Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SYMBOS ile ilgili Harika Haberler  (Okunma Sayısı 1481 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 02, 2024, 02:56:40 ÖÖ »

Dostum Prodatron SYMBOS'un yaratıcısı müthiş insandır. kendisiyle istanbul'da da görüştük sağolsun ziyaretime gelmişti geçtiğimiz yıl. Bilgisayar Yüksek Mühendisiyim ama aynı zamanda Yazar ve Şairim. toplamda 7 kitabım var. 3 kitap şiir kitabı. benim hayalim Amstrad CPC ve Amstrad PCW ile kitap, makale ve yazılarımı yazıp AMIGA üzerinde resim editlemelerini gerçekleştirmekti. bunun için tek eksik Amstrad CPC ve Amstrad PCW bilgisayarların Türkçe karakter yani Türkçe klavye eksikliğiydi. dostum Prodatron'a bunu  söylediğimde ricamı kırmayarak SYMBOS yeni  sürümü olan SYMBOS 4.0'a Türkçe klavye yani Türkçe karakter desteğini getireceğini söyledi hatta bununla kalmayıp uluslararası klavye sistemlerini entegre edecek. son geliştirdiği SYMBOS'daki Notepad ve Wordpad ile sorunsuz Türkçe yazabileceğiz. bu yıl bitmeden yapacaktır. SYMBOS çoğu 8 bit platformda çalıştığı için ve aynı zamanda Prodatron Amstrad NC için SYMBOS'u geçtiğimi günlerde duyurduğundan dolayı türkçe desteği Amstrad NC'de de olacaktır zamanla...

NOT: Yine de TASWORD Türkçe bulan olursa haber etsin lütfen

Prodatron ile İstanbul CPC Meeting'den Görüntüler:
https://www.youtube.com/watch?v=a63SQ2fIRi0&t=4s
https://www.youtube.com/shorts/gGZZ3t124go

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: