Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Genel Kategori
Genel Sohbet
Intel Atom
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Aşağı git
Gönderen
Konu: Intel Atom (Okunma Sayısı 37459 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simon (Özay Turay)
Yönetici
Commodore Forever
Ynt: Intel Atom
«
Yanıtla #15 :
Şubat 24, 2009, 21:09:46 ÖS »
Valla benim Atom işlemcili MSI Wind NetBook her işimi görüyor. Neler mi yapıyorum?
* Web sayfalarını ve forumları geziyorum (bir tanesini de yönetiyorum)
* Bir online oyun sunucusu yönetiyorum (
http://www.karizmawow.com
)
* Online oyun oynuyorum
* Web sayfası tasarlıyorum
* Program yazıyorum
Fazlasıyla yetiyor.
Not: Filmlerimi XBox'ımda XBox Media Center ile seyrediyorum.
«
Son Düzenleme: Şubat 24, 2009, 21:14:30 ÖS Gönderen: ozayturay
»
https://retrodergi.com
-
https://e-turay.com
-
https://karizmawow.e-turay.com
Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #16 :
Şubat 24, 2009, 21:11:00 ÖS »
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Şubat 24, 2009, 20:46:59 ÖS
HD oyun nerede peki ?
XBox II...
Alper
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #17 :
Şubat 24, 2009, 21:15:27 ÖS »
Abi allah askina.Ne alaka ? Kosol kurali basittir ,ciktigi gun en guclu grafik cozumu olur ,kisa surer.Bu gun en guclu grafik donanimi pc'de.
Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #18 :
Şubat 24, 2009, 21:39:48 ÖS »
Alıntı sahibi: max_damage üzerinde Aralık 12, 2008, 03:54:01 ÖÖ
Istege gore daha hizli bir grafik karti,tv tuner ile xbox'tan daha xbox olabilir cidden.
GTA IV... PS3'de aldığımız performansı yakalayabileceğimiz PC donanımını PS3 ve XBox II donanımlarıyla karşılaştıralım istersen... Güç tüketimlerini de karşılaştıralım... Boyutlarını da karşılaştıralım...
En yeni grafik donanımı PC'de olabilir, ama sonuca bakmak lazım... HD oyun istedin... XBox II'nin oyunlarını kabul etmedin... Ne diyeyim canın sağolsun...
Alper
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #19 :
Şubat 24, 2009, 21:43:25 ÖS »
Alpyre,
Atom diyoruz,ion diyoruz ,18watt diyoruz.Sen cikip 200watt tuketen aleti gosterip iste bu diyorsun.Ben de zaten onu diyorum ,guc icin elektirik gerekli diye.
Hatta ben hd oyun oynamak icin tanesi 200watt tuketen ekran kartlari kullaniyorum.Yeterli gelseydi ps3 birakirdim sadece.
Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #20 :
Şubat 24, 2009, 21:48:14 ÖS »
@max_damage:
18 Watt'lık alete TV Tuner ekleyince, 200W'lık aletten daha da iyi oluyor ya... Demek ki güç için elektrik gerekli değilmiş diye düşünüyorum ben de!
Alper
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #21 :
Şubat 24, 2009, 21:52:24 ÖS »
Su xbox 2 dedigin aletten daha iyi mi oluyormus ? Opps,o zaman ben tamamen yanildim.O kadar da masraf yapmistim.
Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #22 :
Şubat 24, 2009, 22:14:45 ÖS »
Sen XBox 1 mi demek istemiştin? O zaman bana da ooops!
Gerçi XBox 1'de de HD oyunlar yok değil...
Alper
max.damage
Deneyimli
Hell is other people.
«
Yanıtla #23 :
Şubat 24, 2009, 22:21:00 ÖS »
Xbox serilerinin baska adi var mi ? Ilk cikan surumu xbox ,ikincisi xbox 360.
Soyle de demisisiz eskiden ;
" Ayni sekilde yakin gelecegimizde 1 tflop islem gucu icin harciyacagimiz elektirik enerjisi,bu gunku islemcilerin onda biri olabilir ama cok daha gucluleri daha fazla enerji tuketenler olacak.Muneccim olmaya luzum yok.Cok cekirdekli islemcilerin gelisimine paralel olarak ortaya atilmis bir uretici ongorusu.Yari iletken teknolojisi kiyak gecmedigi surece boyle olacak bu demisim.Ve evet,mevcut sartlarda aynen boyle olacak"
5 yil sonra da xbox 360 tadini ion ayarinda bir sistem ile aliriz.Ama xbox 720 icin bol bol elektirik kullaniriz.Bu kural simdiye kadar hic sekmedi.
Bu kadar mi ?
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #24 :
Şubat 24, 2009, 23:40:55 ÖS »
Xbox 360'a, XBox II'de deniliyor...
Benim 6 yıllık PC'im (şu an Amithlon'a çevirmiş olduğum) 400W'lık PSU ile çalışıyor... 350 wattlıkla çalışmam diyor... Ayrıca çıktığı gün piyasadaki en iyi donanımlar ile toplanmıştı.
Gel gör ki bugün teknolojisi eskimiş 200Watt'lık XBox'un performansının yarısına erişemiyor...
Yakında belki 18Wattlık Atom/Ion teknolojisinin yarısına erişemeyecek...
Aslında aynı şeyi söylüyor gibi görünsem de değil... Ben güç = elektrik tüketimi mantığına karşıyım... İspatı da 200W>400W...
Ha belki şöyle düzeltebiliriz.
Güç = İyi tasarım... Aşırı Güç = Elektrik Tüketimi
Aşırı güce kimin ihtiyacı var ki? Biz ev kullanıcısının var mı? Bence yok.
Alper
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #25 :
Şubat 25, 2009, 00:34:44 ÖÖ »
@Alpyre
Atom platformu eğer şu anda evde birkaç PC'ye sahip olmasam ciddi anlamda düşüneceğim bir sistem. Şu anda tek çekirdek 1.6GHz ile 720p/x264 videoları frame sektirmeden oynatabiliyor (WinXP'de). 1080p videolarla da ilgili olmasam bu bile yetecektir gündelik kullanımda, o da zaten yakında yaygınlaşacak çift çekirdekli sürümde halledilecek.
Yıllardır PC'de oyunlara birkaç oyun (Halflife, Quake, Warcraft, Diablo serileri vb) dışında 'preview' amacıyla göz atan biri olarak PC'leri artık strateji vb türü oyunlar dışında kullanmayı, grafik donanımlarına tonla para harcamayı pek düşünmüyorum. Konsollara alışınca (Xbox360, PS3 vb) PC'de oyun kavramından soğuyor insan.
Ayrıca güç tüketimini de kafaya fazla takmamak lazım. Evdeki 7/24 çalışan 350 Watt'lık bilgisayar sistemimin (ki şu anda baktım da 32 gündür reboot etmemişim) elektrik faturama etkisi aylık 10TL'yi aşmıyor.
Alpyre
Uzman
«
Yanıtla #26 :
Şubat 25, 2009, 02:05:37 ÖÖ »
@Witchdoktor
Tek kafaya taktığım elektrik faturası değil zaten... Günümüz işlemci mimarilerinin elektriğe aç olması, sadece elektrik faturasına yansımıyor. Yüksek elektrik gücü, daha pahalı PSU'lar gerektiriyor. Daha çok ısındıkları için daha büyük heatsink'ler ve Fan'lar gerektiriyor. Tüm bunlar daha büyük bir bilgisayar kasası gerektiriyo (dikkat ederseniz 1990'lardan bugüne kullandığımız bilgisayar kasaları sürekli büyümüştür). Tüm bunlar satın alacağımız bilgisayarın toplam fiyatına yansıyor.
Atom ve benzeri platformların gelişmesiyle çok daha ucuz, çok daha çevreci, çok daha küçük ve ergonomik PC'lerimiz olabilir. Ancak geç kalınmış bir atılım... Lakin biz (Amigacılar eheheh!) yıllar önce de bu işin böyle olması gerektiğini söyleyip duruyorduk. Ama bizi dinleyen kim?
Örneğin şu Windows'tan bir vazgeçilebilse, PowerPC teknolojisiyle en HD olayları bile kaldıracak platformlar cebinize girecek kadar küçülür... Ama nedense ben hangi ortamda böyle birşey söylesem, hep alay konusu oldu... Beyinler mi yıkanmıştır, vizyon mu dardır anlamıyorum?
Demek ki bu işler Bill abi yaşadıkça olmuyo...
Uma Thurman'ı göreve davet ediyorum
Alper
coze
Uzman
Hieh hieh hieh heh ...
«
Yanıtla #27 :
Şubat 25, 2009, 08:40:31 ÖÖ »
Alıntı sahibi: Alpyre üzerinde Şubat 25, 2009, 02:05:37 ÖÖ
@Witchdoktor
Örneğin şu Windows'tan bir vazgeçilebilse, PowerPC teknolojisiyle en HD olayları bile kaldıracak platformlar cebinize girecek kadar küçülür... Ama nedense ben hangi ortamda böyle birşey söylesem, hep alay konusu oldu... Beyinler mi yıkanmıştır, vizyon mu dardır anlamıyorum?
Windows bir isletim sistemi. PowerPC bir islemci serisi. Bunlar birbirine alternatif seyler degiller. Sanirim PowerPC islemcili bir Linux sistemden bahsetmek istedin. HD cozecek bir sistem her zaman kallavi bir islemci gucu isteyecektir.
Bu arada windows intel ile gobekten bagli bir isletim sistemi de degil. Zamaninda
PowerPC uzerinde calisan bir windows
deneyimi de olmus. Bunlar birbirinden bagimsiz seyler.
Alıntı sahibi: Alpyre üzerinde Şubat 25, 2009, 02:05:37 ÖÖ
Demek ki bu işler Bill abi yaşadıkça olmuyo...
Bill Gates'in varligi veya yoklugu windows'un su an ki popularitesini etkilemeyecektir. Bill Gates uzun bir suredir Microsoft'taki gorevlerinden cekildi zaten bildigim kadariyla.
Retro Hincal Uluc
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #28 :
Şubat 25, 2009, 10:56:12 ÖÖ »
Alıntı sahibi: coze üzerinde Şubat 25, 2009, 08:40:31 ÖÖ
Bill Gates'in varligi veya yoklugu windows'un su an ki popularitesini etkilemeyecektir. Bill Gates uzun bir suredir Microsoft'taki gorevlerinden cekildi zaten bildigim kadariyla.
Bill amcamız artık kendini daha çok hayır hasenat işlerine adamış durumda, alkışlıyoruz
Diabolic_Wizard
Üye
«
Yanıtla #29 :
Şubat 25, 2009, 11:15:45 ÖÖ »
Şu anda bir PS3 80 GB'ın fiyatı 1100 TL kadar. Satan yere göre biraz değişebiliyor. Aynı fiyata bir PC topladığınız zaman, eğer neyi nereden alacağınızı ve hangi parçanın diğeri ile daha iyi performans vereceğini biliyorsanız, oyun ve grafik konularında tüm konsolları katlıyor.
Devir CPU devri değil, devir GPU devri. CPU'lar artık yavaş yavaş önemlerini yitiriyorlar. Artık tüm oyunlar GPU'ları kullanıyor hem grafik hem fizik hesapları için, CPU artık bunlarla hiç bir şekilde uğraşmıyor. Eğer bilgisayarınızda film falan renderlamayacaksanız CPU'ya ihtiyacınız yok. Çift çekirdekli ucuzundan bir Athlon işinizi fazlasıyla görür.
Konsollarda HD oyunların takılmadan akıcı oynanabilmesinin sebebi, grafik özelliklerinin azaltılmış olması. Mesela PC versiyonlarında olan bazı gölgelendirmeler, dinamik ışıklar, anisotropik filtreleme, FSAA gibi özellikleri bulunmadığı için hala konsollarda oynanabiliyorlar. Mesela bir PS3 ve bir PC'yi yan yana koyduğunuzda aslında PS3'ün ne kadar kalitesiz grafiklere sahip olduğunu anlıyorsunuz. Evet kalitesiz. Artık kalitesiz. Üç yıl öncenin grafik teknolojisi sonuçta. Şu anki, aynı fiyattaki PC teknolojisinin yanına yaklaşamaz.
Daha az elektrik harcama konusuna ise bir şey diyemiyorum. Yukarıda denilmiş elektrik faturasına yansıması 10 TL bile değil diye. Bu yüzden bu bence tamamen kriter dışı. PC'nin belki tek dezavantajı kasalarının büyüklüğü; o kadar. Benim bu konu hakkında düşündüklerim ve deneyimlediklerim de böyle.
"The user is an important input hardware of a computer system"
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Yukarı git
« önceki
sonraki »