Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 13, 2023, 22:36:41 ÖS »

Hocam sizi tebrik ederim. Ben böyle insanlara karşı kesinlikle anlayış ya da hoşgörü gösterilmemesi taraftarıyım. Olayın sonuna kadar yasal açıdan takipçisi olduğunuz için sizi can-ı gönülden tebrik ederim. Dolandırılan miktarın boyutuna bakılmadan kesinlikle böyle cezaların verilmesi gerekiyor.

Tek bir noktayı anlamadım (hukuk dilini bilmediğim için); bu çok uyanış arkadaş 4 yıl hapis mi yatacak şimdi, yoksa mahkumiyeti başka bir cezaya mı çevrildi?

Tam yatarını bilmiyorum ama sanırım suçu denetimli serbestlikte işlemiş ve daha önceden başka mahkemelerden HAGB ( hükmün açıklanmasının geri bırakılması ) kararları var. "Kolluk kuvvetlerine ihbar edilmesi" gibi bir bölüm var yani yakalanıp tutuklanıp cezaevine gönderilecek sanırım. Ne kadar yatar bilmiyorum.
Tengrist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 14, 2023, 04:53:33 ÖÖ »

Sanığın önceden, 5 senesi dolmamış bir Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması kararı var, bu süreçte suç işlendiği için cezasız bırakılan hüküm açıklanacak ve eski suçtan yürütülmeyen cezası da eklenecek. Ek olarak 4 sene ve ve adli para cezasını ödemezse 160 gün ek yatarı var.
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Temmuz 14, 2023, 12:28:16 ÖS »

@Aktug, sizi tebrik ediyorum.
Çocuğa, ailesine, içinde bulundukları kısır döngüye bir insan olarak çok üzülüyorum ama bir haksızlığın adalete kavuşmasını görmekten duyduğum hazzı tarif bile edemem.

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
arne_saknussemm
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 14, 2023, 13:46:48 ÖS »

Azminiz ve sabrınız için tebrik ederim. Olayın peşini bırakmamanız müthiş bir şey. Ayrıca buna paralel olarak yasal sürecin gerektiği gibi işlemesi de.

Çok şükür bu zamana kadar başıma bu tipte olumsuz bir durum gelmedi. Güvenli satın alım hizmeti sunan platformlarda işlem yapmakta ısrar etmemin de etkisi var sanırım. Artı en basit bir ürün bile alacak olsam satıcının profilini didik didik ederim.

Sürecinizdeki en önem verdiğim konu da sizin de yaptığınız gibi ''delillendirme'' işlemi. Herkesin mutlaka alışkanlık edinmesi gereken bir şey. En güvenilir platform veya tanıdık/arkadaş bile olsa havale/eft yapılacaksa, açıklama kısmına mutlaka gerekli detaylar yazılmalı. O da yetmezse alım, sohbet ve ödeme sürecine dair ekran görüntüsü vs. ne varsa elinizin altında tutmak. Birkaç saniye sonra neler olacağını kestiremeyiz.

Tıpkı bu başlıktaki süreç gibi.

Mütevazı yoldaşlarım;

Sony Vaio VGN-FE590P / PS1 / PS2 Slim / PSP

Nintendo GB DMG-01 / GBC / GBA SP AGS-101 / DS Lite

Nokia N-Gage QD
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: