|
kurzon
|
 |
« : Nisan 12, 2010, 14:05:50 ÖS » |
|
İngiltere'de Amiga'nın 25.yılı nedeniyle Amiga ağırlıklı bir "Vintage Computer Festival" düzenleniyor. X1000'den Amikit'e, Hyperion'dan Aros'a kadar Amiga ile ilgili her şey bulunacak. http://www.amiga25th.co.uk/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2010, 23:10:54 ÖS » |
|
RJ Mical, Dale Luck, Carl Sassenrath gibi çekirdek kadrodaki isimleri toplayabilseler süper olurdu. Tasarım dönemlerine ait daha önce duyulmadık birşeyler çıkabilirdi. Gerçi çekirdek ekibe göre iflas sonrasında CBM'nin satın almasıyla bir rüya konsolu yerini ev bilgisayarına bırakacaktı (o yüzden CBM'yi bir türlü sevemediler, CBM de A1000 projesi sonlandıktan sonra ekibi dağıttı, A500 ve A2000'i farklı bir ekibe tasarlattı, orijinal ekip A2000'i de pek sevmez).
İşin ilginci bu tasarım ekipleri (örneğin C64 ve Amiga tasarımcıları) olaya sanki bizim kadar duygusal bakmıyorlar (Jay Miner hariç, o da fazla yaşamadı zaten), daha profesyonel yaklaşıyorlar projelerine (ya da yapılan röportajlardan ben böyle bir izlenim alıyorum). O zamanlar bizlerin <20'li yaşlarda çocuklar, onların >30'lu yaşlarda profesyoneller olması sanırım bizim olaya daha duygusal yaklaşmamıza yol açtı. Örneğin Bob Yannes (C64 donanımı ve özellikle SID çipini geliştiren şahıs) muhtemelen 1985'den sonra hiç SID müziği dinlememiştir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2010, 08:09:16 ÖÖ » |
|
O zamanlar bizlerin <20'li yaşlarda çocuklar, onların >30'lu yaşlarda profesyoneller olması sanırım bizim olaya daha duygusal yaklaşmamıza yol açtı.
tam da bunu söyleyecektim ben de  muhtemelen onlar da kendi "ergen" dönemlerinde debelendikleri cihazlara (abaküs?) duygusal yaklaşıyorlardır. bu arada o web sayfası güncelleniyor sürekli. yani her an her şey olabilir. bir petro tısçenko (mathman'in deyimiyle çayçenko) vardı ne oldu ona?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2010, 08:10:48 ÖÖ Gönderen: kurzon »
|
|
|
|
|
|
gaddar
|
 |
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2010, 14:07:53 ÖS » |
|
ahua ergenlik dönemine geldi diye demek bu kadar sevdik yoksa bi numara yok:) ama süpermiş etkinlikler 25. yaş vay be...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2010, 14:17:30 ÖS » |
|
bittabi gaddarım. geçtim amigayı filan, sen şimdi neye karşı böyle bir bağlılık besleyebilirsin artık? amiga haber'in gaddar'ı beslerdi ama. =)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaddar
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2010, 14:20:16 ÖS » |
|
tutkuyu kaybetmemeli...hayat yoruyor, hayal kırıklıkları vs derken insan yeteneklerini kendi elleriyle bırakıyor.. böyle olmamalı, ha aros kullanacağıma xbox'ta oyun oynarım, gider yazımı yazarım o ayrı  Nasıl çaktım lafı sana ahua
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ozgur106
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2010, 14:36:40 ÖS » |
|
25 yıl vay be bızde bıtıyoruz yavas yavas
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaddar
|
 |
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2010, 14:37:44 ÖS » |
|
piller boarda aksa da oksitlensek de temizler parça değiştirip yola devam  overclock bile yapılır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kurzon
|
 |
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2010, 15:43:02 ÖS » |
|
işte o tutkusunu kaybetmeyen insanlar aros filan debeleniyorlar bir şekilde. xbox'ta sensible soccer oynamaya benzemez bu. (mucks)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SinanG
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2010, 15:54:31 ÖS » |
|
Carl Sassenrath'ı davet ettiler, cevap bekliyorlar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alp Yener
|
 |
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2010, 16:11:50 ÖS » |
|
bir petro tısçenko (mathman'in deyimiyle çayçenko) vardı ne oldu ona?
Herkesin Petro Tyschtschenko (google'dan aratıp copy paste yaptım, itiraf ediyorum) okuyuşu farklı demekki. Ben de "tiştişenko" derdim hep. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaddar
|
 |
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2010, 16:15:30 ÖS » |
|
çayşenko diyordum ben de ona rus klasik müzik bestecisi havası veriodu bana o adam amma açıklama yapardı.. "haftaya amiganın açıklalayacağı büyük açıklamanın açıklaması var" vs...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2010, 17:03:32 ÖS » |
|
Colin Proudfoot, David Pleasance, Kelly Sumner, Petro Tyschtschenko... Hepsini merak ediyorum doğrusu. Amma umut pompaladılar zamanında. Batmak üzere olan devasa bir şirkette millete çok iyi ümit verdiler. CU ve AF'de her dediklerini o kıytırık ingilizcemizle yorumlamaya çalışırdık (bazen komplike cümleler kuruyorlardı, anafikirde mütabakata varamayabiliyorduk). NOT: Petro'nun soyadı Google'dan bulunmamış olup Alp'in mesajından copy-paste'dır 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|