Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımYeni AmigaOne yolda mı?
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni AmigaOne yolda mı?  (Okunma Sayısı 46909 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 06, 2010, 16:23:05 ÖS »

http://en.wikipedia.org/wiki/PWRficient#Notable_uses

Bu CPU kullanılacak galiba???
« Son Düzenleme: Ocak 06, 2010, 16:31:00 ÖS Gönderen: ancalimon » Logged
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Ocak 07, 2010, 15:11:52 ÖS »

AmigaOne'da kullanılacak XMOS çipleri bilim kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız "uzay gemimin hiperuzay motorlarını modladım artık 2 kat daha uzağa atlama yapabileceğiz" repliklerini çağrıştırdı. Dünya böyle bi şey için henüz hazır değil gibime geldi. Daha ben iki elimle bi kıçımı bulamıyorum.
"jacknife"
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 07, 2010, 15:44:54 ÖS »

beklemekten başka çare yok..şöyle adam gibi bir donanım çıkarsa ,os 4.1 ve  devamı üzerinde sorunsuz çalışırsa, ülkemizde de satılırsa  almayı düşünürüm..fiyatı benim için önemli olmaz..kimi retroyu sever kimi yeni makine hayaliyle yanıp tutuşur herkesin görüşüne saygı duymak lazım..
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2010, 15:48:25 ÖS Gönderen: jacknife » Logged

SAM460EX/1.2 ghz+ AmigaOS4.1FE
Amiga1200-TerribleFire 060
Commodore 64 +1541 ultimate2

erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Ocak 07, 2010, 18:58:40 ÖS »

En bağımlı amigacılardan birisi olarak tek bişey diyecem A1 tam 10 yıl kaybettirdi buda en az bi 10 yıl boşa kürek sallamktan öteye gidemiyecek..  A1 son kullanıcı ürünü olamadı ve bu bahsi geçende aynı şekilde son kullanıcıya hitap etmeyecek.. Gerçekler ortada AmigaOS son kullanıcıya ulaşmak istiyorsa x86 tek çaresi... Ama bukadar zaman kaybından sonra oda çok uzak gibi... 

Amigacılar RETRO ya devam :S :S :S
SinanG
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Ocak 07, 2010, 19:38:03 ÖS »

AmigaOS on X86 = AROS....
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Ocak 07, 2010, 19:47:48 ÖS »

AmigaOS on X86 = AROS....

AmigaOS u tercih ederim..
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Ocak 08, 2010, 02:08:18 ÖÖ »

İşte yeni Amiga A-EON X1000'de onboard bulunacak ve OS4.0 üzerinden programlanabilecek Xena çipi...
Magazin kameralarına Commodore64 ve SID emülasyonu yaparken yakalanmış...
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=0_BqUjMFz5s
<a href="http://www.youtube.com/v/0_BqUjMFz5s&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0_BqUjMFz5s&rel=0</a>

Alper
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ocak 08, 2010, 03:04:08 ÖÖ »

obaaaa acaip fiyakalı bütün odanın duvarlarını bunlarla süslemek lazım. Sonra dilediğimize "gel sana uzay gemimi gezdireyim" diyebiliriz.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Ocak 08, 2010, 11:16:06 ÖÖ »

Beleyeceğim, Bir çıksın, sonraki dert burada nasıl bulacağım olucak.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 08, 2010, 12:03:31 ÖS »

Programlanabilir chipin avantajları ne olacak ..
İleri seviye kullanıcılar için olduğunu düşündüğüm bu özellik, benim gibi code yazmayı, assembler, c de program yapmayı bilmeyenler için ne ifade edecek ..?

Bana göre iş her zaman internette bittiyor. Yani browser.
Sorunsuz her türlü internet sayfasını gösterebilen bir browser olduktan sonra neden Amiga x1000 den internete girmyeyim ki ?

Fiyatı 1000$ civarı ise alırım diye düşünüyorum. Fakat os4.1 kurup, aaa ne güzel oldu diyeceksem aynı şeyi sam440 ile de yapabiliriz..

Bir adet xorro slot eski zorro lartları destekleyecekse çok güzel olurdu..
Yani hardware olarak eskiye destek müthiş bir şey ..

x86 ya port edilmesi vs ayrı konu..
Amiga adı altında yeni bir ürün çıkıyor ..
Yeni bir heyecan..
İmkanım doğrultusunda almayı isteyeceğim bir cihaz ..

Bence yeni çıkacak os4.x cihaz kadar önem taşıyor .

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Ocak 08, 2010, 12:41:54 ÖS »

Ah ah zamanında AmigaONE G4XE yi satın aldığımda hoştu bir amigacı olarak güzel bir şey yaptığımı sanmıştım ama bu çilekeş amiga tecrübesine 1 yıl katlanabilmiştim.. Sorun aslında donanım değildi.. Os4 için AmigaONE gibi bir board fazlası ile hızlı idi teknolojinin gerisinde olsa dahi... Ama işin yazılım tarafı okadar zorduki inanın bana Amigadan soğumama tek sebepte AmigaOS tur..

AmigaOS bir işletim sistemi olarak yavaşta olsa çok büyük gelişimler gösterdi ama bu evinizde standart kullanımda hiçbir işinize yaramıyor.. Elinizin altında AmigaONE ve AmigaOS var başka hiçbirşey yok.. 2. yada 3. usergroup yada usercoder lardan başka kimse yazılım konusunda birşey yapmıyor.. Çağımız internet ama AmigaOS un hala bir 4-4 lük Browser ı yok.. Çep telefonları ile görüntülü konuşurken AmigaOS ta bunu başarmak maymuna kulağını düz tuttrmaktan bile zor..

Yani kısacası Yazılımsız bir donanım çölde su bulmaktan başka bişey değil..

AmigaONE ı 2003 yada 2004 te almıştım tam hatırlamıyorum.. Ozamanda bir web browseri yoktu hala daha yok.. 10 yıldır Sadece geliştirilmeye çalışan bir işletim sistemi ama hale çok eksik.. Ben birkere bu hatayı yaptım ve 1000$ a ölü bir yatırım yaptım ve bu hatayı tekrar yapmaktansa sadece izlemede kalmayı tercih ediyorum..

AmigaONE da iken kendimizi şöyle tatmin ederdik En hızlı amiga bu şak şak şak AmigaOS ile işimi göremessek Linux kurar eksiklerimizi giderirdik eeeeeee hani marjinallik nerde kaldı AmigaONE ı Amiga yapan işletim sistemini yıktık bianda.. Ve bu çıkacak donanımda aynı şekilde AmigaOS için yapılacak son derece saçma ve pahalı bir yatırımdan başka bir şey değil..

Ahh ahh keşke AmigaONE alıcağıma PPC ve PicassoIV lü bir A4000 alsaymışım zamanında ahhh..

Tekrar tekrar belirtmekte ısrar ediyorum AmigaOS un geleceği için artık saçma sapan donanımlardan vazgeçilmeli.. Amiga artık donanım konusunda ölmüştür bir kurtuluş yada sıyrılış var ise bu özgür donanım üzerinde başarabilir.. Yıllarca 68k ve ppc Rulez diye diye amigayı batırdılar artık buna bir son vermeliler..
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2010, 13:05:52 ÖS Gönderen: erci77 » Logged
emekeret
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Ocak 08, 2010, 15:00:44 ÖS »

yazilim bence bir sistemin en onemli kismi, ben yaklasik 4 senedir linux kullaniyorum,
x86 uzerinde olmasina ragmen ve cok uzun bir yoldan gelmesine ragmen, yazilim zengiliginde
winblows'u hic yakalayamacakmis gibi gozukuyor. mesela dun bir sorunu gozmek icin(youtube
video'dan mp3 dosyasi elde etmek) yol ariyordum. online cozumleri bir tarafa koyarsak.
download.com'da aradigimda bu isi yapan bir cok bedava program oldugunu gordum. ayni isi
linux'de yapmak ise beyin kaslarinizi calistirmaniza sebep oluyor. bir iki konsol
programi ve bir shell script bulmaniz gerekiyor bu isi yapmak icin. goruldugu gibi
winblows icin aklinizin kosesinden bile zor gecen absurd isleri yapabilecek bu
programlari yazan o kadar cok yazilimci var ki winblows disinda bir isletim sisteminde bu
cesitliligi hic bir zaman goremeyecegiz gibi geliyor bana.
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2010, 15:03:14 ÖS Gönderen: emekeret » Logged
Node
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Ocak 08, 2010, 16:33:44 ÖS »

http://www.osnews.com/story/22693/New_Amiga_Sports_Programmable_Co-Processor_Dualcore_PPC
Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Ocak 08, 2010, 18:15:18 ÖS »

Ben de AmigaOne ve AmigaOS4 kullanıyorum fakat Erci'nin söylediklerine katılmıyorum.

Alıntı
bu evinizde standart kullanımda hiçbir işinize yaramıyor.. Elinizin altında AmigaONE ve AmigaOS var başka hiçbirşey yok..

Katılmıyorum! Her gün düzenli olarak A1 ve OS4'ü kullanıyorum. Birçok konuda eksikleri olsa da çoğu işimi OS4 ile görebiliyorum. (Farmville oynamıyor olmak bir avantaj tabi benim için. )

Alıntı
Çağımız internet ama AmigaOS un hala bir 4-4 lük Browser ı yok..

OWB "dört dörtlük" olmasa bile "üç dörtlük" eder diyeyim. Firefox da çıktı gibi. Bu sıkıntıdan da kurtulduk diyebiliriz.

Alıntı
Ozamanda bir web browseri yoktu hala daha yok.. 10 yıldır Sadece geliştirilmeye çalışan bir işletim sistemi ama hale çok eksik..

Yok canım, abartıyorsun bence! Tıkır tıkır çalışan bir işletim sistemimiz var... Yazılım eksiği ile işletim sistemini birbirine karıştırmayalım.

Gelelim yazılım konusuna... Çoook eksik var. Hem de çok! Hiçbir ciddi yazılım firması, AmigaOS için yazılım geliştirmek bir yana, belki AmigaOS'un varlığından bile haberdar değil. Bu çok önemli bir engel!

Şu ana kadar AmigaOne X1000 hakkında görüşlerimi bildirmemiştim. Bu vesileyle bir iki satır karalayayım...

X1000 beklemediğim, hayal bile edemediğim bir gelişme oldu Amiga için. Gerçi oturup böyle birşeyin hayalini kurar mıydım, o da ayrı bir konu. x86'ya port edilmiş bir AmigaOS4 beni daha mutlu ederdi. En azından yazılım sorununun ortadan kaldırılması konusunda çok daha umutlu olurdum. Ama yine de seviyorum Hyperion'u. Amiga için yıllardır debeleniyor ve sözlerini de tutuyor olmaları hoşuma gidiyor. Pek alışık değiliz biz Amiga'cılar böyle şeylere... Ah bir de şu x86'ya port işini halletselerdi de öpseydim yanaklarından teker teker.

X1000 daha çıkmadan epey ses getirdi. Eminim ki 1000 kişinin üzerinde bir kitleye hitap edecek bu kez. Belki 4000-5000 olabilir. Kimbilir. Ancak bizim gibi balatayı sıyırmış fanatikler dışında kimse almaz bu aleti...

- Neden?
- Çünkü yazılım sıkıntısı büyük.

- Yazılım sıkıntısı nasıl çözülür?
- Çok sayıda üretken programcı/firma ile.

- Peki bu nasıl mümkün olur?
- Çok sayıda OS4 kullanıcısı olur ise.

- Çok sayıda OS4 kullanıcısı (mevcut şartlarda) nasıl oluşur?
- Çok sayıda X1000 satılarak.

- Çok sayıda X1000 satılır mı?
- Hayır.

- Neden?
- Çünkü yazılım sıkıntısı var. Kimse yeterli yazılım desteği olmayan bir bilgisayara 1000 küsür dolar ödemek istemez.

...Bu böyle kısır döngü halinde devam eder...

Ancak yine de kafamda soru işaretleri oluşmadı değil. Hyperion aklı başında, ne yaptığını bilen bir firma. Benim sıraladığım bu olumsuzlukları onlar da çok iyi biliyorlar zaten. Eminim çözüm için bir planları da vardır. Ama başarılı olabilirler mi? İşte o bir muamma!

Şimdilik bu kadar karalayayım. Belki daha sonra şok açıklamalar falan da yaparım. Kahkaha
erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Ocak 08, 2010, 18:34:46 ÖS »

Sevgili alp senelerdir birbirimizi tanırız ve gereksiz polemiklerdende uzak dururuz amacımız herzaman neydi Amiga ve ilerisi, ben vizyonumu kapadım ama haberler ilede takipteyim ölene kadarda benim gönlümde herzaman yeri olan bir kızarkadaş.. Bende istiyorum amiga tekrar geri dönsün bildiğim sevdiğim bir işletim sistemi ile eski günlerdeki gibi mutlu hayatıma döneyim(Amiga konusunda tabi ) ...

Ama artık sadece bizim ve bizden daha kart fosillerin bildiği bir sistem ve yazılım, 1-2 yerde haberi çıksada bu son kullanıcıya ulaşması çok zor haber başlıkları..

Benim x86 platformuna karşı bir bağım yoktur hatta zamanında en fanatik 68k ve PPC cilerden birisiydim ama devir değişti devran döndü. Donanım piyasası aldı başını gitti ve her keseye göre güzel sistemler kurulabiliyor kaldıki 500$ Laptop bile alınıyor artık.. O yüzden bu DEVE yi gütmenin en mantıklı yolunun x86 mimarisi olması gerekir... Ha amiga hardware satamazmı x86 platformu ile bal gibide satar bassın üstüne Amiga logosunu ve adını kasaya bitti..

Benim düşüncelerim son 5 yıldır amiga konusunda artık donanımın değil OS un geleceği yönünde umutlar beslemek.. Birgün hyperion un yada amigaworld un ana sayfasında New year new AmigaOS x86 başlığı görmek..

Yav yaşlanmışız artık gözlüksüz yazayım dedim 10 kere düzeltme yaptım yazdıklarıma be Kahkaha
« Son Düzenleme: Ocak 08, 2010, 18:39:29 ÖS Gönderen: erci77 » Logged
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: