Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımPowerPC ve 040 Isınma Problemi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PowerPC ve 040 Isınma Problemi  (Okunma Sayısı 8842 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 18, 2007, 08:44:39 ÖÖ »

Merhaba Arkadaşlar

Blizzard PPC kartımdaki 040 işlemcinin orjinal halinde fan olmadığı için baya ısınıyor.Ben işlemcinin üzerine tam oturan VGA ekran kartı fanı buldum ve satın aldım. PPC işlemcisini soğutan kartın üzerindeki fan, voltajını PPC karttın üzerinden alıyor.Benim takacağım VGA fan'ı da , PPC üzerindeki fanda aynı voltajda çalışıyor ve aynı sayıda kabloya sahip.
Şimdi sorum şu;

Benim 040'ın üzerine yapıştıracağım VGA fanını ppc işlemcisini soğutan fana paralel bağlasam sorun olur mu acaba???

Şimdiden Teşekkürler

Hoşça kalın

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2007, 08:58:05 ÖÖ »

bu tabiki aldigin fanin kac voltta calistigina ve ppc faninin kac voltta calistigina bagli. bir voltmetre ile olcmen lazim ppc fanina kac volt geliyor . olmadi anakart uzerinden baska bir noktadan uzatma kablolarla gerekli degerleri cekebilirsin.

Retro Hincal Uluc
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2007, 09:07:43 ÖÖ »

aaa yani voltta calisiyor demisin zaten, pardon

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2007, 09:19:00 ÖÖ »

işin aslı coze, bi çevirici ile güç kaynağından da aldığım vga fanına voltaj verebiliyorum.Ama PPC'den alsam mı diye düşünüyorum.O yüzden merak ettim PPC'nin anakarttan çektiği voltajı etkiler mi diye

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2007, 09:33:47 ÖÖ »

işin aslı coze, bi çevirici ile güç kaynağından da aldığım vga fanına voltaj verebiliyorum.Ama PPC'den alsam mı diye düşünüyorum.O yüzden merak ettim PPC'nin anakarttan çektiği voltajı etkiler mi diye

Bence anakarttan guc alma,adi ustunde Power Supply
Yarin oburgun voltaj problemi olur bisey olur.Anakart zorlanacagina power supply zorlansin...
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2007, 09:37:01 ÖÖ »

BaKKaDa bende onu öğrenmeye çalışıyom ya işte olur mu acaba?

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2007, 10:13:33 ÖÖ »

Bakkada'nin dedigi dogru. Yapabiliyorsan psu'dan al. Yeni aldigin fan eskisinden daha cok akim cekiyorsa kart uzerindeki hatlari yakma ihtimali var. Pek zannetmem ama ne olur ne olmaz.

Retro Hincal Uluc
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2007, 11:24:42 ÖÖ »

BaKKaDa bende onu öğrenmeye çalışıyom ya işte olur mu acaba?

Abi genel gecer bi tecrubemi paylasmak istiyorum
Bilgisayar ve elektronik dunyasinda olmaz yoktur , ama olabilir her zaman vardir.

O yuzden birak anakarti zorlama bugun bir PowerSupply'i yeniden almak bir PPC Anakarti yeniden almaktan 40 kat kolay ve ucuz
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2007, 12:36:32 ÖS »

ben şöle hallettim, 040 ı power supply dan aldıgı güç le beslenen fan taktım, hafta sonu nalburdan aldıgım çelik yapıştırıcı (2 tüp ten oluşuyo birbirine karıştırınca değişik bi metalsi koku gelen bişi) bunu kullanarak fan ı 040 ın uzerine yapıştırdım, fan sız el yakan 040 şuan buz gibi hiç ısınma göstermiyor

ppc işlem ci üzerinde ufak bir fan oldugundan fazla ısınıyor, onunda sogutucu kısmını çıkarıp cpu ile aleminyumun arasına ısı ileten silicon macun koydum, şimdi ppc yi de soğutacak bir fan takıcam

040 a neden fan takmadıklarını bilmiyorum ama hem ppc de hemde amşga 4000 deki 040 ın uzerinde fan bulunmuyor

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2007, 14:09:15 ÖS »

Galiba voltajı Power Supply'dan alacağım.Kesin bir bilgi arıyordum ama daha önce pek karşılaşılmamış bir istek olacak ki bu konuda teknik bilgilere ihtiyaç duymamışız. PPC 'yi riske atmamaya karar verdim...

Özkan'a katılıyorum.68040'lar 5,5 volt ile çalışıyor ve el yakacak kadar ısınıyor.Neden bu işlemciyede bir fan takmamışlar anlam veremedim.Apollo ve Blizzard tüm 040 turbo kartlarında fan kullanmış.PPC 'de ya da AmigA 4000 de olmaması saçma.

Neyseki aldığım VGA fanının metal soğutucusunun işlemci üzerine yapıştırılma bölümü var.Artık gücü power supply'dan alır yapıştırırım.

Herkese çok teşekkürler...

Hoşça kalın

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: