Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 1200 Vidi RT real time 24 bit video digitizer NEDİR?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 Vidi RT real time 24 bit video digitizer NEDİR?  (Okunma Sayısı 11914 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 12, 2007, 14:19:11 ÖS »

Amiga 1200 Vidi RT real time 24 bit video digitizerı ne işe yarar?hakkında bilgisi olanlar anlatırsa sevinirim? ben araştırmasını yaptım ama yinede sizden ögrenmek daha egitici oluyor

* 1.jpg (29.35 KB, 700x525 - Görüntüleme: 1736 kez.)

* 3.jpg (25.56 KB, 700x525 - Görüntüleme: 1784 kez.)

A 500 HD8+ GVP
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2007, 14:28:30 ÖS »

bu bir screen/frame capture aleti. buna baglayacagin herhangi bir kamera/video gibi bir aletin urettigi goruntuleri amiga'ya capture ediyor. tabi pek hizli degil, ben birisinden boyle bir capture aleti aldigimda saniyede en fazla bir iki frame capture edebildigini soylemisti (030 amiga 1200). Fotograf capture etmek istiyorsan mumkun, ama niye diye sormak lazim tabi

Retro Hincal Uluc
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2007, 14:33:30 ÖS »

bende buna benzer bi alet var,

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2007, 15:38:16 ÖS »

http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=315

Amiga Paralel Portundan çalışan realtime video sayısallaştırıcı.

Yakalama Çözünürlüğü: 360x576 (PAL), 360x476 (NTSC)
Renk Çözünürlüğü: 24bit 2:0.5:0.5 YUV

Pek parlak bir alet değil. En azından profesyonel değil. Bugün için pek bir anlamıda kalmamış görünüyor..

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2007, 16:02:01 ÖS »

saniyede 2 kare ise RT olmasının ne anlamı var anlamadım.. Ama 360x576 iyi bir çözünürlük gerçekten. Bu kadar veriyi nasıl bir harddiske doldurabilirsin acaba? O dönemde 80MB'lık harddisklerin olduğunu düşünürsek...

Birde 2: 0.5 : 0.5 olması çok fenaymış. Halbuki bir zamanlar dergi kapaklarında reklamlarını görüp Vidi RT için az hayal kurmadım. (bende Digiview var)

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2007, 17:26:54 ÖS »

Bizde de bir Digiview 4.0 var. Şimdiye kadar hiç kullanmadım. Üzerinde kırmızı, yeşil, mavi şeffaf gözler olan bir filtre var. Ne işe yarıyor? ya da Nasıl kullanılıyor bir fikrim yok. Senin deneyimin oldumu?

http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=307

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2007, 00:05:30 ÖÖ »

teşekkürler dostlarım burası AMİGA KÜTÜPHANESİ sizlerde cevherlerisiniz sayenizde bende olucam inşallah

A 500 HD8+ GVP
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 13, 2007, 00:34:24 ÖÖ »

Doğu, bence sen bu gidişle ayaklı depo olacan.Seni ters tutup sallasak neler dökülecek

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 13, 2007, 18:28:38 ÖS »

Bizde de bir Digiview 4.0 var. Şimdiye kadar hiç kullanmadım. Üzerinde kırmızı, yeşil, mavi şeffaf gözler olan bir filtre var. Ne işe yarıyor? ya da Nasıl kullanılıyor bir fikrim yok. Senin deneyimin oldumu?

Tabi olmaz mı deliler gibi her saçma şeyi digitize ettim o dönem.

Normalde digiview bir composite kaynaktan capture yapıyor. Capture işlemi (kaliteye göre) 5-25 saniye sürüyor.

O renkli kare şekilli filtre ise renkli capture yapmak için. Aynı görüntüyü 3 kere (RGB filtreden sıra sıra geçirerek) digitize edip birleştirildiğinde renkli capture etmiş oluyorsunuz. Böylece bir renkli kare 1-2 dakika alabiliyor. Tabii kaynak hiç kıpırdamamalı. Bu işi otomatik yapan bir motor da satılıyordu aksesuar olarak. O filtre yi motora takıp, motoru joystick portuna koyunca kendi çeviriyordu filtreleri. Ama ben almaya gerek görmedim ozaman.

Bu aleti kullanarak arkadaşlarımı digitize ettiğimi hatırlarım:
"Olm kıpırdama bak renkler kayıyo ozaman. Sırıtma flu çıkıcak!"

Ama sonra gerçek kullanım alanını bulduk, animasyon line test için ideal bir digitizer idi. S/B hızlı modda scan edilmiş görüntüleri deluxe paintte dizerek animasyonlar oluşturuyorduk, çizimlerimizi test ediyorduk. Sonuçta parasını haketti, kullanıldı ve kutusuna dönerek diğer amiga aparatlarımın yanında bodrumdaki yerini aldı.

Biryerlerde aldığım scanler olacaktı, bulursam yollarım...

edit:
http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=307
bendeki alttaki gözlü olan kutu.
« Son Düzenleme: Şubat 13, 2007, 18:31:56 ÖS Gönderen: Arda » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Şubat 13, 2007, 18:45:40 ÖS »

Bizdekide aynısından...Yalnız üzerinde "PAL Version" ve "DigiPaint 1 Now  included in Evey Box" ile "New Version Digi-View 4.0" etiketleri var. Hiç kullanılmadı Öylece duruyor Birgün denemek lazım...

Alıntı
Sonuçta parasını haketti, kullanıldı ve kutusuna dönerek diğer amiga aparatlarımın yanında bodrumdaki yerini aldı.

Şu depodaki diğer Amiga aparatları ne ola ki

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2007, 22:33:37 ÖS »

Yok depoda ciddi aparatlar yok malesef. 2 adet a500, bir adet a590, bir adet adspeed, 2 adet kickstart rom çipi biri 1.3 biri 2.04 olacaktı sanırım, bir tane boş rom var, amiga rom yazılmak için uyumlu olduğu söyleniyordu ozaman, birgün yazarım diye almıştım çok yıl önce, belki hiç çalışmayacaktır. 5'25 floppy driver ve (3000 disklik) arşivimi çöpe atmadan önce ayırdığım 20-30 floppy. Bir tane amiga uyumlu arcade joysticki. Bir arcade makinesinin ön paneli sökülüp marangozda yaptırılmış kutuya konmuştur Modulator, Audio Sampler, multi ice III... falan filan...

Öyle atıl durumda sayılmazlar, özenle paketlenip kutulanıp kilere kaldırılmışlar peder bey tarafından. Yoksa valide hanım tarafından çöp tekenesine kaldırılacakmış haberim olmadan. Zaten 5.25'lik arşivimi (probe elektroniğin arşivi, bana hediye etmişlerdi hepsini) annemin gazıyla atmıştım.. 

Aranızda GVP A530 (ama 50mhz'lik) sahibi olan var mı?
« Son Düzenleme: Şubat 14, 2007, 00:18:08 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Şubat 14, 2007, 10:21:24 ÖÖ »

ahhh ARDACIM şu an inan tüm dünya benden bıktı bu a530 konusunda ve elime gecene kadarda kimseye rahat yok bu konuda AHH AHHH A530 um benimm..ayyy deliriceMMM yinee huahuah ben delimiyim yoksa nedir bu a530 saplantısıı nerde bi yazı görsem ismini görsem hemen kayboluyorum hayallerimde huahuahuah bu arada buldum hepsinden hemde 40 mhz de 50mhz de ama hala konuşuyoruz sahipleriyle sanki anlaşmışlarda satmıyolar ama kapıda hep acık..şeyy meyy kemm kümm heee hiii modu hepsi sanki elinden en sevdikleri oyuncagı alınıcak cocuk edasında cok iyii huhuhueeeh ama kim olucak bu bilmiyorum ama tekinin oyuncagını alıcam elinden hahahahahahah zaten küçükken mutlaka ortalıgı karıştıran haylaz cocuk tanımı tam benim için yapılmış..büyüdüm hala aynı kaldım huhuhueeheh O n L y A m İ G a   bu arada ben daha türkiyede kimseden bi ses duyamadım varlıgı konusunda? eger birinizde varsa bunu bilelim almak için bastırmıycam SÖZ zaten buldum hemde teki GARANTİ benim ama zamanı varmiş daha almayı hak etmemin hadi bakalım baklemedeyim saglıcakla kalın "ben bi singapuru araştırıyım a530 için bakalım bişeyler cıkıcak mı huhuhmumuhahahahah

A 500 HD8+ GVP
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: