|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #30 : Aralık 11, 2023, 18:49:36 ÖS » |
|
Selamlar, dediklerini yaptım. Ama sorunun kaynağı buldum ilginç bir şekilde sophos firewall kullanıyorsan openweathermap.org sitesine izin versende api.openweathermap.org sitesini proxy'nin engellediğini gördüm şu an düzeldi çalıştı eline sağlık. Aynı şartları pistom32/a1200 ile tekrar deneyip cihazın api.openweathermap.org sitesine erişemediğinde yeniden başlayıp başlamadığını deneyeceğim. Bu arada env. için'de gayet iyi çalışıyor. Eğer mümkün ise ping veya lookup ile internet bağlantısını test edip env. işerisine $status online/offline gibi birşey eklemen mümkün mü? Normalde https://aminet.net/comm/net/msInternetStatus.lha bu uygulamayı kullanıyorum. env. içerisinden değişikliği alıp title bar üzerinde görüntülüyorum
|
|
|
|
|
|
Amiga 1200 ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom Amiga OS 3.9 ------------ Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD Morphos 3.9
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #31 : Aralık 11, 2023, 21:43:52 ÖS » |
|
Bu fonksiyonu implemente etmiştim halihazırda değişkene aktarayım o zaman.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #32 : Aralık 14, 2023, 11:56:45 ÖÖ » |
|
Bazı WB'ler Palette kurulu olduğu halde SYS:Prefs/Env-Archive/Sys/Palette.prefs dosyası içermemekte. Dolayısı ile uygulama burada tanımlı renkleri kullandığından Workbench ekranında kararmalar oluyor. Bunu fixledim henüz release etmedim ama Github sayfasından direkt olarak sadece AmiWeatherForecasts dosyasını tekrarderledim, indirilip ilgili çekmeceye kopyalanabilir. Yada: Shell açıp şu komutu tek bir defalığına yazmanız yeterli olur. Sonraki sürümü beklemek isterseniz. Bu sayede env-archive'de palette.prefs dosyası oluşur ve siyah ekran hatası alınmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #33 : Aralık 20, 2023, 08:43:26 ÖÖ » |
|
Emarti selamlar, bugün mac ve amiga yan yana dururken aklıma geldi, Macos dilersen her saat başı saati hatırlatıyor böyle bir opsiyon eklenebilirmi? En azından bir ses çıkarması veya daha iyisi konuşması 
|
|
|
|
|
|
Amiga 1200 ACA 1221 28 MHz 64 MB RAM Maprom Amiga OS 3.9 ------------ Mac Mini 1.42 GHZ 1GB RAM ATİ 9200 32MB 160GB HDD Morphos 3.9
|
|
|
|
Kaan Akkurt
|
 |
« Yanıtla #34 : Aralık 20, 2023, 09:10:46 ÖÖ » |
|
yok yok şarkı söylesin  Emarti selamlar, bugün mac ve amiga yan yana dururken aklıma geldi, Macos dilersen her saat başı saati hatırlatıyor böyle bir opsiyon eklenebilirmi? En azından bir ses çıkarması veya daha iyisi konuşması 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #35 : Aralık 20, 2023, 11:14:26 ÖÖ » |
|
Emarti selamlar, bugün mac ve amiga yan yana dururken aklıma geldi, Macos dilersen her saat başı saati hatırlatıyor böyle bir opsiyon eklenebilirmi? En azından bir ses çıkarması veya daha iyisi konuşması  Abi onu düşündüm. Aslında opsiyonel birkaç şey ekleyebilirim. Saat başı ses çıkarabilir. Yada saati söyleyecek şekilde ayarlanabilir. Bunlar kolay hareketler  Şarkı söylemesi uygulamanın amacına ters ama yapılabilir. ONLY AMIGA MAKES IT POSSIBLE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #36 : Ocak 18, 2024, 14:36:01 ÖS » |
|
Selamalar, emartinin uygulası oldukça kullanışlı ve kaynak dosyaları oldukça öğretici olduğu için gaza geldim ve MUI için ufak bir app yaptım  ekran görüntüsü ekteki gibi birkaç düzeltme daha yapacağım @emarti Githubta bulunan funch.lib httpget.lib weather.lib gibi kütüphaneleri içlerini incelemek istiyorum bunları açık paylaşman mümkün müdür? Gerçekten çok öğretici olacak.
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #37 : Ocak 18, 2024, 20:41:29 ÖS » |
|
Selamalar, emartinin uygulası oldukça kullanışlı ve kaynak dosyaları oldukça öğretici olduğu için gaza geldim ve MUI için ufak bir app yaptım  ekran görüntüsü ekteki gibi birkaç düzeltme daha yapacağım @emarti Githubta bulunan funch.lib httpget.lib weather.lib gibi kütüphaneleri içlerini incelemek istiyorum bunları açık paylaşman mümkün müdür? Gerçekten çok öğretici olacak. Kolay gelsin. lib dosyalarına bir arkadaş daha eklenecek announce.lib bununla şimdilik ingilizce, almanca, fransızca ve türkçe olarak saatleri aynı MacOS'daki gibi 3 farklı anons etme periyodu ile söyleyecek. Ayrıca hava durumu bilgisinide özelleştirilebilir şekilde uygulamadaki tüm diller için (14 dil) üzerinden söyleyebilecek. Lib dosyaları maalesef şimdilik header dosyaları ile berebar yayınlıyorum. Kaynak kodlarını yayınlamayacağım. Asıl gerçek kodlamalar orada.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #38 : Ocak 19, 2024, 08:55:08 ÖÖ » |
|
Kolay gelsin. lib dosyalarına bir arkadaş daha eklenecek announce.lib bununla şimdilik ingilizce, almanca, fransızca ve türkçe olarak saatleri aynı MacOS'daki gibi 3 farklı anons etme periyodu ile söyleyecek. Ayrıca hava durumu bilgisinide özelleştirilebilir şekilde uygulamadaki tüm diller için (14 dil) üzerinden söyleyebilecek. Bu harika bir özellik olacak eline sağlık  Lib dosyaları maalesef şimdilik header dosyaları ile berebar yayınlıyorum. Kaynak kodlarını yayınlamayacağım. Asıl gerçek kodlamalar orada. Canın sagolsun bu şu ana kadarki paylaşımlarında yeter 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #39 : Ocak 20, 2024, 07:25:36 ÖÖ » |
|
..... Canın sagolsun bu şu ana kadarki paylaşımlarında yeter  Anlayışın için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #40 : Ocak 20, 2024, 23:08:57 ÖS » |
|
1.6 sürümünü GitHUB üzerinden release etmedim ama kod kısmında çalıştırılabilir ve yüklenebilir dosyaları güncelledim. Catalog oluşturma için Almanca, fransızca vb diller için destek bekliyorum ona göre release edeceğim. Şimdilik İngilizce ve Türkçe. (Locale ayarlarınıza göre) Denemek isteyenler CODE/Download ZIP yaparak indirip, Install ile kurabilirler. Bu sürümle 4 farklı dilde saati söyleyebilir. 14 dilde de hava durumu anonsu yapabiliyor. Ayrıca uygulamayı 2 ye böldüm. Yani Ayarlar kısmı Prefs içinde ayrı bir uygulama oldu. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #41 : Ocak 20, 2024, 23:40:34 ÖS » |
|
Prefs uygulamasında save butonuna basınca pencere kapanmıyor sytle değiştirince hemen değişmiyor bir müddet bekliyor 10-15 saniye kadar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2024, 23:42:09 ÖS Gönderen: Blasterreal »
|
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #42 : Ocak 20, 2024, 23:47:26 ÖS » |
|
Prefs uygulamasında save butonuna basınca pencere kapanmıyor sytle değiştirince hemen değişmiyor bir müddet bekliyor 10-15 saniye kadar
Aynen dediğin gibi. Kapatmak için kaydet yanındaki button var artık. Hemen değişmiyor Prefs/Workbench için titlebar değişkenleri eklendiğinde de hemen değişmiyor aynı mantık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emarti
|
 |
« Yanıtla #43 : Ocak 21, 2024, 13:09:48 ÖS » |
|
Almanca catalog da eklendi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blasterreal
|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 23, 2024, 13:34:15 ÖS » |
|
Emarti selamlar, Eğer bir müzik uygulaması çalışyor ise hali ile konuşma işlemi başarısız oluyor. Eğer aufio.device kullanımda ise ekrana hata çıkarmasın ve ses oynatmaya çalışmasın gibi birşey ekleyebilirsin. Ekranda uyarı vermesine gerek yok bence
|
|
|
|
|
|
|
|
|