Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelA1200HD ile PC deki ADF leri Amiga disketlerine nasıl kaydedebilirim?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: A1200HD ile PC deki ADF leri Amiga disketlerine nasıl kaydedebilirim?  (Okunma Sayısı 7332 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 23, 2007, 09:07:55 ÖÖ »

Benim A1200HD'm var. Amiga ve PC arasındaki dosya transfer yöntemlerini çok okudum ancak herhangi birini uygulama fırsatım olmadı. A1200'ün HD'sini direk PC'ye bağlayarak nasıl dosya transferi yapabilirim? Daha sonra 1200 HD'sine kaydedilen dosyaları nasıl standart bir Amiga disketine dönüştürebilirim?

Teşekkürler şimdiden.

ninjaiturkey@hotmail.com

Commodore-Amiga, Inc.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2007, 10:16:43 ÖÖ »

Merhaba mustafa,
Yapmak istedigin islem eger uygun bir ide kablon varsa cok basit.
Oncelikle bilgisayarini kapatip amiga hd'ni bilgisayarina bagliyorsun. Sonra WinUAE isimli muhtesem amiga emulatorunu kuruyorsun. WinUAE daha once kullanmadiysan once biraz pratik yapmani oneririm. Bu arada harddiskli bir amiga 1200 emule ediyorsun. Sonra harddisk kismindan pc'ye bagladigin amiga harddiskini seciyorsun (read/write isaretlemeyi unutma) sonra pc'den dosyalarini gonderecegin bir klasoru hd olarak tanitiyorsun. Bu sistemi calistirdiginda winuae amiga harddiskinden boot ediyor ve pc'deki klasorun ve ayri bir hd olarak workbench ekraninda gorunuyor. Bu noktadan sonra yapman gereken pc deki dosyalari bu klasore tasimak ve sonrada winuae tarafinda bunlari amiga harddiskindeki uygun bir yere kopyalamak.
bu arada adf yazmak istiyorsan adf2disk programini da kopyalamani oneririm. Bu kullanimi cok basit bir command line adf yazicidir. adf2disk isim.adf seklinde calistirirsan parametre olarak belirttigin adf'yi df0:'a yazar.

Retro Hincal Uluc
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2007, 10:37:40 ÖÖ »

Coze'ye ilave olarak WinUAE ile gerekli Türkçe dökümanları WinUAE Türkiye buradan da bulabilirsin Mustafa.

Kolay gelsin.

Bu arada Amiga ile Pc arasındaki network ile ilgili bir çok soru geliyor.Bunun için kullanılabilecek tüm yolları ayrı bir başlık altında açıklasak nasıl olur acaba arkadaşlar?

Mustafa
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2007, 14:17:04 ÖS »

ilginize çok teşekkürler...

Commodore-Amiga, Inc.
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2007, 16:17:51 ÖS »

Sayın Coze...

Dediklerinizi yaptım yaklaşık 3 saatte çözebildim.
Çünkü verilen eksik bir bilgi var.

Diske WB 3.1 kurma:

WinUAE üzerinde...ADF'yi atıyorsunuz install 3.1
install disketinde HDTOOLs >>> HDTOOLBOX seçilmeli> sağ tuşla yukarıdan pulldown'da information seçilip

scsi.device >>> uaehf.device olarak değiştirilmesi gerek

yoksa harddisk'i sistem görmüyor.

Bununla birlikte WinUAE 1.3.4 yani en sondan bir önceki sürüm kullanılmalı.

Konuyla ilgili üstün bilgilerini paylaşan JimQode/ASCRAEUS size selamını yolladı.

« Son Düzenleme: Nisan 04, 2007, 17:16:44 ÖS Gönderen: Silencer » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2007, 16:34:19 ÖS »

sevgili silencer,
Mustafa arkadasimiz pc'ye amiga harddiskini direk baglayip dosya aktarma nasil yapildigini sormus. bende onu anlatmisim. hdtoolbox'a uaehf.device'i girmek sadece bir harddiski winuae altinda partition'lamak istediginiz zaman gerekli. Onu sorsaydin onuda zevkle anlatirdim. jimqode'a selamlar.

Retro Hincal Uluc
Silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2007, 16:37:45 ÖS »

Ben WinUAE'de WB kurulumu için sizi referans almamdan dolayı eksik bilgi dedim.
Konuyu öyle yorumlamıştım.Sanırım yorumumda bir yanlışlık olmuş.Kusra bakmayın sayın Coze.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: