Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKoleksiyonculukta son nokta
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Koleksiyonculukta son nokta  (Okunma Sayısı 25470 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
blackdragon
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 25, 2009, 12:12:27 ÖS »

manevi değerleri olmasa dışarıdan bakılınca pekte trilyonluk etmez!!
ama bizim sizin gibi koleksiyoncular olunca ozaman trilyonları bırakın altından değerli olurlar Kahkaha
bazı koleksiyonluk parçalardan 1 yada iki adet olunca değerleri inanılmayacak kadar artıyor Kahkaha
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mayıs 25, 2009, 12:22:07 ÖS »

benim de mütevazi koleksiyonum genelde sinclair ve amigadan ibaret, küçük olmasına karşın bir dolabın tamamı, üstü altı ve yanları tıka basa dolu. Ki geçen gün bir kutu floppy çıkardım aradan, geri sokamadım, başka bir yere koydum. Dışarda kalan diğer parçaları evin bilimum yerlerine dağıtmak suretiyle küçük görünmelerini sağlıyorum.

ama ben de bir depo tutup kurtulmayı tercih ederim.. bu konuyu gün geçtikçe ciddi bir alernatif olarak görmeye başladım.

bide max_damage oyun da topluyor, daha o işlere (son nokta klasikler haricinde) elimi sürmedim. Oyunları toplamaya başlayınca daire kiralamak yetmez, apartmanı tutmak lazım komple

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Mayıs 25, 2009, 12:31:33 ÖS »

Tedavide belki bir çözüm olabilir

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Mayıs 25, 2009, 13:09:52 ÖS »

Resimlere bakarken. Hani olta ile balık tutarken mis gibi temiz havayı içinize çekersiniz kafanızda bir dinginlik bir huzur olur. Olumsuz hiç bir şey düşünmezsiniz çok mutlu olursunuz aynen öyle hissettim.

Koleksiyonları olan arkadaşlarda eminim koleksiyon odalarına girince aynen böyle hissediyorlardır..
Böyle bir koleksiyonu görmek yakından incelemek sanırım daha büyük haz verirdi bana. Neyse  en azından resimleri bile yetiyor

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 25, 2009, 13:45:16 ÖS »

Benim kolleksiyonum bir dolabin bir gozunu dolduruyor sadece 3 - 5 tane Sinclair'im ve bunlara ait kaset, teyp, joystick filan var. O kadar.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 25, 2009, 13:48:31 ÖS »

Benim kolleksiyonum bir dolabin bir gozunu dolduruyor sadece 3 - 5 tane Sinclair'im ve bunlara ait kaset, teyp, joystick filan var. O kadar.
Hocam sen yine şanslısın bizde oda yok. Kahkaha

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mayıs 25, 2009, 13:56:21 ÖS »

@LW3D/Arda

Son 2 aydir bir adet bile oyun alamadim Donanim koleksiyonumdan ise  hormonlu amigalar disinda (Alco patentli bir yakistirma ,evet) pek fazla bir sey kalmadi.Bir suredir action figur olayindan siyrilma maksatli ,statue ve bust gibi objeler icin cirpiniyorum.Koleksiyon durtumu besleyecek nispeten yeni bir alan, yeni bir sinir harbi platformu.

Maymunluk edip her tarafa yonelince keyiften cok aci vermeye basliyor.Belli bir noktadan sonrasi tatminsizlik ,her koleksiyoner bu tadacak (hIIhahahaha) En temizi psikiyatrik destek alip tovbe etmek.

Bu kadar mi ?
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mayıs 25, 2009, 14:01:08 ÖS »

Alıntı
En temizi psikiyatrik destek alip tovbe etmek.
Psikiyatrik teshis ne olacak? "Kronik Retrolojik Kolleksiyon Obsesyonu" mu?

Aslinda yer elverse belki de en guzeli bu cihazlar icin bir odayi ayirip bunlari kutularinda saklamak yerine kurulu durumda baglantilari yapilmis sekilde saklayip, canin cekince, istedigin makinenin basina oturup, dugmesini acip kullanmak.
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2009, 14:11:17 ÖS Gönderen: memrah » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mayıs 25, 2009, 17:45:50 ÖS »

Pisikiyatrik teshis ne olur tam bilmiyorum fakat eninde sonunda freud'a dayandirirlar ,pisman ederler adami.Her neyse ,LW3D soylemisti "Amiga beyne zarali" diye.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Mayıs 25, 2009, 18:33:52 ÖS »

max_damage'ın tedavisi basit aslında...sadece evlenmesi yeter koleksiyon şevki yok olmasa bile azalacaktır !

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mayıs 25, 2009, 18:42:10 ÖS »

Bu aslinda benim bir suredir ilgimi ceken bir konu; "Evlilik dinamiklerinin kolleksiyonculuk hobisine yansimalari"
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Mayıs 25, 2009, 19:40:33 ÖS »

max_damage'ın tedavisi basit aslında...sadece evlenmesi yeter koleksiyon şevki yok olmasa bile azalacaktır !

Aman tanrim annem ! LW3D'nin account'u hacklemis Kahkaha

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Mayıs 26, 2009, 19:30:45 ÖS »

süper... çok hoşuma gitti bu... Evet Annen ya...

Alıntı
"Evlilik dinamiklerinin kolleksiyonculuk hobisine yansimalari"

Bayanlar bilgisayardan hoşlanmadıkları gibi, hele eskilerine tahammülleri yok (anneler hariç...) Haksızda sayılmazlar aslında... Bizim gibi abartmış olanlar, her tarafı bilgisayar parçası, kartuş saklanacak yer olarak değerlendirmek istiyorlar. Bu işler geniş evlerde, garajlarda, özel mekanlarda yapılacak işler... Bende çok değişik bilgisayarlar var...Çoğunuda kullanmak için can atıyorum ama sayı artınca, yerde müsait olmayınca, en azından istediğim gibi yayılamayınca olmuyor... Ama bu hemen hemen herkesin sorunu sanırım... Bugün 2 örnekle karşılaşınca buraya yazmak istedim...

1.si, geçen aldığımız Acorn Hollanda'daki arkadaşımın evine ulaşmış... Eşi hemen telefon açıp, buda ne böyle diye serzenişte bulunmuş Arkadaş suçu üzerime atınca, sıyırmış

2.si, Ingilterden bir koleksiyonerle yazışıyorum... Commodore C65 gibi nadir bir cihaza sahip olmasının dışında, Atari'nin sparrow adlı prototipide bu arkadaşta var... Biraz evvel bana C65'i ve diğerlerini satmaktan bahsetti...Sebep? Evlendi ve artık bunlarla ilgilenemiyorum, sorun oluyor diyor

Kısacası, koleksiyon gibi birşeye bayanların anlayışla bakmalarını beklememek gerek... Koskoca forumda, bayan sayısının yok denecek kadar az, hatta yok olmasının başka bir sebebide olmasa gerek...

Ekleme: Sparrow resimlerini bana attı Dünyada Sparrow'u ilk gören sensin dedi eğer kandırırsam, foruma atarım ama, farklı renkte bir Falcon kasası
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2009, 19:34:32 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: