Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet"Arizali saglam" tam olarak ne demek?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: "Arizali saglam" tam olarak ne demek?  (Okunma Sayısı 16199 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 07, 2009, 20:49:43 ÖS »

GG de surekli karsima cikan bu "Arizali Saglam" tam olarak ne demek arkadaslar?
Ne demek yahu arizali saglam? Ya arizalidir ya saglam.
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2009, 20:54:52 ÖS »

Yani; ben ne olduğunu bilmiyorum , arızalı da olabilir sağlam da demek . Diye düşünüyorum ben  Karizmatik

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 07, 2009, 22:07:41 ÖS »

Ne demek yahu arizali saglam? Ya arizalidir ya saglam.

evet aynen o demek, yani senin deyişinle "Ya arizalidir ya saglam" demek. fakat ben bunu direkt olarak "arızalıdır" olarak kaydediyorum hafızama.

Hele yanında "adaptörü çalışmaktadır" yazan fakat "kendi test edilmemiştir" diye de eklenen satışlara gülüyorum. Spectrum'u test etmekte ne var, adaptörü takınca rölenin sesi gelir çalışıyorsa "rüüüü" diye Yok diyelim onu tanımıyorsun, tuşlara bas, hoparlör tümleşik olduğu için "pıt pıt" diye ses çıkarır. Madem adaptör çalışıyor, bir fişe tak be kardeşim. TV'ye bağlamak zorunda değilsin.

Fakat klasik membran sorununu ekranda tüm harflerin basıldığını görmeden aşamayız. Yani burdan GG satıcılarına bir ip ucu. Zx spectrum'un membranı sağlam olanlarını bulması çok zor. Bu sebepten gerçekten o sürekli istedikleri 40-50 lirayı kazanmak istiyorlarsa taksınlar fişi, bağlasınlar tvye bütün tuşlara bassınlar. sonra  (CAPS SHIFTe basılı tutarak) büyük harfle bütün tuşlara bassınlar ve SYMBOL SHIFT'e basarak tüm keywordlere bassınlar. sonra ekranın fotografını koysunlar. Bu işlem 1 dakika bile almaz.

Ayrıca hem ön, hem arka, hem de soketlerin bulunduğu yüzün fotografını eklesinler.

Bunların dışında kalan işlere spectrum alıcısı önem vermeyecek, her şekilde membran gidik kabul edecektir ve yedek parça fiyatı ödeyecektir.

hadi hayırlı satışlar.
« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2009, 22:09:43 ÖS Gönderen: Arda » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2009, 22:09:49 ÖS »

Ben de aynen katiliyorum. Benim icin "Arizali saglam" = "kablosu olmadigindan denenememisir" = BOZUK  (en iyi ihtimalle membrane bozuk, en kotu ihtimalle toptan bozuk)
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2009, 22:36:25 ÖS »

Kısaca; Elin havya tutamıyorsa yaklaşma demektir.

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2009, 00:56:25 ÖÖ »

ya bir de şikayetçiyim memur bey, bunlar 3 yıllık fotografları koyuyorlar, bütün spectrumlar aynı sanıyorlar. Lütfen her ürünün *kendi fotografını* çekip koyunuz!

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2009, 08:39:15 ÖÖ »

Arızalısağlam kelimesini gg'de bi arkadaşımız kazandirdi sağolsun Türkçe'mize şimdi bir çok satıcı arkadaş kullanıyor be geçenlerde gözümü karartıp arızalısağlamcılardan bi c64 aldım. resimde gözüme çok temiz görünmüştü... hiç umudum yoktu ama ürün geldi denedim ve tam fonksiyon çalışıyor

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 08, 2009, 09:13:23 ÖÖ »

murat arkadaşımızın türkçe e-satış jargonuna kattığı ifade 

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 09, 2009, 01:47:52 ÖÖ »

ayrica soylemeden edemeyecegim, GG sayesinde "temiz" kavraminin da ne kadar goreceli bir kavram oldugunu ogrendim. Temiz denen bazi cihazlarin resmini gordukten sonra...
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mayıs 09, 2009, 06:33:25 ÖÖ »

benimde elimde hem arızalı hemde sağlam ürün var yardım lazım Kahkaha
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=3343.msg31244;topicseen#msg31244

"Arizali saglam" dedikleri sanırım cihazın arızalı oldğunu ama görünüşünde problem olmadığını anlatmak istemişler kanımca.yada  Eli ayağı düzgün demek istemişler..
« Son Düzenleme: Mayıs 09, 2009, 06:36:29 ÖÖ Gönderen: screen » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 09, 2009, 12:25:48 ÖS »

Arızalı-sağlam iki amaca hizmet eder...

1 - Denemediğin zaman ayıramayacağın cihazların satışına...
2 - Deneyip arızalı olanları, başını ağrıtmadan satmaya...

Bir satıcının 2 tane spectrum ilanı vardı...Birinde adaptor ile tam takım sağlam olduğu söylenen, diğerinde arızalı sağlam Spectrum Böyle bir durumda arızalı sağlam kavramı 2. maddeye girmektedir... Biraz dikkat edince böyle ilanlar göreceksiniz...

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2009, 13:09:23 ÖS »

ayrica soylemeden edemeyecegim, GG sayesinde "temiz" kavraminin da ne kadar goreceli bir kavram oldugunu ogrendim. Temiz denen bazi cihazlarin resmini gordukten sonra...

bize de "mint" karşılığı bir ifade lazım. ebay'de da durum böyle:

Brand new - hiç açılmamış, kusursuz
mint - hiç açılmamış, ya da hiç kullanılmamış, kusursuz, "satın alındığı günki gibi"
excellent - nasıl olduysa pırıl pırıl ve çalışır kalmayı başarmış (bu seviye ve aşağısı tamir görmüş olabilir)
perfect - çalışıyor
very good - kasa yandan yemiş ama çalışıyor
good - kasa yandan yemiş ama kısmen çalışıyor
unknown/spares - yedek parça niyetine/"arızalı-sağlam"

tabii bu liste resmi liste falan değil, yerine göre değişiyor, mint= perfect condition olduğu durumlar da var. Bu genelde gördüğüm durum..

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2009, 13:38:42 ÖS »

Alıntı
bize de "mint" karşılığı bir ifade lazım. ebay'de da durum böyle:

Eğer ikinci el siteleri için bunu yazmışsan, bize önce düzgün satıcı / alıcı lazım... Kendi açtığı ilana, kendine ait birbaşka hesaptan arttırma yapan ya da arkadaşlarıyla işler çeviren insanları görmemiş olamazsınız ... Bunu yapan adamlar ne mint'den, ne başkasından anlar... Burası için ise sorun yok...

screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Mayıs 09, 2009, 15:30:42 ÖS »

ben hep dem,işimdir gg adamı bozar diye başkalrının sırtından para kazana bir sistemdir. Haksız kazancın yeridir. Sonuna kadar karşıyım hem gg ye hemde bu tip insanlara...
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 09, 2009, 23:18:29 ÖS »

Alıntı
Eğer ikinci el siteleri için bunu yazmışsan, bize önce düzgün satıcı / alıcı lazım...

Ayni zamanda "mint" durumda urun de lazim galiba. Ben bu tur sitelerde hic mint spectrum gormedim mesela. "Hic kullanilmamis" denen ilanlarin da bir coguna inanmadigimi itiraf etmeliyim.

Bir belirsizlik de "SIFIR" kelimesi. Benim bildigim sifir Arda'nin bahsettigi "mint" 'e yakin veya aynidir. Hic kullanilmamis. Kutusu acilmis bile olsa hic ama hic kullanilmamis. Yaniliyormuyum? Bazi saticilara kalirsa yaniliyor olmaliyim ki sifir denen urunlerin resimleri nedense "biz sifiriz" demiyor.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: