Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trDiğer Nostaljik BilgisayarlarAtariAtari - GenelColdari - ColdFire tabanlı yeni Atari ST Klonu
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Coldari - ColdFire tabanlı yeni Atari ST Klonu  (Okunma Sayısı 9904 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 30, 2009, 15:10:10 ÖS »

Amiga tarafında sonuçlanmayan Coldfire projelerinden pek ses çıkmasada Atari tarafında bugünlerde Coldari adlı yeni Atari konuşuluyor...

Basit hazırlanmış bir site ve henüz görsel olarak pek birşey görmemiz mümkün görünmesede Atari-Forum'dan bazıları ürünün özellikleri ve üreticisinin güvenirliğine inancı tam... En büyük sorun ise sanırım fiyat... Falcon'umuz olamadı, coldarimizde olamayacak sanırım

http://www.medusacomputer.com/coldari.html

Processor: Coldfire MCF5474, 266MHz, 400MIPS
RAM: DDR, 512MB Main- + 128MB Video- and special RAM on Board, Speed: 1GB/s
Flash: 8MB on Board for Operating Systems
Operating system: TOS3.06 for the beginning
Atari kompatible interface ports:
- TT/Falcon-IDE, ST/TT-Floppy
- TT-SCSI (but faster), ACSI
- ROM-Port: 2x2mm Connector
- Printer, ST/TT-seriel, Midi, ST-Sound over AC'97
- ST/TT/Falcon-Video
- Atari-Keyboard with Mouse

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2009, 15:13:18 ÖS »

Bu elbox isi yuzune gozune bulastirdi ,sesi solugu cikmiyor.Hani koltugun arkasina gecip bezine dolduran cocuklar gibi.Daha az kullaniciya sahip olan bir platform icin cf ayaga kalkmis ,fiyat etiketi koymus adamlar.Elbox'da tik yok.Kiskandim atari'yi simdi.

Elbox sag olsun ,koldfire bizi teget gecip duracak galiba.
« Son Düzenleme: Mart 30, 2009, 15:29:02 ÖS Gönderen: max_damage » Logged

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2009, 15:44:40 ÖS »

Önceleri ColdFusion'a çok inanıyordum...Haber grubunada üyeydim ve birçok kişi Coldfire'ın Amiga için çokta uygun olmadığını söylüyordu... Teknik altyapım çok iyi olmadığından, yorum getiremiyordum... Sonra Elbox Dragon'u duyurduğunda, demek ki sorun olmuyor diye düşünmeye başladım Ama bugün coldfire duyduğumda bende "hadi beee...geç bunları" diyorum

Benim Amiga uyumlu klon olarak beklediğim tek proje var... Natami...Olursa güzel olur, olmazsada sorun yok... Ama görünen o ki, yıllar ilerledikçe böyle çokça proje göreceğiz...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Haziran 03, 2010, 23:44:12 ÖS »

Sanırım bu proje isim değiştirdi...Emin değilim ama Firebee ismini almış ve aşağıdaki sitede detaylı bilgiler ve eğer para transferi yapabilirseniz, Medusacomputer'den daha uygun fiyat veriyorlar. 4 Haziranda ilk parti dağıtılacakmış sanırım...

http://acp.atari.org/

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2010, 10:47:34 ÖÖ »

bence amiga'yada cold fire tabanlı bir turbo kart çıkarabilirler, kimbilir

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 04, 2010, 11:18:30 ÖÖ »

Bildiğim kadarıyla Amiga için coldfire projesi, coldari ya da Firebee'den çok daha önce başlamıştı. Coldfusion ve daha sonra ciddi bir girişim olarak duyurulan Dragon'u bekleyip durduk. Ama görünen o ki, Atariciler çok daha sağlam çıktı. Amiga cephesinde görünen, yine yeniden hüsran...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2010, 17:09:17 ÖS »

@LW3D
Amiga'nın gerek işletim sistemi, gerekse donanımı Atari'den daha komplike. Bu nedenle işler kolay yürümüyor.

Şu anda WinUAE, Amithlon, AROS vb yazılımsal seçenekler birçoğumuz için daha cazip görünüyor. Ama bunların elle tutulabilen bir donanımın keyfini hiçbir zaman veremeyeceği de aşikar.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2010, 20:05:32 ÖS »

WinUAE'de herşey yolunda giderken 0.8 sürümlerinden itibaren ses oldukça sırttı diyebilirim. en baba bilgisayarda bile sesin bozulması oldukça hüsran verici.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: