Biostan gözlediğim kadarıyla 110da kendini kapatıyor işlemci, belkide intel bu işlemcileri en kötü 100 C ye kadar çalışabilir görüyordur. Amcaoğlunda 90 C diyosun benmkinden 10 C fazla

Tabi quad 50de çalışırken dual core mantık olarak neden 80-90 C yapsın o da başka konu...
Benimki yanında gelen stok fanı ve soğutucu bloğu ile 60-80 arası geziyor(Şimdi baktım 60a düşmüş!İlginç!). İlk etapta bi macun yenileyerek değişime bakayım, olmazsa dediklerinizi değerlendirmeye çalışacağım wizofwor ve diabolic_wizard...
Hocam termal macun işe yarıyacaktır.
Yalnız yorumlara bakarak aldığım bir termal macun yüzünden işlemcim mefta oluyordu. Macun çok yapışkan çıktı.
Neyse sürüp işlemciyi taktım. Sıcaklığı düşürdü vb. Aradan zaman geçti. Soğutucuyu temizlemek içn çıkartayım dedim. Mandalı gevşettim ve soğutucuyu çektim. Biraz zorladı ama ben umursamadım.
Soğutucuyu çektiğimde baktım işlemci yerinde yok. Soğutucuye çevirip baktığımda işlemcinin ayaklarının hatrı sayılır kısmının yamulmuş bir halde soğutucuya yapışık olarak bana baktığını gördüm.
Ayakları düzeltinceye kadar göbeğim çatladı.
Şu anda AMD 4600 işlemcinin 5400 olarak görünmesi dışında sorun yok.

Gerçi senin modelde işlemcinin koruma kapağı falan olması lazım.
Büyük ihtimal tekrar sökerken işlemci elinde kalmaz ama yinede termal macun olarak krem kıvamında olanlardan kullanmanı tavsiye ederim.
İşlemciyi ilk aldığımda krem kıvamında macun sürülüydü ve hiç sorun olmuyordu.
Not: Macunun markası OCZ FREEZE MAX PERFORMANS