Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmithlonda Greaseweazle Kullanımı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amithlonda Greaseweazle Kullanımı  (Okunma Sayısı 666 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peygo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Eylül 29, 2026, 18:09:45 ÖS »

Merhabalar,

Ben de vibe coding olayına dahil oldum. Amithlon'un Greaseweazle'ı Trident 4.4 (USB stack) ile tanıdığını fark ettim. Ben de Claude dan bunu normal bir Amiga disket sürücüsü şeklinde kullanabilmek için bir device yazmasını rica ettim. Birkaç denemeden sonra Greaseweazle ile Amiga disketlerini okuyup yazmayı başarabildim.
Böylece Amithlonun Amiga sürücüsü oldu.

Kullandığım Greaseweazle Firmware 1.6 yı bir PC sürücü ile kullanıyor. Ekte device ve mount için gerekli gw0 dosyalarını bulabilirsiniz. Kurulum için gwdisk.device dosyasını DEVS: dizinine GW0 dosyasını da DosDrivers dizinine kopyalamanız yeterli.

mount GW0:

ile diski mount edebilirsiniz.

Disket değişikliğini şu an otomatik algılamıyor. Yeni disket taktığınızda

Diskchange GW0:

yazmanız yeterli. Bir de unutmadan device direkt USB üzerinden haberleşiyor. Bunun için de poseidon.library in 4.4 sürümü gerekli.

Umarım birilerine faydası olur.

Bol Amigalı günler.

* gwdisk.zip (13.95 KB - Yükleme: 20 kez.)

Only Amiga makes it possible !!!
runal
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2026, 07:44:55 ÖÖ »

Amithlon olayına aşina olmasam da Greaseweazle projesinin kullanılması beni sevindirdi. Sanırım sistemde kullandığınız Greaseweazle bizim projedeki version. Elinize, emeğinize sağlık.
peygo
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Dün 20:23:53 »

Amithlon olayına aşina olmasam da Greaseweazle projesinin kullanılması beni sevindirdi. Sanırım sistemde kullandığınız Greaseweazle bizim projedeki version. Elinize, emeğinize sağlık.

Evet sizin projenizdeki Greaseweazle'ı kullandım. Sizin de emeklerinize sağlık.

Only Amiga makes it possible !!!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: