Çok teşekkürler,
Uslu bilgisayarlar şimdiki Halıcı Yazılımevi'nin kurucusu Emrehan Halıcı'nın da dahil olduğu bir firma tarafından üretilmişti o yıllarda. Keşke Boncuk 09 ve Uslu bilgisayar gibi firmalar desteklenerek yerli bilgisayar sanayinin gelişmesi sağlansaydı. Bildiğim kadarıyla Brezilya'da Gradiente firması tarafından Expert markası ile MSX standardında bilgisayarlar üretilmişti. Ayrıca bir de Sharp'ın brezilyadaki firması tarafından üretilen Hotbit markalı MSX'ler vardı. Bizde de Vestel ile Goldstar'ın ortak ürünü FC-200 vardı ama tamamen yerli tasarım ve üretimle yapılan Boncuk 09 ve Uslu, çok önemli girişimlermiş. Keşke birer tane örneği günümüze ulaşmış olsaydı.
Daha ne kadar desteklenecek ki, Elisa sayfasında kamu kurumlarında kullanıldığı yazıyor:
Silahlı Kuvvetler ve Polis Teşkilatının kullanıma özel bilgisayar kontrollü Hafif Silah Atış Poligonları,
Silahlı Kuvvetler için bilgisayar kontrollü Tank Atış Eğitim Poligonu,
Bilgisayar kontrollü video altyazı cihazları
MTA için Bilgisayar kontrolü Havadan Maden Arama Sistemi
TRT için geliştirilen ilk bilgisayar grafikli seçim sistemi
herifler son kullanıcı pazarını kendileri hedeflememiş. Hep böyledir bu işler Türkiye'de.
(Emrehan Halıcı'yı da biliyorum, zaman içerisinde CHP milletvekili filan da olmuştur. Örneğin neden bir Steve Wozniak milletvekili olmuyor da bizim bilgisayar üreticilerimiz, müteahhitlerimiz, tüccarlarımız milletvekili?)
Kusura bakmayın siyasete girer gibi oldum ama daha dün tekstilciler ağlıyordu devlet bizi gözden çıkardı herhalde çok zordayız diye. Türkiye'de yapılan legal-illegal bütün işler kamu kaynaklarından pay almakla ilgilidir.