Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetrobright nasıl yapılır? (Kısa ve basit anlatım)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retrobright nasıl yapılır? (Kısa ve basit anlatım)  (Okunma Sayısı 12914 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Carian
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 23, 2023, 17:13:26 ÖS »

Sararan cihaz plastiklerinin içine baktığımızda sararma olmadığını görüyoruz. Yani hiç ışık almayan kısımlar orjinal renginde kalıyor. Benim tecrübem sararan plastikler direk güneş ışığı almayanlar. Sanırım güneş ışığında tüm dalga boyları mevcut. Direk olmayan, dolaylı ortam ışığı ise eksik kalıyor.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2024, 14:42:46 ÖS »

Bazı arkadaşlar, değişik kereler, hangi UV lambasını kullandığımı sordular. Şu:

https://www.amazon.com.tr/BOSITE-Blacklight-Projekt%C3%B6r-Ge%C3%A7irmez-Akvaryum/dp/B099N2GRYM

Bence başka markalar da iş görecektir ama ben bunu çok derli toplu olduğu için seçmiştim. Gerçekten de öyle çıktı.

İyi şanslar

guru68
Deneyimli

arıyor: SONY MSX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2024, 16:25:36 ÖS »

https://www.amazon.com.tr/BOSITE-Blacklight-Projekt%C3%B6r-Ge%C3%A7irmez-Akvaryum/dp/B099N2GRYM

Bence başka markalar da iş görecektir ama ben bunu çok derli toplu olduğu için seçmiştim. Gerçekten de öyle çıktı.

İyi şanslar

Kullanırken gözleri korumak lazım!
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2024, 18:53:14 ÖS »

amstrad cihazların plastikleri peroksit işlemine en güzel cevap veren ürün, aynı hızda commodore cihazların rengini açamazsınız, en temizi krem peroksit ürünleri

SHARKHONN
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2024, 19:25:40 ÖS »

Ben krem ve uv ışık ile a500 kasasını orijinal rengine döndürmüştüm.Fabrikadan yeni çıkmış gibi olmuştu.
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mart 18, 2024, 21:55:32 ÖS »

Kullanırken gözleri korumak lazım!
Evet, kesinlikle, bunu ilk post'ta belirtmiştim.

dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mart 18, 2024, 21:56:22 ÖS »

amstrad cihazların plastikleri peroksit işlemine en güzel cevap veren ürün, aynı hızda commodore cihazların rengini açamazsınız, en temizi krem peroksit ürünleri

Verdiğim tarif krem peroksit içeriyor. İlk post'ta var.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mart 19, 2024, 10:04:38 ÖÖ »

Ben krem ve uv ışık ile a500 kasasını orijinal rengine döndürmüştüm.Fabrikadan yeni çıkmış gibi olmuştu.
Şuan sararmıştır. Malesef tekrar sararıyorlar. 6 Ay belki dayanıyor belki dayanmıyor benim gözlemime göre. Temiz boyama yapabiliyorsanız. Ral koduna uygun bir spray boya ile boyayabilirsiniz. Ama oda kolay bir işlem değil. Fakat daha kalıcı oluyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mart 19, 2024, 10:09:04 ÖÖ »

Eşref hocam , krem + güneş ışığı ile beyazlatmada, poşet içinde ve kutusunda birşey olmuyor en azından benim cihazlarda kullanılan üründe önemli tabi tersi de olabilir gözlemlemek lazım

Şuan sararmıştır. Malesef tekrar sararıyorlar. 6 Ay belki dayanıyor belki dayanmıyor benim gözlemime göre. Temiz boyama yapabiliyorsanız. Ral koduna uygun bir spray boya ile boyayabilirsiniz. Ama oda kolay bir işlem değil. Fakat daha kalıcı oluyor.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2024, 10:10:41 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

Mad_Wolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mart 19, 2024, 11:22:39 ÖÖ »

İyi şanslar

Teşekkürler
dodogildo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mart 19, 2024, 11:31:59 ÖÖ »

Retrobright kesmediğinde:
C64 için tertemiz, sararmamış çıkma kasalar var onları uygun fiyata temin etmek mümkün. Ben arada bir alıp eskileri elden geçiriyorum Amiga'lar içinse yeni üretim kasalar harika.

Eski üretim orijinal kasaların sararmasını istemiyorsanız ebay'dan dust cover alın üzerinde tutun. Logolu, el yapımı harika örtüler var. Bir ara bendekilerin resmini koyacağım.

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Mart 19, 2024, 14:10:29 ÖS »

Krem dışında benim kullandığım teknik Kosla Vanish ve Perhidrol karışımı ile güneş ışında 3 4 saat bekletme. Baya etkili oluyor. Uzun süre rengini muhafaza ediyor. Ben şu ana kadar sarardığını görmedim. Yaklaşık 1.5 sene oldu neredeyse. 3'e 1 oran koymak iyi oluyor. 3 ölçü Perhidrol 1 ölçü Vanish böyle iyi sonuç aldım.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mart 19, 2024, 14:39:21 ÖS »

Ben sadece güneş ışığı kullanıyorum artık. “Retrobright 2.0: Sunbright”.  1 hafta sabrediyorum güneş altında, renkler normale dönüyor, retro dan midi klavyen tuşlarına, klima kumandalarına kadar pek çok eşyaml beyazlattım ve hala renkleri değişmedi. Peroksit’in o plastik üzerinde bıraktığı garip doku da olmuyor bu şekilde.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: