Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: River Raid (atari 2600) Remake  (Okunma Sayısı 75420 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Mayıs 06, 2009, 16:27:29 ÖS »

Ayrica birşeye çarpmadan yeşil alanlar üzerinde uçmakta ayrı bir keyifmiş

bunu ilk kim söyliyecek diye merak ediyordum   (şimdi düzeltim)

ama neden düzelttin çok daha zevkliydi öyle bi soru daha neden helikopterlere çarpınca patlıyoruzda! gemileri niye teğet geçiyoruz? yoksa bizim ucak biraz yüksek uçuyorda gemilere çarpmıyor mu?

Ayrıca bi kaç gündür c64'de river raid oynuyorum... birşey çok sinirimi bozmaya başladı:) ateş ettikten sonra sag sol yaptiginizda mermi'de güdümlü gibi uçagın haraket ettigi yöne hareket ediyor tam önümdeki hedefe ateş edip çarpmamak için kaçıyorum ve mermide sag yada sola benimle gittigi için hedefi vuramıyorum... çok gıcık bir durum yıllar önce bunu hiç fark etmemişim yada aklımda kalmamış
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2009, 08:17:39 ÖÖ Gönderen: Atlantis Pc (msx) » Logged

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 08, 2009, 10:27:40 ÖÖ »

http://www.izlehayati.com/RiverRaid/River%20Raid1.html

- Dün gerçekten çok başarılı bir gündü. Kafamda problem yaratacağını düşündüğüm şeyleri çok fazla zorlanmadan yapabildim. Ama bunun yanında çok kolay olacağını düşündüğüm benzin azalma efektini istediğim gibi yapamadım (orjinaldeki gibi saniyede bir kere tık tık azalmıyor, daha pürüzsüzce kayıyor şu an).

- Helikopter, tanker patladığı zaman üzerinden geçerken patlama efekti sırasında bizde vurulabiliyorduk. Ve de depot patlarken benzin dolabiliyordu. Bunları düzeltmek için geçen hafta yaptığım Movie Clip lerde değişiklik yaptım. Biraz sıkıcı bir işti

- Bir de bir helikopteri kuyruktan vurunca bazen sapıtıyordu. Unutulmuş fazladan bir frame den kaynaklanıyormuş.

- En son depot tan yakıt alırken ateş edilince patlama olayına baktım ama çok yorulmuştum, bir iki test başarısız oldu.

@ Skate, Arda, Wizofwor : Puan tablosu gerçekten iyi olur kapışırız. Yapabilirsem tabi . Neyse oraya daha epey bir yolumuz var

@ Atlantis : Dikkat et artık tankerlerede çarpabilirsin alçak uçuşa geçtik
@ Meg : işler böyle giderse yakında level 2 yi istiycem haberin olsun 

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 08, 2009, 12:23:50 ÖS »

elbette gelişmeleri izliyorum.. peki arkadaşlara sorsak remake yerine yeni birşeyler eklesek mesala oyuna? hani oyunu oynarken şuda olsa ne güzel olurmuş diye düşündügümüz şeylerden? herkes birşey önerse mümkün olanlar eklense ? ne dersiniz?

Ayrıca eline mauseve klavyene sağlık
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2009, 12:25:35 ÖS Gönderen: Atlantis Pc (msx) » Logged

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Mayıs 08, 2009, 12:53:03 ÖS »

@ilkergorkem

Az önce oyunun son halini inceledim. Oldukça iyi görünüyor. Ellerine sağlık. İyi iş çıkarıyorsun.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 08, 2009, 14:49:16 ÖS »

haha evet çok süper görünüyor. Ama yapılacaklar listesine şunu ekle, çok önemli. BEnzini alıp fuel alanından çıkarken ateş edip o benzini de patlatırsın. Bu özellik de olmalı mutlaka

bir de istersen Stella ile oyunu açıp debugger ile ne olup ne bittiğini kare kare izleyebilirsin.

Debuggere girmek için esc tuşunun altındaki é tuşuna basıyorsun. ardından i/o sekmesi ile reset'i işaretleyip frame+1 ile ilerleyerek oyunu başlat. P0 kısmındaki fire'ı tikleyip yine frame+1 ile merminin nereden başladığını görebilirsin. örneğin, ateş ettiğinde mermi uçağın burnundan değil, göğsünden çıkıyor.

Birde çarpışma testi tuhaf, patlama olmadan önce mermi düşmanların göbeğine kadar giriyor.

bir de merak edip saymaya kalktım ama hızlanma çok acaip gerçekleşiyor, gerçekten bir sinüs hesaplaması yapılıyor olmalı.

normal hızda her kare 1 piksel hızda gidiyor. Eğer gaza basarsanız hızla 1121121212121212221221221223323332 gibi ilerliyor..

* rrd-1.gif (0.84 KB, 154x127 - Görüntüleme: 1592 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 08, 2009, 15:25:54 ÖS Gönderen: Arda » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2009, 14:59:44 ÖS »

haha evet çok süper görünüyor. Ama yapılacaklar listesine şunu ekle, çok önemli. BEnzini alıp fuel alanından çıkarken ateş edip o benzini de patlatırsın. Bu özellik de olmalı mutlaka

Benimde ilk kontrol ettiğim bu oldu...sonra yapılacaklar listesine bakınca ve yukarıda yazılanları okuyunca sıranın onda olduğunu gördüm

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Mayıs 08, 2009, 15:02:30 ÖS »

ates ettikten sonra mermi ucak ile ayni hizada gidiyor (saga sola goturebiliyorsunuz). boyle bir ozellik varmiydi ? ben ates edip kacma gibi seyler yaptigimizi hatirliyorum.

Retro Hincal Uluc
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Mayıs 08, 2009, 15:05:36 ÖS »

Smart Weapon Yil 2009 tabii. Mis gibi oluyor valla ,elimizin altinda ,can cektigi vakit oynamalik.

Bu kadar mi ?
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 08, 2009, 15:10:14 ÖS »

Yok o özellik zaten vardı yanlış hatırlamıyorsam.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 09, 2009, 16:49:51 ÖS »

@ilkergorkem

Bu oyun CPC üzerinde çıkmadı, bende de C64 yoktu, Atari 2600 vardı ama o da META üretimi idi ve kasetleri orjinaller ile uyumsuzdu, META kasetler de çok pahalı idi. Ama tüm bunlara rağmen bunu ve Pole Position'ı yazın Atari salonlarında çok oynamıştım.  Şimdi sorun şu ki jeton atma olayı ve jeton bitme stresi yoksa benim için yeterince iyi bir remake değil demektir.

Bu jeton meselesinde de bir çalışma var mı? Hiç değilse delikten düşen jeton sesi olsun!

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Mayıs 16, 2009, 15:27:30 ÖS »

http://www.izlehayati.com/RiverRaid/RiverRaid1.html

son durumunu kontrol ettim, ilker gizlice ilerletmiş oyunu. Hatta aşağıdaki copyright mesajını bile yapmış Kahkaha

hangi tuş resetliyor oyunu?

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 16, 2009, 16:09:41 ÖS »

İlker gerçekten çok iyi iş çıkarıyor. Artık sesleri de ekleme zamanı gelmiş sanki.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Mayıs 16, 2009, 16:17:27 ÖS »

Yapılması gerekenlerde kaçıncı maddeye gelindiği görünmüyor ama sanki ateş etme sisteminde bir dandiklik var gibi. space'e basılı tutunca ardı ardında gidiyor mermiler. Yanlış hatırlamıyorsam orjinalinde ateşe tekrar basmak gerekiyordu.

(Yanlış anlaşma olmasın eleştiriyoruz ama daha iyisi için. Yoksa şu haliyle bile oldukça başarılı bir çalışma.)

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Mayıs 16, 2009, 16:34:38 ÖS »

Listenin önceki halinde yapılanlar artı yapılmayanlar - ile gösteriliyordu. Şu anda bitenler listeden kaldırılıyor. Yani o maddelerin tümü eksik şu an.

Bu arada gerçekten çok iyi olmuş son hali. Benzinin yarısını alıp patlatma bile var.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Mayıs 16, 2009, 17:57:11 ÖS »

Yanlış hatırlamıyorsam orjinalinde ateşe tekrar basmak gerekiyordu.

yanlış hatırlıyorsun ilker titiz çalışıyor, bence oyunu ok dikkatli inceliyor artık.

6502'den anlayanlar var aranızda, oyunun random haritayı yaratma şeklini çözebilirsek süper olacak hesaplama şeklini bilirsek sadece bir feed ile tüm harita hazır olacak Kahkaha

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: