Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC yardım!!  (Okunma Sayısı 12051 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 01, 2009, 13:23:18 ÖS »

Biostan gözlediğim kadarıyla 110da kendini kapatıyor işlemci, belkide intel bu işlemcileri en kötü 100 C ye kadar çalışabilir görüyordur. Amcaoğlunda 90 C diyosun benmkinden 10 C fazla Tabi quad 50de çalışırken dual core mantık olarak neden 80-90 C yapsın o da başka konu...
Benimki yanında gelen stok fanı ve soğutucu bloğu ile 60-80 arası geziyor(Şimdi baktım 60a düşmüş!İlginç!). İlk etapta bi macun yenileyerek değişime bakayım, olmazsa dediklerinizi değerlendirmeye çalışacağım wizofwor ve diabolic_wizard...
Hocam termal macun işe yarıyacaktır.
Yalnız yorumlara bakarak aldığım bir termal macun yüzünden işlemcim mefta oluyordu. Macun çok yapışkan çıktı.
Neyse sürüp işlemciyi taktım. Sıcaklığı düşürdü vb.  Aradan zaman geçti. Soğutucuyu temizlemek içn çıkartayım dedim. Mandalı gevşettim ve soğutucuyu çektim. Biraz zorladı ama ben umursamadım.
Soğutucuyu çektiğimde  baktım işlemci yerinde yok. Soğutucuye çevirip baktığımda işlemcinin ayaklarının hatrı sayılır kısmının yamulmuş bir halde soğutucuya yapışık olarak bana baktığını gördüm.
Ayakları düzeltinceye kadar göbeğim çatladı.

Şu anda AMD 4600 işlemcinin 5400 olarak görünmesi dışında sorun yok. Kahkaha
Gerçi senin modelde işlemcinin koruma kapağı falan olması lazım.
Büyük ihtimal tekrar sökerken işlemci elinde kalmaz ama yinede termal macun olarak krem kıvamında olanlardan kullanmanı tavsiye ederim.
İşlemciyi ilk aldığımda krem kıvamında macun sürülüydü ve hiç sorun olmuyordu.

Not: Macunun markası OCZ FREEZE MAX PERFORMANS
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2009, 13:35:11 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Haziran 01, 2009, 14:51:06 ÖS »

@cdemir: hehe iyi olmuş o öyle, bilmeden bişeler yolunda gitmiş benmkinde üstü kapalı ve işlemciyide kilit altında tutan bir çerçeve var, o kadar yapışmaz sanırım. Bahçelievler gold da gördüm bi macun onu alırım sanırım.

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Haziran 01, 2009, 17:14:42 ÖS »

@cdemir: hehe iyi olmuş o öyle, bilmeden bişeler yolunda gitmiş benmkinde üstü kapalı ve işlemciyide kilit altında tutan bir çerçeve var, o kadar yapışmaz sanırım. Bahçelievler gold da gördüm bi macun onu alırım sanırım.
Hocam 5400 oldu ama biraz çakma oldu. Frekans ve çarpanlar hala 4600 ayarında. İşlemci sadece bios'a kendini 5400 olarak gösteriyor.
O da benim gibi biraz sıyırdı. Eee ne demişler mal sahibine çekmezse haram olur Kahkaha

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Haziran 01, 2009, 19:18:36 ÖS »

Macunun çok yapışması aslında iyi bir şey. Termal macunlar aslında ısındıkça işlemci ile soğutucuyu birbirlerine daha da yapıştırırlar. Cdemir'in anlattığı aynı şey benim de başıma geldi. O yüzden her zaman için önce işlemciyi soğutucu ile birlikte sağ salim çıkartın, ondan sonra işlemci ile soğutucuyu ayırın birbirinden.

"The user is an important input hardware of a computer system"
ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Haziran 01, 2009, 19:50:20 ÖS »

Intel socketlerde işlemciyi kilitleyen kollar var ve bu kollar soğutucu blok yapıştığında açılamaz hale gelirler. Çünkü bloğun altında kalırlar. 478 pinliklerde bu kol pinleri ittirerek sıkıştırır, dediğiniz gibi işlemciyi çeker alırsınız ve yamuk ayakta bunun sonucu doğabilir. Ama LGA 775 işlemcinin gövesini çepeçevre bastırır ve yine kolludur. Yapışma halinde açılamaz...

Başıma geldiğinden değil ama olması halinde olabilecekler bunlardır...

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Haziran 01, 2009, 19:52:36 ÖS »

Evet, benim dediğim daha çok AMD işlemcilere yönelikti.

"The user is an important input hardware of a computer system"
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: