Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn kötü konsol tasarımı
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En kötü konsol tasarımı  (Okunma Sayısı 631 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 11, 2026, 23:24:50 ÖS »

Selamlar, konumuz tasarımına gıcık olduğunuz, en kötü bulduğunuz oyun konsolları hangileridir bunu tartışalım.

Bugün bir ps4 ilanlarına bakmaya karar verdikten sonra ps4 slim kasasının çok çirkin bir tasarıma sahip olduğuna karar verdim, belki bu tasarımı sevenler vardır ama bana göre en çirkin tasarım bu,

bu nedir ya, düz bir kütük veya sandalye tablası (oturma yeri)  gibi iki katmandan oluşan kare bir tasarım, ortaya silik bir PS logosu koymuşlar ön tarafta da ps4 yazısı var o kadar, eski renkli PS logusundan eser yok, bunun bir oyun konsolu olduğunu düşünürsek tasarımın çok yavan ve sade oluşu bana bu konsolun gelmiş geçmiş en kötü tasarıma sahip oyun konsolu olduğunu gösterdi. Fat kasa slim modele göre bir tık daha iyi görünüyor ama bence her ikisi de tasarım açısından vasat.

Bu arada kontrolcüden hiç bahsetmedim, ona lafım pek yok 10 numara, zaten her yeni tasarım üzerine koyarak eski klasik tasarımın izinden gidiyor, herkes seviyor.

Sizin de mutlaka tasarımını beğenmediğiniz konsollar vardır, nedeleri ile paylaşırsanız bir sohbet konusu oluşabilir. 

lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2026, 14:34:49 ÖS »

Benim için açık ara Playstation 5. Asimetrik tasarımlar hiç hoşuma gitmiyor. Playstation 4 bence sade görünümlü olduğu için 5 gibi gözümü tırmalamıyor. Eski nesillerden kötü diyebileceğim konsol yok açıkçası.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2026, 17:53:19 ÖS »

Benim için açık ara Playstation 5. Asimetrik tasarımlar hiç hoşuma gitmiyor. Playstation 4 bence sade görünümlü olduğu için 5 gibi gözümü tırmalamıyor. Eski nesillerden kötü diyebileceğim konsol yok açıkçası.

Ps5 de bir acaip, yatay durduğunda üzerine basılmış gibi bir tarafı inze bir tarafı kalın görünüyor.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2026, 19:24:21 ÖS »

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Ama biri ilaç dolabı, diğeri masaüstü hoparlör gibi geliyor gözüme..  Kahkaha

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2026, 19:27:50 ÖS »

en kötüyü bilmiyorum da en iyi ps2 fat.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2026, 22:37:59 ÖS »

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Ama biri ilaç dolabı, diğeri masaüstü hoparlör gibi geliyor gözüme..  Kahkaha

hahah soldaki buzdolabı sağdaki harbiden hoparlör. Ama bana göre yine de ps4 slim en kötüsü. 

16bit_lover
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2026, 14:09:35 ÖS »

Bence en kötü PS5.Klasör arasına sıkıştırılmış kağıt tomarına benziyor Kahkaha

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2026, 15:27:34 ÖS »

Bence en kötü tasarım uzak ara XBOX 360. Kasanın hem görünümü, hem işlevselliği berbat. Zaten soğutma performansı yüzünden anakartları da sapır sapır dökülmüştü...
Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2026, 01:07:10 ÖÖ »

Bence en kötü tasarım uzak ara XBOX 360. Kasanın hem görünümü, hem işlevselliği berbat. Zaten soğutma performansı yüzünden anakartları da sapır sapır dökülmüştü...

O sorunun kasa tasarımından daha çok işlemci üretim teknolojisi ile alakalı olduğu ortaya çıktı sonradan, yine de termal olarak çok iyi bir dizayn olmadığı ortada. Gene de şişko PlayStation 3'ün devasa boyutuna kıyasla çok daha zarif olduğunu düşünüyorum.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2026, 19:53:17 ÖS »

O sorunun kasa tasarımından daha çok işlemci üretim teknolojisi ile alakalı olduğu ortaya çıktı sonradan, yine de termal olarak çok iyi bir dizayn olmadığı ortada. Gene de şişko PlayStation 3'ün devasa boyutuna kıyasla çok daha zarif olduğunu düşünüyorum.

o dönem ps3 ylod ve bilimum laptopta da benzer gpu-chipset sorunları yaşandı ama en kötüsü 360'ın rrod'uydu. bir yerde bga, kurşunsuz lehim ve ısı varsa sıkıntı.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2026, 21:44:02 ÖS »

Xbox 360'ın tasarımını seviyorum, özellikle ilk modeller ve slim model dışardan bakıldığında gözüme hoş geliyor ama bu sadece görsel açıdan iyi bir tasarım, dediğin gibi bu tasarım soğutma konusunda sınıfta kalmış sürekli büyük arızalar veren bir tasarım, üstelik beş on  kere revize edilmesine rağmen slim ve e model dahil hepsi kırmızı ışık vermeye devam etti, ilk xenon, zephyr ve  falcon modellere göre diğer anakart modellerinde daha az arıza görünse de Xbox 360 bu kırmızı ışık hatası vermeyen modeli yine de yok. Kahkaha

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2026, 09:27:51 ÖÖ »

o dönem ps3 ylod ve bilimum laptopta da benzer gpu-chipset sorunları yaşandı ama en kötüsü 360'ın rrod'uydu. bir yerde bga, kurşunsuz lehim ve ısı varsa sıkıntı.

Evet en kötüsü RROD'miş ama çok sonradan sorunun BGA veya kurşunsuz lehimden çok "CPU die" ile işlemcinin devresinin bağlandığı noktadan kaynaklandığını Xbox belgeselinde itiraf etmişti.

Biraz uzunlar ama vaktiniz varsa ve konu da ilginizi çekiyorsa aşağıdaki üç videoyu şiddetle tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=I0UMG3iVYZI
https://www.youtube.com/watch?v=3qKtS_uxdcU
https://www.youtube.com/watch?v=vpjtRjGPLhI
« Son Düzenleme: Nisan 15, 2026, 09:32:00 ÖÖ Gönderen: Foxbat » Logged
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2026, 11:29:14 ÖÖ »

Evet en kötüsü RROD'miş ama çok sonradan sorunun BGA veya kurşunsuz lehimden çok "CPU die" ile işlemcinin devresinin bağlandığı noktadan kaynaklandığını Xbox belgeselinde itiraf etmişti.

Biraz uzunlar ama vaktiniz varsa ve konu da ilginizi çekiyorsa aşağıdaki üç videoyu şiddetle tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=I0UMG3iVYZI
https://www.youtube.com/watch?v=3qKtS_uxdcU
https://www.youtube.com/watch?v=vpjtRjGPLhI

Teşekkürler izlerim.
Tengrist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2026, 16:54:37 ÖS »

OUYA, hatırlayan varsa. Elektronik bir pırlanta kutusu sanki, hiçbir kişiliği yok gözümde. Gerçi içinde de bir kişilik yoktu.
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2026, 19:38:33 ÖS »

Xbox 360'ın tasarımını seviyorum, özellikle ilk modeller ve slim model dışardan bakıldığında gözüme hoş geliyor ama bu sadece görsel açıdan iyi bir tasarım, dediğin gibi bu tasarım soğutma konusunda sınıfta kalmış sürekli büyük arızalar veren bir tasarım, üstelik beş on  kere revize edilmesine rağmen slim ve e model dahil hepsi kırmızı ışık vermeye devam etti, ilk xenon, zephyr ve  falcon modellere göre diğer anakart modellerinde daha az arıza görünse de Xbox 360 bu kırmızı ışık hatası vermeyen modeli yine de yok. Kahkaha

Benim falcon'um daha geçen seneye kadar taş gibi çalışıyordu, bir arkadaşa verdim, dvd sürücüsü bozulmuş. Alıp yaptırmadık da, öyle kaldı. Ama çok sefasını sürdüm o cihazın. 2007'de aldım, neredeyse 15 sene aralıksız kullandım. dual layer dvd'lere oyununu yazıp oynamak ps3 kırılmadığı için büyük nimetti gerçekten. Ama bazen cfw güncellemesi geliyordu, onu yaptırmadan yeni oyunları açmıyordu, alıp Kadıköy'e götürüp yaptırıyordum, en son baktım aliexpress'te kiti satılıyor, aldım kendim yaptım, ama için açmak aşırı zor gelmişti. Bir sonraki güncellemeyi yine Kadıköy'de yaptırdım. Kahkaha
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: