Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sarılaşmış Beyaz...  (Okunma Sayısı 25843 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mart 03, 2009, 18:35:02 ÖS »

Sararmış plastikleri beyazlatmaya uğraşmak oldukça zahmetli bir iş ve boyamak daha mantıklı gibi görünüyor. Boya olarak mutlaka sizlere tavsiyem mat ve kaliteli sprey boya kullanın yoksa iyi neticeler alamazsınız.
  Ben siyah ve beyaz olarak mat denedim ve gayet güzelde oldu. Black Amiga ya bir açıklık getiriyim onu ben boyadığım zaman gerçekten çok süper olmuştu lakin Black amiga ile çok uğraştık  ve bazı yerlerde boyada açılma oldu.   
  Eğer aspirin arkadaşım alt tablayı kast ediyorsada onu öylesine parlak siyah ile boyamıştım , eski plastik parçaları kullandığım için boyası pek iyi olmamıştı. Buraya koyulan resimlerden sonrada yine bir kat daha boya attım.
  Tabiki tam orjinal bir boyama yapmamız mümkün değil.Plastik boyadığımız için yinede şanslıyız çünkü selülozik boya plastiğe yapışıyor ama daha iyi netice almak için ince zımpara ile güzelce her yeri zımpara atmak gerekir. Eğer metal bir kasayı boyarsanız mutlaka zımpara atmak lazım yoksa boya çok çabuk dökülüyor.
  Amiga 4000 i de komple beyaz mat ile boyadım yakından görenler bu sıfır gibi olmuş dediler ama şu var hiçbir zaman sıfır gibi olamaz. Ben sadece göze daha hoş görünmesini sağlıyorum. Sararmış bir Amiga kullanmak pek hoş olmuyor ama yeni gibi olursa elbette çok daha zevkli oluyor.

Amiga Repair Service
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Mart 03, 2009, 19:58:59 ÖS »

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=2047.msg18488;topicseen#msg18488

Once mat sprey boya kullanarak bir a600'e giristim.Beni tatmin etmedi.Yuzey cok guzel
gozukuyordu fakat belli bir sure sonra hikaye oldu.Ardindan abs plastigi boyamanin yollarini
aradim ve iki farkli cozum oldugu gordum.

Cozum 1 : Bulasik makinasinda yikama,tamiya sprey plastik/metal astar ile primer,tamiya sprey
mat boya (ts-63 nato black),mat sprey vernik (enamel boya ile etkilesime girmeyecek.Ucuz mat
vernikler sarilastirir,batirir.Kaliteli matlar parlamaz,fark edilmez)

Dogru sekilde uygulanirsa cok uzun omurlu olur.Lakin cok vakit alir,nisbeten pahaliya mal olur,
alisik degilseniz uygulamasi zordur,dikkat ister,uygun kosullar ister.Sonuc kusursuzdur. (gercek
anlamda kusursuz,tolerans yok)

Cozum 2 : Krylon fusion veya Molecubond.On hazirlik gerektirmeksizin abs,pvc,vinil gibi plastik
yuzeyleri kapatir,tutunur.Genel amacli boyalara 5 basar.Turkiyede bir alternatifi yok.Mat ve
parlak renkleri mevcut.Parcayi yikayin,spreyi basin.

Uygulamasi kolay,nisbeten dayanikli,hesapli.Kimyasal yapisindan dolayi verniklerle arasi iyi
degildir.Genel amacli sprey boyalardan cok daha uzun dayanir yuzey uzerinde.(Krylon daha saglam)

Elinizin sikca temas edecegi bir yuzeye vernik elzemdir.Kaliteli,mat sprey vernik bulmak cok
zor.Vernik uygulanmayan yuzey elbet su koyvermeye baslar,rezil bir goruntu olur.Bende de boyle
oldu yani.

______________________________________________________________________________________________

Yukarida ki mesajin uzerinden bir yil gemis ve ben isin sirrini cozdum Kahkaha

Ne yazik ki evrensel bir tatmin edici yapmanin tek yolu bu seyi yeniden yaptirmakmis.Diger tum secenekler gecici ya da sizin tatmin olma sinirlarinizla alakali.Beni ne yazik ki mutlu edemediler.

Partikul kaldirarak temizlemek kotu sonuclar doguruyor.Eskisinden cok daha cabuk sararma egilimine giriyor yuzey.Plastige ozel boyalar uzun omurlu oluyor (krylon,molecubond) fakat ucuz bir goruntu veriyor.Modelcilik icin uretilmis ozel urunler kullanirsaniz inanilmaz tefferuatli bir proses cikiyor karsiniza ,vernikleme esnasinda butun yapilanlari bok edebiliyorsunuz ,pahaliya gelmeside cabasi.Genel amacli  mat sprey boyalar (tampon boyasi mesela) ise uygulama ve vernikleme asamasinda sorun cikarabiliyor.Ozellikle varligi belli olmayacak fakat yuzeyi koruyacak mat vernik zor bulunuyor.Vernik uygulamak icin ise bir ameliyathane bulmak gerek.Icinde yeni dus alinmis islak bir banyoda is gorurur

Hele bir de keyboard varsa isin icinde chennem azabi cektirmesi garanti.Her tus icin zimpara - astar - boyama - parlak vernik -decal - mat vernik.Ben bu islem sirasini sadece uc tus icin uygulayabildim ,insan ustu sabir gerektiren bir sey.Yapabilen biri varmidir onu'da bilmiyorum.

Ustte giris seviyesi bir air brush cozumu verilmis.Regule edilmeyen bir basinc tubunden ibaret ,single action bir pistole var kitte.Bununla is yapmakla normal sprey boya ile is yapmak arasinda fark yok.Tabii odullu bir modelci degilseniz.

Benim icin kacinilmaz son (obsesif oldugumu var sayin) yeniden yaptirmak.Sonucta bu bir alternatif.Ilk basta 3d scanner ve "hizli prototiplendirme " denilen bir yontemle sansimi denemek istiyorum (A3000).Maliyet problemini sindirebilirsem duruma gore enjeksiyon soz konusu olabilir.Yapilacaklar listesinde 666. madde olarak yer aliyor kendisi.Bir kalkisabilirsem burada paylasmaktan buyuk zevk alacagim.

Ama o gune kadar kadere boyun egmek durumundayim (kucuk emrah yuz ifadesi ile soylenecek bu).

Edit : Teferruat tek "f" ve cift "r" ile yaziliyor.Iste size 8. olumcul gunah.
« Son Düzenleme: Mart 03, 2009, 20:41:43 ÖS Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 27, 2009, 13:26:34 ÖS »

coze'nin bu başlıkta adresini verdiği Retro Action dergisinin 2. sayısında "The Retr0brite Project" diye çok güzel bir makale var. İlgilenen arkadaşlar mutlaka incelesinler.

http://issuu.com/retroaction/docs/retroaction_issue_2?viewMode=presentation

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 26, 2010, 12:50:51 ÖS »

retrobrite'ı temel alan bir uygulamayıda Lego sever bir arkadaş sayfalarına taşımış...

http://www.legorestoration.com/index.html

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: