Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 7DX Demo Party 2010  (Okunma Sayısı 92897 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Aralık 30, 2010, 21:42:16 ÖS »

zafer nasil olduda bayilmadi hayret Kahkaha
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #106 : Aralık 30, 2010, 21:49:28 ÖS »

vay be sizi cok CSI gordum arkadaslar biri resimde, kumandadaki tuslarin hagisine basildigini yakalar, digeri resmi cekenle ilgili cikarim yapar.

Ya su UFE'yi goremedigime ve Tolga'nin semineri kacirdigima yanarim.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #107 : Aralık 30, 2010, 22:00:16 ÖS »

@Nightlord: amacımız olayı Alacakaranlık kuşağına bağlamak aslında

@yatuyu: zafer o kadar koşuşturmaya, herkesle sohbet edip hala nasıl ayakta kaldı bende anlamadım. Bir ara gelip "demo yazıcam, nede yazayım dedi... Arda Red Sector demo maker desede, onu kesmedi.. sonra bir baktım skate'le sohbette... Ondan sonra Skate zaten biliyorsunuz dağıldı (pompa falan yapalım demeler..) Sonra tamamen parti mekanından kayboldu

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #108 : Aralık 30, 2010, 22:00:52 ÖS »

Nightlord, üzülme, parti ortamında bağlantılarda yaptığım salakça bir hatadan dolayı UFE'nin user interface'ini çok silik bir şekilde görebilmiştik zaten

UFE'nin user interface'ini o şekilde görüp de "bu ne böyle" demiş olanlar varsa: Video çıkışlarını Amiga'nın analog RGB pinleri yerine digital RGB pinlerine bağlamışım! Partiden sonra Özkan'la sorunu bulup düzelttik, şimdi görüntü güzel

Ben de bu kafayla hardware gurusu gibi oldum ya, bakalım neler görecek daha millet Masum.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Aralık 30, 2010, 22:09:24 ÖS »

Zomco'yu takdir ettim. Çok eğlenceli bir yapım olmuş.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #110 : Aralık 30, 2010, 22:51:44 ÖS »

Guzel fotograflar.

Bu windowsda yapilmis demolar hangi dilde yazilmis acaba? Assembler mi?

Commodore Forever!
endo64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #111 : Aralık 30, 2010, 23:21:19 ÖS »

Sanırım Patterns Of Isolation C++, N.K.E.O.K.K Blitz ile yapıldı. X2010'u bilmiyorum.
screen
Ziyaretçi
« Yanıtla #112 : Aralık 30, 2010, 23:35:11 ÖS »

Arka profil tamamda yüz profili olan bir foto daha olcaktı o nerde acep Kahkaha

party güzeldi ama ben gec kaldım sanırım.
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2010, 23:48:25 ÖS Gönderen: screen » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Aralık 30, 2010, 23:36:57 ÖS »

Nightlord, üzülme, parti ortamında bağlantılarda yaptığım salakça bir hatadan dolayı UFE'nin user interface'ini çok silik bir şekilde görebilmiştik zaten

UFE'nin user interface'ini o şekilde görüp de "bu ne böyle" demiş olanlar varsa: Video çıkışlarını Amiga'nın analog RGB pinleri yerine digital RGB pinlerine bağlamışım! Partiden sonra Özkan'la sorunu bulup düzelttik, şimdi görüntü güzel

Ben de bu kafayla hardware gurusu gibi oldum ya, bakalım neler görecek daha millet Masum.

Biz sana toz konduramadığımızdan VGA dönüştürücü kutuya atmıştık suçu ama...

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Ocak 03, 2011, 01:16:04 ÖÖ »

Şimdi döndüm Prag'dan, muhabbetleri okudum epey bir güldüm. Süpersiniz arkadaşlar, parti sonrası reaksiyonlar bizler için bu sene her senekinden daha önemli. 10. yıl partisi özel olacak şimdiden söyleyeyim. "Şimdiden" 7DX 2011'i bekleyiniz.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #115 : Ocak 03, 2011, 18:31:40 ÖS »

Tüm ürünler pouet ve csdb'ye upload edilmiş, parti sitesindeki sonuçlar sayfasına da ilgili linkler eklenmiştir.

http://www.7dx-party.org/2010/tr_sonuclar.php
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #116 : Ocak 04, 2011, 02:51:57 ÖÖ »

Pixel Grafik Yarışması
Moganda

Savagery’nin başka birkaç çalışmasını daha önceden commodore.gen.tr forumunda görmüş ve beğenmiştim. O yüzden bu compodaki çalışmasını merakla bekliyordum.

Çok sevimli bir piksel işi. Bu çalışmayı karikatürizasyon ve tasarım açısından değerlendirirsek çok çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Karakter tasarımı bence şahane. Bir elde rakı öbür elde tesbih gerçekten çok leziz. Ayrıca genel kompozisyon, arka plandaki dünyanın yuvarlak olması, karakterin yüz ifadesi falan hep alkışlanacak güzellikte.

Öte yandan malesef pikselleme tekniği olarak bazı zaaflar var. Öncelikle beğendiğim bazı diğer pikselleme detayları arasında, bıyıklardaki tonlama, rakı bardağındaki cam hissi, karakterin sağ dizindeki tonlama var. Ancak grafiğin büyük bölümünde hiç anti aliassing yapılmaması grafiği amatör gösteriyor. Böyle karikatürize flat tonlamalı çalışmalarda bile yüksek kontrastlı renk sınırlarında (mesela gökyüzü ve ay arasında veya gokyuzu ve beyaz atlet arasında vs) mutlaka anti aliasing yapılmalı. Mesela karakterin şortundaki kıvrımları yaparken yapılan antı aliasing gibi.

Bu kenarlarda daha smooth bir tonlama ve daha hareketli bir tarama ile compoda başa güreşebilecek bir iş olabilirdi. Bence bu haliyle de daha yukarıda olabilirdi. Savagery’ye tebrikler.

F16

Enteresan bir çalışma. Benim çok tarzım sayılmaz o yüzden yazacağım çok birşey yok. F16’nın formu çok ustaca yapılmış. Bulutlar ve güneş de öyle. Zemindeki tonlama da amaca uygun.

Duyduğum kadarıyla bu çalışma Octopus tarafından çook uzun yıllar önce yapılmış. Zaten 90’larda bir oyunun yükleme grafiği olabilecek nitelikte ve atmosferde bir çalışma. Belki Octopus tekrar piksel yapmaya döner.

Hydrogen’s C64

Tek kelime ile muhteşem bir piksel işi. Klavye tuşlarındaki inanılmaz piksel tekniği, monitör ve kasadaki gölge ve parlamalar inanılmaz usta işi. Ben parti boyunca Arcane ile bir iki kere muhabbet edebilmiştim, bir ara “neyse ben pikselime döneyim” diyerek kalktığında heyecanlanmıştım, “ne yapıyor acaba” diye.

Resmen makine ekrandan fırlayacak gibi görünüyor. Kontrast ile bu kadar ustaca oynanabilirdi.

Hala klavyeye baktığımda oradaki tuşları nasıl piksellediğine akıl sır erdiremiyorum. İnanılmaz bir ustalık.

Bu arada logo tasarımındaki güzelliği de es geçmeyelim. Özellikle a ve n harflerindeki simetri ve yeşil tonlardaki düşük kontraslı modernistik tarama çok hoşuma gitti.

Bu benim bu yarışmadaki favorimdi. Glance ürünü olduğu veya C64 ürünü olduğu için duygusal davranıyor olabilirim belki ama gerçekten inanılmaz ustalık fışkıran bir ürün olduğunu düşünüyorum. Arcane sen nasıl bir adamsın.

Rally Team

Yine çok iyi bir çalışma, arabanın formu kusursuz. Işık ve gölgeler çok çok iyi. Bazı detaylar çok çarpıcı. Mesela farlardaki tonlama, tamponun sol alt bölümündeki gölgeleme falan harika. Tahminen bir fotograf model olarak kullanılmış olmalı.

Arabanın muhteşemliğine karşın arka plandaki yol ve çalılar bana biraz zayıf kalmış gibi geldi. Deluxe paint’te bir fırça yapılıp hızla boyanmış. Tabi yine bu da 90 başlarından bir çalışma olduğu için o zamanın estetiğine göre değerlendirirsek bu normal.

Sanırım compoda bu resmi birinci yapan faktör arabanın kusursuz formu ve ışıklandırması oldu. Daha önce de dediğim gibi Octopus’un tekrar piksel yapmaya dönmesi dileğiyle
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #117 : Ocak 04, 2011, 02:57:17 ÖÖ »

Müzik Yarışması
Violin Edge

İlginç bir çalışma. Tam olarak ne yazacağımı belirlemekte zorlanıyorum. İlk dikkatimi çeken şey, başta ve sondaki rüzgar sesi efektini sevmediğim. Kompozisyon olarak fena bir parça değil. Kendini fazla tekrar eden yerler yok. Hayli dinamik bir akışı var.

Bana göre parçanın cok güzel bir parça olmasını engelleyen iki büyük eksik var. Birincisi mix. Özellikle orta bölümde kullanılan bütün enstrümanlar mid frekanslarda birbirine karışıyor. Ayrıca bas gitar sesinin daha açık olması gerektiğini düşünüyorum.

İkinci büyük problem ise parçanın akılda kalıcı ön planda dikkat çeken bir melodisi olmayışı. Ben her zaman melodi olmasını savunan bir insan değilim bazen parçalarda armonik-kontrapunta sekanslarını çok severim. Fakat burada açık şekilde önde melodi olarak yazılmış sekanslar var. O sekansların yeterince güçlü melodiler olmadığını düşünüyorum. Çok fazla değişiyorlar, ve çok uzun atlamalar yapıyorlar.

Dolayısıyla aslında bayağı dinamik ve enteresan alt yapısı olan bir parça, daha usta bir mix ve daha odaklı melodiler ile çok daha iyi olabilirdi.

SOS

Daha Trance havalı bir parça. SOS sinyalini kullanma fikri ilginçti. Yine alt yapısı gayet atmosferik. Ritm için kullanılan padler hoşuma gitti. Lakin Leonard’ın diğer parçası kadar dinamik bir parça değil bu. Tabi bu birazda electronic müzik janrasının daha tekrarlı olmasından kaynaklanıyor.

Malesef Violin Edge’deki melodi problemi bu parçada da çok güçlü şekilde var. Bana göre Violin Edge, compoda SOS’in önünde yer almalıydı.

Her iki parçada da biraz acelecilik sezdiğimi söylemeliyim. Böyle oturulup bir akşamda 3 saatte yapılmış parça izlenimi var. Leonard arkadaşımıza naçizane önerim parçalara daha fazla zaman ayırması. Belki de bunları o da benim gibi partiye yetiştirmek için tam bitirmeden gönderdi bilemiyorum. Ama bence her iki parçanın da daha en az 3-4 saatlik işi var.

Puppets’ Show

Çok atmosferik ve usta bir girişle başlıyor parça. Derken 0:30 civarlarındaki garip pıtch bendler beni atmosferden kopardılar. Şu genel iki sesli arpej, bas ve ritm davullar çok başarılı. Öne giren keman melodisi de yine biraz akılda kalıcılık açısından zayıf olsa da yeterince iyi.

2:08 civarındaki transpose parçaya çok lezzetli bir dinamik getirmiş. 2:30 civarındaki geri dönüş de öyle. 2:50 civarında giren 2 sesli melodi parçanın en akılda kalıcı melodisi.

Tümüne bakınca gayet beğendiğim, güzel ve atmosferik bir çalışma olmuş. Mix’te daha iyi olabilecek şeyler var ama bu hali de baya iyi. İki sesli arpejin sağ ve sola dağıtılması güzel. Bas birazcık daha açık olabilir. En azından 1.50 civarında giren elektro gitar lead’den sonra zayıf kalıyor. Bası o bölümde biraz daha yükseltse daha iyi olurdu sanırım. Fakat seslerin ayrımı gayet iyi. Frekans slotlama başarılı. Müzikle ilgili bana göre iyileştirilebilecek son nokta parçanın son bölümündeki bateriler. Çok “bilgisayar baterisi” şeklinde kalıyorlar. Daha “human” olmaları gerekiyor bence. Bunun için vuruşların şiddetleri ve zamanlamaları daha dinamik yapılabilir.

Gayet güzel bir parça. Allamulax’ın ellerine sağlık

In the Morning

Slowhand’in dönüşü bence kelimenin tam anlamıyla aslan gibi oldu. Slowhand zaten sound olarak çok iyi bir SID müzisyeni. Ben asıl Rising’deki müziğe daha çok vuruldum ancak In the morning de gayet güzel bir parça. Bana göre tek eksiği bütün parçanın aynı ritm ve akor dizisi önünde devam etmesi. Sanırım kısa zamanda compoya yetiştirilmek için yapılmış olması yüzünden böyle bir durum var.

Fakat buna karşın compoda daha aşağıda yer alan parçaların neden önüne geçtiğinin çok basit bir nedeni var. Melodiler. Gayet leziz ve akılda kalıcı melodiler ile parça dinleyiciyle hemen bir bağ kuruyor.
Sağlam bir parça. Daha nicelerine diyorum.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #118 : Ocak 04, 2011, 04:23:50 ÖÖ »

İllüstrasyon Yarışması

Dragon

Bence compolardaki en ilginç ürünlerden biriydi bu. Çok başarılı karakterler var yine bu resimde. Ekrana böyle bir karede canlı, huyu suyu olan karakterler koyabilmek gerçekten yetenek istiyor ve resim sanatının bence en tanımsız ve büyülü yönlerinden biri bu.

Teknik olarak da dikkatimi çeken boyamada kullanılan enteresan texturelar ve büyük dragonun bazı bölümlerindeki blur kullanımı oldu. Çizgiler de çok stilistik.

Çok eğlenceli bir çalışma. Caner Uyanık arkadaşımızın eline sağlık.

Siyam

Bu da yine çok enteresan texturelar kullanan bir çalışma. Ama yine dikkate ilk çarpan şey çalışmadaki karakterizasyon. Bas karakterin omzundaki dövmeden boynuna indirdiği gözlüklere kadar şahane bazı detaylar, arka plandaki dragonlar hep harika karakterizasyon örnekleri. Caner Uyanık arkadaşımızın gözle görülür bir “hikayelendirme” yeteneği olduğunu düşünüyorum.

Soldier

Önceki iki çalışmasından daha yoğun bir şekilde fırça tekniği kullanmış boyama için. Özellikle karakterin yüzündeki tonlamaya hayran oldum. Ayrıca be resimde kontrastların kullanımı çok güzel. Yüzdeki berrak tonlama ile vücudun geri kalanındaki daha bulanık boyamanın yarattığı kontrast da bence çok lezzetli. Yine hakim olarak soguk tonların hakim olduğu resimde yüz ve saçtaki sıcak renkler de çok güzel bir kontrast. Resimdeki genel ışık ve gölge yine çok başarılı

Şunu söyleyerek bağlamalıyım. Bence bu üç eser bugüne kadar illüstrasyon
dalında 7dx partilerine katılan en üzerinde uğraşılmış en iyi kaliteli ürünler oldu. Umarım seneye karşısına ona denk başka illustrasyonlar da çıkar.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #119 : Ocak 04, 2011, 04:27:20 ÖÖ »

Oyun Yarışması

The Last Soldier

Daha önceden örneklerini çok gördüğüm bir oyun mekaniği (XBOX Live Arcade’de en çok satılan oyunlardan bazıları). Bu oyun mekaniğinin iyi bir implementasyonu The Last Soldier. Müzik ve ses efektleri başarılı. Grafikler iş görüyor. Tek problem oyun dengelemede. Bu haliyle oyunda mermilerin gücünün veya atış sıklığının zayıf kaldığını düşünüyorum. Diğer bir sorun daha ikinci seviyede düşmanların çok hızlanması.

Tabi bir diğer problem de oyunun bir başlangıç ekranı olmaması. Her oyunda bir başlangıç ekranı olmalı. Exe’yi çalıştırdığımız gibi üzerimize saldıran düşmanlarla karşılaşmamalıyız.

Ancak bütün bunlara rağmen biraz daha efor ile cilalı bitmiş bir oyun haline getirilirse gayet zevkli bir oyun olur.

A Gentleman’s Duel

Bu oyunun mekanikleri ultra basit olmakla beraber, eğlenceli bir oyun. Fakat oyunun asıl çarpıcı tarafı bana göre grafikleri. Gerek başlangıç ekranının stilistik tasarımı gerek oyun ekranının güzelliği karşısında şapka çıkarıyorum.

Oyunun genel görüntüsü bana Monkey Island 3’teki banjo duellosu sahnesini hatırlattı.

Küçük de olsa cilalı ve bitmiş bir oyun. İşte oyun geliştirmeyle ilgilenen arkadaşların izlemesi gereken yol bu. Eğer vaktiniz az ise ve küçük bir oyun yapacaksanız, bu oyunu bitmemiş ve kalitesiz yapmak için sebep değil.
Bir başka deyişle, oyunun grafiklerinden, cilasından kısmayın. Oyun tasarımından kısın. Oyun mekaniği küçülsün. O küçük mekaniği de gerektiği kadar cilalayın. Gentleman’s duel bunun için ideal bir örnek.

Run Baby Run

İlker Görkem bu yıl da güzel bir remake ile karşımızda. Geçen yılki River Raid remake’i orjinal oyunun verdiği oynanış hissinin aynısını verdiği için çok dikkatimi vermişti. Bu yıl yaptığı Run Baby Run ile ilgili benzer bir yorumu yapabilecek tecrübeye sahip değilim. Nitekim bu oyunu zamanında Speccy’de oynamışlığım yok.

Lakin burada bir anlığına içimdeki C64 canavarını serbest bırakacağım uyarıyorum.

Abi bunun orjinali ne kadar kötü bi oyunmuş böyle yahu. Bu Speccy’nin kabus grafikleri, ancak böyle zavallı oyun mekaniklerine izin vermiş herhalde. Yazık bütün Speccy kullanıcılarına. Sarı siyah abi. Olur mu ya

Evet yeniden c64 canavarını zaptettikten sonra devam edelim. Sanırım İlker’in en büyük şanssızlığı remake’ini yaptığı oyunun orjinalinin çok enteresan veya ikonik (River Raid gibi) bir oyun olmayışı oldu. Ee işte speccy fanatiği Ref’in ipiyle kuyuya inersen böyle olur İlker (heheh selam Ref naber)

Tabi belki de bu zamanında İlker’in çok sevmiş olduğu ve yapmak istediği bir oyun olabilir, bilemiyorum. Ama parti compolarında remake oyunla katılırken bence daha tribüne oynanmalı. Daha çok kişinin bilme ihtimali olan oyunlar yapılmalı. İhtimalen Atari veya C64 oyunları bu konuda en iyi adaylar.

Bunların dışında oyunun implementasyonu, ses efektleri, cilası tamamlanmış herşeyiyle bitmiş bir ürün olması ile benden çok büyük puan aldı. Ellerine sağlık İlker.

GMO

Bu oyunu sadece parti esnasında gördüğüm kadarıyla değerlendirebileceğim. Nitekim (tabii ki  ) Ipad sahibi değilim.

Oyunda dikkatimi çeken şey, oyunun ne kadar cilalanmış olduğu idi. Swift Development ekibinin ellerine sağlık. Oyundaki fizik, grafikler, ve ses efektleri çok başarılı idi.

Tabi böyle bir oyunda en önemli olay aslında dokunma arayüzünün hissi ve akışkanlığı. Onun hakkında da ancak bir Ipad ele alıp oynayarak yorum yazılabilir. Malesef o imkanım olmadığı için bu konuda yorum yapamıyorum.

Sonuçta çok cilalı ve bitmiş olması ile benden yüksek puan alan bir çalışma oldu GMO.

Köy Korucusu

Bu oyunu önce makinemde çalıştıramadım. Ardından iki monitörden birini iptal edince çalıştı. Bu oyun enteresan bir oyun. Şöyle ki alt yapısı teknolojik olarak bayağı detaylı. Yani 3d ortam yapılmış. Animasyonlar, frame rate, oyun kontrolleri falan gayet güzel. Fakat oyun çok kısa sürede bitip tadı insanın damağında kalıyor.

Başlangıç ekranındaki müziği de çok beğendim. Orada biraz daha detaylı bilgi verilse daha iyi olurmuş. Geberik kanı tam olarak nedir, insan sayısı ne demek. Nasıl level atlanıyor, süre ne kadar vs bir sürü soru havada kalıyor. Ancak bu ihtimalen partiye yetiştirilmek için yarım bırakılmış. Bitmiş halini görmek ve oynamak isterim.

GMO ve Run Baby Run kadar cilalı olmasa da teknik olarak daha dikkat çekici olduğu için partide o iki oyunun önüne geçmiş olduğunu sanıyorum. Benim oyum Korucu ve GMO için (Korucu tam bitmemiş hissi verdiği için) eşit olurdu.

Fakat oyun oynanışı gayet güzel. Bu bölümün kodunu beğendim. Burada beni rahatsız eden tek birşey oldu. O da tüfeğin ateş ettikten sonraki tepmesi. Bu tepme zank diye sabit piksel yukarıya kayma şeklinde oluyor. Bunun yerine hızlı ama anime edilmiş bir tepme daha iyi olurdu.

Oyunun bitmiş haline eklenebilecek çok güzel fikirler geliyor aklıma ama şimdi burayı kalabalık etmeyelim.

Dolayısıyla bence rahat bir birincilik alacakken bitmediği için birinciliği almakta zorlandı bu oyun. Eline sağlık Infect.
« Son Düzenleme: Ocak 04, 2011, 09:00:53 ÖÖ Gönderen: nightlord » Logged
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: