Selamlar arkadaşlar,
merak ettiğim bir konu var, ülkemizde ve diğer ülkelerde pokemon oyunları popüler oyunlar olarak görülüyor, retro veya yeni hangi nintendo konsolu olursa olsun bu pokemon oyunları hep top- best listelerde en üst seviyelerde oluyor.
Örnek olarak bir gameboy oyunu almak istesem satış sitelerinde bu pokemon oyunları hep bir pahalı hep bir muhteşem oyun olarak gösteriliyor, işte neymiş pokemon red pokemon blue, pokemon silver diye gidiyor, yeni nesil konsollarda da durum böyle, pokemon sun muş, pokemon moon muş falan filan,
bu pokemon oyunlarına karşı hiç bir ilgim olmamasına rağmen bu pokemon aşıkları yüzünden ister istemez bende de gereksiz bir ilgi duyma durumu oluştu,
bende madem bu kadar insan bu oyunları seviyor ve ilgi gösteriyor diye düşünerek bi oynayayım şu oyunu yav diye aldım elime gameboy advance'i, açtım pokemon red'i oynamaya başladım, küçük bir çocuk var köy gibi yerde dolaşıp duruyor, işte küçük evlere falan girip duruyorum orda yine aynı küçük köylülerden falan var, diyalog kurup 1 saat bıdı bıdı konuşup duruyorlar, bitsin artık şu konuşma diyerek tuşa basıp basıp duruyorum, sürekli bu oyunu oynasam tuşun lastiği kısa sürede eskirdi herhalde.

Neyse yine köyde dolaşıp duruyorum, birden çalıların arasından bir pokemon çıkıyor ve onunla savaşıyorum, bir o vuruyor hamle yapıyor bir ben, bir o bir ben, bir o bir ben, sonunda benim gücüm daha fazla olduğu için ben kazanıyorum, bu savaştan sonra kendimi yine köyde buluyorum, az bişey dolaşayım demeye kalmadan bir pokemon daha çıkıveriyor çalıların arasından,
neyse onunla da sıralı hamle usulu sıkıcı bir savaş yaptıktan sonra yine kendimi köyde buluyorum, buluyorum bulmasına ama bir türlü gezemiyorum, çünkü daha yeni yaptığım sıkıcı pokemon savaşından sonra çalıların arasından yine bir pokemon çıkıveriyor, bu döngü ben pokemonumu geliştirene kadar o kadar çok sürüyor ki oyun boyunca yaptığım tek şey pokemonumla diğer pokemonlara karşı sıralı dövüş yapmak, ee zaten güçlü olan her zaman kazanıyor,
güçlü değilsen pokemonun özelliklerini yükseltecek şeyler yapıyorsun bu kadar.
Son derece sıkıcı ve hiç benim tarzım bir oyun değildi.
Belki bu oyun böyle sıkıcıdır diyerek diğer 3ds oyunlarına da bir bakayım dedim ama değişen hiç bişey yok, sürekli pokemonlarla tekrar savaşları yapıyorsun oyunun zevki bu anlaşılan.
Benim merak ettiğim konu ise pokemon severler bu oyunlarda ne buluyor, benim karçırdığım bir şey mi var, neden bu oyunları seviyorlar, pokemon severlerin yorumlarını bekliyorum.