mac miniye os4 yüklemek daha doğrusu onu harddiskten boot etmek çok zor ve uğraşlı.
kısaca yaptığım herşeyi anlatayım... ama en kötü olay; morphos ve os4 aynı harddiske kurulamıyor.
1. mac miniyi açıyoruz (yani içini açıyoruz)
2. normal notebook cdromu takıyoruz, arada cd yi çıkarmamız lazım ve bunu ancak notebook cdromu ile halledebiliyoruz.
3.open firmware ile cihazı internette bulabileceğin boot ayarlarıyla açıyorsun.
4. harddiske kurulumu yapıp cihazı yeniden başlatıyorsun (A+A+CTRL iş görmüyor)
5. tekrar open firmware ile cihazı tekrar cdden boot ediyorsun.
6. cd den boot ederken 3 kez üst üste enter a basman gereken bir yer var. bunu kullandığın zaman göreceksin, o sırada cd yi cihazdan çıkarman lazım çünkü kernel ram e yüklenmiş ve cddeki kurulum ekranını tekrar açmana gerek yok.
7. os4.1 cdsinden radeon driverını harddiskimize yüklüyoruz (bunu yüklemediğimiz zaman sadece 800*600 görüntü modunu kullanabiliyoruz).
evet bütün olay bu. denedin yaptım ama kullanır mısın deseler kullanmam

.
en büyük dezavantajımız ethernet, ses ve usb'nin çalışmaması. os4 ile os3.9 arasında öyle pek bir fark göremedim açıkçası (doğal olarak mal diceksiniz ama ses, internet ve usb olmadımı neyi nasıl kullanayım aradaki fark nedir diye düşündüm durdum).
evet şimdi gelelim sonuca; ben bunu yapınca boyum uzamadı arkadaşlar. hala daha 162 cm boyudayım... sadece kendimi tatmin etmiş olup os4 ün neye benzediğini gözlerimle görmüş oldum. morphos + mac mini 500TL civarında bir paraya mal olmuş olacak bana.
Leon'un da dediği gibi tüm Amiga donanımlarından ucuza geliyor. ama biz türk insanı orjinal software e para vermediğimiz için her zaman bize pahalı gelmekte.
bence morphos fiyatını 50-60 eurolara çekse idi çok daha fazla satış yapardı ve bence daha fazla para kazanabilirdi.