Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelÇalışma odamdan enstantaneler...
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çalışma odamdan enstantaneler...  (Okunma Sayısı 22004 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2010, 21:24:34 ÖS »

winuae emulatoru ile çalışıyor mu peki?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2010, 21:45:53 ÖS »

hayir, winuae ppc emulasyonu yapmaz.

Retro Hincal Uluc
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2010, 23:52:14 ÖS »

Script'in tam olarak nasıl işlediğini anlatan ufak da bir döküman hazırlamaya çalıştım... Kendi sistemlerine göre farklısını yapmak isteyenlere yardımcı olacaktır.

OSSelector-Detaylar.pdf

(Orjinal Startup-Sequence'inizin yedeğini almayı ve hazırda Workbench disketi bulundurmayı ihmal etmeyin...)

Alper
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2010, 06:07:21 ÖÖ »

Öğretmenim ben şurayı anlamadım:

Kod:
SET OS `RequestChoice "Amiga 1200 OS Selector" "Please choose OS version to boot" "OS 3.1" "OS 3.9" "OS4.0"`

satırı için

Alıntı
Önündeki SET komutu da $OS OrtamDeğişkenini:
Kullanıcı OS3.1’e tıkladıysa : 1
“ OS3.9’a tıkladıysa : 2
“ Os4.0’a tıkladıysa : 0
olarak ayarlar.

demişsiniz. Os4.0 için 3 olması gerekmez mi?

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2010, 09:08:12 ÖÖ »

@Özay Turay:
Biz RequestChoice'ı amaçlandığı gibi kullanmadığımız için öyle oluyor,
aslında komut kullanıcıya: "Yes" "No" veya "Save" "Use" "Cancel" gibi "son seçeneği olumsuz" sorgular yapılsın diye tasarlanmış.

Örneğin:
Kod:
RequestChoice "Commodore.gen.tr" "Amiga'yı seviyor musun?" "Evet" "Hayır"
yazarsak bize şöyle bir istemci açar:

Mantık olarak, Evet'e tıklanırsa "1", Hayır'a tıklanırsa "0" geri dönderecektir. (Hemen bir Shell açıp deneyebilirsiniz)

Üç seçenekli kullanımda da, Save(1), Use(2), Cancel(0)'dır. Çünkü "Cancel" olumsuzdur.

Bizim scriptimizde "Cancel" yerine "OS4.0" seçeneği var.

Alper
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2010, 10:51:58 ÖÖ »

Peki sevgili Alpyre aynı işlevi radio kullanarak yerine girseydik nasıl yapabilirdik? Veya yine 3 değil 4 seçenek olsaydı? 4 buton koyma şansımız yok mu?

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Temmuz 05, 2010, 23:11:35 ÖS »

Valla wizofwor öyle bi soru sordun ki, kurudum kaldım resmen...

Öncelikle söyleyeyim mevcut RequestChoice ile "Radio Button" kullanarak seçim yapmak mümkün değil. Aminet'de "replacement" RequestChoice'lar var (MUI kullananı var, ARQ kullananı var vs...), ancak onlarda da benzeri bir işlev içereni bulamadım.

Ha yapabilir mi, evet. Oturup kendimiz bir Radio RequestChoice kodlayıp derlersek olabilir.

Bunun dışında orjinal RequestChoice komutunda dilediğimiz kadar buton koyma şansımız var*. Dikkat ettiysen videodakinde 4 buton var zaten

(*)WB1.3'de en fazla 10 tane, OS3.x'de sınır yok.
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2010, 23:13:11 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 06, 2010, 06:14:46 ÖÖ »

Visual basic'e cok benziyor:
MsgBox( "Click OK to Proceed", 1, "Startup Menu")

Commodore Forever!
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Temmuz 06, 2010, 08:29:02 ÖÖ »

Valla wizofwor öyle bi soru sordun ki, kurudum kaldım resmen...

Öncelikle söyleyeyim mevcut RequestChoice ile "Radio Button" kullanarak seçim yapmak mümkün değil. Aminet'de "replacement" RequestChoice'lar var (MUI kullananı var, ARQ kullananı var vs...), ancak onlarda da benzeri bir işlev içereni bulamadım.

Ha yapabilir mi, evet. Oturup kendimiz bir Radio RequestChoice kodlayıp derlersek olabilir.

Bunun dışında orjinal RequestChoice komutunda dilediğimiz kadar buton koyma şansımız var*. Dikkat ettiysen videodakinde 4 buton var zaten

(*)WB1.3'de en fazla 10 tane, OS3.x'de sınır yok.

MUI ne kadar popüler olsa da her cihazda kurulu değil. Bu yüzden çok elzem olmadığı sürece bu tip replacement'lar kullanmamak gerektiğini düşünüyorum. Uzun süredir WB kullanmadığım için hafızamı tazelemek için de soruyorum: Radio button'lar hiç mi desteklenmiyor, yoksa olmaz derken RequestChoice için mi olmaz dedin? RequestChoice yerine kendimiz bir form tasarlayıp onu gösterebiliyoruz değil mi?

(Umarım çok fazla Visual studio jargonu kullanmadım.)

ihakkoz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 06, 2010, 15:10:55 ÖS »

sayın amiga kullanıcılarımız..
selamlar.
benim kasalı amiga 1200'üm var. amiga 1200'de 4 gb olan tek hard diskte 10 adet partisyona ayırdım. 2 adet workbench 3.1, 2 adet 3.9 ve tek adet morphos 1.4 kurdum. bir anda iki mouse düğmesi basıldığında early startup açılınca herhangi partisyonu seçip workbench ekranı oluyor. kolay ve güzel oluyor. winuae kullanabiliyoruz.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Temmuz 06, 2010, 17:30:45 ÖS »

@wizofwor:
Evet MUI çok popüler, OS4 ve AROS'da da standart olmuş durumda. Ancak ben Aminet'deki MUI replacement'leri tavsiye ederim. Daha üstün fonksiyonlar içerebiliyorlar. Hatta ben "RequestChoice" komutunun bir MUI remake'ini kullanıyorum ve aslında bu yüzden benim kullandığım script, paylaştığımdan biraz farklı. Ancak paylaşırken bunu orjinal komuta göre yapmayı daha uygun gördüm...

Açıkçası "Form" derken neyi kasttettiğini pek anlamadım. Daha açık olmak gerekirse, RequestChoice komutu ile ekranda "Radio Button"lar ile seçim yapılamaz. AmigaOS, "Radio" ile kullanıcı girişi sağlayacak başka bir komut da içermiyor. Aminet'te de yok...

Bu durumda "Bana ne, bana ne, ille de Radio isterim" deniyorsa, Aminet'teki RequestChoice remakelerinden, uygun olan birinin kaynak kodları kullanılarak, "Radio Button" kullanan yeni bir komut geliştirilip, derlenip, C:'ye kopyalanarak yapılabilir ama zaman alır biraz

@ihakkoz:
Üç farklı OS kurarken benim aklımdaki de Early Startup Menü'den seçim yapabilmekti. Ancak OS4 mızıkçılık yapınca, bu script ortaya çıktı. (OS4 sistemdeki ilk veya tek bootable partisyon değil ise açılmıyor)

winuae kullanabiliyoruz.
Bu kısmı ise hiç anlamadım? WinUAE'de de Early Startup Sequence var anlamında mı? Ney

Alper
ihakkoz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Temmuz 06, 2010, 21:12:14 ÖS »

sayın alpyre beyim.
benim kasalı amiga 1200 bilgisayarım var. PC'de winuae 68040-AGA seçili emulasyon programında açılan early startup menüsünden seçilen sadece workbench 3.0,3.1 ve 3.9 çalıştırıyorum.
WinUAE emulasyon programında Kick ROM 3.0 ve 3.1 olursa early startup menüsü var. Winuae açılınca veya restart edince hemen hemen mouse iki düğmesine bas. early startup menüsü ekrana çıkabilir. Yapsın bakalım.
Kolay gelsin.
selam ve sevgi ile
ihakkoz
ihakkoz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Temmuz 06, 2010, 21:42:01 ÖS »

sayın alpyre beyim.
Benim kasalı amiga 1200 bilgisayarım var. Ayrıca pc'de çalıştırdığım WinUAE 68040-AGA seçili emulasyon programında ekrana çıkan Early Startup menüsü fotoğrafı ekledim. Bu fotoğraf aşağıda. Winuae'nin içindeki ctrl+sol windows+sağ windows tuşlarına basıp hemen hemen mouse iki düğmesine bassın ekrana çıkmasa tekrar yapsın. Early Startup Menüsü ekranda olur umarız. Kahkaha Kahkaha Kahkaha
kolay gelsin..
selam ve sevgi ile
ihakkoz

* MyPhoto-100706-01.JPG (18.01 KB, 320x240 - Görüntüleme: 1463 kez.)

* MyPhoto-100706-05.JPG (30.88 KB, 320x240 - Görüntüleme: 1477 kez.)

* MyPhoto-100706-03.JPG (32.84 KB, 320x240 - Görüntüleme: 1538 kez.)

* MyPhoto-100706-04.JPG (21.17 KB, 320x240 - Görüntüleme: 1567 kez.)
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2010, 22:18:53 ÖS Gönderen: ihakkoz » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Temmuz 07, 2010, 09:58:43 ÖÖ »

@ihhakkoz:

Aklım karıştı doğrusu. Ben sizin kasalı 1200 dediğiniz makinayı kullandığınızı sanmıştım. Early startup ile bu iş tabiki yapılabilir ancak OS4 çalıştırabilmek için Alpyre'ın çözümü lazım. Aynı zamanda karizmatik bir çözüm olması da cabası.

@Alpyre:

Visual Studio jargonundan kastım buydu. Microsoft üzerinde düğmeler, metin kutusu vs. çeşitli kontroller bulunduran GUI elemanına form diyor.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Temmuz 07, 2010, 14:16:54 ÖS »

@wizofwor

RequestChoice, AmigaDOS script'leri için düşünülmüş, Intuition'daki requester sistemini kullanan basit ve pratik bir çözüm. RadioButton vb daha komplike işler için ya RequestChoice fonksiyonunu "patch" edip kendi requester sisteminizi (örneğin GadToolBox library'deki radiobutton vb bileşenlerle) kuracaksınız veya C vb bir dille AmigaDOS komut satırı parametrelerini parse edip seçimi geri veren basit bir program yazacaksınız. Sonuçta her iki seçenek de basit de olsa program yazmayı gerektiriyor.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: