LW3D, AmigA 4000'ini nereye kadar genişletebiliriz bilmiyorum ama Amiga 1200 için bir kaç şey paylaşabilirim.
Özkanla beraber bende Mediator PCI 1200 kart siparişinde bulundum.Biraz araştırma yaptıktan sonra neler yapabileceğimizi iyice öğrendim.
Mediator PCI BusBoard 'lar
AmigA 1200,
AmigA 3000 ve
AmigA 4000 modelleri üretilmiş olan kartlardır.AmigA'lara PCI slot kazandırarak bazı PCI kartları AmigA'larda kullanmamızı sağlar. AmigA 1200 için 4 PCI yuvasına sahip olan Mediator PCI 1200 L4 , 6 PCI yuvasına sahip olan Mediator PCI 1200 SX ve 4 PCI yuvası,Zorro II ve Zorro IV yuvasına sahip Mediator PCI ZIV modelleri mevcuttur.Fakat her Amiga 1200 kasası bu kartlar için uygun değildir.Uygun olan Amiga 1200 kasaları Power Tower,Winner Tower ve Infinitiv Tower'dır.
PCI girişli ekran kartı,ses kartı,ethernet kartı,Tv kartı, USB girişleri takıp ekleyebiliyoruz.Dikkat edilmesi gereken ise sadece Mediator'un desteklediği Marka ve Modelleri kullanabiliyoruz.
(Mediator'un desteklediği PCI kartların listesi için
TIKLAYIN )
İstediğimiz PCI kartları taktıktan sonra gerekli driverleri Aminet'ten indirip kurmak kalıyor.Artık Amiga 1200'ünden TV mi izlersin , 10/100 Mbps ethernet kartınla internete mi girersin , ses kartına ses sistemi bağlayıp mahalleyi mi inletirsin orası Özkanla bana kalmış
(Driverleri kurma işlemlerinin bu kadar kolay olacağını sanmıyorum ama mediator kartım gelince deneyip göreceğiz

)
Lafın kısası, AmigA 1200 Tower'ı 68040 veya 68060 Turbo kartlarla ya da PPC ile mediatoru birleştirdiğimizde çok dehşet bir hale getirebiliyoruz.Artık A4000 'ile kıyaslamak A4000 kullanıcılarına kalmış.
Hoşça kalın