Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetM.U.G.E.N Oyun kapanma sorunu.
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: M.U.G.E.N Oyun kapanma sorunu.  (Okunma Sayısı 5837 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2022, 19:29:05 ÖS »

@feuer,  Ben boss karakter değiştirmeyi bir türlü beceremedim, yabancı kaynaklarda anlatılan herşeyi yapmama rağmen boss karakter ekleyemedim.

Mesela indirmiş olduğum oyunda Shoa Kahn (order 5) boss karakter olarak ayarlanmış, Motaro,Goro, ve Kintaro da alt (order 4) boss olarak ayarlanmış,

Shang Tsung ve Quan Chi ise 2. alt (order 3) boss karakterler olarak ayarlanmış.

Ben bu 2. alt boss karakterlere başka bir karakter (moloch) daha eklemek istiyorum,

Yaptığım ayarlar ise şöyle.
moloch, stages\MK6\The_Nexus.def, includestage=0, order=3

options kısmı ise önceki hali şöyle
arcade.maxmatches = 12,1,2,3,1,1,1,1

Benim yaptığım ayarla options kısmı ise şöyle
arcade.maxmatches = 12,1,3,3,1,1,1,1

Bu ayarları yapmama rağmen moloch bir türlü alt boss karakter olarak çıkmıyor.

Neyi yanlış yapıyorum acaba bilgin var mı?

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 22, 2022, 21:27:35 ÖS »

Şu videoyu izle

https://www.youtube.com/watch?v=KuMfDjccFl0

oyundan çıkardığın karakterin common1.cns dosyası içindeki ilgili bölümü temizleyip yeni koyduğun karakterler ilgili girdiyi yapıcaksın.

battle plan için gerekli portrait iconu fightfx.sff dsoyası içinde konumla
çıkardığın karakterinkini sil.

Bir de bu şekilde dene.

Boss ve sub-boss olayının çalışıp çalışmadığını anlamak için diğer farklı orderları karakterlerden temizle bakalım nasıl olacak. Yani sub boss olarak sadece moloch u işaretle order = 3 olan dier karakterleri 1 yap.

Ben de daha denemedim bu kısmı.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 22, 2022, 21:42:21 ÖS »

Şu videoyu izle

https://www.youtube.com/watch?v=KuMfDjccFl0

oyundan çıkardığın karakterin common1.cns dosyası içindeki ilgili bölümü temizleyip yeni koyduğun karakterler ilgili girdiyi yapıcaksın.

battle plan için gerekli portrait iconu fightfx.sff dsoyası içinde konumla
çıkardığın karakterinkini sil.

Bir de bu şekilde dene.

Boss ve sub-boss olayının çalışıp çalışmadığını anlamak için diğer farklı orderları karakterlerden temizle bakalım nasıl olacak. Yani sub boss olarak sadece moloch u işaretle order = 3 olan dier karakterleri 1 yap.

Ben de daha denemedim bu kısmı.

Mevcut alt bossları çıkarmak istemiyorum, ilaveten başka bir alt boss daha eklemek istiyorum. Bu önerdiğin çözüm denemek içinse denerim ama ben değiştirmek değil eksta olarak eklemek istiyorum.

Bu arada common1.cns dosyası hangi program ile açılıyor ve ilgili bölüm tam olarak nasıl bir metin içeriyor,

ayrıca fightfx.sff  dosyasını hangi program ile editleyeceğim onu da anatabilirsen sevinirim.

Kusura bakma çok fazla detay istiyorum ama mugen ile daha bir kaç hafta tanışmış biri olarak hiç bir şey bilmiyorum sayılır. Sadece karakter ekleme ve bir kaç basit ayarları öğrenebildim. :S

Edit:1
alt boss karakterleri oder 1 yaptım moloch order 3 yaptım ancak çalışmadı  karakterler hala alt boss olarak çıkıyor, benim eklediğim çıkmıyor.

Edit:2

Dosyaları açmayı video ile öğrendim ancak videodaki adam herhangi bir karakteri silmiyor, karakter ikon adreslerine göre boş gelen yere kendi karakterini ekliyor, aynen bende onun yaptığı gibi yaptım hiç bir değişiklik olmadı. :S Videodakinin aksine alt boss karakteri silip onun yerine kendi boss karakterimi ekleyip denemedim, belki o şekilde olabilir ama ben alt boss karakter silmek istemiyorum, fazladan eklemek istiyorum.
« Son Düzenleme: Aralık 23, 2022, 00:45:39 ÖÖ Gönderen: segaa » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 23, 2022, 10:20:02 ÖÖ »

silmeni sadece deneme amaçlı istedim, sonra tekrardan boss ve sub-boss orderlarını eski haine getirebilirsin.

karakter eklemek çıkarmak kolay ancak o videoda anlatılan battle plan ekranında  karakterlerin portrait iconlarının doğru görünmesi için yaılması gereken bir durum.

common1.cns - herhangi bir text editörü ile açabilirsin mesela notepad
.sff dosyalarını fighter factory ile açabilirisin.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Aralık 23, 2022, 11:55:41 ÖÖ »

silmeni sadece deneme amaçlı istedim, sonra tekrardan boss ve sub-boss orderlarını eski haine getirebilirsin.

karakter eklemek çıkarmak kolay ancak o videoda anlatılan battle plan ekranında  karakterlerin portrait iconlarının doğru görünmesi için yaılması gereken bir durum.

common1.cns - herhangi bir text editörü ile açabilirsin mesela notepad
.sff dosyalarını fighter factory ile açabilirisin.

Evet alt boss karakteri silip çıkardım yerine kendi karakterimi ekledim videodaki gibi ve oldu.Kendi eklediğim karakter alt boss olarak merdivende çıkmaya başladı. Bunu şimdi karakter silmeden nasıl alt boss eklerim acaba.  

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 23, 2022, 13:09:29 ÖS »

şunu dener misin

moloch karakterinin def dosyasını açıp

Şu satırı ekler misin?

author = "Boss"

[Info] altında name ve displayname den sonra boşluk bırakıp ekleyebilirsin.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 23, 2022, 17:35:40 ÖS »

Ekledim doğru yaptıysam olmadı maalesef.

name = "moloch" author = "Boss"
displayname = "moloch" author = "Boss"

Aslında videodaki anlatımla oluyor ama tek sorun karakteri silmeden nasıl yapılır o kısmı çözemedim.

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Aralık 24, 2022, 00:38:23 ÖÖ »

fatality.st dosyasının içinde bununla ilgili pekçok bölüm var.

notepad ile aç, boss kelimesini arat

shang tsung ve quan chi (order = 3)
goro kintaro motaro (order = 4)
shao kahn (order = 5)

bu 3 çeşit boss ile ilgili bölümler var.

benim oyundaki order dizilimi

bu karakterler battle planda önceden tanımlanıyor. eğer gereken girdileri yaparsan karakterin battle planda görülecektir. yapmazsan goro görünür ama goro yerinde moloch olabilir. moloch simgesini sadece maçtan önce görürsün.

bir karaktere order = 0 verirsen arcade maçlarda karşına gelmez.

blaze order = 6
chameleon, khameleon, triborg order = 7
hydro order = 8
olarak shao kahn yendikten sonra secret battle şeklinde çıkıyor benim oyunda

bir de şunu dene
goro kintaro motaro def dosyaları içindeki name = değerlerini değiştir

name = goro değiştir name = goro1 yap
name = kintaro1
name = motaro1

bu name değerleri değişince belki moloch battleplan da yer alır. ancak bu seferde sub-bossların simgesini sadece maçtan önce görürsün diye düşünüyorum.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 24, 2022, 11:59:16 ÖÖ »

fatalityst dosyasının içinde boss isimleri yok hocam, sadece boss kelimesi var.

Ancak şunun farkına vardım, merdiveni oynarken alt bosslardan kintaro simgesi vardı ama oyun içinde moloch çıktı, moloch order 3 olmasına rağmen order 4 müş gibi çıktı, dövüşten önce kintaro simgesi vardı.

Bende select.def dosyasına girerek moloch'u order 4 yaptım, yine merdivene girdim en son karakterte shao kahn simgesi vardı ancak dövüşte moloch çıktı. shao kahn order 5 ti ben moloch'u order 4 yapmıştım.

Neyi yanlış yapıyorum çözemedim. Bu arada bu edit yaptığım oyun mugen versyon değil, ikemen go mk solna edition.

Linki buraya ekliyorum, istersen bir bak oyun dosyalarına nerede hata yapıyorum acaba,ikemen go versyonunu denemediysen denemeni de tavsiye ederim, mugenden çok daha fazla özellik ve görüntü kalitesi var.

https://www.mediafire.com/file/xx954xeyxcceug0/Mortal_Kombat_-_SE_Ikemen_1.0.rar/file

Alttaki linkte de ikemen go ile ilgili bilgiler verilmiş, gizli karakter boss karakter ekleme vs falan ama ben birşey anlamadım.
https://github-wiki-see.page/m/ikemen-engine/Ikemen-GO/wiki/Miscellaneous-info

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 24, 2022, 17:25:46 ÖS »

Benim bilgisauyarımda RenderMode = OpenGL kullanabildiğim için orjinal mugen mkp oyunlarında görüntü kalitesi sorunum yok.

ikemen mkp için alternatif oyunlar olmadığından kullanmak mantıklı gelmiyor.
Mortal Kombat Project (mkp) belirli bir sistematik ile çalıştığı için ikemen go tamamen portlamak çok zor olur, karakterler çalışmaz, pit fatalityler çalışmaz vs...

Şimdi borg diye bir eleman var bu mkp update etmiş, bu kullandığımız karakterler MKP2.5 Final Patch5 VE MKP2.9 uyumludur bu sebeple bir oyunda çalışan karakter diğer oyunda da çalışır. Uyumluluk sorunu nadir olur.
Ufak editler yapılarak stage ve karakterler uyumlu hale getirilir.

Sistemi anlamak istiyorsan öncelikle mortal kombat project ile çalış.
ikemen go şuan için bu sisteme uzak.

yapman gerekenler.

1. directplay aktif hale getir.
2. .NET 3.5 aktif et.
3. direct x, eskileri kaldır, yeni paketleri indir ve kur.
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109
4. visual c++ eskileri kaldır, yeni paketleri indir ve kur.
https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/

fatality.st dosyasının içinde mkp içinde olduğu gibi
shang tsung ya da quan chi
goro, kintaro, motaro dan biri
shao kahn şeklinde boss sitemi var.
blaze / chameleon, khameleon, triborg / hydro (secret fight sistemi)

bu fightfx.sff dosyası içinde 3900 nolu ana indexte yer alan karakter portraitleri, fightfx.air içinde animasyon olaraak tanımlı.

sistem dahilinde önceki battle planda tepede shao kahn, altında sub boss, onun altında shang ya da quan chi şeklinde önceden tanımlanıyor, dipe karakterler sırası geldikçe görüyoruz.

şimdi goro kintaro motaro fatality.st içinde önceden tanımlı olduğu için moloch gelecek olsa da sub-boss maçında önce battle tower ekranında yine diğer sub-boss portraitlerinden birini görürsün. ancak maça sıra geldiği zaman moloch portraiti belirecektir.

Fatality.st içinde bunlar ile ilgili ayarlara moloch u eklemen gerekiyor.

şimdi goro kintaro ve motaronun kendi def dosyalarına gidip name = goro yu name = goro1 yaparsan diğerleri içinde bunu yaptığında önceden tanımlı karakterlere ulaşamayacağından resimleri de görülmez sırası geldiğinde hangi sub-boss ayarlandıysa onunla oynarsın. karakterin kendi folderı içindeki .def dosyasının içinde yer alan name = değerlerinden bahsediyorum.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Aralık 24, 2022, 19:51:59 ÖS »

Hocam fatality.st içinde goro, kintaro, quan chi gibi karakter isimleri var ama order satırı falan göremedim bir şey anlamadım.

Sub Boss karakterlerin def dosyasındaki name kısmına 1 eklediğimde ise merdivende hepsi sırayla gelmeye başladı, yani order 3 ve order 4 olan karakterlerin bir tanesi rastgele seçilip gelmesi gerekirken tamamı merdivende çıkmaya başladı. moloch ise hiç gelmedi.

Ben buraya fatality.st ve selecet.def dosyalarını txt dosya uzantısı ile ekliyorum. Birde sen bakar mısın hata var mı.

* SELECT.txt (7.07 KB - Yükleme: 53 kez.)
* Fatality.txt (165.67 KB - Yükleme: 68 kez.)

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 24, 2022, 21:26:34 ÖS »

dostum moloch order 3 yapmışsın yani shang tsung ve quan chi olduğu yerde çıkacak

öncelikle moloch un 49*58 pixel lik portrait resmini fighfx.sff dosyası içinde 3900,xx olarak yükle

xx değerine + 9200 sayısını ekle fightfx.air içerisinde animasyon tanımla
bu sayı ile animasyon tanımla

sonra command1.cns dosyasının içinde xx değeri ve moloch def içerisinde yer alan name = "?" ile girdi oluşturacaksın. videoda anlatıldı.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 24, 2022, 23:14:33 ÖS »

Hocam videoda anlatılan herşeyi yaptım daha önce ve hiç bir şey olmadı. Ancak quan chi veya shang tsung karakterinin yerine videodaki gibi moloch'u yerleştirirsem moloch sub boss oluyor bu seferde diğer sub boosu sildiğim için o çıkmıyor.

Videoda adam blazeden sonraki kısım boş olduğu için oraya karakter ekliyor, bende blazeden sonrası dolu, khamellon karakterinden sonrası boş, khameleon karaterinden sonraki boş olan yere moloch'u ekliyorum, 9300-81 numaralı alan, animations ve common1.cs kısımlarını da doğru bir şekilde yaptım ama moloch hala mervinde çıkmıyor.

Tek eksik sen karakter def dosyası içindeki name kısmında da değişiklik yapacaksın demişsin, videoda öyle bişey yok oraya ne yazacağım bilmiyorm.

Sanırım bu ikemen go da ayarlar farklı işliyor. Normalde mugen anlatımlarında sadece select.def dosyası üzerinde düzenleme yaparak boss ayarlıyorlar.

Neyse sağol yardımın için, tek çare diğer alt bosslardan birini çıkarıp moloch'u eklemek.

Aslında onagayı da ekleyecektim ama olmuyor.
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2022, 23:16:34 ÖS Gönderen: segaa » Logged

feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Aralık 25, 2022, 17:47:32 ÖS »

Aslında yüklediğin dosyalarda gördüğüm pek bir farklılık yok gibi.
Benim anlatmaya çalıştığım order ve boss sistemi.
Hangi ordera yerleştirmek istiyorsan benzer kodları yazman gerektiği.
Benim daha önceden denediğim bir işlem değil.

Shao Kahn sonrası maçlar için Blaze'e alternatif olarak Onaga eklemek.

Ana boss karakter olarak Kronika yapmak gibi düşüncelerim var.

Sistemi tam çözersem seni bilgilendiririm.

Kendin anlamak istiyorsan
Mortal Kombat Komplete Plus 2022 içindeki mortal kombat 1 2 ve 4 ü incelersen boss sistemini daha iyi anlayabilirsin.
Mortal Kombat Armageddon Remake 2022 de farklı boss ve battle tower sistemi kullanıyor anlayabildiğim kadarıyla.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Aralık 25, 2022, 23:13:18 ÖS »

Hocam ben senin dediğini anladım, select.def dosyasındaki order sistemi sadece sırayla gelecek karakterleri belirliyor, ancak dediğin gibi battleplan daki karakterler önceden tanımlı olduğu için select dosyasında order tanımlamak işe yaramıyor.

fatality.st dosyasında goro, kintaro vb sub boss karakterlerin kodlarını yeniden ekleyip kendi karakterime uyarladım, aynı şekilde common1.cns dosyasında da değişikler yaptım ama olmadı.

Ben olmamasının sebebini hangi kodun hangi kısma ne şekilde yazılacağı konusunda bilmediğime bağlıyorum, yani bunu yapabilmek için direkt kordinat ve hangi kodların hangi bölüme yazılacağı konusunda bilgi sahibi olmak gerekli.

Sadece şu şekilde oldu, videoda adamın anlattığı kısmı boş bir alana değilde mevcut subb boss karakteri silip kendi karakterimi ekleyince merdivende çıkmaya başladı.

Nette de battleplan yapılandırması hakkında yabancı hiç bir kaynak bile yok, o kadar mugen ile uğraşan kişi var mugenarchive sitesinde bile bu konu hakkında doğru düzgün bir kaynak bulamadım.

Her neyse sen bu konuya hakim olursan burada bir güncelleme girersen sevinirim.

Shao Kahn çok güzel bir boss ancak sürekli her mortal kombat oyununda son patronunun Shao Kahn olmasndan gına geldi.  
Yeni çıkan mortal kombat oyunlarında onaga'yı, moloch'u falan çok bekledim ama bir türlü 3d karaterlere yer vermediler.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: