Ben forumu sanırım 2016'da buldum. Ve bir şey yazmasam da hergün beni onlie üyeler arasında görebilirsiniz.
Commodore ile de kendimi bildim bileli tanışığım. Bu arada 1985 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum, annem, babam yani ailem Ankara'da yaşıyor.
Benim "Are you keeping up with the Commodore" diye reklam cıngılını evde söylememden bıkan kardeşim bir gün bana sürpriz yapıp eski evin bodrumundan atıl duran Commodore'u sadece adaptörüyle getirdi. Ve benim maceram başladı.
Her gün Forum'a bakmak benim için bir refleks oldu. Her fırsatta bakıyorum, yeni bir şey var mı diye. Son zamanlarda da biraz durgunluk görüyorum. Aslında üzücü ama bende de olan bir durum galiba.
Ankara'da aile evinde bir Commodore 64 setup'ım var. İstanbul'a taşıyamadığım. Ama burada da çok istediğim için bir tane Ekmek Kasa, bir tane de görünce dayanamadığım Long Board C64C (Benimki Short Board ve özel karakterlerin üste yazıldığı ver.) aldım. Sonra Ebay, Sarı site vs. orjinal bir şeyler aradım bir şeyler de buldum. Bunların hepsi ruhumu besliyordu.
Ta ki aşağıda fotoğraflarını koyacağım Commodore 64 setup'ımı ofise gelen hiç kimsenin farketmemesi ve ilgilenmemesini anlayana kadar. Bu hobimle ilgili konuşacak kimsen olmadığını farkedene kadar.
Bu arada da kendim disket etiketleri, kartuş etiketleri basarak. 3D printer ile basılan baskıları pürüzsüzleştirmek için saatlerce zımparalayarak ve Ekmek Kasa'nın kırık çıkığını macunlayıp boyayarak çok güzel vakit geçirdim.
Sonra çevremde bu konu ile ilgili "aaa bu masadaki ne" diyen bir arkadaşım bile olmadığını farkedince ve biraz da maddi zorluklar başlayınca bütün Commodoreları satmaya karar verdim.
Ankara'daki 1084S'li ilk çocukluğumun Commodore'u hariç.
Ara ara satıp minimal yaşama isteğim oluyor ama Commodore.gen.tr'yi hergün ziyaret ettikçe kendime "Satma bu dursun, sen durmazsın takrar heves edersin. Daha pahalıya tekrar alırsın" diyerek satmaktan vazgeçtim.
Şimdi işlerim biraz durulsa da Ankara'ya gidip biraz Commodore'u kurcalasam diyorum.
Yani özetle bende bir bıkkınlık oluyor ama geçici bir bıkkınlık.
Bu arada forumdan takip ederek bulduğum aldığım;
*IRQ Hack, (Forumdan ilk aldığım proje, beni Ipod üzerinden datasette ile yükleme yapmaktan kurtardı) Nejat Bey
*1581 - Def Leppard (Sağ olsun, 1351 aradığımı söyleyince converter gönderdi. Ayrıca çok ilgilendi.)
*Wifi modem, Power Saver, Fastload, Cupcake vs.bir çok proje - Kaan Akkurt'a
Bu heyecanımızı bu projelerle diri tuttukları için çok teşekkürler.
İsimlerde bir yanlışlık olduysa veya ismini anmayı unuttuğum birisi varsa affetsin.
Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım. Umarım sıkılmamaışsınızdır.
Bu arada neden sadece okuyup yazmadığımı da anlamışsınızdır sanıyorum
Çünkü Commodore.gen.tr dışında bunları anlatabileceğim kimse yok.
Teşekkürler foruma katkı koyan herkese.
https://drive.google.com/drive/folders/1KJf7N2hfQUPYP0gF64Q8LWum4RcC-WjIMerak edenler linkten bahsettiğim setupların fotoğraflarına bakabilir.
Edit: Bu arada Amiga almamak için kendimi zor tutuyorum. Almamak için gerekçem ise hiç Amiga kullanamadan 486 bir PC'ye geçmek. Commodore kullandığımız zaman hatılarımda hep Amiga'ya heves ettiğimiz var. Amiga ile ilgili hiç hatıram yok yok. Alınca ne ile uğraşacağımdan emin değilim.
Fikir verip beni Amiga almaya ikna edebilecek olan varsa fikirlere açığım

Bu arada Amiga'yı ilk canlı canlı bir TV kanalında KJ (title, logo, vs ekran üstü grafikler) için kullanıldığınd görmüştüm. Bir Amiga 1200'dü. Sene 2001 di. O zaman Amiga ile 3D animasyonlar falan yapıldığını öğrenip çok şaşırmıştım.
Bu arada 24 yıldır kurgu yapıyorum. Tvl'lerde başladım şuanda freelance çalışıyorum.
Daha sonra Kıbrıs'ta yaşamaya başladım. Orada başka bir kanalda çalışan bir yayın yönetmenini ziyaret ettiğimde orada da Amiga 1200 kullanıldığını gördüm. Ve 2009'a kadar TV'de KJ'ler Amiga 1200 üzerinden basıldı.