Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga 15KHz VGA Monitör Adaptörü
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 15KHz VGA Monitör Adaptörü  (Okunma Sayısı 9164 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2023, 10:46:43 ÖÖ »

Vertical line, jail bar dedigimiz çizgileri yok etme özelliği var mı? Piyasadaki bazı ürünlerde böyle bir iddia var o yüzden bir sormak istedim.

Bir de commodore un zamanında ürettiği aparat üzerinden mi yola çıkıldı.

Benim denediğim monitörde "jail bar" çizgiler vardı.
Sanırım, bu devre Commodore firmasını ürettiğinin replikası.

Kaynak şema linki:

http://eab.abime.net/attachment.php?attachmentid=16650&d=1211448710

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2023, 16:38:41 ÖS »

O çizgiler buffer kullanınca bir miktar gidiyor. Ancak tamamen gitmiyor. Bir tek benim yeni yaptığım A2000 makinemde kendi evde ürettiğim EMI filterlar baya güzel sinyal temizlemesi yaptığı için ( Bu performansı hiç beklemiyordum Kahkaha ) aynı kablo ile 500 de oluşan çizgiler 2000 de olmuyor.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2023, 17:14:28 ÖS »

Benim jail bar diye bir şeyden haberim yoktu. Olması gereken görüntü o zannediyordum. Cehalet mutluluktur diye boşuna dememişler. Dünyamı kararttınız!

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2023, 17:22:02 ÖS »

Günümüz ekranları 15kHZ yatay senkron sinyalini işleyemiyor. Aslında biz bir noktada monitöre downclock yapıyoruz. O sinyal işlenirken bir parazitlenme meydana geliyor ve görüntü yerine tam oturamıyor. Çünkü tam anlamı ile stabil bir 15kHZ işlenmiyor. Buda maalesef o jail bar denilen düşey çizgileri oluşturuyor. Buffer sonuçta ara belleğe alarak sürekli aynı genişlikte sinyal gönderdiği için normal kabloya göre daha temiz bir görüntü sunuyor. Ufak bir glitch diyelim çok sorun edilecek birşey değil aslıda özellikle kontrastlı renklerde kendini belli ediyor. En güzeli tabi titreşme düzeltici kullanarak temiz bir görüntü elde etmek ama onlarında işte ucuz yollu olanları veya bizim DIY yaptıklarımız çok ufak bir gecikme ile çalışıyor. Sonuçta bir işlemci üzerinden görüntü tekrar işlenerek 31kHZ seviyesine çekiliyor ve o görüntü denise aktarılırken bir miktar gecikme oluyor. Eğer normal kullanım düşünülüyor ise sorun yok ama oyun oynarken cidden hissettiriyor. Bizzat deneyimlediğim için söylüyorum Kahkaha
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 15, 2023, 15:30:28 ÖS »

Adaptor icin hazirladigim kutu asagidaki gibi.

Bildiginiz gibi db23 disi konnektor bulmak neredeyse imkansiz. Bu nedenle db25 disi konnktorler kesilerek db23 haline getiriliyor.

Konnektorun kesildigi yone gore. konnektorun pcb de lehimlendigi konum da degisiyor.

Her iki kesim yonune uygun olacak sekilde kutu tasarimi yaptim.

Asagidaki soldan kesilen konnektor icin.

Sagdan kesilen konnektor icin kutu tasarimi tamam.

« Son Düzenleme: Ocak 15, 2023, 19:47:25 ÖS Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 15, 2023, 16:33:53 ÖS »

Eline sağlık Kaan.
Yokluk insana çareler bulduruyor.

Bilgi olsun diye ekleyim; Soldan kesilmiş konnektör ve sağdan kesilmiş konnektör konumları arasındaki fark 2.77 milimetre.
« Son Düzenleme: Ocak 15, 2023, 16:44:15 ÖS Gönderen: fort_apocalypse » Logged

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 15, 2023, 17:17:28 ÖS »

Eline sağlık Kaan.
Yokluk insana çareler bulduruyor.

Bilgi olsun diye ekleyim; Soldan kesilmiş konnektör ve sağdan kesilmiş konnektör konumları arasındaki fark 2.77 milimetre.

İşte o yüzden ben hem sağdan, hem soldan birer pin keserek konnektörü ortalı hale
getiriyorum.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 16, 2023, 07:46:17 ÖÖ »

Alıntı
İşte o yüzden ben hem sağdan, hem soldan birer pin keserek konnektörü ortalı hale
getiriyorum.
👍

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 16, 2023, 08:12:17 ÖÖ »

bu devrenin 90 derece db23 takılanı olsa bozuk amiga modulatörlerinden sökülüp takılabilirdi.
Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 16, 2023, 16:56:15 ÖS »

Aslında şu 23 Pin konnektöre ısrar etmekten vaz geçsek bu dertlerimiz kalmayacak. Ben kendi inşaa ettiğim A2000 anakartımda 25 pin olan konnektörün son 2 pinini sökerek montaj yaptım hem 25 olan işeri giriyor hem de 23 olan konnektör içeri girebiliyor. Ver kesme biçme işinden de kurtulmuş oluyoruz.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 16, 2023, 18:05:37 ÖS »

Aslında şu 23 Pin konnektöre ısrar etmekten vaz geçsek bu dertlerimiz kalmayacak. Ben kendi inşaa ettiğim A2000 anakartımda 25 pin olan konnektörün son 2 pinini sökerek montaj yaptım hem 25 olan işeri giriyor hem de 23 olan konnektör içeri girebiliyor. Ver kesme biçme işinden de kurtulmuş oluyoruz.
mesele kesmekte değil bende kesiyorum şimdiye kadar defalarca kestim hemde çok güzel keserim mesele orjinal bir ürün ortaya çıkartma imkanı varsa öyle yaparız eğer yoksa ozaman uydurma bir şeyler yapılır ve yapılıyorda. Burda dile getirdiğim şey örneğin bir çok kişi bozulan modulatörünü çöpe atmıştır diye tahmin ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam rahmetli haldunla bi ara konuştuğumda bozuk modulatörleri attığından bahsetmişti ( umarım doğru hatırlıyorumdur) kişisel olarak bende geçmişte artık işlevsiz olduğundan bozulan modulatörlerden atmışlığım var umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 17, 2023, 11:22:07 ÖÖ »

DB23 yapımında güçlük metal shield kalıbı mı? Bende 2 adet var bir yerlerde, HDMI-500 projesi için aldığım.

https://www.soigeneris.com/amiga-db23f-video-connector-and-hood-combo-new
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 17, 2023, 12:23:19 ÖS »

Bu ne güzellik. 20'li alsak mı voltron olup.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 17, 2023, 19:33:49 ÖS »

Bunların yenileri gereksiz pahalı. Evde imal etmeye devam. Simetri hastaları ortadan keserek de yapılabiliyormuş.

* db23_pic1.jpg (219.82 KB, 1600x1200 - Görüntüleme: 410 kez.)

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 17, 2023, 20:21:25 ÖS »

Bu şekilde aklıma gelmemişti, şahane olmuş, metal çerçevenin devamlılığı korunmuş. Kahkaha

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: