Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Picostation ODE deneyen var mı?  (Okunma Sayısı 3647 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 18, 2026, 11:31:58 ÖÖ »

PS1 için en ulaşılabilir optical drive emu projesi olan Picostation kurup çalıştıran var mı, uğraşmaya değer mi? Gereken donanım 200 tl civarında bulunabilen Pi Pico, vaad ettiği SD karttan oyun imajı çalıştırma. Xstation ve PSIO gibi alternatiflerine göre özellikle TR'de yaşayan bizlere ilaç olabilecek bir proje. Siz ne dersiniz?

https://github.com/picostation/picostation
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2026, 02:50:50 ÖÖ »

ilk deneyeceklerim test drive 4, test drive 5 ve metal gear solid olurdu. ilk ikisinde cd müziği var: cd okuyucu biraz eskimişse müzik çalma işi pek iyi çalışmıyor. MGS'de de disk swap var. hepsi de direk problem

cd'si ölmüş ps için bir şekilde bir çözüm sonuçta. hem de açık kaynak kodlu. bence harika

Use the brute force, Luke
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2026, 04:50:33 ÖÖ »

Bence de harika fakat xstation için üretilmiş olan PCB ara montaj kiti olsa daha bir tatlı oluyor gibi anladım. Onsuz bayağı getto lehimleme yapmak lazım, henüz ona girişecek kadar motive olamadım... PS1 kütüphanesi en sevdiğim koleksiyonlardan biri, CD'siz gerçek donanımda oynamayı nicedir hayal ediyorum ama ne PSIO ne de xstation almak kısmet olmadı. Bakalım bu olur belki
minatomuh
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2026, 06:21:35 ÖÖ »

Çıktığı zamandan beri takip ediyorum hatta ilk yapanlardan bile olabilirim . İlk hali son kullanıcı için uygun değildi uzun bir süre de öyle kaldı ama son 1.5 senede uğraşanlar çoğaldı menü sistemi geldi uyumluluk arttı. XStation'ın yapımcısı rama direkt olmasa da geliştirilmesine yardımcı oluyor. Denediğim çoğu oyun çalışıyor şu an eksikleri ve sorunları olsa da takıp oynayacak kıvamda sayılır zamanla iyileşiyor. Bence şu anki hali uğraşmaya kesinlikle değer.

Yapmayı düşünürseniz orijinal reposundan değil de menü entegre edilmiş ve biraz daha gelişmiş bir forku var.
https://github.com/megavolt85/PicoStation

İlk fotoğraftakini çıktığı zaman pertinaks üstüne dişi soketlerle yapmıştım gerektiğinde picoyu başka şeylerde kullanmak için ama pcb ve flex kablo olmadan tam bir eziyet. İkinci fotoğraftaki gibi yapmak daha makul

* 1.jpg (236.18 KB, 1008x756 - Görüntüleme: 81 kez.)

* 2.jpg (424.95 KB, 1147x752 - Görüntüleme: 121 kez.)
cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2026, 15:46:01 ÖS »

Ben yapacağım da 5502'nin anakartı bozuk 1002'ye de kıyamam
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2026, 20:54:38 ÖS »

Çıktığı zamandan beri takip ediyorum hatta ilk yapanlardan bile olabilirim . İlk hali son kullanıcı için uygun değildi uzun bir süre de öyle kaldı ama son 1.5 senede uğraşanlar çoğaldı menü sistemi geldi uyumluluk arttı. XStation'ın yapımcısı rama direkt olmasa da geliştirilmesine yardımcı oluyor. Denediğim çoğu oyun çalışıyor şu an eksikleri ve sorunları olsa da takıp oynayacak kıvamda sayılır zamanla iyileşiyor. Bence şu anki hali uğraşmaya kesinlikle değer.

Yapmayı düşünürseniz orijinal reposundan değil de menü entegre edilmiş ve biraz daha gelişmiş bir forku var.
https://github.com/megavolt85/PicoStation

İlk fotoğraftakini çıktığı zaman pertinaks üstüne dişi soketlerle yapmıştım gerektiğinde picoyu başka şeylerde kullanmak için ama pcb ve flex kablo olmadan tam bir eziyet. İkinci fotoğraftaki gibi yapmak daha makul
Teşekkürler harika iş elinize sağlık Mecbur ara PCB'ler olmadan yapıcam ben de, malum gümrük çilesi. İşin içinde flex kablo olması düşündürüyor.İyi oldu bu mesaj.
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2026, 20:58:42 ÖS Gönderen: sgi » Logged
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2026, 20:55:29 ÖS »

Benim 1002 sesi bozuk nicedir recap yapıcam recaple düzelir diye umuyorum. 1002 diye aldık adam bozuk anakart yolladı ama olsun, nasip. 5502 de var sanırım ona da ben kıyamam çünkü optik hariç her şeyi sağlam...
minatomuh
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 22, 2026, 04:09:14 ÖÖ »

Benim 1002 sesi bozuk nicedir recap yapıcam recaple düzelir diye umuyorum. 1002 diye aldık adam bozuk anakart yolladı ama olsun, nasip. 5502 de var sanırım ona da ben kıyamam çünkü optik hariç her şeyi sağlam...

100x serilerine hem kıyılmaz hem de picostation ile sıkıntı çıkarıyorlar tavsiye etmem. Ama 55xx optik sorunluysa direkt yapın geçin derim .
Takip ettiğim Güney Amerikalı bir kanal var ekonomileri ve niş ürünlere ulaşım zorlukları açısından bize benzediği için kendin yap çözümleri hoşuma gidiyor. 1 saatte baştan sona bitiriyor aşağı yukarı bobin teliyle herhangi ek pcb vs. olmadan
https://www.youtube.com/watch?v=wj2Nomu60Fw
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2026, 04:11:52 ÖÖ Gönderen: minatomuh » Logged
cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 22, 2026, 07:08:44 ÖÖ »

yavuzg scph1000 model ps1'in ses sorununu düzeltmişti sanırım youtube'da videoları vardı tabi yıllar önce. Belki yardımcı olabilir.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ocak 22, 2026, 21:54:03 ÖS »

100x serilerine hem kıyılmaz hem de picostation ile sıkıntı çıkarıyorlar tavsiye etmem. Ama 55xx optik sorunluysa direkt yapın geçin derim .
Takip ettiğim Güney Amerikalı bir kanal var ekonomileri ve niş ürünlere ulaşım zorlukları açısından bize benzediği için kendin yap çözümleri hoşuma gidiyor. 1 saatte baştan sona bitiriyor aşağı yukarı bobin teliyle herhangi ek pcb vs. olmadan
https://www.youtube.com/watch?v=wj2Nomu60Fw

Bakayım teşekkürler. 55x'e yapıcaz o zaman. Pico siparişini veriyorum şimdi. Zaten buna olmasa başka yere lazım olur, geçen Gamecube'e ODE yaptım o da muazzam oldu...
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ocak 22, 2026, 21:55:08 ÖS »

yavuzg scph1000 model ps1'in ses sorununu düzeltmişti sanırım youtube'da videoları vardı tabi yıllar önce. Belki yardımcı olabilir.
Onun makinede sorun neydi hatırlıyor musun, benimkinde ses var distorsiyonlu, bozuk çıkıyor. DAC çevresindeki analog elemanları (cap) düşünüyorum sorunun kaynağı olarak.
cicikus nazmi
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ocak 23, 2026, 12:01:26 ÖS »

Onun makinede sorun neydi hatırlıyor musun, benimkinde ses var distorsiyonlu, bozuk çıkıyor. DAC çevresindeki analog elemanları (cap) düşünüyorum sorunun kaynağı olarak.
SPU yani Sound processor unit olması lazım ses işlemcisinde problem vardı ama çip mi bozuktu, çevresindeki devre elemanları mı veya çipte soğuk lehim mi vardı bilmiyorum.
https://youtu.be/U1tJr11OXP4?si=eghpuyJo0l9OtI3Z
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ocak 23, 2026, 14:49:28 ÖS »

SPU yani Sound processor unit olması lazım ses işlemcisinde problem vardı ama çip mi bozuktu, çevresindeki devre elemanları mı veya çipte soğuk lehim mi vardı bilmiyorum.
https://youtu.be/U1tJr11OXP4?si=eghpuyJo0l9OtI3Z
Sağol, varsa konusunu arayayım bunun fakat benim sesteki bozulma bundan farklı. Benimki de SPU olabilir tabi bilmiyorum.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ocak 23, 2026, 19:57:10 ÖS »

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19479

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2026, 14:27:00 ÖS »

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=19479
Meeh bu kadar yedek parça nerde bende :'(
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: