Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga gerimi dönüyor!
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga gerimi dönüyor!  (Okunma Sayısı 31842 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 05, 2010, 17:55:18 ÖS »

@Alpyre
Bir A1200+8MB FastRam neyimize yetmiyor yahu? WHDLoad'sa WHDLoad, Workbench ise Workbench, demoysa demo... Ofis paketi ve internet işlerinizi de kenardaki notebook'unuzla halledersiniz olur biter.

3D rendering, yüksek performans hesaplamalar, video encoding vb işler için yeni nesil Amiga'yı bekliyorsanız bilemem.

Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Haa, $200-300'ü aşmayacak bir 'gadget' olacaksa, şeytanın yoğun olarak dürttüğü bir gün belki alabilirim...
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 05, 2010, 18:06:57 ÖS »

@witchdoktor:
Bu forumda sıklıkla karşılaştığım ve bir türlü anlam veremediğim bir olgu bu...
Tamam Amiga500/1200 vs... bunlar Retro makineler... Ama AmigaOS4.x ve onun geleceğini düşünürken neden hala o makinelerin hayalini kuruyoruz anlamıyorum?

İlk çıkan "Playstation" da retro değil mi artık? Peki bugün PS4 çıksa, High End bileşenler içerse, DDR4 filan olsa üzerinde mesela... ve PS1 oyunlarını bile geri desteklese... heyecanlanmayacak mıyız?

Yoksa PS3 neyinize yetmiyo mu diyeceğiz?

Alper
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2010, 18:19:15 ÖS »

@Alpyre
PS3 için PSN'de PS1'in birçok oyunu zaten mevcut. Ama bu oyunları CRT TV'de orijinal PS1'de oynamanın keyfini verebilir mi tartışılır.

Bu arada Power ISA 2.04 mimarisi 2007 yılında sunulmuş:
http://www.power.org/resources/downloads/PowerISA_Public.pdf

Son sürüm ise 2.06 imiş.

Alpyre, yeni bir mimari ile yeni nesil bir OS kullanmayı ben de isterim. Ama pazarlama, geliştirme ve kullanıcıya makul fiyatlarda ulaştırmak için arkasında çok büyük bir şirket olması gerekir. Zamanında CBM böyle bir şirketti, IBM'den sonraki şirketti. Tabi ki hepimiz masallara ihtiyaç duyarız, aslında ben de böyle biriyim. Ama bu sunulan sisteme kendimi şimdilik çok da yakın hissetmiyorum. Günün birinde sağlam bir 'userbase' edinir (>100.000 kişi) ve yazılımsal olarak Un*x devşirmesi olmayan bir konuma gelir, 'demoscene' de dikkate alırsa ilgi duyabilirim. O zamana kadar 'seyirci' kalmayı yeğlerim.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2010, 18:47:32 ÖS »

@witchdoktor
Sadece AmigaOrg'da hesabı olan 6.500 üye var... ben bile 2 ay önce üye olduğuma göre, hali hazırda Amiga'nın 10.000 kişiye, yakın gelişmeleri takip eden bir kitlesi olduğunu düşünebiliriz.

Kendi reklamını kalitesiyle ortaya koyacak, iyi bir ürünle bu sayı daha da artacaktır... Yetmez mi?

Ha herkesin bildiği, kullandığı, kullandığını sandığı, popüler mainstream işletim sistemlerinden birine dönüşmesini zaten istemem ki. O zaman ne anlamı kaldı Amiga'cı olmanın, farklı olmanın...

Bu nedenle sunulan sistem tam da bana hitap ediyor... ve bence sana da etmeli... Zehir senin damarlarında da dolaşıyor... iyi biliyorum...

Ayrıca bu sistemle masaüstü bilgisayar döneminde yepyeni bir dönem başlıyor... Bu yeniliğin ilk uygulanacağı hazır sistemin Amiga ismini ve işletim sistemini taşıyor olacağını bilmek bile başlıbaşına heyecan verici benim için...

Alper
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2010, 19:14:16 ÖS »

"Ben böyle Amiga'ya Amiga demem" cümlesini kullanacaklar, bu defa neye dayanarak bunu söyleyecekler anlamış değilim?

Programlanabilir Custom chip'lerle gelecek, AmigaOS 4.x ve hatta 5.x ile gelecek. HighEnd donanıma ve performansa sahip olacak. Kendine ait özel bir kasası ve dizaynı olacak... %99 geri uyumlu olacak...

E daha ne olsun be!!!

Çok umut verici bir gelişme... "The Most Ambitious Project" buydu demek ki!!! Piyasaya sürülsün kesin alıcam bu defa!

sam flex 600 avro civarinda, buna ne kadar verirsiniz peki?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2010, 19:25:22 ÖS »

"Komple sistem 1300$ civarında olacak" rivayetleri doğruysa, ben veririm gözüm kapalı...

Alper
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 05, 2010, 19:40:39 ÖS »

"Komple sistem 1300$ civarında olacak" rivayetleri doğruysa, ben veririm gözüm kapalı...

amiga 1000 cıkıs fiyati 1300 dolarmis ustundeki custom chip pahali degil birde ucuz ppc kullanilirsa bu rakami yakalamasi zor degil...

xorro slotu ustunden xena icin extra chip takilabilmesi ve ivir zivir kontrolu vs limiti son kullaniciya birakmis durumda
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 05, 2010, 19:43:11 ÖS »

1300$ altında mı olacak yoksa enflasyon katılmış haliye günümüzün 1900$ altında mı olacak. Her halukarda yaşatmak için çalışıp almalı.
ancalimon
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2010, 19:46:29 ÖS »

Şimdi pek mesela tanesi 9 dolara 400mips olandan 256 tane xena aldım. hepsi Xorroya taktım. Ne geçiyor elime? Bi avantajı var mı tam anlamadım yine de.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2010, 19:55:15 ÖS »

>$1000 olursa doğmadan ölmüş bir bebek olur. Yeterli üretken userbase oluşamaz, iyice marjinal kalır. En iyi durumda meraklısı 3-5 bin kişi alır. Cihaz başına $100 kar payı bıraktılarsa, $300.000-500.000 gibi bir kar hedefledilerse üretici için bir problem yok demektir.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2010, 20:00:57 ÖS »

Power ISA dökümanında IBM logosu var.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2010, 20:07:00 ÖS »

Şimdi pek mesela tanesi 9 dolara 400mips olandan 256 tane xena aldım. hepsi Xorroya taktım. Ne geçiyor elime? Bi avantajı var mı tam anlamadım yine de.

ray trace falan yaparsin herhalde
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2010, 20:44:29 ÖS »

ray trace falan yaparsin herhalde

full 3d ray trace sensible soccer cikacakmis, kulagima oyle haberler geldi, amiga nin donusu muhtesem olacak

Retro Hincal Uluc
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2010, 10:48:16 ÖÖ »

power isa ile ilgili bilgiler var.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2010, 12:07:24 ÖS »

@witchdoktor:
Bu forumda sıklıkla karşılaştığım ve bir türlü anlam veremediğim bir olgu bu...
Tamam Amiga500/1200 vs... bunlar Retro makineler... Ama AmigaOS4.x ve onun geleceğini düşünürken neden hala o makinelerin hayalini kuruyoruz anlamıyorum?

İlk çıkan "Playstation" da retro değil mi artık? Peki bugün PS4 çıksa, High End bileşenler içerse, DDR4 filan olsa üzerinde mesela... ve PS1 oyunlarını bile geri desteklese... heyecanlanmayacak mıyız?

Yoksa PS3 neyinize yetmiyo mu diyeceğiz?

Konuya bakış açınıza bağlı...Bu haber beni hiç heycanlandırmadı...Gözüm kapalı değil açık olarak, uzun uzun düşünsemde o parayı vermem... Hep aynı şeyleri tekrar edip duruyoruz. Ama herkes üzerinde Amiga yazan cihaza, amiga diye sarılmak, sevmek, desteklemek zorunda değil.

Eğer günün birinde Sony iflas eder, bir firma çıkıp, Playstation X çıkarırsa, "oley...işte playstation X" diyip o cihazı almaya koyulmam... Üzerinde yazan değil, bana sağlayacağı faydayı göz önüne alırım. Bugün için windows, linux, macOSX dışındaki işletim sistemleri kullandığım yazılımları çalıştırmıyorlarsa, bu sistemleri çalıştırmayan bir cihazla ne yapabilirim? İşletim sistemi çok güzel canım diyip, browser çıkartmalarını bekler, browser süper canım CSS bile destekliyor, Flash henüz yok ama mutlu olmalıyım diye düşünmelimiyim

1300 dolara, çok sağlam güzel dizüstü alırsınız  Her türlü multimedya keyfini, oyun keyfini, aklınıza ne gelirse size sağlar. Diğer taraftan 1300 USD'ye Amiga hayali pazarlanan bir cihaz alır, size sunulan yazılımlarla yetinmeye çalışıp mutluda olabilirsiniz. Bu herkesin kişisel görüşü...Ne benimki doğru, ne diğeri yanlış... Ama benim gibi düşünenler az değil..

Öte yandan, masaüstü sistemler bitti neredeyse apple islate çıkarıyor, google peşinden, takip ediyor..Dizüstü satışları tarihinde ilk kez, 2009'da sanırım masaüstü sistemleri geçti. Yeni bilgisayar alacaklar masaüstüne hiç bakmıyor bile. Biz bile alışkanlıklarımızdan vazgeçtik. Apple Islate'i çıkardığında büyük ihtimalle bu ivme dahada artacak. Bana neresinden bakarsanız, makul mantıklı gelmiyor.

Natami geliyor mu?...Daha makul..Çünkü hobi için zevk için 200-300 USD bir konsola, cihaza verilir. Hedefide çok makul anlaşılır...Eskiyi bize verecek...Yenilerle boy ölçüşemeyeceğini onlarda biliyor (kanımca)

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: