Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHem soru sorayım? Hem bilgi vereyim :)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hem soru sorayım? Hem bilgi vereyim :)  (Okunma Sayısı 5399 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2023, 07:09:50 ÖÖ »

@mtchannel

Eski bir yapım ve muhtemelen yeterince güncellenip debug edilmeyen bir oyun. Sorun %100 olmasa da %90 yazılımsaldır diye düşünüyorum. BIOS ayarlarını iyice incelediniz mi? RAM'ları 8-16-24-32 vs değişik konfigürasyon ve slotlarda denediniz mi? VMware, VirtualPC gibi sanal makinelerde de test edilebilir diye düşünüyorum, düşük performans da olsa en azından sorunu incelemiş olursunuz.
Logged
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 344



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2023, 11:01:49 ÖÖ »

@witchdoktor merhaba.
aynen eski bir oyun. aslında oynasak oynamasak çok önemli değil. eskileri yad edelim dedik 2 arkadaş. kursağımızda kaldı. ramleride tek tek denedim. hatta elimde 2lik ramler bile vardı. takılı olanları çıkardım tek tek 2likleri denedim. aynı sonuç. sadece sanalda denemedim. sanalda win7-8.1-10-11 ile deneyeyim birde. ancak en büyük korkum çalışırsa kötü olur sanalda. neyden kaynaklandığını anlamak mümkün olmayacak. çünkü ssdye zaten kurdum sanala kurduklarımı. farkı ne olur dener test ederim.

dün şunu fark ettim. oyunu açmadan önce görev yöneticisini açtım ve sonra oyunu açtım. görev yöneticisinde "BEService.exe" açıldığı anda mavi ekrana düştüğünü fark ettim. "BEService.exe" oyunun bir parçası. sanırım hile engelleyiciydi yanlış hatırlamıyorsam. yıllar önce hatırladımda metin2 oynadığımız zamanlarda hile engelleme yazılımı değiştiğinde oyun açılırken mavi ekrana düşüyordu. defalarca ticket attığımız halde çözememiştik. kendimiz bir şekilde çözmüştük ama işte gelde hatırla.
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
wizofwor
Genel Yönetici
*****
Mesaj Sayısı: 4.783


Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2023, 13:19:28 ÖS »

Yakın zamanda bazı Epic oyunlarında hile engelleme ile ilgili sorunlar olmuştu. Windows 11'de BIOS'da secure boot özelliğini açmak gerekiyordu. Senin durumunla alakası var mıdır bilmiyorum. Hile engelleme programları çok hassas buluttan nem kapar nitelikte oluyorlar.

Epic oyunları için verilen reçete
- Sistem güncellemesi (Windows + BIOS)
- UEFI modu ve secure boot aktif
- Windows 8 uyumluluk modunda
- Admin olarak çalıştır
Logged

witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2023, 19:51:55 ÖS »

@wizofwor

Bu dediğin Windows 11 ve Valorant için geçerli, TPM ve Secureboot olmadan çalışmıyor.
Logged
cidocego
Üye
****
Mesaj Sayısı: 346



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2023, 21:15:30 ÖS »

Aklıma gelen bir şey de şu. Belki hesabınız ban yediği için açılışta mavi ekrana düşüyor da olabilir. Kullandığınız hesabı başka bir bilgisayarda zula yı çalıştırıp denediniz mi? İkinci bir seçenek olarak başka bir hesap oluşturup yeni bir hesapla oyunu açmayı deneyin.
Logged

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 344



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 06, 2023, 01:18:15 ÖÖ »

@cidocego merhaba.
ban yendiğinden dolayı mavi ekran hatası biraz imkansız ancak oyun firmaları yaparmı yapar
kullandığım hesabı başka yerde deneyemiyorum çünkü zula açılan bir arkadaşım yok. çünkü onlardada açılmıyor aynı hata mevcut. ancak dediğin gibi yeni hesap alıp açılıyormu diye denedim. maalesef açılmadı. bu durumda ban olayı imkansız gözüküyor. bu gece kafayı taktım çözeceğim bu sorunu.

zulaya bu durum hakkında tekrar ticket attım ve gelen cevap;
Merhaba,

Oyun içi ve teknik problemler dışında destek ekibi olarak ne yazık ki sana yardımcı olamayız. Bu hususta sorunun ile ilgili gerekli desteği, bir bilgisayar servisinden veya konuya hakim kişilerden alabilirsin.

Umarız sorunun kısa zamanda çözülür.
Destek Ekibi
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 344



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2023, 16:15:17 ÖS »

zula ile ilgili sorunu düzelttim. diğer açmış olduğum sata sıralaması konusunu çözünce zulayı nasıl düzelttim sizlerle paylaşacağım çok garip bir çözüm diyebilirim.
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 06, 2023, 16:47:09 ÖS »

Gözün aydın. Zula oynayasım geldi, güzel oyun mu?
Logged
mtchannel
Üye
****
Mesaj Sayısı: 344



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2023, 19:10:02 ÖS »

valla tadı kalmamış gibi gözüküyor. sunucular çok dolu değil eskisi gibi en azından girdiğimde öyleydi. cs amcanın çakması diyebilirim.

peki nasıl düzelttim;
01-) win10 22h2 ile önce format attım.
02-) direk denedim aynı mavi ekran hatası geldi.
03-) update yaptım.
04-) tekrar denedim aynı mavi ekran hatası geldi.
05-) driverları yükledim orjinal sitelerinden.
06-) aynı mavi ekran hatası geldi.
07-) artık tam yıldım derken farklı bir çözüm geldi aklıma. aygıt yöneticisi açtım ve ses sürücülerini microsoftunkiler dahil olmak üzere geri yükleyemeyeceği şekilde sildim. oyuna girmeyi denedim bu sefer mavi ekrana düşmedi ses sürücüsü olmadığı için hata gösterdi. sonra manuel olarak orjinal sitesindeki driverı tanıttım elle. pcyi kapattım açtım ve oyuna girmeyi denedim. bir baktım açıldı oyun.demekki microsoftun driverını silmeden üzerine güncel driver kurduğumuzda oyun bir şekilde eski kullanılmayan microsoft driverı ile çakışıyor anladığım kadarıyla. sonuç olarak böyle çözdüm sorunu.

peki arkadaşlarımın zulası ne oldu onlarıda böyle çözdük. sonuç başarılı. ancak bu çözüm sanırım zulaya özel olacak. çünkü diğer oyunlarda böyle bir saçmalık görmedim.
Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
witchdoktor
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 6.238



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2023, 10:24:27 ÖÖ »

Geçenlerde eski bir oyun açılırken kapandığı için bir araştırma yapmıştım. Ses miks ayarlarını 24 bit, 48KHz vs gibi artık günümüzün standart değerlerinden 44KHz, 16 bit vs klasik değerlere çevirince sorun çözülüyordu. Senin çözüm de enteresan olmuş.
Logged
cidocego
Üye
****
Mesaj Sayısı: 346



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 09, 2023, 14:57:45 ÖS »

Bilgisayarda yazılımsal ve de donanımsal saçmalıkların sonu yok
Logged

RoborG
-Commodore PC10-III, 12" Monochrome Monitör,5.25 360 KB FDD
-P3 450 CPU, 128MB SD-Ram,80GB HDD, 32X Creative infra, 5,25" Audicom-727 PC Kasetçalar
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: