Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetXbox Orjinal Softmod Hakkında
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Xbox Orjinal Softmod Hakkında  (Okunma Sayısı 1886 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 30, 2025, 20:44:57 ÖS »

5 dolara original xbox buldum fakat acma kapatma tusu yanip sonuyor ve cd yeri acilmiyor sanirim. Bunun videosunu burda paylasacagim. En cok sevdigim oyun konsollarindan bir tanesi.

Bir ara yurtdışında kanada da olduğunu söyleyen arkadaş vardı sendin sanırım, orada mı buldun 5 dolara.

Açıkçası benim en sevdiğim konsol olduğu söylenemez, sebebi ise acaip ağır ve tank gibi olması, zamanında bu yüzden yahu bu kadar ağır konsolu ne yapacaksın, sat gitsin diyerek elimdeki aladdin çipli konsolu ucuz bir fiyata tüm aksesurlarıyla vermiştim.

Sonra pişman oldum, konsollun özelliklerini ve bolca exclusive oyunları olduğunu öğrenince mis gibi aladdin çipli cihazımı niye sattım diye hayıflandım, zira bu konsolun kendisinden çok yurtiçinde görüntü kablosunu bulmak bile büyük mesele, bulunanlar da aşırı pahalı.

Geçende RF modülatörlü çoklu görüntü kablosu buldum, snes, ps2 ve xbox için, nispeten ucuzdu, bende sadece xbox konektör başlığını çıkararak bundan compozit kablo yaptım, elime bir yerden xbox360 için olan component kablo geçerse xbox original için komponent kablosuna çevireceğim.

Neyse ki konsolumu şu an istediğim kıvama getirdim.  
« Son Düzenleme: Mart 30, 2025, 20:55:22 ÖS Gönderen: segaa » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2025, 22:35:20 ÖS »

Tabiki katiksiz hardmode bu. Ama bunu yapabilmek icin ya chip takacaksin yada benim gini once soft yapip sonra tsop yapacsksin. Yaptigin isleme hardmod degolde tsop deniyor. Xbox360 taki jtag gibi.
Yani bu islem chipten cok ama cok daha iyi ve kullanisli. Ustelik bir cok bios deneyebilirsin. Ozellik x2 olan bioslarda onceden bahsettigim bir cok degisikligi yapabilirsin.

Bugün bir xbox aldım şansıma modlu çıktı ama modu beğenmedim, genel temizlik ve bakım için ayrıca hangi sürüm olduğunu öğrenmek için içini açtım, cihaz 1.4 versiyon, 8gb harddiskli, ST markalı 256kb yazdırılabilir tsp çipi var,
cihazın sol tarafına (aşağıya resim ekliyorum) hiç görmediğim tipte modlama yapılmış, nette de benzer bir şey bulamadım, cihazın ayarlarında hdd kilitli görünüyor açamadım da, sence bu çip iyi bir çip mi? Bunu söküp softmod ve tsop yapsam mı tavsiye eder misin?

« Son Düzenleme: Nisan 06, 2025, 22:38:09 ÖS Gönderen: segaa » Logged

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2025, 12:14:01 ÖS »

Bunu soldaki pin bacaklarina mi monte etmisler?ben her halukarda tsop taraftariyim. Tek isinsa xecuter3 cip varsa ama oda neredeyse imkansiz. Eger cip sorunsuz calisiyorsa bence hic mudahale etme. Buyuk bir HD tak hexen cd sini indir ve kurulum yap. 10 numara kullanmana bak.pili sokmeyi unutma. Bira, daha uzaktan cekilmis bir resim koyarmisin. Cio ilginc geldi banada.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2025, 15:33:16 ÖS »

Bunu soldaki pin bacaklarina mi monte etmisler?ben her halukarda tsop taraftariyim. Tek isinsa xecuter3 cip varsa ama oda neredeyse imkansiz. Eger cip sorunsuz calisiyorsa bence hic mudahale etme. Buyuk bir HD tak hexen cd sini indir ve kurulum yap. 10 numara kullanmana bak.pili sokmeyi unutma. Bira, daha uzaktan cekilmis bir resim koyarmisin. Cio ilginc geldi banada.

Başka resim yok şu an cihazı kapattım ama şöyle tarif edeyim, toplam sağ sol 22 pinli eeproma benziyor, altında bir pcb var pcb ye çip için soket eklemişler çipi de sokete takmışlar, en altta pcb kısmında kablolar var kablolar xbox ankartının altı kısmındaki belirli noktalara lehimlenmiş, epey bir kablo yığını var.

Cihaz açılışta normal xbox bios gibi açılıyor microsoft yazan yerde xecuter2 yazıyor, sonra çipin menüsü geliyor.
Ben bunun hdd'ini nasıl yükseltebilirim?  Çipin menüsünde hdd lock enable yazıyor ama değiştirilemiyor. Çipi söküp softmod + tsop yapsam mı iyi yoksa çipli mi kalmalı sence.

Saat kapasitörü bu versiyonlarda 1.4 daha az sızdıran modellerdenmiş, önceki 2 xbox'ımda siyah renkli saat kapasitörü vardı her ikisi de sızdırmıştı onları söktüm, bundakinin renki sarı renkli, herhangi bir sızdırma yok, çıkarıp çıkarmama konusunda kararsız kaldım, şimdilik duruyor.

Bu arada kasa şeffaf fıstık yeşili halo special edition kasa.
« Son Düzenleme: Nisan 07, 2025, 15:41:31 ÖS Gönderen: segaa » Logged

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2025, 17:41:36 ÖS »

Tamam sendeki halo versiyonu. Demekki yapan kendi imkanlariyla birseyler yapmis ve xecuter2 biosu atmis icine. Eger makinaui eject tusuyla acarsan cipli, normal acarsan cipsiz aciliyordu yada tam tersi.
Bence cipe dokunma eger calsiyorsa sorun yok. Hercturlu kooya cd dvd calistiryor sonucta. Yapman gereken oncelikle butun sistem ve programlarin installerinin oldugu cd yi indir. Yanlis hatirlamiyorsam truhexen 2024 veya varsa 2025 en yenisi neyse onu indir ve dvd ye yazdir.boylece yeni hdd ne bunu direk kurarsin.
Ya ide hdd bulacaksin yada ide to sata cevirici alip takman gerekcek. Hdnin lock olmasi veya olmamasinin bi onemi yok sonucta cihaz cipli.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2025, 18:36:59 ÖS »

Başka resim yok şu an cihazı kapattım ama şöyle tarif edeyim, toplam sağ sol 22 pinli eeproma benziyor, altında bir pcb var pcb ye çip için soket eklemişler çipi de sokete takmışlar, en altta pcb kısmında kablolar var kablolar xbox ankartının altı kısmındaki belirli noktalara lehimlenmiş, epey bir kablo yığını var.

Cihaz açılışta normal xbox bios gibi açılıyor microsoft yazan yerde xecuter2 yazıyor, sonra çipin menüsü geliyor.
Ben bunun hdd'ini nasıl yükseltebilirim?  Çipin menüsünde hdd lock enable yazıyor ama değiştirilemiyor. Çipi söküp softmod + tsop yapsam mı iyi yoksa çipli mi kalmalı sence.

Saat kapasitörü bu versiyonlarda 1.4 daha az sızdıran modellerdenmiş, önceki 2 xbox'ımda siyah renkli saat kapasitörü vardı her ikisi de sızdırmıştı onları söktüm, bundakinin renki sarı renkli, herhangi bir sızdırma yok, çıkarıp çıkarmama konusunda kararsız kaldım, şimdilik duruyor.

Bu arada kasa şeffaf fıstık yeşili halo special edition kasa.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=16949.0

Zamanında harddisk kapasitesini arttırmak için şu başlığı açmışım ama seneler geçmiş şimdi pek bir bilgim yok.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 07, 2025, 20:39:54 ÖS »

@ifteri61 en iyisi yine hot swwap yoluyla yapim, 2 tane ide hdd aldım 80Gb daha büyüğü bulamadım 80gb da fena sayılmaz.

@HkRecai bende konudaki USB adaptörü yok, tüm işlemleri sadece ide bağlantısı olan bilgisayar ile hallettim.

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 07, 2025, 21:24:14 ÖS »

Yani benim dedigim yol cok daha basit. Ide hddni tak cdden kur. Swap yapmak her zaman olumlu sonuc vermeyebilir. Sonucta bir risk ama yinede sen bilirsin.
Benim nachizane tavsiyem truhexen son versiyonu indirip dvd ye yaz, 80lik hdd yi tak ve sobrada dvd den kur. Hatta cihaz cipli oldugu icin hot swapa gerek yok direk bir hddyi digerine kopyalayabilirsin. 2 hdd master/slave seklinde xboxa bagla. Sonra tru hexen icinde tum gerekli programlar var. Ilk xboxun hdd sini birebir 2ci ye klonlayabilirsin. Bu daha guzel bir cozum.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 07, 2025, 23:49:03 ÖS »

Yani benim dedigim yol cok daha basit. Ide hddni tak cdden kur. Swap yapmak her zaman olumlu sonuc vermeyebilir. Sonucta bir risk ama yinede sen bilirsin.
Benim nachizane tavsiyem truhexen son versiyonu indirip dvd ye yaz, 80lik hdd yi tak ve sobrada dvd den kur. Hatta cihaz cipli oldugu icin hot swapa gerek yok direk bir hddyi digerine kopyalayabilirsin. 2 hdd master/slave seklinde xboxa bagla. Sonra tru hexen icinde tum gerekli programlar var. Ilk xboxun hdd sini birebir 2ci ye klonlayabilirsin. Bu daha guzel bir cozum.

Aynen öyle yaptım, basitmiş yav, ben orjinal hdd yi çıkarınca dvd okumaz sanıyordum okuyormuş hexen ile kurulum yaptım, yalnız son sürüm mü bilmiyorum ama daha önce tsop işleminde kullandığım HeXEn 0.99B11-22 sürümü ile kurulum yaptım, 2024 de falan önemli bir değişiklik özellik falan var mı? Yoksa yeniden kurmak için uğraşmayacam.

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 08, 2025, 00:10:52 ÖÖ »

Aynen öyle yaptım, basitmiş yav, ben orjinal hdd yi çıkarınca dvd okumaz sanıyordum okuyormuş hexen ile kurulum yaptım, yalnız son sürüm mü bilmiyorum ama daha önce tsop işleminde kullandığım HeXEn 0.99B11-22 sürümü ile kurulum yaptım, 2024 de falan önemli bir değişiklik özellik falan var mı? Yoksa yeniden kurmak için uğraşmayacam.

Cok birsey farketmez. Ben sadece daha guncel olmasi her zaman daha iyidir diye soyledim. Xboxta eger cip varsa hersey daha kolay olur. 4tb lik imaj var xbox icin arcadepunk sitesinde. Ben 2tb olani yapmayi dusunuyorum elime bir 2tb gecerse. Elimdekiler hep 500gb lik.xbmc game edition dashboard olarak geliyor boylece tum xbox oyunlari ve emulatorler gorsel olarak cok daha guzel gorunuyor.oyun kapaklari vs.
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2025, 00:12:37 ÖÖ Gönderen: ifteri61 » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Nisan 08, 2025, 00:49:25 ÖÖ »

@ifteri61 hocam bende onu merak ediyordum, bir ara elimde aladdin çipli bir cihaz vardı, oyun kapakları falan büyük görsel olarak çok güzel görünüyorlardı bu unleash menüsünde sadece oyun ismi ve küçük bir logosu görünüyor, öyle güzel görünmesi için ne yapmak lazım.

Birde bu konsola oyunlar xbe dosyası olarak yükleniyor, iso olarak indirdiğim oyunlar 6-7gb civarında oluyor xbe formatına çevirince 3gb falan bir şey oluyor, konsolun iso olarak çalıştırmasının bir yolu yok mu?
Ya da şöyle sorayım iso veya xbe formatı, her iki format arasında bir  kalite farkı var mı? Kalite farkı yoksa oyunların düşük boyutta olması daha iyi iso olarak yüklemek mantıksız olur ama yine de merak ettim.

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Nisan 08, 2025, 08:49:34 ÖÖ »

O gorselleri elde etmek istiyorsan default dashboardu xbmc for game mi oyle bir ismi var. Bu dedigim dvd yi indirirsen o sana kurulumda zaten soracak dashboard olarak hangisini istiyorsun diye. Sonrasinda kendisi dvd kapaklarini zaten indiriyor. Ayrica varsa eklentileride cekiyor.
Direk iso isini zamaninda bende cok arastirdim ancak sonradan bir xbe kadar mantikli olmadigina karar verdim. Saniyorum cerbios direk iso okuyor ama hic bulasma kurmasi etmesi biraz sikintili.
Her zaman dvden xbe yapman daha mantikli. Cunku boyutu düşüyor. Onun da mantigi şu : diyelim oyun aslinda 2gb ama dvd de oldugu icin onun geri kalan boslugunu yani 2.7gb sistem tamaliyor. Yani aslinda bos hava gibi dusun. Onun icin xbe yaptığında cogu oyun cok daha az yer kapliyor. Buda daha cok oyun kurma imkani verir. Benim tavsiyem yukarda dedigim gibi donör makinadan klon yapman. Bu arada dashboard her zaman degistirilebilir. Sifirdan kurmana gerek yok. Sadece bu game modu bildigin xbmc biraz duzenlenmis hali. Yoksa xmbc da ayni isi goruyor.
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2025, 08:52:10 ÖÖ Gönderen: ifteri61 » Logged
badocan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Nisan 08, 2025, 11:45:56 ÖÖ »

Elindeki hdd'i  kullanarak başka bir hhd' e klonlamayı deneyebilirsin.
https://www.instructables.com/Original-XBOX-Hard-Drive-Upgrade/
Ben buradaki yönergeleri izleyerek başarıyla yükseltme yapmıştım.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Nisan 08, 2025, 17:02:01 ÖS »

@ifteri61 tamamdır hocam onu biraz araştırayım yaparız onu da, eski xbox'ımda vardı çokta elzem bişey değil ama görsel açıdan çok güzel bir arayüzdü, onu da yapıcam.

Xbox oyunlarına şöyle bir baktım da mükkemmel exclusive oyunları varmış hemde epey çok, gerçekten mükemmel bir konsolmuş, yeni keşfediyorum.  Kahkaha

ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Nisan 08, 2025, 17:09:25 ÖS »

Xbox cok guzel ve basirili bir konsol. Emulasyonda cok native çalışıyor.benim sana tavsiyem boyle arcade oyunlari var mesela fusion frenzy super zevkli oyun 4 kisiye kadar oynaniyor.o tarz oyunlari tavsiye ederim. Birde outrun lar. Sahane
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: