Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetGittiGidiyor'da dikkatli olun...ekşi'den alıntılar.
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GittiGidiyor'da dikkatli olun...ekşi'den alıntılar.  (Okunma Sayısı 43301 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
silencer
Ziyaretçi
« : Ocak 25, 2007, 23:33:00 ÖS »

Alıntı
uzun zamandir alisveris icin kullandigim bu sitede urun satmaya karar verdim. satacagim kullanilmamis urunlerle eski urunler farkli kullanicilardan satilsin diye 1 uyelik daha aldim. yeni uyeligimden hicbirseye teklif gelmeyince kendi capimda piyasayi canlandirmak umidiyle diger uyeligimden teklif verdim. amanin urun uzerime kalmasin mi! bu arada 2 uyeligimin e-mail adreslerinin, banka hesap nolarinin filan ayni oldugunu soyleyeyim, gayet acik ve durustum.
kendi kendime urunu almak zorunda kalinca bi taraf siteye satis iptaline karsilikli karar verdik dediginde olayin halloldugunu gecmisten bilsem de nedense bunu uygun gormedim. dedim bunlar ilanlarimi yayinladi (parayla gerci) ben de bu urunu aliyo gibi yapim de yuzde 10 komisyonu alsinlar, sorun cikmasin. hesabimdan sitenin hesabina parayi yatirdim. sonra bi taraftan kuryeyle gonderdigimi yazip (islemin ilerlemesi icin birsey yazmak gerekiyor) digerinden aldigimi onayladim ve yatirdigim paranin yuzde doksaninin ciktigi hesaba geri girmesini beklemeye basladim.
evet butun bu yaptiklarimin cok salakca oldugunun farkindayim. ilk online satis heyecani nedeniyle olabilir. ya da global bi salaklik, bilmiyorum.
sonracima meger bu yasak bir durummus. halbuki tek avantajli taraf satistan komisyon alan sitenin kendisi ama yasakmis iste. bana haber vermeden (bkz: mail ya da msg atmak) ikinci uyeligimi sildiler. bu arada baska bir urunumu de baskasi kazanmisti, kargolamak icin odeme yapmasini bekliyordum. neyse 'tamam dedim yasaksa silin haklisiniz, ama bana parami iade edin.' yok, etmiyorlar. inanilir gibi degil. sorarim size, benim kadar salak bi insan gordunuz mu? elimle hesabimdan gittigidiyor'un hesabina para yatirdim, simdi de iade alamiyorum hicbir sekilde. zaten ilk uyeligimi de (pek cok alim yapip hep 5 yildiz almistim ama neyse) sileceklermis de ordan urun alan kisiye urunun gitmesini bekliyorlarmis. demek hedef o parayi de cebe indirmek. cok sayida mesaj attim, sadece dunyanin en buyuk sucunu islemisim gibi ve sorularimla alakasiz cevaplar aldim. ama bana mustahak sanirsam.

Alıntı
dusuk iq lu destek elemanlari calistiran ya da satislarin iptal edilmemesi icin satis kodu denilen naneyi biryerlerine saklayan acik artirma sitesi.aslında bu cinligi ben biliyorum ya tamam yuzde on komisyon aliyorsun ama bunu iptal edilen satislarda alamiyorsunuz o halde ne yapmak lazim bi cinlik yapalim kimse satis iptal edemesin diye dusunmusler galiba.bu yuzden satıs kodu denilen cok gizli bi kod icat etmisler ve bu kod hicbiryerde yazmiyor cunku onay verirken gerekmeyen bu kod hile ihbar ederken kan gibi hayati.yok efendim bu kod bana gelen mailde varmis hayır kor de degilim ki gormeyeyim ben mailde oyle birsey efendim.velhasil satiş kodunu saklamak ggun son cin fikridir bundan sonraki cin fikirlerle sabrinizin test edilmesini istemiyorsaniz uzak durunuz derim.*

Başıma gelen saçma sapan bir durumdan sonra...

sitenin gözümden hayli düşmüş olması yanında
KESİNLİKLE her türlü listeleme ücreti vs..cebine atma
çabası ile ayakta durmaya çalışan rezil bir zihniyetin olduğunu
görüyorum...

Ne kadar kötü desekte Amiga ve Commodore'cu dostlar gene vazgeçemeyecek.
Taaki onların da başına bir olay gelenedek...

DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2007, 08:37:27 ÖÖ »

Silencer, güzel bir konuya değinmişsin.GG'daki fiyatlardan,eski bilgisayarlarını GG üzerinden satan ve alan arkadaşlardan bazen bizde rahatsızız.Ürünler bazen fahiş fiyatlara ulaşarak ederinden çok daha fazla fiyata satıldığı için.Ama durum bu kadar basit değil.

Bir insan GG'da neden satış yapar sorusunun cevabı ile neden alış yapar sorusunun cevabı önemlidir.

Alıcılar;
  • GG'dan alışveriş yapıldığında kendilerini güvende hissediyorlar.(malı beğenmedikleri durumda geri vermek için)
  • Peşin ya da taksit olarak kredi kartıyla alış veriş yapabiliyorlar.Ürünle ilgili her durumunu iyice öğrenebiliyorlar.
  • Hangi Kargo ile geldiğine kadar haberdar olabiliyorlar.

Satıcılar;

• Satılan mallarını yüksek fiyatlara satabiliyorlar
  • İade durumunda mallarını kontrol edip,duruma göre iade almayabiliyorlar
  • Ürün piyasasını kızıştırıp fiyat artırabiliyorlar.

vs vs.

Yalnız bu avantaj gibi görünen durumlara istinaden GG'un aldığı %10 komisyon alıcı için dezavantaj oluyor.Satıcı %10 komisyon ödeyeceği için fiyatı yüksek tutuyor.Diğer bir avantaj gibi görünen bir durumda geri iade hakkı...Aldığınız üründe olumsuz bir durum varsa bunu kargocu elemanın yanında yapmazsanız iade konusunda baya başınız ağrır.Sözde avantajlardan biride kredi kartı... Hiçbir site taksit yaparken bu kadar insafsız vade farkı almıyordur heralde.Tek çekim alıverişlerde sorun olmasa da bazen bir ürünün bedelini iki defa çekmek gibi durumlar ortaya çıkmış olabiliyor ve boşu boşuna sizi uğraştırıyor.(Bizzat yaşadım) Satıcılar ise ürünlerini yüksek fiyata satabiliyor.GG'nin aldığı %10 komisyon,listeleme ücreti düştüğünde istediği paraya sattıysa ne ala...

Aslında herbir durumun o kadar çok düşünülmesi gereken yanı varki.Göründüğü kadar güvenilir bir yer olmadığını düşünüyorum.

Şimdi AmigA'cı arkadaşlarm neden GG'de mal satar ve alır?

Alır,çünkü bazen aradığı ürünü GG'da görmüştür.Başka satan bulamamıştır.Ondan dolayı alır.
Alır, çünkü fiyatı daha uygun gelmiştir.Ondan dolayı alır.(Bence çok nadir bir durum)
Alır,çünkü yukarıda saydığım sebepelerden dolayı alır.(Güven, geri iade vs vs)
Alır,çünkü ürünü forumda satan arkadaş malı forumda satamayınca GG'da satmaya karar verir.Alıcı forumdaki arkadaşı tanımadığı için güvenemez ve GG'un sözde güvencesi altına sığınır.

Satıcı arkadaşlarda genel olarak farklı durumlar söz konusudur.

Kendi ilanını forumunda bırakır.Belli bir süre sonra malı satılmasa GG'da şansını denemek ister.Forumdan daha yüksek bir fiyatla... Bu çok rastlanan bir durumdur.

Direk GG'da satar.Daha yüksek bir fiyat elde etmek için.
Ve daha bir çok durum söz konusu...

(Bende bir çok amigacı dostlarım gibi GG'u gerektiğinde kullanıyorum.Orada dürüstçe malını satan insanların alınmalarına sebep olduysam özür dilerim.Lafım onlara değil)

Son olarak başımdan yeni geçen bir olayı anlatayım.

Elbox'tan aldığım Mediator PCI kart için uygun bir tane ethernet kartını GG'dan buldum.Hemen aldım.Aldığımda Sivas'taydım ve kargo adresini SamSun adresim olarak gösterdim kargo ile aynı zamanda Samsun'da olacağımı düşünerek.Kargo SamSun'a vardığında bi aksilikten dolayı Samsun'a gidememiş ve ürünü görememiştim.Satıcı kişiyle ikinci alışverişim olduğu içinde güvendim ve ürünü görmeden onayladım.Samsun'a geldiğimde bir de baktım ki adam tamamen farklı bir marka ethernet kartı yollamış.Mediator'un desteklemediği bir ethernet kartı.

Elimde bir sürü ethernet kartı olmasına rağmen Mediator destekliyor diye bir ethernet kartına kargosu ile birlikte 14 YTL verdim.(Piyasada artık 5YTL ye bulmak mümkünken)Şimdi yanlış kart ile karşı karşıyayım.Ben onay işlemini tamamlasam da tamamlamasamda satıcının sormadan yaptığı sözde bu iyiliği bana büyük bir düşüncesizlik olarak yansıdı.Satıcı şu durumda geri iade almayı kabul etse dahi kargo paraları ürün fiyatı ile aynı olduğu için ne ben bir daha ödemeyi kabul edeceğim ne de satıcı kabul edecek.Onay vermemiş olsam da durum aynı olacaktı.Geri iade etmem için ben kargo parası ödeyecektim.

Bu da benim GG'da başıma gelen olumsuz durum.

GG'dan alış veriş yaparken dikkatli olun arkadaşlar.Tahmin ettiğiniz kadar güvenilir olmayabiliyor.

Hoşça kalın

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2007, 09:43:02 ÖÖ »

500'den basla islemim var bir kere sorun yasamadim.
Neyi nasil yapacaginizi bilirseniz site kurallarina dikkat ederseniz problem olmuyor.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2007, 09:49:56 ÖÖ »

Gittigidiyor konusunda olumlu şeylerde söylenebilir olumsuzda.. Bunların çoğu oradaki satıcılardan kaynaklanıyor. Ama dikkatinizi çekmeyen bir konuyuda ben ifade edeyim...

Gittigidiyor her satıştan %10 kazandığı için satıcıları kolluyor. Bazı satıcılara kurallara uymasalar, haklarında şikayet olsada sonuca ulaşamıyorsunuz. Muhtabınız olan adamların anlama kapasiteleride oldukça düşük. Bu nedenle ben GG yönetimini hiç sevmiyorum. Hem ürün sattım, hem aldım. Ama elimden olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Insallah doğru düzgün bir ikinci alışveriş sitesi yapılırda, Gittigidiyor'dan kurtuluruz...

Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2007, 11:28:15 ÖÖ »

Gittigidiyor konusunda olumlu şeylerde söylenebilir olumsuzda.. Bunların çoğu oradaki satıcılardan kaynaklanıyor. Ama dikkatinizi çekmeyen bir konuyuda ben ifade edeyim...

Gittigidiyor her satıştan %10 kazandığı için satıcıları kolluyor. Bazı satıcılara kurallara uymasalar, haklarında şikayet olsada sonuca ulaşamıyorsunuz. Muhtabınız olan adamların anlama kapasiteleride oldukça düşük. Bu nedenle ben GG yönetimini hiç sevmiyorum. Hem ürün sattım, hem aldım. Ama elimden olduğunca uzak durmaya çalışıyorum. Insallah doğru düzgün bir ikinci alışveriş sitesi yapılırda, Gittigidiyor'dan kurtuluruz...

Bu konuya katiliyorum cogu zaman satici hakli cikiyor
O yuzden ben nerdeyse sadece satis yapmak icin kullaniyorum , cogu zamanda aşlici bulamadigim cogu cihazimi gittigidiyordan rahatlikla satabilmisimdir.
silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2007, 14:17:55 ÖS »

4 senelik accountumu haklı gerekçelere dayanmadan silmesi.

ve bana mirc'deki bot'ların verdiği cevaplar gibi
bozuk pilak gibi ayın cevapları veren iq seviyesi
100'ün altında olan yardım masası ile para kazanmada
iyi ama gittigidiyor'da elbet birgün gidecek bu gidişle.

Alıntı
Alıcılar;

* GG'dan alışveriş yapıldığında kendilerini güvende hissediyorlar.(malı beğenmedikleri durumda geri vermek için)
    * Peşin ya da taksit olarak kredi kartıyla alış veriş yapabiliyorlar.Ürünle ilgili her durumunu iyice öğrenebiliyorlar.
    * Hangi Kargo ile geldiğine kadar haberdar olabiliyorlar.

Satıcılar;

* Satılan mallarını yüksek fiyatlara satabiliyorlar
    * İade durumunda mallarını kontrol edip,duruma göre iade almayabiliyorlar
    * Ürün piyasasını kızıştırıp fiyat artırabiliyorlar.

Beğenmediği malı hadi geri yollasın bakalım? ya bozuk olarak yollamadığımı bozup sonra bu bozuk derse???

Başına gelirse kötü bir olay o zaman sende buraya bir mesaj atarsın kardeş.
Bekleriz.

« Son Düzenleme: Ocak 26, 2007, 14:20:39 ÖS Gönderen: Silencer » Logged
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2007, 15:20:05 ÖS »

Alıntı
demek hedef o parayi de cebe indirmek. cok sayida mesaj attim, sadece dunyanin en buyuk sucunu islemisim gibi ve sorularimla alakasiz cevaplar aldim. ama bana mustahak sanirsam.
valla aslında bu arkadaş kendi kendine cevap vermiş. İki account açıp kendi kendine teklif vererek ürününün fiyatını arttırmak sadece yasa dışı değil, aynı zamanda ayıp. Arkadaş burada iyi niyetle bunu yapmış olsa da, bu yöntemi birçok "çakal" kullanıyor. GG'nin bu durumda kuralları uygulamasına ne denebilir ki?

Eğer zaten belli bir fiyatın altına fiyat vermek istemiyorsanız yüksek bir fiyattan arttırma başlatmalısınız.

Yanlız etik dışı olan şey GG'nin paranın üzerine yatması. Bence bu kişi mahkemeye gidebilir. Çünkü hiçbir maddede GG paranın üzerine yatabilir diye birşey olamaz, çünkü hizmet bedeli %10'u aşmamaktadır. Herhangi bir yolla GG'nin kazanacağı para %10'un üzerine geçemez. Kalan parayı satıcıya ulaştırmalı ya da alıcıya iade etmedi (burda her iki durumdada aynı kişi olduğu için farketmez)

Ha bir ufak not, GG burada yanlız değil. Aynı problemler Ebay'de de yaşanıyor. Özellikle Paypal ile yapılmış alışverişlerde bir arkadaşımının 350$'ı uçtu. Arkadaş bir WOW account/karakteri aldı. Fakat adam verdiği şifreyi 15 gün sonra değiştirmiş. Arkadaş kredi kartı ile ödeme yapıp tüm detayları bildirmesine rağmen, ebay accountundaki isimle (afsakj askdjas) kredikartındaki isim tutuşmadığı için, parayı geri alamıyor. Öyle patladı. Baktık herif girdi oynamaya devam ediyor, mesajlara cevap da vermiyor, sonunda blizzard'a durumu bildirip accountu EULA'yı bozduğunu ifade ederek sildirdim en sonunda. Arkadaş hala paypal'ile yazışmaya devam ediyor, 7 aydan fazla oldu.
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2007, 15:31:25 ÖS Gönderen: Arda » Logged

silencer
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2007, 15:32:05 ÖS »

kişiye özel satışlar adında açılan başlıklar ile kimler ne paralar kazanıyor orasıda cabası...

yani zaten Türkiye gibi az gelişmiş bir ülkede daha ne bekleyebilirsiniz ki?

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2007, 15:41:44 ÖS »

[offtopic]
350$'ı uçtu. Arkadaş bir WOW account/karakteri aldı.
OHA!
[/offtopic]

Retro Hincal Uluc
CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2007, 15:54:22 ÖS »

çoook komik biryer GG. ne diyeyim ki...

çakal mı ararsın, 3kaatçı mı ararsın hepsi var...

ama diğer taraftan bakılırsa ebay'e benzer bir yapı sunmaya çalışması güzel bence.
artıları olduğu gibi mutlaka eksikleri de vardır. sadece iyi bir AR-GE ve daha stratejik yaklaşımlar gerekiyor...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2007, 16:01:16 ÖS »

Alıntı
yani zaten Türkiye gibi az gelişmiş bir ülkede daha ne bekleyebilirsiniz ki?

Ben buna hep karşı oldum. Türkiye biziz. Eğer aksıyorsa, kötü birşey varsa bu ortamı sağlayan sensin, benim, komşumuz vs.. Bizleriz yani. Olumsuz birşey gördüğünüz zaman bunu gerekli yerlere şikayet ederek düzeltmeye çalışmalıyız. Ben GG'den copy/paste'ım diye bağıran hep aynı cevapları alsamda yanlış gördüğüm şeyleri iletmeye devam ediyorum. Herkes dikkatli olursa, bu tür kötü kullanıcılarda ayıklanacaktır.. en azından ümit ediyorum...

Bu arada WoW olayıda aşmış yani..İşi gücü bırakıp WOW dünyasında mı çalışsak ne yapsak Kahkaha

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2007, 16:03:48 ÖS »

biyerde duymuştum ne kadar doğru bilemiyorum ama uzakdoğuda starcraft oyunu için stadyumlar kapanıyor, maçlar için biletler satılıyor, devasa turnuvalar düzenleniyor, buradan acaip ekmek yeniyor...

LW3D: aslında hiç fena fikir değil hani... 

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2007, 16:13:46 ÖS »

Abi verin bana $350 ben size karaterde olurum, elimde kilic 10 gun kostururum daglarda bayirlarda ne biliyim

Retro Hincal Uluc
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ocak 26, 2007, 16:25:54 ÖS »

350$ kelepir fiyat. Zaten oyununkendisi 70$. içinde level 60 karakter ve epic itemler olan bir account için 350$ bedava.

Eski ev arkadaşlarım haluk, emre ve ben oyun ilk çıktığında 3 ay aralıksız her akşam oynadık. Yaz dönemine denk geldiği için bende deli gibi oynuyordum. Sonra ben evlenince(!) oyuna vakit ve istek kalmadı, bıraktım. Ben bırakınca onlar da bıraktı, ve haluk L60V, L45W ve L55M karakterleri kayıtlı olan accountunu 600$'a sattı. Benim account duruyor, içinde bir adet L49 hunter ve bir adet L45 Priest var. Tabi ben haluk kadar uzun oynamamışım O 5 yaş küçük...Benim account 140$ ediyordu en son (bir web sitesi var, accountunu giriyorsun, sana fiyat biçiyor).

Sonra haluk dayanamamış, gidip tekrar almış oyunu, tekrar başlamış. WOW'da üzeri epik (mor) eşyalarla donatılmış bir L60 karakter çok rahat 1000$'a varabilir. Böyle bir karakteri yaratmak için gereken süre ortalama 8 Ay. Çıplak bir L60 ise 250-500$ arası satılıyor.

örnek:
http://cgi.ebay.com/World-of-Warcraft-Box-CD-Key-Manual-Mage-Rogue_W0QQitemZ250077981123QQihZ015QQcategoryZ62053QQrdZ1QQcmdZViewItem

Karakterden çok eşyalar para ediyor. Değerli eşyalar genellikle "Soulbond" yani elinize aldığınız anda size yapışıyor, başkasına veremiyorsunuz. Ya kullanacaksınız ya atacaksınız. Bu eşya satışını engelliyor. Bazı eşya setleri tek başına 1000$ edebiliyor. Tabii bu durumda karakterde onunla beraber gidiyor.

http://cgi.ebay.co.uk/World-Of-Warcraft-Char-63-Rogue-EPICS-WOW-account_W0QQitemZ280074403400QQihZ018QQcategoryZ106453QQrdZ1QQcmdZViewItem
(dikkat edin bu karakter RP roleplay sunucusunda. RP sunucuları pek para etmez. Buna ve yarım eşya setine rağmen 400$ açılış fiyatı)
« Son Düzenleme: Ocak 26, 2007, 16:33:23 ÖS Gönderen: Arda » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ocak 26, 2007, 16:39:11 ÖS »

Arda bunlar ne demek anlamıyorum çok zoruma gidiyor

Onu bunu bilmemde böyle bir oyunu tutturdun mu tamamdır Blizzard parayı koyacak yer bulamıyordur herhalde İstanbul Kıyamet'in en son demo sürümünü dün Mynet sayfalarında gördüm. matrix dünyası gibi insanları bu tür dünyalara bağlayacak oyunların sayısı gittikçe artıyor sanırım...

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: