Ara-sira da olsa, benim gibi hala fiziksel disket kullanan arkadaslar icin bir uygulama. Amiga ve PC'nin aksine C64 benzeri bir uygulama olmayisindan sebep bir suredir boyle bir projeye giristim. Hayirli olsun.
Program da 3
mode bulunmakta:
1. FORMAT+VERIFY
2. FORMAT
3. VERIFY1. Secenek her bir track format islemini muteakip sector-sector kontrol yapmakta ve problem varsa X-Copy de oldugu gibi Sari serit olan kisimda bildirmekte.
2. Secenek bildik sade format.
3. Secenek sadece verify icin, "saglam" disketlerinize bir haller olmus mu diye denemek icin bire bir.
35/40 track modu disketleri bastan asagi formatlayip test edebilmek icin. Formatlanmis kapasiteye (664 block) bir etkisi yok. Bunun sebebi, bilenler bilir, disket surucude
modification yapmadan veya ozel rutinler kullanmadan 35'ten yukari track'lara erisim mumkun gozukmuyor.
Mavi serit Format sirasina problem olursa isaretlemek icin.
Sari serit, yukarida belirttigim gibi Verify sirasinda bad sector varsa burda adet bazli belirtilmekte. (A=10, B=11, ..., G=16, H=17, ...)
Sorular ve onerilere acigim. Benzeri bir uygulama vardiysa link atarsaniz bakarim.
Bu projeye Ramazan'dan once baslamistim, Ramazan basina yetistirmeyi umuyordum. Oyle olmadi. Bilmedigim bazi surprizler cikti

Uygulama:
1541,
1541C,
1541-II ve
1571 suruculerde denenmistir.
Neyse, tekrar hayirli olsun.