Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımAmithlon hakkında herşey!
Sayfa: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amithlon hakkında herşey!  (Okunma Sayısı 368833 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #300 : Mart 20, 2016, 17:22:12 ÖS »

RAR5 sıkıştırması ile sıkıştırdım, WinRar'ın hangi sürümünü kullanıyorsun?

Bu arada RAR dosyası için

CRC32: 5F8C4151
MD5: 7412236C226383CC8DA47414EE53C93C
SHA-1: 80F212A94ADA6B7082497E7FFAFA97B4038F72A6

olması lazım. HashTab ile kontrol edebilirsin.
« Son Düzenleme: Mart 20, 2016, 17:25:39 ÖS Gönderen: Simon (Özay Turay) » Logged

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #301 : Ağustos 11, 2016, 21:41:51 ÖS »

Sanal makinede çalışıyor mu?
Bildiğim kadarıyla çalışmıyor. Yeni kernel ile birşeyler değiştiyse bilemem tabi.

Benim bildiğim kadarıyla da çalışmıyordu. Ancak Lexington'dan SnkBitten rumuzlu kullanıcı VirtualBox üzerinde aşağıdaki konfigürasyon ile çalıştırmayı başarmış:

Sistem-
İşletim Sistemi: Diğer Windows (32bit veya 64bit)
Base Memory: Amithlon boot satırında mem=880M yazdığı sürece her boyut çalışıyor.
Boot order: Floppy, Harddisk, Optik
Accelleration: VT-x/AMD-V,Nested Paging, PAE/NX

Görüntü-
Video Memory: 128 MB

Depolama-
Controler Floppy
Floppy Device 0:
Controller IDE
IDE Primary Master: Amithlon.vdi
IDE Secondary Master: [Optical Drive]

Audio -
Host Driver: Windows DirectSound

Controller - ICH AC97

Network:
Adapter 1: PCnet-FAST III (NAT Network, 'NatNetwork')

İlgilenebilecekler için hızlı bir güncelleme olarak geçeyim dedim.

Alper
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #302 : Ağustos 12, 2016, 00:19:15 ÖÖ »

O kullanıcı VirtualBox 'da amithlon kurulmuş harddisk imajı vs'sini ziplayip vermemi.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #303 : Ağustos 12, 2016, 17:26:25 ÖS »

Önemli Amithlon Güncellemesi!

Amiga tabanlı işletim sistemlerinde USB aygıtlarını kullanmamızı sağlayan "Poseidon USB stack"in programcısı Chris Hodges, AROS ekibinin başlattığı kampanya sonucunda kaynak kodlarını APL lisansı altında açık hale getirmişti.

AROS'taki USB arayüzü de bu kod üzerine inşa edilmişti zaten.

Yalnız kendisi iki yıl kadar önce 68k Amiga'lar için de bir backport derlemiş ve yayınlamış, ancak Aminet'te yayınlamadığı ve kısa süre sonra da web sitesini kapattığı için gözden kaçırmışım...

Amiga.org forumundaki arkadaşlar sağ olsun programı bir şekilde edinmeyi başardım.

Artık USB portlarım tıkır tıkır çalışıyor.

Alpyre 1.4 dağıtımını kullanan arkadaşlar için de bir katılımsız güncelleme paketi hazırladım. Sisteminizdeki Poseidon kurulumunu v2.2 sürümünden, v4.5'e yükselten ekteki güncellemeyi yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

* PoseidonUpdate.zip (612.27 KB - Yükleme: 598 kez.)

Alper
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #304 : Ağustos 13, 2016, 20:10:25 ÖS »

Aşağıdaki özellikteki donanıma Amithlon kuruldu.sistemi hdd boot ederek os3.9 açılıyor.

"KT600 chipset , FX5200 128 MB , PCI SOUND BASTER LIVE, REALTEK 8139D NETWORK KARTI, 512 MB DDR ram , 20 GB IDE HDD, CD+DVD RW"

Karşılaştığım Problemler

* Herhangi bir tracker açıtığımda mod müzik çalıyor gösteriyor.Ama bir türlü ses alamadım.Şunuda anlamış değilim , ses kartının ait device nerden nası sistem tanıtabiliyoruz.Yada linux üzerinde kendi otomatik mi yapılandırıyor ? bunuda anlayabilmiş değilim

* Network kartımda miami dx içersinde query etmek istediğimde hata veriyor.Ethernet Kartı  uyumlu olduğunu biliyorum.Ama çalışmadı.ethernet kartı için başka birşey yapmamız gerekiyor ?

* Usb portuna , usb mouse taktığımda çakıldı.Sadece bir mouse deneyebildim.poseidon güncellemesi yapmadım.

* İlk taktığım ekran kartı Ati radeon 9200 agp idi.Ana menüden rescue ile sorunsuz açıyordu.Kurulumda partisyon ve format işlemini bitridikten sonra , Amithlon 1.4 cd içersindeki kurulumu yaptım.Rescue 'yi seçip başlatmama rağmen görüntü birbirne girmiş şekilde geldi.Bende ekran kartını değiştirdim fx5200 taktım. tekrar denedim.Sistem normal açıldı.Fakat pref içersinde picasso96 prefs  mod'lar gelmiyor.Ama sistem normal açılıyor.

*E-UAE  çok geç açılıyor sebebi ne olabilir ? Tam ekran nasıl yapabilirim ?  E-UAE açtım kapatmak için kısa yol var mı ? E-UAE konfigrasyon nasıl seçebiliriz ?

*Game port takılabilen joypad'im var .Bunu  E-UAE'de kuallanabilir miyiz ?

*USB gamepad  E-UAE'de kullanabilir miyiz ?

*Hdd kurulum yaptık fakat , sistem açılırken hala hangi ekran kartılı açıcaksın diye soruyor.Nvidia seçtiğimde çakılıyor.Fakat matrox yada standart vga seçince normal açılıyor.Sebebi ne olabilir ?

*Ranish partion manager ile tüm partsiyonu yapmama rağmen sistemi restrat sonra ,Rescue workbench boot yaptım.Workbench içersinde partisyon işleminde Virtualdisk1  bir türlü göremedim.Bende partquest  ile yapıp halletim.Sadece ranish ile  "76" düzeltmesi yaptım.Ondan sonra hdd tool box ile partisyonu yapabildim.Böyle bir durum oldu.Tahminimce ,ranish içersinde partsiyon boyutu ilgili bir durumdan dolay mbr kayıt yapamadı.

Amithlon için tekrar teşekkürler !

« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2016, 20:16:04 ÖS Gönderen: blackturk » Logged

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #305 : Ağustos 14, 2016, 14:51:27 ÖS »

Oldukça fazla konu var. Tümüne değinmeye çalışacağım.

Öncelikle yukarıdaki reklam kutusunda dönen “x86 sistemlere AmigaOS kurulum rehberi” bağlantısındaki kılavuzlarda ve eğer Alpyre kurulumunu yaptıysan masaüstündeki BeniOku dosyasında sorduğun soruların büyük kısmının yanıtını bulabilirsin.

Yine de buraya da yazalım, forumda da bulunsun.

* Herhangi bir tracker açıtığımda mod müzik çalıyor gösteriyor.Ama bir türlü ses alamadım.Şunuda anlamış değilim , ses kartının ait device nerden nası sistem tanıtabiliyoruz.Yada linux üzerinde kendi otomatik mi yapılandırıyor ?

Amithlon’da kullanacabileceğimiz iki tür donanım sürücüsü çeşidi var. Biri Amithlon Kernel Side sürücüleri, diğeri ise 68k OpenPCI sürücüleri.

Kernel sürücüleri bildiğimiz Linux modülleridir. Linux kerneline donanımımızın sürücü modülünü "insert" ediyoruz ve ilgili sürücüye Amithlon tarafındaki amithlon.device üzerinden erişim sağlıyoruz.

Bu sürücüler bir miktar gecikmeyle (latency) çalıştığı için mümkün olduğunca kullanmayıp OpenPCI sürücülerini tercih etmeliyiz.

Eğer Alpyre kurulumunu kullanıyorsan OpenPCI altyapısı zaten senin için kurulu ve kullanmaya hazırdır.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla sistemin çok uyumlu. Sistemindeki tüm donanımın OpenPCI sürücüleri mevcut. Bu yüzden user-startup’tan kernel sürücülerini tamamen devre dışı bırakabilirsin.
s:user-startup'ı EditPad'de açıp aşağıdaki satırın başında, aşağıdaki gibi noktalı virgül olmasını sağlamalısın:
Kod:
;SYS:c/AmithlonC/pciinsmod <>NIL:

Şimdi gelelim diğer bir önemli konuya. Bildiğin gibi AmigaOS belirli bir donanım üzerinde çalışmak için tasarlanmış bir işletim sistemi. Klasik Amiga’larda görüntü ve ses için onboard çiplerden oluşan “Chipset” adı verilen bir altyapı kullanılıyordu. Örneğin Original Chip Set(OCS) kullanan modellerde görüntü için Denise, ses için Paula çipleri kullanılıyordu. Bu çipler AmigaOS üzerinde çalışan yazılımların gereksinimlerini zamanla karşılamamaya başlayınca, harici grafik ve ses kartları kullanımı gündeme geldi. Görüntüyü bu yeni kartlara yönlendirmek için RTG ve sesi yönlendirmek için de AHI alt-sistemleri hazırlandı.

AmigaOS zamanla klasik Amiga donanımlarını tümden terk etmeye başlayınca bu iki alt-sistem standart olurken, bu tür chipset’siz Amiga ortamlarına da “NonChipset Amiga” denmeye başlandı.

Amithlon bir NonChipset Amiga ortamı olduğundan RTG ve AHI sürücüleri AmigaOS 3.9 ile birlikte standart olarak kurulu gelir.

Ses kartının sürücüsünü seçmek için yapman gereken şey Prefs çekmecesine gidip AHI prefs’i çalıştırıp ayar yapmaktır. Tüm bunların nasıl yapılacağı ile ilgili daha önce yazdığım şu yanıta bakabilirsin.

Tracker programlarına gelince. Bu programlar genellikle AHI uyumlu değildir. Bu nedenle sistemde bir Paula ses çipinin var olduğunu varsayarlar ve yönergeleri o çipe gönderirler. NonChipset Amiga’larda bu programlardan ses alabilmek için, bu yönergelerin bir şekilde AHI’ye yönlendirilmesi gerekiyor. SYS’deki Amithlon çekmecesinin içinde bu iş için PuhDerBaer adında bir programcık mevcut. Tracker müziği dinlemek istediğinde önce bu programı çalıştırman, işin bitince de Ctrl-C ile kapatman gerekiyor. Çekmecesinde nasıl ayarlanacağına dair bir BeniOku dosyası da bıraktığımı hatırlıyorum.

* Network kartımda miami dx içersinde query etmek istediğimde hata veriyor.Ethernet Kartı  uyumlu olduğunu biliyorum.Ama çalışmadı.ethernet kartı için başka birşey yapmamız gerekiyor ?

Yine masaüstündeki BeniOku dosyasından bu konuda yardım alabilirsin. Hızlı bir öneri olarak, Miami yapılandırmanı SYS:Internet/MiamiDx çekmecesindeki MiamiInit programıyla yapmanı tavsiye ederim.

* Usb portuna , usb mouse taktığımda çakıldı.Sadece bir mouse deneyebildim.poseidon güncellemesi yapmadım.

Poseidon güncellemesini muhakkak yapmalısın. Ayrıca BIOS'taki USB Legacy seçeneğini devre dışı bırakmak da yardımcı olabilir.

* İlk taktığım ekran kartı Ati radeon 9200 agp idi.Ana menüden rescue ile sorunsuz açıyordu.Kurulumda partisyon ve format işlemini bitridikten sonra , Amithlon 1.4 cd içersindeki kurulumu yaptım.Rescue 'yi seçip başlatmama rağmen görüntü birbirne girmiş şekilde geldi.Bende ekran kartını değiştirdim fx5200 taktım. tekrar denedim.Sistem normal açıldı.Fakat pref içersinde picasso96 prefs  mod'lar gelmiyor.Ama sistem normal açılıyor.

1) Sabitdiske kurulum yaptıysan Rescue seçip başlattığında sistem dahili Rescue partisyonundan başlamaz. Son yaptığın kurulum partisyonundan başlar (çünkü en yüksek öncelik o partisyonda). Bu durumda sistem başlangıcında her iki fare düğmesine basılı tutarakEarly Startup Menu”ye girmeli ve başlangıç partisyonu olarak HDH0'ı seçmelisin.

2)
Ekran kartın Amithlon tarafından tanındığında, ekran modları Picasso96 prefs'te değil, ScreenMode prefs'te çıkacaktır. Picasso96 prefs'i sadece ilave ekran modu oluşturmak istersek kullanıyoruz.

*E-UAE  çok geç açılıyor sebebi ne olabilir ? Tam ekran nasıl yapabilirim ?  E-UAE açtım kapatmak için kısa yol var mı ? E-UAE konfigrasyon nasıl seçebiliriz ?

1) İşlemcinin ne olduğunu yazmamışsın. E-UAE yeterince hızlı olmayan işlemcilerde pek de iyi çalışmıyor.
2) E-UAE'yi resetlemek için Ctrl+Alt+r, kapatmak için Ctrl+Alt+q tuşlarını kullanabilirsin.
3) E-UAE'den ziyade E-UAELoad'ı kullanamanı tavsiye ederim. Masaüstündeki BeniOku dosyasının içinde nasıl konfigüre edebileceğine dair bilgi alabileceğin bir kısım var.

*Game port takılabilen joypad'im var .Bunu  E-UAE'de kuallanabilir miyiz ?

Evet kullanabilirsin. Onunla ilgili ayarları Prefs'teki LowLevel Prefs'ten yapıyorsun. Yalnız önce LowLevel library'ye game port'un IRQ aralığını belirtmen gerekiyor. O kısım biraz zahmetli olabiliyor. Hatırladığım kadarıyla BeniOku dosyasında onunla ilgili bilgi de vermiş olmam lazım. Vermemişsem orjinal LowLevel arşivindeki yardım dosyalarına bakmalısın.

*USB gamepad  E-UAE'de kullanabilir miyiz ?

Bunun çalışması için Poseidon'da o gamepad'e uygun USB class'ların olması gerekiyor. Var mı yok mu bilmiyorum. Poseidon güncellemeni yaptıktan sonra SYS:Tools'daki Joystick Test programı ile deneme yapabilirsin.

*Hdd kurulum yaptık fakat , sistem açılırken hala hangi ekran kartılı açıcaksın diye soruyor.Nvidia seçtiğimde çakılıyor.Fakat matrox yada standart vga seçince normal açılıyor.Sebebi ne olabilir ?

1) Sistem açılışındaki menü seçeneklerini değiştirmek için Grub konfigürasyon dosyasında değişiklik yapman gerekiyor. Grub1.97b veya sonraki sürümlerden birini (aka. Grub2) kulanıyorsan AmithlonSYS:boot/grub/grub.cfg dosyasını, önceki sürümlerden birini (aka. Grub1) kullanıyorsan AmithlonSYS:boot/grub/Menu.lst dosyasını editlemen gerekir.

Kullanmadığın ve açılışta görünmesini istemediğin seçenekleri kaldırabilir ve/veya kullandığın boot konfigurasyonunu set default parametresi ile belirleyip, timeout parametresini de 0 yaparak, menünün tamamen görünmez olmasını sağlayabilirsin.

2) Standart VGA veya Matrox seçenekleri ile sistemin VESA modunda başlıyor olabilir. FX5200'de donanım hızlandırıcıları için Milanca'nın Kernel4 kernelini kullanman gerekebilir. İhtiyaç duyduğun dosyaların tamamı CD'de mevcut. Bunun ayarını da yine Grub konfigürasyonundan yapıyoruz. Örnek boot satırları için Amithlon Dökümantasyon Projesi'deki her iki kılavuzun ilgili bölümlerine göz atman gerekebilir.

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #306 : Ağustos 14, 2016, 20:19:43 ÖS »

Ufak düzeltme. FX5200 Kernel 3.10'da da sorunsuzca çalışıyor. Kernel4 FX5500'lerde gerekebiliyormuş.

Eğer Matrox'lu başlangıç seçeneği çalışıyorsa, diğerlerini menüden kaldırıp sistemi hep onunla başlatabilirsin. Tabi Workbench'te ScreenMode prefs'te ekran modların listeleniyor olmalı.

Benim FX5200'lü sistemde boot satırı parametrelerim şöyle:
Kod:
console_level=0 init=/linuxrc root=/dev/ram0 mem=512M vga=769 ramdisk_size=2310 leavepages=5200 cachesize=65536

Alper
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #307 : Ağustos 15, 2016, 00:48:36 ÖÖ »

Bu bilgiler için teşekkürler.network kartım çalıştı.browseri kullandım.ilk yaptığım iş , Windows üzerindeki paylaşımlara erişmek oldu.bunun için samba handler kullandım.birde mount dosyasını oluşturdum.workbench de icon olarak paylaşımlarım görüp dosya transferi yapabiliyorum.

benim merak ettiğim amiga vnc kullanabilir miyiz? Bildiğim kadarı ile 68040 mmu olmalı.pc üzerinden remote desktop yaparak , amiga workbench 3.9 yönetmek istiyorum.bunu denemeye zamanım olmadı.konuyla ilgili deneyinimiz var mı ? Varsa paylaşabilir misiniz?

ses kartı pref içersinde emu10k  driver gözükmüyor.on board ses kapalı , pnp bios kapalı.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #308 : Ağustos 15, 2016, 08:12:30 ÖÖ »

benim merak ettiğim amiga vnc kullanabilir miyiz? Bildiğim kadarı ile 68040 mmu olmalı.pc üzerinden remote desktop yaparak , amiga workbench 3.9 yönetmek istiyorum.bunu denemeye zamanım olmadı.konuyla ilgili deneyinimiz var mı ? Varsa paylaşabilir misiniz?

Amiga'da VNC mümkün. Kullanabileceğin birden çok VNC yazılımı var. AVNC, AmiVNC, TwinVNC vs. MMU gerekmez, ancak hızlı bir işlemci ve bol miktarda RAM gerekir. Amithlon'da bunlar sorun değil tabi.

ses kartı pref içersinde emu10k  driver gözükmüyor.on board ses kapalı , pnp bios kapalı.

Gözükmeliydi. Bir Shell açıp pcilist yazar mısın? Listede bir Creative Labs aygıtı çıkmazsa sorun donanımsal olabilir.

Alper
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #309 : Ağustos 15, 2016, 12:50:06 ÖS »

Sanal makinede çalışıyor mu?
Bildiğim kadarıyla çalışmıyor. Yeni kernel ile birşeyler değiştiyse bilemem tabi.

Benim bildiğim kadarıyla da çalışmıyordu. Ancak Lexington'dan SnkBitten rumuzlu kullanıcı VirtualBox üzerinde aşağıdaki konfigürasyon ile çalıştırmayı başarmış:

Sistem-
İşletim Sistemi: Diğer Windows (32bit veya 64bit)
Base Memory: Amithlon boot satırında mem=880M yazdığı sürece her boyut çalışıyor.
Boot order: Floppy, Harddisk, Optik
Accelleration: VT-x/AMD-V,Nested Paging, PAE/NX

Görüntü-
Video Memory: 128 MB

Depolama-
Controler Floppy
Floppy Device 0:
Controller IDE
IDE Primary Master: Amithlon.vdi
IDE Secondary Master: [Optical Drive]

Audio -
Host Driver: Windows DirectSound

Controller - ICH AC97

Network:
Adapter 1: PCnet-FAST III (NAT Network, 'NatNetwork')

İlgilenebilecekler için hızlı bir güncelleme olarak geçeyim dedim.

Merhaba,

Bu konfigürasyonla ben çalıştıramadım, en başta topun sektiği ekrandan ileriye gidemiyorum. Acaba bir yöntemi olabilir mi ya da neyi eksik yapıyor olabilirim sence dostum.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #310 : Ağustos 15, 2016, 13:07:53 ÖS »

Aynen bendede top sekip duruyor. Bir ara durur gibi olup imleç kayboluyor. Sekmeye devam.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #311 : Eylül 03, 2016, 11:19:20 ÖÖ »

Valla ben denedim oldu arkadaşlar. Karizmatik

Kernel4 ile çalışıyor. Farklı olarak VirtualBox'ta İşletim Sistemi Other Linux seçtim.

...ha built-in ekran modlarını görmedi ama, biraz daha uğraşırsam umarım onu da halledebilirim. Onu da halledebilirsem, sonunda JIT için 32bit Linux gerektiren FS-UAE'den kurtulup, buna geçebilirim çünkü oldukça da hızlı çalıştı.

* AmithlonInVirutalBox.png (242.12 KB, 855x704 - Görüntüleme: 1462 kez.)

Alper
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #312 : Eylül 03, 2016, 13:24:03 ÖS »

Linux'ta her şey çok daha yolunda gitti. Ekran görüntüsünde gördüğünüz ayarlarla built-in ekran kipleri de çıktı ScreenMode Prefs'te.
Elveda FS-UAE. Kahkaha

Sanal makinede kullandığım HD imajını (Amithlon.VDI) biraz toparlayıp buradan paylaşacağım. Takipte kalın.

* VirtualAmithlon.jpg (173.47 KB, 1443x900 - Görüntüleme: 1467 kez.)

Alper
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #313 : Eylül 03, 2016, 13:37:49 ÖS »

Linux'ta her şey çok daha yolunda gitti. Ekran görüntüsünde gördüğünüz ayarlarla built-in ekran kipleri de çıktı ScreenMode Prefs'te.
Elveda FS-UAE. Kahkaha

Sanal makinede kullandığım HD imajını (Amithlon.VDI) biraz toparlayıp buradan paylaşacağım. Takipte kalın.

Sabırsızlıkla bekliyorum paylaşımı.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #314 : Eylül 04, 2016, 20:23:07 ÖS »

Evet. Bir ufak güncelleme yapalım.

Amithlon için kullandığım donanımı her zaman uyumlu seçtiğim için bugüne değin Milanca'nın Kernel4'üne gereksinim duymamıştım.

Bu sanal makina denemeleri Kernel4'ü inceleme fırsatı sağladı.

Öncelikle hakkını yememek gerek ki, Kernel4'ün daha yeni anakartlar, çok çekirdekli işlemciler, bazı PCIe ekran kartları ve en önemlisi SATA diskler için destek sağlaması güzel bir gelişmeydi.

Ancak ilk kurulum ve kurtarma durumları için ihtiyaç duyduğumuz, Amithlon için ayarlanmış bir Workbench kurulumu içeren initrd (initial ramdisk) dosyası "bigird.gz"'den yararlanamaması oldukça üzücüydü.

Bunun yanında, Milanca Kernel4'ü daha çeşitli ses ve ethernet kartları için derlenmiş kernel modülleri ile birlikte yayınlamıştı ancak yeni öğrenmiş bulunuyorum ki Kernel4 ile Amiga tarafından Linux tarafına modül eklemek için kullandığımız PCIInsMod komutu da çalışmıyormuş. Çağırıldığında şu hata iletisini veriyor:

E haliyle derlenen yeni kernel modülleri bir işe yaramıyor... tabi kerneli ihtiyacınız olan modüllerle baştan derlemezseniz... ki oldukça meşakkatli olan bu iş için SNKBitten bu hususta oldukça yararlı kılavuzlar hazırlamış (tabi şimdilik sadece İngilizce).

VirtualBox'un sağladığı ses kartı ve ethernet bağdaştırıcılarının hiçbirinin 68k sürücüsü olmadığı için, sanal makine üzerindeki Amithlon'da ses ve internet için kernel sürücülerine muhtaç durumdayız. Bu durum gerçekten can sıkıcı. Sessiz ve çevrimdışı bir Amithlon'la kısıtlıyız.

Keşke Kernel 3.10 sanal makinede çalışsaydı... ... diyordum ki, oldukça tuhaf, garip ve acayip ki... çalıştırmanın bir yolunu buldum.

Herkeste işe yarar mı bilmiyorum ancak yöntem şöyle:
VirtualBox'un 5.1.4 sürümünde yukarıda verdiğim ayarlarla Amithlon'u boot ederken, zıplayan BoingBall animasyonu sırasında, solda yanıp sönen imlece gözümüzü dikiyoruz:

Bir aşamadan sonra imlecin yanıp sönmesinin durduğu bir an var, işte tam o anda klavyeden ESC tuşuna basarsanız, şaşırtıcı bir biçimde "68040 soft reset" fazına ve daha sonrada Workbench ekranına ulaşıyorsunuz.

Ha o anı her zaman tutturmak kolay da olmuyor. Eğer kaçırırsanız, sanal makinayı kapatıp, yeniden çalıştırıp tekrar deniyorsunuz. Eninde sonunda yakalanıyor.

Zaten bir defa Workbench'e ulaştıktan sonra, kapatmak yerine "Makinenin durumunu kaydet" yapabildiğiniz için her defasında bununla uğraşma sıkıntısı da olmuyor.

Kernel 3.10 ile boot etmeyi başardığınızda, PCIinsMod çalıştığı için, AHI ve Miami'yi de ayarlayabiliyor, hatta USB portlarınızı bile çalıştırabiliyorsunuz.

Haliyle "Amithlon Rescue" (bigird.gz) seçeneği de çalışacağı için sanal hd imajınızda Amiga partisyonlarınızı da kendiniz kurabilirsiniz.

Tabi ben yine de kullanıma hazır bir VDI dosyası üzerinde çalışıyorum.

Alper
Sayfa: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: