Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjePlayStation 2 Robot Araba Projesi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PlayStation 2 Robot Araba Projesi  (Okunma Sayısı 532 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 07, 2026, 18:08:11 ÖS »

Arkadaşlar merhaba size çılgın bir fikrin peşinden giderek kendine engel olamayıp para harcayıp yaptığım PS2 ile Robot Araba Projesini takdim etmekten onur duyarım.

Doğrusu bu projedeki yazılımın tek satır koduna bile müdahale etmeden sadece yapay zekaya C ile yazdırdığım yazılımla PS2 ye röle kartı takarak 4 adet rs-540 DC motoru sürmeyi başardım ve bunu bir tahta platforma yerleştirip araba yaptım.

Videoyu izleyip beğeni atarsanız sevinirim.

https://youtube.com/shorts/x-vaeMoXdgk?si=CYAbUdWtHzaWHsVM
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2026, 14:54:08 ÖS »

Yeni video yayınladım

https://youtube.com/shorts/5uW2evH4y8U?si=_VfytOjoQi0brhC8
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2026, 14:58:32 ÖS »

Github a da yükledim

https://github.com/programci42/PS2_RC_CAR
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2026, 15:08:41 ÖS »

Öncelikle emeğine sağlık üstat. Bu cihazı biraz daha geliştirip kamera entegrasyonu, raspberry gibi cihazlarla çeşitli sensörler ile ihtiyaç halinde arama kurtarma veya bazı işlerde insanların giremediği yerlerde görüntü alma gibi projeler yapabilirsin.

Özellikle eski çalıştığım fabrikada (rüzgar tribünü kanat üretimi) kanadın en uç kısmı insanın giremeyeceği darlıkta yerler oluyor ve bu tarz kumandalı arabalar ve gopro kameralar kullanılıyordu. Dilerim istediğin gibi olur

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 12, 2026, 17:50:30 ÖS »

Önerileriniz için çok teşekkür ederim evet kamera 📷 takmak ta istiyorum PS2 ye özel olarak üretilmiş eyetoy kamera aksesuar var onu kullanabilirim, bu arada raspberry pi veya Arduino veya mini PC anakart neden kullanmadın diye merak ediyorsanız şundan dolayı eğer amacım sadece tekerlekli ve kameralı bir araç yapmak isteseydim elbette bu cihazlar bu iş için çok daha uygun olurdu ancak buradaki asıl göstermek istedim iş PlayStation 2 yi hackleyip amacı dışında başka bir iş için de kullanılabileceğini göstermek istememdi, şunu da sorabilirsiniz tamam kontrolü PS2 ile yap ama araya bir Arduino veya raspberry pi koy da diyebilirsiniz ama bu yine mantıksız olur şöyle ki zaten bu kartların bazı modelleri PS2 den hem işlemci hem çeşitli elektronik amaçlar için zaten çok daha güçlü ve elverişli yani örneğin tek başına raspberry pi bu aracı sürebilir araya bunu koymanın bir mantığı olmazdı, ben sadece doğrudan PS2 nin işlemcisi PS2 nin ram i ve PS2 nin portları ile bu aracı sürmek istedim ve başardım, ve işin ilginç tarafı şu yapay zeka olmasaydı belki yine bunu yapabilirdim ama ne kadar zamanımı alır dı hiç bilmiyorum belki 6 ay belki 1 sene çünkü sadece yazılımı yapay zekaya yazdırmadım adam dedi ki yani yapay zeka PS2 nin mevcut USB sürücüsü çok eski ve işimizi görmüyor ben kendi USB driverımı yazacağım sonra röle kartına veri gönderemedim başlarda bunlar hiç çalışmadı sonra yapay zeka dedi ki ya biz kendi haberleşme protokolümüzü yazalım, yani dostlar bu başka bir seviye normalde benim işim zaten yazılım program ben yazılım geliştiriciyim ama yapay zekanın yapabildikleri beni bazen çok şaşırtıyor, neyse sonra bir şekilde yazılımsal sorunlar çözüldü ve röle kartını PS2 slim ile kullanabilir hale geldim ondan sonra araç zaten bitti.
sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2026, 19:33:46 ÖS »

aynen yapay zeka ayrı bir level atlattı hepimize, elinize sağlık prensip olarak güzel proje.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: