Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dubaide hayat...  (Okunma Sayısı 29735 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 11, 2009, 08:43:28 ÖÖ »

Arkadaslar merhaba,

Bugun icimden yazmak geldi vakit bulup okuyacak arkadaslarin basini agritayim istedim  .

Mayis 2007'ye kadar cok aktif olmasa da az cok konulara dahil olan orta halli bit uyesiydim bu forumun, ama o tarihtan sonra Dubai'de calisip yasamaya basladim.Onceleri adaptasyon zorlugundan internete gereken zamani ayiramamaktan sonralari da konulardan kopmus olmanin verdigi rehavetten pek katilamadim araniza.Ama bunu kirmanin zamani geldi diye dusunuyorum.

Dubai de cok degisik gelen sey burada Gumruk vergisi ve Gumruk yasaklari yok denecek kadar az.Ulkede dogru durust uretim olmayinca korunacak bir uretici de yok (Hos biz kendi ureticilerimizi koruduk yillarca ne oldu sonucta !!!! Yillarca uyduruktan otomobil yapip lux otomobil fiyatina satmadilar mi? haydi o kadar karli donemler gecirdiler bari 1 tane Turk dizayni olan %100 Yerli bir otomobil uretebilseler de dunya pazarinda 1 tane Turk mali otomobil olsaydi, ama sonuc avrupali ve amerikali otomobil devlerinin ucuz insan gucu icin uretim yaptigi ulkede oteye gecemedik iftihar ediyorlardir !!!) Neyse konumdan sapmayacagim...

Hal boyle olunca madem gumruk yok madem yasak yok dedim saldirdim.

Ilk zamanlar hevesle ebay'dan aldigim urunler normal olmasi gereken kargo sureleri sonunda is yerimde masamin ustunde belirivermeye basladilar.Ama bu alislar eskisi gibi heyecan vermemeye basladi cunku ne paket postanesine gitmeye ne orada kimseye dert anlatmaya ne de kacakci muamelesi gormeye gerek kalmamisti  .

Bir iki uc bes ... hep ayni sey oluyordu. Bir sabah geldigimde aldigim seyi masamin ustunde buluveriyordum  Kahkaha . (Cunku ofisboy lar sirketin posta kutusunu her aksam kontrol edip sabah erkenden gelen postalari masalara dagitiyorlar)

Isyerindeki arkadaslarimin yaptiklari ebay alislarini gorunce benim aldigim seylerin aslinda cerez sayilabilecegini gordum.

Iste alinan seylere ornekler :

- Yakin bir arkadasim Amerikadan Mercedes  S65 aldi, inanilmaz bir sekilde arac 2 ay icinde arkadasima teslim edildi , %5 gumruk odedi tabiiii  .

- Sirketimizin IT manager'i Mac Air laptop aldi , Dubai de 3300 USD ye satilmaya baslandigi gunlerde 2000 USD ye ebaydan aldi 2 gunde eline gecti.

- Baska bir arkadasim da Mac Book Pro aldi 3-4 gun icinde aline gecti.

Anlatmaya calistigim, burada da gumruk kontrolu var ama sadece yasakli seyler icin (uyusturucu maddeler, izin verilmeyen bazi ilaclar, erotik urunler vs.) ama hepsi o kadar. Kisisel alimlar icin vergi odemeniz bile istenmiyor ki odenmesi gereken vergi alinan sey ne olursa olsun %5 sabit. OTV KDV vs yok.

Ancak Dubai'nin de kendine gore kotu yanlari var. Hersey gulluk gulistanlik degil. Mesela aldiginiz bir urun , beyaz esya yada elektronik yada mobilya farketmez. Asla alip arabaniza atip gelemiyorsunuz, cunku burda showroomlarda sergilenen urunlerin dagitimlarini mali getiren firma kendisi yapiyor showroom degil, bunun icinde ortalama 3-10 gun arasi beklemniz gerekmekte.

Ozellikle bilgisayar ve donanimi konusunda ne sattigini bilmeyen Hintli elemanlara derdinizi anlatmak zorundasiniz Allah sabir versin. Sonucata bulup alabildiginiz birsey icin servis de ayri bir sikinti, zira ortalama servis suresi 15 fun ile 2 ay arasi degisiyor. Tuketici haklari vs vs kocaman bir sifir ulkemin gozunu seveyim.

Hizmet sektoru cok kotu, cunku calisanlar (Modern koleler) genellikle hintli ve filipinli egitimsiz elemanlar.

Ayrica Dubai parti mali cenneti , yani bir mali bir sefer bulup bir daha asla goremeyebilirsiniz. Sirketten yakin arkadasim gecen yil bir PDA aldi, 6-7 ay sonra stylus'u dusmus yeni stylus almak sicin PDA yi aldigimiz yere gittik , birakin yedek stylus bulmayi artik o marka urunden bile bulunmadigini ogrendik, yedek parca servis vs hicbirseyin onemi yok burada. Bizde oldugu gibi Turkiyenin bilmem % kacina ulasmis servis ve bayi agi olacak en az 2 yil sureyle yedek parca bakim garantisi vereceksin de oyle ithal izni alacaksin. Burokrasi bazan gerekiyor demekki  .

Dedim ya burada buldun mu alacaksin diye. 2 ay once evde bir laptop bilgisayarim oldugu halde yeni bir tane deha aldim . HP HDX 9200 serisi Core 2 Duo 2.5 GHz islemci ve 4GB Ram , BlueRay 'li 512MB Bagimsiz bellekli Grafik kartli   ve 20.1" ekranili 2x320 GB Harddiskli guzel bir laptop (Aslinda portable desktop cunku 7 kg) buldum Carefour da . Piyasa fiyati 9000 AED iken (2452 USD) kampanya yapmislar sadece 50 adet icin 4700 AED (1280 USD) fiyata satisa koymuslar. Ebay da bile 2200 USD den daha ucuza bulamayinca inanmasi guc ama 50. makinayi ben kaptim  .  Ben aldim faturasini beklerdekn 4 kisi daha sordu , 50 makina 1 gunde satildi gitti.

Burada otomobil almak kolay, %5 vergi ile ulkeye giren bibirinden luks arabalar icin 60 yada 72 ay yillik 3,5 - 4,5 faiz ile kredi almak cok kolay. (Krizden dolayi artik bu oranlar 1 puan yukseldi ama yeniden duser herhalde) Araclar icin yillik vergi bandroll tasit pulu vs vs vergiler yok. Benzin Galonu yaklasik 4 litresi 1.7 USD litresi yaklasik 65 kurus, yani Turkiyedekinin 1/5 i kadar.  Hal boyle olunca millet de en luks en motoru buyuk ne varsa onu kullaniyor. Ben bilem nacizane SUV kullanicisi oldum  . Benim aldigim Chevrolet Trailblazer 4.2 LT 300 HP motorlu orta buyuklukte ama hizli sinifindan bir SUV. Turkiyede boyle bir arabaya binmek icin gercekten zengin olmam gerekir ama burada muhasebecilikten aldigim maas ile bunu yapabiliyorum  Kahkaha .

Evet beyaz esya elektronik otomobil ucuz ammaaaaaa  gida pahali  .
Marketlerde dunyanin cesitli yerlerinden (Amerika, Fransa, Ingiltere, Thailand, South Africa, Egypt, Iran ,Saudia Arabia en cok rastladigim ulkeler)gelmis cesitli gidalar meyve ve sebzeler var amma pahali.  Yani Amerikadan gelmis bilmem ne elmasinin kilasu yaklasik 10 USD , Domatesin kilosu yerlisi 1USD ithal olanlari 8-9 USD , Muz -Mango-Ananas gibi tropik meyveler burada ucuz , ama genelde soguk iklim meyveleri pahali. Kavun karpuz yok gibi birsey , yani var da bizim orda bu sekilde olanina genelde ici gecmis der almayiz :-) , kavun ise sadeve Avustralya Stone watermelon denen cinsi bizim yeni olgunlasmis topatan kavununu andiriyor ama daha cok sert erikle flort etmisi gibi  .

Peynir var 100 cesit belki ben neredeyse yarisini denedim hic birini sevmedim. Raki severlere kotu haber, Kavun var iyi degil adam gibi alistigimiz lezzette beyaz peynir yok ... hos burada raki da yok ya yani tum alkollu ickilerin satisi yasak.Ulkede sadece yabancilara ozel olarak verilen bir lisans ile belli bir oktadan icki satisi yapiliyor. Yani gidip bem musluman degilim diyeceksiniz (Toobe hasa, summe hasaaa) sonra size ozel bir kart vereecekler o karne ile haftalik yada aylik belli miktara kadar iski alabileceksiniz. Yada disaridan gelirken 2 sise yaninizda getirebileceksiniz . Bu benim icin sorun olmadi cunku ben alkol kullanmam.

Zeytin yok kardesim, en pahalisi en kalitelisi ispanyol zeytini ben bizim gemlik zeytinine degismem, mecburiyetten yiyoruz ne yapalim, zeytin peynir olmadan kahvaltiyi da kahvaltidan saymamaya alismisiz bir kerem.

Ulke genelinde Fuhus yasak, yakalanirsaniz 6 aydan 2 yila kadar hapis sonrasinda  da ulkeden Deport (yani birdaha girisinize izin verilmeyecek sekilde atiliyorsunuz) ama buna ragmen Dubai sehir merkezinde fuhus kol geziyor, duydugum kadariyla yasaklardan belki belki araplarda para b.k oldugundan fiyatlarda astronomikmis, hos bu konu da beni ilgilendirmiyor sonuca evli cocuklu 40 yasinda adamin (Yada adam oldugumu dusunuyorum  ) ama bilgi olsun diye yadim iste.

Icki yasak demistim ama tum turistik otellerin disko ve barlarinda istediginiz gibi gidip icebiliyorsunuz yeterki olay cikartmayin , yoksa once hapis sonra deport.

Neden bu kadar musamaha var sebebi basit, Duba nufusu uaklasik 3 milyon. 400 bin yerli vatandasi var 2.6 milyon da expat (Benim gibi calismaya gelmis kisiler) .
Bu 2.6 milyonun 600 bini Avrupadan (Ben de kendimi bu gruba dahil ediyorum) iyi islerde calisiyorlar genelde yonetici grubu, diger 2 milyon ise Hindistan , Filipinler, Banglades , Sri Lanka , Pakistan gibi geri kalmis fakir insani bol nufusu fazla yerlerden getirilmis modern koleler.  Modern koleler diyorum cunku yazin sicaginda 55-60 derece sicakta asfalt doken, insaatta calisan gariban hintlilerin aylik maaslari 200 USD civarinda ama onlar mutlu cunku  ulklerinde onu da bulamiyorlar.

Burada aileler evlerine maid yada Nany (Hizmetci yada cocuk bakicisi) almakta zorlanmiyorlar cunku onlarin da maaslari yatili olanlari 350-450 USD civarinda.

Taksi soforlerinin neredeyse tamami Hintli yada Pakistanli. Burada ozel taksi diye birsey yok 3-4 tane buyuk taksi sirketi var ve tum taksiler bu sirketlerin, soforler de aylik 300-400 USD maas ile calisiyorlar ve grup grup 1 - 3 senelik sureler icin bu taksi firmalari tarafindan getiriliyorlar.
Bu arada taksilerin neredeyse tamami Toyota Camry 2.5LT yada Nissan Altima. Simdi bir sirket bildigim kadariyla 100 kadar Chevrolet Thao (SUV Sinifinin en buyuklerinden) araci taksi olarak hizmete koymus.
Bundan baska pembe renkli Lady Driven taksiler var, bunlar genellikle erkek sfor ile muatap olmak istemeyen bayanlari tasiyorlar.Suruculeri de haliyle bayan.
Yoldan taksi cevirmek belli yerlerde her zaman ve bazi yerlerde belli zamanlarda neredeyse imkansiz, onun yerine 800 lu numaradan taksi cagiriyorsunuz ve 15-45 dakika arasinda taksiniz gelip sizi aliyor.

Evet arkadaslar bu kadar yete simdilik ben yoruldum umarim okuyan arkadaslara biraz fikir verebilmisimdir Dubai hakkinda.

Ozel olarak sorusu olanlara da bildigim kadariyla yardimci olabilirim.

Selamlar Sevgiler.

Mehmet

ALLAH'ıM BANA DEĞİŞTİREBİLECEKLERİMİ DEĞİŞTİRME DEĞİŞTİREMEYECEKLERİMİ KABULLENME VE ARADAKİ FARKI ANLAYABİLME GÜCÜ VER
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2009, 10:09:46 ÖÖ »

her nekadarda beğenmesekde cebinde parası olan için türkiye gibi bir memlekt yok

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2009, 11:52:10 ÖÖ »

Sende biraz "homesick" durumu var gibi mehmet. Ama yazını zevkle okudum. Bilmediğim yerler hakkında ilk ağızlardan bilgi almak gibisi yok. istediğin kadar yazabilirsin.

Sadece bir şeye dokunacağım. O da gıda fiyatları. Takmış durumdayım bu duruma. Domates'in bugünkü fiyatını söyleyeyim. "Salkım domates" = 4ytl. Sera domates 3tl (kangurum.com.tr). Yani yaklaşık 2.5 USD. Türkiye ucuz bir memleket değil, özellikle sebze konusunda. Yanılmayın sakın. Baksanıza çölün ortasında adam domatesi 1 dolar'a satıyor. Bizzat yaşadım gördüm. Türkiye=kazık sebze.

Datura
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2009, 12:08:39 ÖS »

Harika bir yazı olmuş çok teşekkürler, birçok fikir verdiği gibi merak ettiğim bazı konuları da aydınlattı benim için
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2009, 12:34:12 ÖS »

Güzel bir yazı olmuş, bende zevkle okudum... Ülkemi hiçbir yere değişmem Bir aydır gelmeyen gümrüktemi nerde kaybolduğu paketim bile heycanlanmama sebep oluyor...Ne eğlenceli

MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2009, 13:00:50 ÖS »

Sende biraz "homesick" durumu var gibi mehmet. Ama yazını zevkle okudum. Bilmediğim yerler hakkında ilk ağızlardan bilgi almak gibisi yok. istediğin kadar yazabilirsin.

Sadece bir şeye dokunacağım. O da gıda fiyatları. Takmış durumdayım bu duruma. Domates'in bugünkü fiyatını söyleyeyim. "Salkım domates" = 4ytl. Sera domates 3tl (kangurum.com.tr). Yani yaklaşık 2.5 USD. Türkiye ucuz bir memleket değil, özellikle sebze konusunda. Yanılmayın sakın. Baksanıza çölün ortasında adam domatesi 1 dolar'a satıyor. Bizzat yaşadım gördüm. Türkiye=kazık sebze.

Arda kardesim dedigin gibi biraz homesick durumu hasil oldu aslinda daha aralik ayinda Kurban bayrami icin istanbuldaydim 6 gunlugune ama yapmayi istedigim hicbirseyi yapamadim, arkadaslari goremedim  oyle olunca artik yaza niyet, yillik tatile kaldik.
Domates fiyatina gelince 1 USD ye satilan domates bizim pazarlarda pazarin bitiminde satilmayip da yere dokulenler benziyor (Tovbe hasa nimet icin kotu konusmak istemem onu bulamayanlar da var emme seklini izah etmek icin soyledim) bildigimiz kirmizi (burda sarisi yesili turuncusu vs satilmakta) sofralik domates 8-9 USD civarinda surekli. Bazan Suriye yada Iran'dan gelen domates oluyor hem domates gibi kokuyor sekli de rengi de bildigimiz gibi hem de fiyati 3 USD civarinda.
Gelelim col konusuna, belki topraklari verimsiz ama inanilmaz bir gayretle sokaklarda cadde boylarinda yesil alanlar yapiyorlar, gercektem buyuk mucadele ornegi veriyorlar.  Once kumun uzerine 20 cm aralikla tum alani kaplayacak sekilde ince plastik sulama borulari doseniyor sonra ustune cicek ve cimler seriliyor ve 24 saat toprak altindan sulama yapiliyor, zaten ozellikle yaz aylarinda ustten gelen su topragin altina inmeden buharlasir ucar.

Turkiyede meyve ve sebze o kadar ureticiye o kadar bolluga ragmen hala pahali cunku aracilar komisyoncular cok kar ediyor, nir urun bize ulasana kadar cok el degistiriyor.  Olmadigindan yada azligindan degil dagitimindaki sakatliktan dolayi pahali yiyoruz.

ALLAH'ıM BANA DEĞİŞTİREBİLECEKLERİMİ DEĞİŞTİRME DEĞİŞTİREMEYECEKLERİMİ KABULLENME VE ARADAKİ FARKI ANLAYABİLME GÜCÜ VER
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 11, 2009, 13:02:57 ÖS »

Güzel bir yazı olmuş, bende zevkle okudum... Ülkemi hiçbir yere değişmem Bir aydır gelmeyen gümrüktemi nerde kaybolduğu paketim bile heycanlanmama sebep oluyor...Ne eğlenceli

Dostum insallah senin mallar da yakinda cikar gelir ne diyelim , ama heyecan konusuna gelince evet , Turkiyedeyken arasira dogrudan eve ulasabilen minicik paketleri elime alip acarken hissetigim heyecen gibisi yok.  Ama hala paket postaya gicigim var :-)))) .

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 11, 2009, 15:59:54 ÖS »

Mehmet dostum, yazını zevkle okudum. Çok güzel tanıtmışsın.
Şimdi merak ettiğm bie şey var. Dubai Elektronikte çok ucuz olduğunu söylüyorlar.

Dubai de her ürünümü öyle bahsettiğin gibi hemen alınamıyor, yoksa bazı ürünler içinmi beklmek gerek.
Kardeşim Dubai iş için gittiğinde ona bazı siparişler vermiştim.
Bazısını bulup getirmişti,
bazısı için şu anda yok cevanını almıştı satıcılardan.
Satıcılar için bahsettiğin şeylerin doğru olduğunu duydum, kardeşim
DVD recorder-VHS kombi cihaz istediğini anklatabilmek için satıcıya çok uğraşmış. Satıcı her dediğine YES Yes diyormuş, ama hep tamamen farklı ürünleri göstermiş.
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 11, 2009, 17:07:30 ÖS »

@ Gokhan Ozkan

Heheheheheeeee , dogrudur hemen hepsi yes der isi baglamak icin ve akil almaz seyler koyarlar onune, sanki hayatinda ilk defa elektronik alacakmissiniz gibi bir de ahkam kesmeye kalkanlari var ki en buyuk zevkim onlarin zaten kara olan suratlarini iyice morartmak ama emin oldugum birsey varsa bu hintlilerin genetik olarak sinirleri alinmis.

Eskiden ucuzmus Turkiyeye gore. Simdi degil , sebebi basit internetin efektif kullanimiyla sahislar arasinda dorudan alisveris kanallari olustu bu sekilde daha onceleri yuksek kar marjlari ile satilan ozellikle bilgisayar ve mobil cihazlar, ki cogunda vergi neredeyse yok denecek kadar dusuktur (Rahmetli Turgut Ozal'in sayesinde) yurtdisindan gelen cihaz sayisindaki patlamayla birlikte normal dunya fiyatlarina geriledi.  Dolayisiyla artik Dubai ucuz degil, ozellikle Turkiye de Amerikan dolarinin 1,15 den 1,6 lara cikmasiyla fark iyice kapandi. Ancak burada kampanya yakalayabilirsen ilk mesajimda bahsettigim laptop gibi  o zaman ucuz olabiliyor.

Gecen hafta Carefour yeni bir bundle hazirlamisti, 1 Acer 4340 (Yanlis hatirlamiyorsam) laptop + 1 Acer One 120 GB HDD li 8.9" ekranli ufak laptop + 3 kullanici icin lisansli microsoft office (Kutulu) + 15" laptop icin deri tasima cantasi. Tamami 3800 Dirheme satildi 1035 USD eder. Normalde sadece buyuk laptop zaten 4200 Dirheme satiliyor burada yani ufak laptop office paketi ve canta hediye .

Bunun disida 15 Ocak 15 Subat tarihleri burada DSF (Dubai Shopping Festival) dir , bu donemde neredeyse tum magazalar %30-%75 arasinda indirimli satis yapar, bazilari isi abartip stock clearance diye %85 indirim de yapabilir, onlari yakalamak lazim.  Ama elektronik icin pek yuksek indirim hayal etmeyin genelde %25-30 olur en fazla yada satilamayan depoda bekleyen eski model urunler hediye olarak verilir o kadar.

Ikinci alisveris firsati yaz ortasinda Temmuz icinde de DSS (Dubai Summer Surprise) adiyla ikinci bir indirim donemi vardir. Biz de genelde acil olmayan ne varsa bu iki indirim doneminde aliria yoksa dunyada ne fiyata satiliyorsa burdada aynidir.

Gelelim istedigin elektronik urunu bulmaya, Bana HP Laptop icin Docking Station lazim oldu gecen sene, HP nin orjinal urunu 130 USD civarinda ebay da satilmaktaydi , sormadigim yer kalmadi bana en cok bu islerden anlayani cikartti universal docking st. diye usb den baglanan bir cihaza 200 USD fiyat cekti. Ebay dan aldim , ve daha yeni bir magazada gordum , bazi urunler ya hic gelmiyor yada gec geliyor, cep telefonlari da avrupa ve Turkiyede ciktiktan 1-3 ay sonra buraya geliyor . Samsung U900 Omnia alacakti bir arkadsim onun icin takip ettim ciktiginda haber verdim ve Turkiyede yanlis hatirlamiyorsam o tarihte 1100 TL Ye 10 taksitle 2-3 yil garantili satilirken ben burada 900 USd ye buldum , tabii o da Turkiyeden aldi.

Gecen yaz Turkieye giderken buradan kendi evime bir LCD TV Goturmek istedim , cunku ilk buraya geldigimde buradaki fiyatlar neredeyse Turkiyenin yarisi kadardi, sonra Vestel sagolsun (Her ne kadar kalitesini begenmeyenler de ciksa aramizda) fiyatin belini kirdi simdi fiyat farki yok gibi.

Toplama bilgisayar yapmayi dusunmek gercekten cok iyimserlik olur burada, buranin en buyuk digital elektronik urunler satan magazasina gittim "Sharaf DC" bircok parca vardi ama kasa ve CPU bizde yok dediler, gorseniz magazayi akliniz firtar, Istanbul Beylikduzundeki Carefour buyuklugunde bir alana oturmus bu magazada CPU satilmiyormus Ney
Hele ozellikli bir cihaz ariyorsan basin belada demektir :-) .

Size fikir vermesi icin buradaki belli basli alisveriz magazalarinin  web adreslerini vereyim ama cok kapsamli beklemeyin burada internet kullanimi son derece basarisiz.

Bu arada ben evimdeki 2mbit baglanti icin aylik 100 USD oduyorum, memleketimizin kiymetini bilelim diye soyluyorum.

http://www.pluginselectronix.com  (Elk. Magazasi)
http://www.jackys.com/    (Elk. Magazasi)
http://www.thecomputerplaza.com   (Bilgisayar saticilarinin bulundugu alisveris merkezinin web sayfasi)
http://www.carrefouruae.com   (Bazi promosyonlari burada ilan ederler)
http://www.chinamexmart.com    (Cin mallari pazari)
http://www.dtcm-dubaimap.com/applet/map.html  (interaktif Dubai sehir haritasi)

Kur burada sabit 1 USD = 3.67 AED (Dirhem)

Araba fiyatlarini merak edenler icin
http://www.4x4motors.com/home.asp   
http://www.drivearabia.com/
http://www.goldenbellauctions.com  (Otomobil muzayede sitesi)
http://www.autotraderuae.com/   (Al Aweer ' deki otomobil serbest bolgesinde ve Sharjah daki otomobil galerilerinin web siteleri. Burada bazan Qatar adresli galeriler gorup burdaki oto fiyatlarina inanamayacaksiniz 50000 USD ye 2008 BMW 750 gibi, inanmayiz zaten bunlar dolandirici , asil astari yok aradiginizda parayi yollayin havale dekontunu fakslayin araci yukleyelim geibi aptal bir prosedur yolluyorlar. Ben bir tanesine para cebimde nakit yarin arabayi getir parani al dedim asla yanasmadi)
http://www.dubizzle.com (cesitli urunlerin satis ilanlarina ulasabilirsiniz)
http://www.gnads4u.com/wheels   (Gulf News gazetesinin seri ilanlar sayfasi)

http://www.souq.com    (Ebay yada gittigidiyor un Dubai'cesi)

Dubai hakkinda her turlu resmi bilgi icin de

http://www.dubaicityguide.com/

Yine merak ettiginiz seyler olurse zevkle cevaplarim.

Saygilar

Mehmet

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2009, 00:03:04 ÖÖ »

Arda, Migros türevleri (Kangurum, Migros, Tansaş, Maxi) sebze-meyve almak için başvuracağın son yerler olsun, hem kalitesiz hem de kazık fiyatlı. Bahsettiğin salkım domatesi ben pazardan 1.5TL, cherry'yi de 2.5-3TL civarı, sıkma portakalı ise 0.69TL fiyata alıyorum. Son aldığım salkım domates ise inanır mısın yazın aldığım domatese on basacak lezzette idi, şaşırdım kaldım doğrusu.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2009, 00:05:50 ÖÖ »

@MehmetD

Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık, ilgi ile okudum.
Dubai, İsviçre, İskandinav ülkeleri ilgimi çeken ve yaşamayı düşünebileceğim ülkeler. Ama insan yine de belli bir yaştan sonra değişime kapanıyor ve anormal bir durum olmazsa ülkem dışında yaşamayı bu yaştan sonra pek düşünemiyorum doğrusu.
gyucatur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2009, 01:45:26 ÖÖ »

Mehmet bey, Carrefour da Pinar in Beyaz Peynir`i genellikle bulunuyor. Hatta yine Pinar`in sucuk,salam, krem peynir cesitlerini de bulmak mumkun carrefourda. Ayrica Sharaf DC magazasini hic tavsiye etmem, fiyatlari diger elektronik magazalarina gore her zaman daha pahali.

Commodore 64C (Made in W.Germany)
1084s Monitor
1541-II Disk Drive
1530 Datasette
1531 Datasette
1351 Commodore Mouse
Destek 64 Cartridge
Multi Ice III Cartridge
Simon's Basic Cartridge
Koala Painter Cartridge
MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2009, 06:56:34 ÖÖ »

@gyucatur Arkadasima, belli ki siz de ya Dubai de yasiyorsunuz yada bir donem burada bulunmussunuz.Ben de bildiklerimi yazayim belki sizin icinde faydali olacak seyler yazabilirim. Turkiyedeki arkadaslar bana ne bunlarda diyebilir ama hem burayi tanimak adina hemde belki irgun alisverise gelirlerse o zaman islerine yarar diyerek devam ediyorum.

Oncelikle ilginize tesekkur ederim , biliyorum burada bulunan bazi Turk markalari var ama tamami Turkiyeden gelmiyor. Mesela Ulker grubunun neredeyse tum biskuvi ve sekerleme cesitleri bulunuyor ama Cidde deki fabrikanin uretimi geliyor, ambalaji biraz daha kalitesiz ve ozensiz tadi da sanki az farkli gibi ama ben kuruntu yapiyor da olabilirim , Solen cikolatalari, Hazerbaba lokumlari ve Turk kahvesi , Pinar beyaz peynir ve yagsiz peynir, Pinar sucuk hindi sucuk kangal sucuk, pinar sosis ve hindi sosis , uilker labne peyniri ve trakya birlik labne peyniri hem Carefour da hem da Ibn Batutta Mall daki Geant markette bulunuyor burada simdi de kavrulmus cekirdek kahve ve taze cekilmis Turk kahvesi diye bir kahve de satmaya basladilar bu ay. Ayrica Geant da kasap reyonunda (Dikkat hazir paketlenmis olmayan) reyonda kasabin kesip hazirladigi local kesim et de var onun lezzeti de bizim etin lezzetini andiriyor, yemeklerde kullanilinca tadi kotu gelmiyor. Diger cok iyi diye milletin kapis beles aldigi Yeni zelanda veya Hollanda etlerini alip deepfreeze de 1-2 hafta bekletin ne oluyor gorun , etlere yapilan koruyucu muamele ne ise bilmem ama et beyazlasiyor, normal et kararir :-) , Ayrica Festival City icindeki HyperPanda marketinde de Kristal Riviera Marka Turk Zeytinyagi da bulunmakta (ama her zaman degil) bulunmadigi zamanlarda ispanyol Borges marka zeytinyagini tavsiye edeyim bizimkine pek benzer (Hatta ben o markanin Turkiyeden alinmis zeytinyagi ile yapildigindan bile supheleniyorum) .

Elektronik konusuna gelince , bulabileceginiz en hesapli ve en garantili (Kaziklanma ihtimali olmadan) urunler Mall of The Emirates icindeki Carrefour da dir. Mutlaka daha ucuz olsun derseniz Deira'ya kadar gidip sansinizi Nasr Square de de deneyebilirsiniz ama cok dikkatli olmalisiniz. Fiyatlar Carefourdan ancak %10 daha ucuz olabilir hepsi o kadar, alinacak urune gore bu fark ,risk ve cekilecek zahmetle karsilastirilinca cogu zaman degersiz kaliyor bence. Ama ozellikle cep telefonu alacaksaniz Nasr square fiyatlari ile bire bir ayni fiyatla satan bir yer tavsiye edeyim size, Al Barsha daki American Academy Arkasinda yer alan LuLu Hypermarket binasi icinde ikinci katta bir telefoncu var orayi deneyin pisman olmazsiniz.

Sharaf DC ye gelince evet fiyatlari belki %3-5 pahali olabilir bazi urunlerde ama bu kadar cok cesidi bulabileceginiz baska da bir yer de yok. En buyuklerden biri olan Festival City'deki Plugins elk. magazasini uce katlar ikiyle carpar buykluk ve cesit olarak.

Mesela ben kendi kullandigim Nokia N95 8GB'i Nasr Square den aldim, o tarihte Carefourdan 200 Dirhem daha ucuza aldigim icin sevinmistim ama benimkinin kafizasinda Spiderman3 filmi kayitli degildi, ki Nokia bangir bangir ilan ediyordu Spiderman 3 filmi de hediye diye. Neden benimkinde yoktu hala icimde bir suphedir... degmismi simdi o 200 dirheme bence hayir.

Selamlar Saygilar

Mehmet

MehmetD
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2009, 07:00:26 ÖÖ »

@MehmetD

Çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık, ilgi ile okudum.
Dubai, İsviçre, İskandinav ülkeleri ilgimi çeken ve yaşamayı düşünebileceğim ülkeler. Ama insan yine de belli bir yaştan sonra değişime kapanıyor ve anormal bir durum olmazsa ülkem dışında yaşamayı bu yaştan sonra pek düşünemiyorum doğrusu.

Arkadasim seni anliyorum ben 38 yasina kadar yurtdisina adim atmamis siradan bir hayat suren orta halli biriydim, 2 ufak cocugum ve esimi de dusununce risk almam mumkun degildi ama sartlar oyle getirdi ki nasil karar aldik nasil geldik yerlestik buraya hala inanamiyorum. Kismet meselesi bu belli olmaz.

Ayrica diger ulkelerden de bu forumu takip eden arkadaslarimizin oldugunu biliyorum, onlarda bizlerle deneyimlerini paylassa cok mutlu olurum.

Ayrica istek olursa Dubai den cesitli sokak manzaralari da elimde mevcut onlari da uygun sekilde upload eder linklerini verebilirim.

Saygilar,

Mehmet

gyucatur
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2009, 09:52:12 ÖÖ »

Evet tam 3 sene bitti dubaiye geleli. Benimde gelisim ani bir kararla oldu diyebilirim.Yazdiklariniz icin tesekkurler mehmet bey. Tabiiki hepsi burada yasiyan yada gelmeyi dusunenler icin faydali bilgiler. Saygilar...

Commodore 64C (Made in W.Germany)
1084s Monitor
1541-II Disk Drive
1530 Datasette
1531 Datasette
1351 Commodore Mouse
Destek 64 Cartridge
Multi Ice III Cartridge
Simon's Basic Cartridge
Koala Painter Cartridge
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır