Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoScene7D8 Demo Party web sitesi yayında
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7D8 Demo Party web sitesi yayında  (Okunma Sayısı 63909 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 20, 2008, 18:00:47 ÖS »

Merhaba arkadaşlar,

7D8 Demo Party bu yıl 20-21 Aralık 2008 tarihlerinde geçen sene olduğu gibi Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde yapılacaktır.

Parti web sitesi yayına girmiştir. Sizlere hoş bir içerik hazırladık, Fan Bölgesi'ni gezmeyi ihmal etmeyin. Site her zamanki gibi partiye kadar çok sık güncellenecektir.

http://www.7dx-party.org/

Siteyle ve partiyle ilgili gelişmeleri bu başlık altından duyurmaya devam edeceğiz.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2008, 19:39:42 ÖS »

Güzel haber... Şimdiden hazırlanalım...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2008, 00:16:22 ÖÖ »

scripting dilleri yasakmış, peki ya managed code? ya python?
« Son Düzenleme: Ekim 21, 2008, 00:18:04 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2008, 00:37:54 ÖÖ »

Ben organizerlarin yerine cevap veriyor olmiyim ama... evet demo compoda ne python, ne java, ne c# hicbirisi genelde kabul edilmez. keza managed c++ falan da. kisacasi virtual machine veya clr uzerinden calisan hicbirsey genelde demo compolarda kabul edilmez (edilse de performansi cok dusuk kalir, hos bu tr'de cok onemli olmayabilir)

managed dillerle uretilen demolar/ oyunlar wild compoya katilabilir genelde.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 21, 2008, 01:51:30 ÖÖ »

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Arda'nın sorusu çok ama çok yerinde. Eğer özel bir durum olmasaydı "aaa, haklısın Arda, hemen ekliyoruz o dilleri de yarışmaya kabul edilen diller arasına" diyebilirdik. Fakat durum böyle değil.

Scripting diye bir yarışma kategorimiz var ve bu kategoride JavaScript/ActionScript(Flash) gibi katılımları ayrıca yarıştırıyoruz. Yani bu dillerden de demo yapmak mümkün ancak "demo" kategorisine giremiyorlar.

Python/Java/C# v.b. diller konusuna gelince, hepsi de saygı duyduğum ve bazıları aktif olarak kullandığım diller. Ancak bu dillerin bir Asm/C/C++ demosu ile aynı kategoride yarışması dünyada kabul görmeyen bir konudur. Bu nedenle scripting dilleri yanında bu dilleri de kabul etmiyoruz. İşin aslını sorarsanız bu yalnızca dilin bir VM üzerinde çalışıyor olmasıyla da ilgili değil. Bu demoscene'de kabul gören dillerle ilgili. "Hangi diller bunlar?" derseniz, PC için az önce saydığım ASM/C/C++ hemen hemen herkesin ortak kullandığı üçlü diyebiliriz (birinden biri ya da kombinasyon olabiliyor duruma göre). Hatta kullanılan kütüphaneler bile genellikle bellidir. OpenGL, DirectX, SDL, OpenPTC, TinyPTC, PixelToaster, fmod, Bass v.b. Bunlarla sınırlı değil elbette ki ancak birçok demo bu kütüphanelerden en az birini kullanıyordur.

ASM/C/C++ haricindeki dilleri kullanan kişiler haksız yere bile olsa hep eleştirilmişlerdir. Dikkatinizi çekerim ben kuralların nasıl olması gerektiğini değil nasıl olduğunu anlatıyorum.

"Demo" bu tür partilerin en önemli kategorisidir. Bu yüzden de özel kurallara sahiptir. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ancak örneğin "Oyun" kategorisinde scripting dilleri dahil diye belirttik. Yani scripting dilleri ya da Python, C#, Java v.b. dillerden birinden oyun yazarsanız ürününüz oyun kategorisine kabul edilecektir. Bu oyun yarışmasının önemsiz bir yarışma olması anlamına gelmiyor elbette ki. Bunun anlamı şu ki dünyada bu tür dillerle oyun geliştiren birçok insan var ve bu yüzden bu kategoride bu diller kabul görebiliyor. Ancak scene'de geçen anlamıyla "demo" kategorisinde scripting dilleri dünya çapında kabul görmüyor. Bu yüzden de yarışma dışı kalıyorlar.

Neden dünyadaki kurallar bizim partimizde de geçerli?

1) Tek bir scene var. Ortak olarak kabul görmüş kurallar var. Yani her ülke, her parti kafasına göre kurallar koymuyor. Koyanlar da genellikle negatif eleştiri alıyor.

2) Dünya'da düzenlenen tüm scene partilerin yarışmaları bir şekilde birbiriyle mukayese edilebilirdir. Örneğin Breakpoint partisinin demo yarışması Assembly partisiyle kıyaslanabileceği gibi 7DX ve Nightshift ile de kıyaslanabilir. Partilerden biri diğerlerine göre farklı kabuller üzerinden ilerlerse kıyaslama elmalarla armutlara dönüşeceği için bu partinin yarışmaları birçok insan için "legal" sayılmayacak ve her ne kadar kaliteli ürünler yayınlanırsa yayınlansın ürün bazında değil ancak yarışma bazında dışlanacaktır.

3) Hazırlanan tüm yarışma kategorileri ve kurallar bu güne kadarki tecrübelerimizle hazırlanılmıştır. Arşiv bölümünden önceki yarışma kurallarını inceleyecek olursanız her sene bazı şeylerin değiştiğini ve eski senelere göre kategorilerin azaltıldığını ve düzenlendiğini göreceksiniz. Bu partinin 6 senedir devam ettiğini ve düzenlenecek 7D8'in 7. 7DX partisi olduğunu hatırlatmak isterim. Bu yarışma kategorilerinde "şunu niye eklememişler?" diye düşündüğünüz birçok şey önceki senelerde farklı yarışma kategorileri altında kabul görüyordu ancak katılım olmuyordu. Olacak olursa da "wild" kategorisi bu tür birçok ürüne açıktır.

Bunun gibi başka sorular da gelebilir aklınıza. Lütfen sormaktan çekinmeyin. Yapacağınız tüm yorumlar değerlendirilecektir. Hatta Java/.NET v.b. katılımların olacağı yönünde yeterince sinyal alırsak bunlara özel bir kategori bile açabiliriz. Kulağımız sizde.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2008, 02:23:13 ÖÖ »

Arkadaşlar site güncellendi ve kayıt formu eklendi. Partiye katılmayı planlayan kişiler lütfen kayıt olsunlar.

http://www.7dx-party.org/7d8/tr_kayit_formu.php

Güncellemeler önümüzdeki birkaç gün içersinde de devam edecek. Gelişmeleri sizlere ileteceğim.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2008, 16:52:15 ÖS »

Bu başlığı bu hafta hep yukarıda tutalım arkadaşlar... Ne banner var... Ne sabit mesaj yapılmış... Sonra millet soruyor " parti mi? ne partisi yahu? kimler geliyor? ne olacak peki orada? nerede? gak ve dahi guk?"

Tüm soruların yanıtları zaten http://www.7dx-party.org adresinde var.

kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2008, 10:19:05 ÖÖ »

Partimi, işallah gidebilirim.
(Tabi hanımdan onay çıkarsa)
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2008, 11:45:49 ÖÖ »

Flash'la arası iyi olan bir arkadaş banner hazırlarsa sayfaya koyalım. Benim Flashla hiç aram yok...Aslında, tek resim bile olabilir...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2008, 18:25:45 ÖS »

Banner ile ilgili geç kalındı, sonra da geç kalındığı için vazgeçildi gibi bir durum var ortada işin aslını sorarsanız. Teklifleriniz için teşekkür ederiz.

Bu arada sitede ufak bir güncelleme yapıldı.

Bkz:
http://www.7dx-party.org/7d8/tr_haberler.php
http://www.7dx-party.org/7d8/tr_etkinlikler.php
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2008, 19:15:20 ÖS »

Güzel gelişmeler ve etkinlikler var.. Ama bunlar biraz daha erken duyurulsa, daha önce programlansa sanki çok daha güzel olurdu...

Ayrıca eski sistem ve bilgisayarlarla ilgilenenlere yönelikte etkinlik olmasını kendi adıma isterdim... Örnek Floppy Emulator, projesi oldukça güzel bir proje... MiniMig'i kimseler görmedi.. Yeni bir Amiga, bunun gibi birçok yenilik yaşadık geçtiğimiz günlerde.. Bunların tanıtımı hoş olurdu diye düşünüyorum... Elimizde aslında iyi bir kaynak var, bunları tanıtacak, sahip olan kullanan insanlar varken, neden bunlardan faydalanmayalım ?

Cumartesi bir aksilik olmazsa orda olacağız...Hanım izin verirse belki gecede kalırız Bana hediye Atari800, Amiga 1000 getirecek arkadaşlar saatlerimizi ayarlıyalım derim

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Aralık 16, 2008, 01:46:11 ÖÖ »

Yalnızca partinin programına bakıp yorum yapmayın lütfen. Parti programında "MiniMig tanıtımı" desek birçok ziyaretçi ne olduğunu dahi anlamayacaktı büyük ihtimalle. Daha geniş kitlelere hitap etmek istediğimiz için sizler o tür başlıkları göremiyorsunuz. Ancak unutmayın ki partinin amacı bir araya gelmek, eğlenmek ve "birşeyler" paylaşmak. O "birşeyler"in ne olacağı tamamen size bağlı. Getirin MiniMig'inizi, dilediğiniz gibi tanıtın, paylaşın insanlarla. Bunun için illa da bir seminer düzenlememiz gerekmez.

Örneğin bir arkadaşımız GameBoy ile canlı müzik yapıyormuş. Partide mini bir konser vermek istedi, ben de kendisine hay hay dedim. Parti programında yer almıyor ancak parti günü büyük ihtimalle böyle bir (şu anda açıkladığım için yarı sürpriz) etkinlik olacak.

Kısacası partiyi tamamen bizlerin Nazi düzeniyle oluşturduğu bir yayın akışı olarak algılamayın lütfen. 2005 yılına kadar partinin belirli bir programı bile yoktu.

Daha çok uzatmama gerek olduğunu zannetmiyorum. Sanırım demek istediğimi anlamışsınızdır. 7DX partileri organizatörlerin değil tüm katılımcıların yön verdiği bir partidir.
Vefa
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 16, 2008, 09:39:19 ÖÖ »

Pazar günü bir aksilik olmazsa ordayız inş:)) "Çömez emektarlar"  olarak bu etkinliği baya geç de olsa göreceğiz bu sefer.

Selam saygılar tüm site üyelerine ve çalışanlarına.

-BİZ DÜŞLER ORTASINDA BÜYÜDÜK-
Onlar sadece "bilgisayar" kullanabilmekteler, Biz "Commodore-Amiga Efsanesini" yaşadık!
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Aralık 16, 2008, 09:50:52 ÖÖ »

Alıntı
Daha çok uzatmama gerek olduğunu zannetmiyorum. Sanırım demek istediğimi anlamışsınızdır. 7DX partileri organizatörlerin değil tüm katılımcıların yön verdiği bir partidir.

Partiyi sizin diye hiç düşünmedim zaten...Biz alternatif programımızı hazırladık bile Ama her türlü eleştiri ve öneriye açık olmak bu tür organizasyonların başarıya ulaşmasında önemlidir diye düşünüyorum(dum).

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 16, 2008, 10:15:14 ÖÖ »

Belki mesajımın üslubunda bir yanlışlık vardı. Eleştiriye elbette ki açığız. Demek istediğim parti programının çok fazla birşey ifade etmediği idi. Yani partiye geldiğinizde o parti programıyla sınırlandırılmıyorsunuz elbette ki. Başka aktiviteler de olacak ki bunların bir kısmını sizler oluşturacaksınız.

Bir diğer konu ise şu. Biz tüm platformlara hakim değiliz. Organizatörler olarak bu forumda bazı kişilerde olduğu gibi elimizde bir bilgisayar müzesi yok. Örneğin "partide niye ZX Spectrum yok? Niye bu konuda bir aktivite yapılmıyor?" derseniz cevabı basit. Hiçbirimizin elinde cihaz olmadığı gibi ciddi bir biçimde Spectrum Scene'ini de takip etmiyoruz. Ancak bu forumda Spectrumcular var, hatta kimler olduğunu da biliyorum. Her zaman bizden beklemeyin sizin sevdiğiniz platformları öne çıkarmamızı. Bizler sizlerden teklif bekliyoruz her zaman. Yoksa 2 güne herkesi mutlu edecek bir program sığdırmamız çok güç. Biz organizatörler olarak normal bir yol çiziyoruz, gerisi sizlerin katılımlarıyla oluyor. GameBoy örneğini de bu yüzden vermiştim. Hayatta aklımın ucundan geçmezdi partide GameBoy ile canlı müzik şov yaptırmak. Ama GameBoy'cu biri bizimle irtibata geçtiği anda bu da partinin bir parçası oluverdi birden.

Ayrıca bu forum Amigacı ağırlıklı biliyorum ancak bizler asıl Commodore 64 kökenliyiz biliyorsunuz. Yani Amiga konusunda bizden fazlasını biliyor, takip ediyorsunuz. Bu nedenle Amiga'nın şanının yürümesi biraz sizlerin de ellerinden öpüyor. Ben isterim ki 15-20 tane Amiga olsun partide, ziyaretçiler "kaliteli" bilgisayar görsün
Sayfa: [1] 2 3 ... 6   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: