Uzun zamandır yazı paylaşmadım. En son ne zaman paylaşmıştım onu bile unuttum...
Pandemi, iş güç derken, ki hala işlerim oldukça yoğun, kafa dağıtmak için ufak, uzun zaman almayacak, bir haftasonu bitirilebilecek tarzda bir şeylere zaman ayırmaya çalışıyorum...
Bunlardan birisi de geçende dolapları düzenlerken fi tarihinde elime geçmiş hurda DS Lite'lara baktım. Önce bunları full tamir edeyim bari düşündüm. Sonra o iş çok sıkıcı geldi

Zaten evde DS Lite'lar üst üste birbirini şeyediyo

dedim...

Sonra bunlara ne yapılabilir diye düşünürken zamanında üst ekranı kırılmış DS'leri alt ekranlarını kullanarak SLOT-2 üzerinden GameBoy Advance oyunlarını oynatan, bir anlamda gameBoy Micro'ya kinayeli bir gönderme yaparak, "Macro" denen projeler yapıldığını hatırladım...
İkisinin de üst ekranı kırıktı, bazı tuşlar eksik, birinin alt ekranı da kırık diğerinin digitizer'ı ağır çizilmiş ama ekran OK... Dedim bak buradan bir makro çıkar

DS Lite'ın üst ekranı olmadan çalışabilmesi için bu MACRO projelerinde küçük bir trik var, bu gösterdiğim kontak noktalarına (LEDA2 LEDC2 yazan yerlere) 330Ohm'luk bir direnç lehimliyorsunuz, DS Lite üst ekran var zannediyor ve açılıyor

Kabaca MACRO için ortamı hazırladık böylece...

... ve koyulduk çalışmaya