Vmware ve Virtualbox programlarını ben de kullanıyorum. Yeni çıkan her linux dağıtımını sanal makinede denediğimi söyleyebilirim. Tabii birkaç gün kurcaladıktan sonra da siliyorum.
Sanal makine olayı, birden fazla işletim sistemi kullanmak isteyen kişiler için uygun bir çözüm gibi görünüyor, ama sanal bilgisayarların gerçek bilgisayarın gücüne sahip olmadığını da unutmayın. Örneğin sanal bilgisayara kurulmuş bir Windows ile 3d oyun oynamak veya yine sanala kurulmuş Linux'da 3d masaüstü kullanmak mümkün olmuyor, ne yazık ki.
Bu nedenle, bir işletim sisteminin gerçek gücünü anlamak için, ayrı bir disk bölümü oluşturup, gerçekten kurmak gerekiyor.
Bu arada örneğin Ubuntu kullanıyorken, Mandriva'ya geçmek 1 dakikamı bile almıyor. Ubuntu'nun kapanması 10 saniye, Mandriva'nın açılması 35 saniye...

Birinden diğerine geçmek çok kolay...
Niye iki tane Linux dağıtımı var sende derseniz, Ubuntu ve Mandriva farklı paket yönetim sistemlerini kullanırlar, yapılandırma araçları da farklıdır. Üstelik Gnome için Ubuntu, KDE için de Mandriva oldukça uygun seçenekler.