Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: ZX spectrum network kartı SpectraNET videosu...  (Okunma Sayısı 13752 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 23, 2008, 23:01:00 ÖS »

Winston, üzerinde çalıştığı spectranet'i yazılım geliştiricilerine yollaya dursun, bize de bir video gönderdi.

Bu videoda TCP/IP network üzerinden direkt olarak yazılımı spectrum RAM'ine atmasnın dışında, data streaming de yapıyor... Görüntüde TCP üzerinden video aktarımı tanıtılıyor.

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/64aeb2d3b409812ee1772a94c5827022597ddbecf4c3c8f467e746739651db12d87689afc4e2146b19905

<a href="http://www.youtube.com/v/hf8rz0sb298&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/hf8rz0sb298&rel=0</a>

youtube.com/watch?v=hf8rz0sb298
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2008, 18:27:20 ÖS Gönderen: Ref » Logged

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2008, 12:08:36 ÖS »

Bu projenin kaynakları açık mı? Resmi bir web sitesi var mı? Ticari yönü olacak mı ya da oldu mu(ön sipariş alıyor mu)?

Böyle tek bir video ile kurtulamazsın. Daha fazla bilgi istiyoruz lütfen...

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2008, 15:21:13 ÖS »

http://spectrum.alioth.net/doc/index.php/Current_events

Spectranet ile detaylı bilgi kendi wiki sayfasından edinilebilir.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2008, 23:37:06 ÖS »

Stream degil de bir ton SCREEN$'in (ATTR haric) hizla DivIDE uzerinden TAP icerisinde yuklenmesi ile yapilmis bir versiyonu vardi bunun yanlis hatirlamiyorsam. FATWARE uzerinden calisiyor oldugunu tahmin ediyorum...

Iste o TAP dosyasini nereden bulabilirim bilen var mi ?

DivIDE icin ozel demolar yapilmaya baslandigi anda ZX Spectrum cok kisiyi hayretlere dusurecek seyler yapmaya baslayacaktir. AY uzerinden sinirsiz uzunlukta 4 bit sampled sound, sample instrument'li tracker muzikleri esliginde 30fps full screen video ve belki de DivIDE sayesinde yeni ekran modlari bile yapilabilir DivIDE frame buffer olarak kullanilir ve interlace tipi denemeler yapilir... diye dusunuyorum... belki de yaniliyorum. Artik yasli bir adamim ben.
« Son Düzenleme: Kasım 25, 2008, 23:39:40 ÖS Gönderen: memrah » Logged
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2008, 00:06:42 ÖÖ »

iki yıl kadar önce divide için yapmış olduğum zx videosu hala depoda duruyor:

http://www.veanewmedia.com/ardae/fish/amelie_short.rar

çok kısa bir görüntü ama test için uygun. Basic göstericisi tzx'in içine dahil.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2008, 01:41:22 ÖÖ »

Super! Cok tesekkurler. Bunu TAP'a cevirmem lazim cunku Fatware tzx okumuyor bildigim kadariyla. (Ya da ben beceremedim)  Olmadi iso icinden Demfir ile oluyabilirim belki. TZX to TAP gibi bir utility bulayim ben..
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2008, 03:19:06 ÖÖ »

Vertical Blanking gibi bir kontrol olmadığı için yukarıdaki dosya yırtılmalara yol açabilir.

Double Buffering kullanan (sadece 128k modeller) bir player'ı sadece basic kullanarak yazma çabam 4 fps'de kilitlendi kaldı

Amelie'nin tap ve tam versionunu (ama bu double buffer olan, yavaş oynatır)
http://www.veanewmedia.com/ardae/fish/DoubleBufferSCRPlayer2.rar
bu adreste bulabilirsin.

tzx->tap çevriminde kolay gelsin..

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2008, 00:16:52 ÖÖ »

tzx tap cevirimi icin gereken programi bulamadim daha dogrusu hic vaktim olmadi aramaya, ama "Double Buffering" kullanan ve zaten TAP formatinda olan dosyayi CF karta alip DivIDE'de calistirmayi denedim, cok degisik bir tepki verdi cihaz. Daha once defalarca TAP yukledim ve kullandim FATware uzerinden hic boyle bir tepki gormemistim. NMIdan sonra menuden  gereken TAP'i secip BASIC ROM'a donunce, ve LOAD "" girince makine biiiiiiiip diye bir ses cikartmaya basliyor, ta ki BREAK veya SPACE 'e basincaya kadar ve sonra BASIC'e donuyor ama loader programi filan yuklenmemis gorunuyor. Acaba dosyanin 4MB olmasi yuzunden mi? Cok mu buyuk geldi? Aklima baska birsey gelmedi. Vakit bulursam tzx olani cevirip deneyecegim ama cok mesgulum bu gunlerde. Acaba DivIDE icin yapilmis boyle TAP demolar varmidir?
Super dandik kameramla olayi cektim, su anda youtube'a yukluyorum, bitince burada adresini veririm.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 28, 2008, 01:24:18 ÖÖ »

Yukarida bahsi gecen video icin adres : 

<a href="http://www.youtube.com/v/PEs7mEsAJtU&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/PEs7mEsAJtU&rel=0</a>

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2008, 11:08:44 ÖÖ »

Daha once defalarca TAP yukledim ve kullandim FATware uzerinden hic boyle bir tepki gormemistim. NMIdan sonra menuden  gereken TAP'i secip BASIC ROM'a donunce, ve LOAD "" girince makine biiiiiiiip diye bir ses cikartmaya basliyor, ta ki BREAK veya SPACE 'e basincaya kadar ve sonra BASIC'e donuyor ama loader programi filan yuklenmemis gorunuyor.

Öncelikle o program 128k modunda yüklenmeli (128k makinelerde bulunan double buffer bellek sayfasını kullanıyor). ve sanırım senin aldığın ilk divide+ sürümü ki bu rwap'ın 128k hack'i var. ikinci olarak eğer 48k zorlayacaksan şu küçük programı kendin yazmayı deneyebilirsin, programı çalıştırdıktan sonra birdaha basic'e dönemeyeceksin o sebeple önce save et sonra çalıştır. (çıkış stream'i başka bir adrese yönlendiriliyor)

Kod:
10 poke 23739, 111 : Rem yüklenen dosya adını gizler
20 load "" screen$ : Rem dosyayı ekrana yükler
30 pause 1         : Rem filmin gösterim hızını ayarlar, silebilirsin
40 goto 20         : Rem başa dön

programı çalıştırdıktan sonra 4MB'lık tap dosyasını oynatarak  videoyu izleyebilirsin. zaten sadece code dosyaları yükleneceği için doublebuffer basic programı çalışmayacaktır.

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2008, 11:37:26 ÖÖ »

128 modunda denedim zaten. Videoyu gorduysen, +3 menusundeki LOADER ile yuklemeyi deniyorum. TAP dosyasi ile ilgili bir sorun oldugundan suphelendim cunku BASIC loader'i yukleyemiyor. tek tek screen$ dosyalarini da yuklemeyi denedim load""screen$ ile, onlari da gormuyor. Hem 48k hem 128k modunda denedim. Sanki TAP dosyasini begenmedi gibi geldi bana. Ornegin, herhangi baska bir TAP dosyasinda LOAD "varolmayan bir isim"  gibi bir komut versem, sirasiyla tap dosyasindaki tum header'lari ekrana yazar "Program: atic" , "code: atsp", "code: at1" filan gibi, ama hic birini yuklemez. Bu TAP dosyasinda aynisini yapinca hic birsey olmuyor. Yine o biiiip sesli donguye giriyor. ('+3 Basic de CAT "t:" de denedim, sonuc ayni)

edit: bu gun ayni tap dosyasini ZX Spin ile PC'de denedim. O da yuklemedi!  Sadece border'da mavi/kirmizi cizgiler cikiyor, ve o sekilde sonsuz donguye giriyor. Bu tap dosyasi hangi emulator ile olusturuldu ?
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2008, 11:48:14 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2008, 13:33:34 ÖS »

hmm... hadi ya let me check o zaman

ben o teybi tapir ile oluşturmuştum testi de specemu ile yapmıştım. Ama şimdi farkettim ki  tapir tap'ları açıyor ama sadece TZX kaydediyor...

hay allah, o zaman .tap uzantılı bir tzx dosyası yapmışım istemeden. daha önce farketmiş olmam gerekirdi.. tzx2tap gibi bir tool yazmak gerek ozaman bu iş başa düştü sanırım
« Son Düzenleme: Kasım 28, 2008, 13:42:08 ÖS Gönderen: Ref » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2008, 15:54:05 ÖS »

hehe, evet mesajini gorunce, uzantisini tzx olarak degistirdim, ZX Spin ile acabildim. Tabi Fatware ile acamayacagim. Aslinda tap-tzx cevirici yerine divide icin TZX okuyan bir firmware olsa nefis olurdu. Turboloader tzx'leri varsin okumasin. Demfir bunu yapiyor ama CD veya ISO 'dan okuyor, FAT partition'lari gormuyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: