Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetHdd sıralaması ne yaptıysam değişmiyor ?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hdd sıralaması ne yaptıysam değişmiyor ?  (Okunma Sayısı 6891 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 07, 2023, 17:12:06 ÖS »

@HkRecai

Bahsettiğin sorun SSD'lerin HDD'lere göre en büyük üstünlüğü, bu dediğini (IOPS) en hızlı HDD'de bile yaptığında sonuç en yavaş SATA SSD'den kötü olacaktır. Üzerinde RAM cache de içeren yeni nesil PCIex NVME SSD'ler SATA SSD'lerden 5-10 kat daha hızlı. Bu arada Samsung SSD'niz varsa Magician yazılımını kurmayı da ihmal etmeyin.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ocak 07, 2023, 17:26:43 ÖS »

arkadaşlar bugün kingston sayfasına ticket attım. fatura yok dedim. bios görmüyor dedim. nerde nasıl tamir veya değişim yapabiliriz dedim. durumu bir bir anlattım. 48 saat içine döneceğiz diye ingilizce geri dönüş yapmışlardı. 3-4 saat sonra geri döndüler. bana x isimli firmaya gitmemi ve seri nosunu vermemi istediler. birebir değişim yapacaklarını söylediler. fatura olması önemli değilmiş. kronik bir sorunmuş. performans veya sağlığın yüksek olması önemli değilmiş. her an her şey olabilirmiş bu modelde. fatura olmadığı için para iadesinin gerçekleşemeyeceği ancak ürün değişimi yapılabileceğini belirttiler. bana verdikleri x firmayı aradım ve durumu anlattım. ingilizce mesajı paylaştım firma ile tamam gönderin gerekli işlemleri yapalım dediler. ancak aynı marka model artık olmadığı için denginde bir ssd ile değişim yapılacağını fiyat farkı çıkarsa vermem gerektiğini söylediler. ortalama 50 tl civarı bir fark çıkacak dedi. kabul ettim. sonuç itibariyle sorunu çözdüm.
ancak kingstondan mesaj gelene kadar ben sıfır 512gb ssd almış bulundum. olsun oda yedekte durur yapacak bir şey yok.
bu arada disk sıralama olayını çözdüm. köpeğimi gezdirip geleyim nasıl yaptığımı yazacağım hemen. ilginiz alakanız cevaplarıma karşılık verdiğiniz için çok memnunum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2023, 11:25:03 ÖÖ »

arkadaşlar bugün kingston sayfasına ticket attım. fatura yok dedim. bios görmüyor dedim. nerde nasıl tamir veya değişim yapabiliriz dedim. durumu bir bir anlattım. 48 saat içine döneceğiz diye ingilizce geri dönüş yapmışlardı. 3-4 saat sonra geri döndüler. bana x isimli firmaya gitmemi ve seri nosunu vermemi istediler. birebir değişim yapacaklarını söylediler. fatura olması önemli değilmiş. kronik bir sorunmuş. performans veya sağlığın yüksek olması önemli değilmiş. her an her şey olabilirmiş bu modelde. fatura olmadığı için para iadesinin gerçekleşemeyeceği ancak ürün değişimi yapılabileceğini belirttiler. bana verdikleri x firmayı aradım ve durumu anlattım. ingilizce mesajı paylaştım firma ile tamam gönderin gerekli işlemleri yapalım dediler. ancak aynı marka model artık olmadığı için denginde bir ssd ile değişim yapılacağını fiyat farkı çıkarsa vermem gerektiğini söylediler. ortalama 50 tl civarı bir fark çıkacak dedi. kabul ettim. sonuç itibariyle sorunu çözdüm.
ancak kingstondan mesaj gelene kadar ben sıfır 512gb ssd almış bulundum. olsun oda yedekte durur yapacak bir şey yok.
bu arada disk sıralama olayını çözdüm. köpeğimi gezdirip geleyim nasıl yaptığımı yazacağım hemen. ilginiz alakanız cevaplarıma karşılık verdiğiniz için çok memnunum hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
sizin köpeği heralde Türkiye turuna çıkardınız. Ne zaman döner?
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ocak 09, 2023, 11:50:22 ÖÖ »

CPC-C64-AMIGA
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Ocak 09, 2023, 13:07:25 ÖS »

sizin köpeği heralde Türkiye turuna çıkardınız. Ne zaman döner?

Heyecan iyidir Bir maceranın daha sonuna yaklaştık, @mtchannel'den yeni bir çetrefilli sorunsal bekliyoruz. Şaka maka, ekstrem durumlara karşı iyi zihin jimnastiği oluyor...
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2023, 18:11:22 ÖS »

merhaba arkadaşlar biraz beklettim türkiye turu uzun sürdü . şaka bir yana özür dilerim geç geri dönüş için. bu arada @witchdoktor ameliyatım bitsin beyin cimlastiğine devam.
neden dönemedim;
ben sağ ayak diskapağından 23 ocakta ameliyat olacaktım. diskapağımda yırtık ve kendini atma gibi sorunlarım vardı
 çok ağrım oluyordu. köpeği gezdirmeye çıktığımda oturduğum banktan kalkamadım. resmen kilitlendi ayak. parktaki gençlerden rica ettim bizimkileri aradım geldiler zar zor eve götürdüler. ağrı kesici vermişti doktor hemen kullandım ama o kadar uzun süredir kullanıyordumki artık bağışıklık yaptı herhalde ağrım durmadı. acile kaldırdılar beni serumdan ağrı kesici verdiler. bugün daha bu saatte yeni çıktık hastaneden. bu çarşamba günü ameliyat yapılacak şükür kurtulacağım ağrılarımdan inşallah.

şimdi gelelim çözüme;
1-) sıfır sata kablo aldım
2-) tüm diskleri gpt ve 64k biçimlendirdim.
3-) en son çıkan biosu (günceli yok) tekrardan yazdırdım. bios ve windows aynı sıralamada göstermeye başladı.(daha önce biosların kafayı yediğini gördüm aynı versiyon veya üst versiyon varsa yükleyince sorunların düzeldiğini görmüştüm benimkide düzeldi)

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: