Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PC ye MAC OS X SNOW LEOPARD KURMAK..!  (Okunma Sayısı 72605 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Aralık 10, 2010, 01:06:39 ÖÖ »

yalan yanlış kelimesini kullanırken dikkat edin!hakaret boyutuna ulaştırıyorsunuz işi!
sizinle uzun soluklu atışmalara girecek deilim...bütün araştırmalarımı yaptım!hepsini biliyorum...siz bütün yazılımları orj.kullanıyorsunuzdur umarım!!!!!!!

ghores
Üye

"Sonra diye birşey yok,bugün var belki yarın yok."

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Aralık 10, 2010, 01:11:29 ÖÖ »

Çalıştıramayan arkadaşlar için kontrol listesi;
-İşlemcinize uygun kernel!,
-Multiboot ve/veya partitioning hakkında yeterli bilgi,
-Piyasadaki konfigurasyonlara benzer ekran kartı ses kartı vb... Çakma sürücüler yok değil, ancak çalışması garanti değil.
-Donanım uyumluluğu için OSX86 wiki sine bakabilirsiniz. Eğer burada destek yok ise birde forumuna bakın. Adı bile geçmiyorsa o donanımı unutun...

Dipnot: Bu anlayışla bu forumda bildiğini paylaşacak kimse kalmayacak, geri kalanlarda copy + paste idare edecekler...

@Leon; aldırma leon aldırma

{ ک ẽ ґ т α ç } a.k.a gнσѕтяι∂єя
Amiga 500 (512Kb + 512Kb Ram Hack) | A1200 | PS2 | PS3 | PS4 | Wii | Macbook Air | Samsung NP530 Ultrabook
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Aralık 10, 2010, 08:44:57 ÖÖ »

Çalıştıramayan arkadaşlar için kontrol listesi;
-İşlemcinize uygun kernel!,
-Multiboot ve/veya partitioning hakkında yeterli bilgi,
-Piyasadaki konfigurasyonlara benzer ekran kartı ses kartı vb... Çakma sürücüler yok değil, ancak çalışması garanti değil.
-Donanım uyumluluğu için OSX86 wiki sine bakabilirsiniz. Eğer burada destek yok ise birde forumuna bakın. Adı bile geçmiyorsa o donanımı unutun...

Dipnot: Bu anlayışla bu forumda bildiğini paylaşacak kimse kalmayacak, geri kalanlarda copy + paste idare edecekler...

@Leon; aldırma leon aldırma

Arkadaşım adam bana yalancı dior.. sen aldırma leon diorsun..paylaştığım hangi bilgi yalan 1 tane eleştirim adı üstünde eleştiri , 1 tanede alıntım var....yuh olsun sizlere, saygısız almış başını gitmiş..

ayrıca bu leonun bana 2.defa açtığım konuda müdehale edişi...ayıp yaaa ilkinde yaptım ikincisinde bari ihtiyat et! çok enteresan bişey yaa bir adil biri çıkıpta yaa abi yapmayın şöle böle diyip konuyu kapatmıyor....aldırma leon, çok yaşa leon, bilmen ney ney...Bu nasıl bir düzen hakim buraya ?kaç kere bundan beter atışmalar oldu bir tanesinde leonun mesajlarını göremedim...nedir yani nedir arkadaş!!
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2010, 09:00:25 ÖÖ Gönderen: fakcakaya » Logged

ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Aralık 10, 2010, 09:26:23 ÖÖ »

Forumda ki amac paylaşım dir yani yanlışları dogruları döküp harmanlamak sonuca ulasmaktir Leon un çıkışı anlamsız derecede sert olmuş yonetici herseye müdahale ederken bu durumu yumuşatmaya çalışmıyor bu da ilginç böyle giderse forum 5 kisiye kalır yonetici bu arada leon la tanışma fırsatım olmuştu kendisi iyi biri neden böyle yazmış anlayamadim
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2010, 09:40:51 ÖÖ Gönderen: ozgur106 » Logged
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Aralık 10, 2010, 10:18:02 ÖÖ »

O Zaman sunu söyleyin foruma üyelik alırken test yapın senin de dediğin laf yani wiz ... Almayın kardesim o zaman hatta mevcut uyelerede test yapın üyelikleri silin bulunmaz Hint kumaşımı burası ...su tavıra  bak goruyormusunuz hiç yabancı forumlarda böyle
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Aralık 10, 2010, 10:22:01 ÖÖ »

sen bari yapma wiz..orda atma tutma filan yapılmadı arkadaşım..ii okuyun konuyu ben sadece alıntı yaptım...ve kendi özeleştirimi ekledim...geçtim apple yi mac i filan.....şu kaçıncı tavır bana yapılan..ben 35 yaşında evli barklı işletmeci bir insanım...çevremde saygı duyulan biriyimdir..

sırf güvenç kaplan bana yalancı diyor die neden bunun arkasından gidiyor üyeler...ne biçim bir lobi bu?NeyNeyNey

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Aralık 10, 2010, 11:49:56 ÖÖ »

Forumda ki amac paylaşım dir yani yanlışları dogruları döküp harmanlamak sonuca ulasmaktir Leon un çıkışı anlamsız derecede sert olmuş yonetici herseye müdahale ederken bu durumu yumuşatmaya çalışmıyor bu da ilginç böyle giderse forum 5 kisiye kalır yonetici bu arada leon la tanışma fırsatım olmuştu kendisi iyi biri neden böyle yazmış anlayamadim

Yöneticinin herşeye müdahale ettiğini nerden çıkardınız? Forum kurulduğundan beri yönetici müdahale konusunda isteksizdir ve olabildiğince insanların hatalarını düzeltme şansını korumaya çalışır. Aşırı küfürleşmeler, hakaret olmadığı sürece, ortalama 30 yaşındaki insanlara yöneticinin müdahale etmeside doğru değildir.

Diğer forumlardan bizi ayıran 1-2 husus var...Birincisi burada yaş olarak oldukça olgun bir kitle var. İkincisi 1980'lerden bu yana bilgisayar dünyasıyla iç içe olmuş ve bugün üst seviye yönetime gelmiş insanlar var... Üçüncüsü ve sanırım yazdığınızın ne kadar anlamsız olduğunu ortaya koyacak olansa, niceliğe değil, niteliğe bakarız. 10000 tane diğer birçok forumdaki gibi abuk sabuk mesaj atan üye yerine 5 tane ne istediğini bilen, bilgisini paylaşmaktan çekinmeyen, eski cihazlara ilgi duyan üye bize yeterde artar bile...Foruma üye olurken, sizlerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi, herhangi bir hizmetin verilmesi konusunda da bir taahütümüz yoktur. İsteyen profilinden üyeliğini silip başka foruma gidebilir, bu kendi tercihidir saygı duyarız... Burası (samimi olarak) bulunmaz hint kumaşı değil... Alternatiflerimiz çok... İstediğinizi seçmekte özgürsünüz. yeterki forumdan ayrılırım, giderim gibi bizce anlamsız olan tehditler savurmayın...

Konumuza gelince bence fakcakaya'nin diğer forumdan birşeyler copy/paste etmesinde çok sorun yok. Ama daha önceki mesajlarıyla bir değerlendirilince bazı arkadaşlar tepki göstermiş olabilirler. MacOS nasıl kurulur, ne yapmak gerekir vs. bilgilerin yazılmasında, paylaşılmasında da bir sorun yok. Yeter ki lisanssız, kopya yazılımları, dağıtımları ve linklerini forumda paylaşmayın...

Hackintosh konusunda bir deneyimim olmadı ama LifeHacker'da faydalı olabilecek bir uygulama vardı. Ayrıca donanımhaber.com forumlarında bu forumdakinden daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bizim forumun pek ilgi alanına giren bir konu değil...

http://lifehacker.com/348653/install-os-x-on-your-hackintosh-pc-no-hacking-required/

ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Aralık 10, 2010, 12:17:29 ÖS »

Anladım burası forum ve paylasim sitesi değil al sat olarak idare eder
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Aralık 10, 2010, 12:34:42 ÖS »

sevgili yönetici,  (benimle ilgili) bu konuyla ilgili değerlendirmenizi adaletli buluyorum..

fakaat üye konusunda bilinçli 5 üye yeter demeniz yanlış..zaten azınlık bir gruba hitap eden 80 ve 90 kuşağında commodore/amiga sevgisinin paylaşıldığı, bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı bir yer olduğundan (gerçekten sorun çıkaran çol çocuk hariç)kaybettiğiniz her üye kıymetlidir bence...

ayrıca dost ve ahbap ilişkilerinizden dolayı site yönetimindeki adalet kavramınızı epey etkilediği düşünmekteyim...

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Aralık 10, 2010, 13:23:45 ÖS »

Anladım burası forum ve paylasim sitesi değil al sat olarak idare eder
Başka bir başlıktada yazmıştım...Bu tür tartışmalara girmem... Beğenmeyenin forumdan ayrılması için, önünde hiçbir engel yok. Profilde üyelik silme tuşu mevcut.

fakat üye konusunda bilinçli 5 üye yeter demeniz yanlış..zaten azınlık bir gruba hitap eden 80 ve 90 kuşağında commodore/amiga sevgisinin paylaşıldığı, bilgi ve birikimlerin paylaşıldığı bir yer olduğundan (gerçekten sorun çıkaran çol çocuk hariç)kaybettiğiniz her üye kıymetlidir bence...

ayrıca dost ve ahbap ilişkilerinizden dolayı site yönetimindeki adalet kavramınızı epey etkilediği düşünmekteyim...

5 kişi kalalım diyen yok. Ama üye sayısı artacak diye forumu diğer forumlara  çevirmeninde anlamı yok. Bunu kast etmiştim... Her üyemiz bizim için değerlidir. Ama forumun genel yapısına, konusuna, ruhuna yabancı kalanlar (bugüne kadar sadece 1-2 örnek yaşadık) ne yazık ki uyum sorunu yaşıyorlar. Bu durumda forumun bu üyelere uyması beklenemez.

Forumu takip ederseniz Leon da dahil olmak üzere birçok arkadaşla farklı düşündüğümüzü, zaman zaman tartıştığımızı görebilirsiniz. Buradaki her üye bizim için eşit. Ama bizden önce retro dünyasına hizmet etmiş, elini taşın altına koymuş üyeler daha eşit.

Not: Ben aslında yöneticilerden sadece biriyim ve forumda bilinen görünen yüzüm. Yönetimde olan diğer arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunuyor, tartışmalı durumlarda oy birliğiyle karar alıyoruz. Diğer yönetici arkadaşlara bu vesileyle katkılarından dolayı bir kere daha teşekkür ederim.

ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Aralık 10, 2010, 13:37:38 ÖS »

Yazmis oldugum dergilerim elimde mevcut commodore ve amigada yazdim ben belki bazilari ozaman misket oynuyordu neyse benim acimdan konu kapandi her foruma hakkettigi ilgiyi gosteririm kimseden bisey beklemiyorum kimsede umrumda degil acikcasi konu kapanmistir
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Aralık 10, 2010, 15:12:34 ÖS »

Wiz..kırıcı yazmayacağına eminim ama ,sende saçmaladın...

saçma sapanına gelince bir çok mac'ci ninde applenin intele geçtiğinden rahatsızız gibi yorumlarından kaynaklı...

ayrıca konu kapandı...burda odaklanılması gereken şey leonun bir özür mesajı bile yayınlamamsıdır...bana yaptığı hakaretle kaldı malesef..!

erci77
Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Aralık 10, 2010, 17:25:03 ÖS »

Gene saçma sapan açılmış bir başlık saçma sapan bir yola sapmış durum. Arkadaşım 35 yaşındasın bende 34 yaşındayım bende ev bark çocuk sahibiyim ama araştırma yapmanda ben seni yetersiz görüyorum. Açtığın çoğu başlıkta forumun alt yapısını zorlamak ve gereksiz yerlere bağlamadan başka yola gitmiyor. Burdaki çoğu kişi birbirini şahsi olarak yada uzun yıllardır tanıdığı için yaklaşımları yeni arkadaşlara karşıda aynıdır kimsenin sen çaylaksın seni burdan aforoz ederiz düşüncesi yoktur ama kalkıpta ilgisiz alakasız konular açıldığında amaç şaşıyor.  Burdaki çoğu kişiyi MacOS un PC ye nasıl kuruluru ilgilendirmediğini düşünüyorum sonuçta commodore ve amiga ile ilgili olan bir forumda X86 ya MacOS kurulurmu konusunda yardım nekadar olur ve buna karşı doğacak tartışmaların sorumluluğunu kim üstlenir orası konuyu başlata piyangonun çıkmasından ileri gitmez. 

Herzaman dediğim gibi ilk adresiniz sorunlarınız için www.google.com olmalı eğerki ulaşamayacağınız bir döküman yada bi şeyler varsa o daha yapılmamıştır yada düşünülmemiştir Kahkaha Kahkaha
 PC ye MacOS kuracaksak bunu o işlerle uğraşan sitelrde araştırmak ve sormak mantıklı değilmi.. Burda Apple kullanan kişilerin amacı belli tamamen AMİGA ya olan bağlılıklarının devam etmesi için MorphOS ve Eski sistem MAC lerle yollarına devam ediyorlar.. 

PC ye MacOS u kuran kişilerden birisiyim hemde ilk hack edilmeye başlandığı günden beri takip etmekteyim ve BUG report edenlerdenim ama buraya değil bu iş için açılmış yabancı ve türk gruplarının açmış olduğu forumlara ve fazlası ilede bu işin altından kalkacak dökümana sahip durumdalar.

« Son Düzenleme: Aralık 10, 2010, 17:28:52 ÖS Gönderen: erci77 » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Aralık 10, 2010, 17:26:09 ÖS »

Daha önce yazdıklarım tarafımdan silinmiştir. Saçmaladığımı falan düşündüğümden değil. Daha fazla polemiğe girmemek için.

toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Aralık 10, 2010, 17:45:33 ÖS »

Başlık açıldığından beri yazmayayım diyorum ama artık yazayım. Daha önce desktop pc'me Mac Os X kurmuştum ve inanın gerçek Mac'in yerini hiçbirşey tutamaz.

İmzamdada görülebileceği gibi Mac Mini G4 sahibiyim. Mac Mini'de MorphOs'la birlikte Mac Os X'de kurulu. Birkaç hafta önce hakdead'le aramızda konuştuğumuz şey neydi biliyormusunuz? Mac Mini'lerimizde Mac Os X kullanmaya başladıktan sonra pc almanın saçma olduğu konusunda hemfikiriz. İntel tabanlı bir Mac alıp bootcamp ile yanına Windows kurmak daha mantıklı. Tabii bu bizim düşüncemiz.

Sanırım forumda bazen üslup sorunu yaşanıyor. Buradaki arkadaşların çoğu 30'lu yaşları geçmiş durumda. Günlük hayat ve iş hayatı dolayısıyla belli bir stres seviyesi zaten mevcut. O yüzden kullanılan üsluba biraz dikkat edip zaman zamanda diğer arkadaşları mazur görebilirsek sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Zaten bir avuç insan kalmışız, birbirimizi üzmeye, polemiğe girmeye gerek yok.

Not 1: Erşan noktalama işareti kullan, yazını okurken nefesim kesildi.

Not 2: Yönetici arkadaşın bu tür konulardaki yaklaşımı ve yazdıkları takdire değer.
« Son Düzenleme: Aralık 10, 2010, 17:47:59 ÖS Gönderen: toddler » Logged

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: