Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKinect'im geldi amazondaaaaaaaaaaaannnn
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kinect'im geldi amazondaaaaaaaaaaaannnn  (Okunma Sayısı 28982 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ocak 14, 2011, 16:20:03 ÖS »

katılıyorum

Top sektirmeye çalışırken bir taraftanda elindeki iPhone'u düşürmemeye çalışmak yerine rahat rahat elin kolun boş (hatta iki kişi karşılıklı) oyun oynamak desem?  

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 14, 2011, 16:22:10 ÖS »

Bir oyun örnek göster desem?

Alper
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 14, 2011, 17:33:44 ÖS »

Kinect bilindiği gibi full body motion algılama yeteneğine sahip. Dolayısı ile tüm Kinect oyunları örnek olabilir. Ama en basitinden bir Kinect Sports'ta ya da Kinect beraberinde (bundle) gelen Kinect Adventures'ta bile bu ARSoccer'dan çok daha fazlası var.

ARSoccer gibi uygulamalar sadece video işleme ile hareket algılamaya çalıştıklarından dolayı, pek çok durumda düzgün çalışmayabilirler. Zaten ARSoccer için yapılan yorumlarda, sadece beyazımsı arka plan ile iyi çalıştığı, arka planın renkli/çizgili olduğu durumlarda iyi çalışmadığı belirtilmiş.

Bu tip durumlar Kinect'te yok. Karanlıkta bile çalışıyor. Nadiren skeleton algılamasını kaybettiği durumlar oluyor ama bunlar beni çok rahatsız etmedi açıkçası. Sadece gördüğüm youtube videolarından falan değil iki haftadır beri bire bir düzenli kullanıp denemiş biri olarak konuşuyorum.

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 14, 2011, 17:51:43 ÖS »

Karsilastirma tamamen elma ve armuta donmus durumda Oyun konsolu ile Iphone,iPad karsilastiriyorsunuz.I phone'da bir tane basarili uygulama olmasi kinectin teknolojisine sahip oldugu anlamina gelmez gel(e)mez. Tamamen ayri kulvarlarda ayri cihazlar. Bence PS3 move ve XboX kinect karsilastiralim daha saglikli ve mantikli olur....
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 14, 2011, 17:58:01 ÖS »

Walla Bakkada çok doğru söyledin... Aslında elma armut muhabbetini ilk ben yapmıştım ama nedense ben de kendimi kaptırdım sonradan

"Finished products are for decadent minds." -- attributed to Hari Seldon, in Isaac Asimov's Second Foundation.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Ocak 14, 2011, 18:01:21 ÖS »

Arkadaslar, ama sundan adim gibi eminim ki elmalar her zaman armutlardan daha lezzetli olmuslardir, ve ayrica dunyanin bir numarali recelleri hep elma recelidir. Apple her zaman en iyisini yapar bunu bilir bunu soylerim. ayricana think different (elma)

Retro Hincal Uluc
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2011, 18:04:01 ÖS »

Bence bu konuda son kararı manavlara bırakalım

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2011, 18:57:07 ÖS »

Armutların bazı cinsleri ishal yapar.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ocak 14, 2011, 21:04:08 ÖS »

alpyre: abi istersen bi suna bak. Bu tam bir oyun degil aslinda bir egzersiz programi. Ama kinect'in baska herseyden farkli olan cok onemli bi avantajini gosterdigini dusunuyorum.

http://yourshapegame.us.ubi.com/

Burada program sana yapilan hareketlerdeki hatalarini soyleyebiliyor. Yani dirsegini biraz daha buk, bacagini indir falan diyebiliyor. Ki bu bence ilk defa boyle self-teach tipi bir urunde gerceklesiyor. Hani gercek bir hoca ile calismanin en onemli avantaji olan, hocanin sana yanlislarini soylemesi olayi Kinect ile mumkun (tabii bazi yanlislar daha komplike analiz gerektirebilir hoca tarafindan, ve su an kinect onu yapamaz ama bu ayri konu)

Ben bu uygulamayi ve Kinect Dance central oyununu oynadim (o da yanlis figurlerde sana geri besleme verebiliyor). Bunlar daha ilk nesil urunler. daha sonradan herhangi bir fiziksel aktiviteyi (spor, dans, tai chi zart zurt) evde kendi kendine ogrenme dalinda baska urunler de cikacagina eminim.

Daha da bu isin cok basindayiz, bu teknoloji ile inanilmaz oyunlar yapilabilecegini dusunuyor ve heyecanlaniyorum. Dovus janrasinin dibine vurulabilecegi gibi daha subtle seyler de mumkun. Ornegin gercekten role-play yapman gereken FRP'ler (Kinect ses tonlamasi ve yuz ifadelerini de gorebiliyor, Milo demosuna bakin), her turlu spor oyunu vs..

Mobil cihazlardaki motion sensor ve dokunmatik ekran arayuzunun de cok cool olduguna katiliyorum, yanlis anlasilmasin. Ama kinect ne telefondaki motion sensor ile, ne wiimote ile ne move ile karsilastirilabilir. Tolganin belirttigi gibi IR-depth teknolojisin tuketici uygulamasi haline getirilebilmesi cok onemli oldugu gibi, bir o kadar onemli olan da imajdan iskelet tanima ve iskeletten jest tanima, imaj arti iskeletten kullanici tanima, pozisyonel ses tanima (4 mikrofonluk array ile yer tesbit edebiliyor), vs vs... ve tabii bu kadar olayi 150 dolarlik bir donanim ilavesi ile 2005'te cikarilmis bir donanimin uzerinde yapabilmek.

Bu kinect oyun tasarimi dunyasina o kadar cok yeni imkanlar sagladi ki su an konustugum butun oyun tasarimcilari, herseyin allak bullak oldugunu, yeniden oyun ogeleri dusunmek zorunda kaldiklarini soyluyor. nasil vucut hareketleri zevkli olur. Feedback ne kadar onemli. mesela kinectle nasil takim sporu oyunlari dizayn etmeli vs. Kinect sports icinde baya eglenceli bi futbol oyunu var mesela. Ama hani PES'ten alistigimiz oyun mekanikleri ile alakasi yok

Bu durum benim gibi oyun dunyasinin ayni 3 janra icine sikisip kalmasindan sikayetci olanlar icin cok heyecan verici bir durum. Cok sukur simdi firmalar yine enteresan oyun mekanikleri uzerine kafa yormaya baslayacak
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 14, 2011, 21:30:43 ÖS »

Başta Playstation Move en iyisi olacak diye düşünüyordum (Aslında hala kinect konusunda şüphelerim var). Ama gerek demo partide Tolga ile sohbetlerimiz, gerek kullanıcıların Kinect ile elde ettikleri etkileşim beni oldukça meraklandırdı... Her gün kinectle ne yapmışlar diye aşağıdaki siteye bakmadan edemiyorum

http://www.kinect-hacks.com/

tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 14, 2011, 21:44:26 ÖS »

Nightlord, Kinect'in özelliklerini çok güzel özetlemişsin.

Tabii imajdan iskelet tanıma gibi algoritmalar üzerinde çok uzun zamandan beri çalışılıyor, ve literatürde bunlarla ilgili epey çalışma var. Fakat, bunlar depth sensorünün ulaşılabilir hale gelmesi ile ancak kullanılabilir hale geldi, çünkü en basitinden bir foreground-background segmentation probleminin bile tam anlamıyla güvenilir (kastım her koşulda çalışan) bir çözümü yoktu diyebiliriz. Zaten Computer Vision problemleri çoğunlukla böyledir, laboratuar ortamında şahane çalışır algoritma, koşullar değişince birden bire çuvallar.

Gerçi ben Kinect'in teknolojisini çok çok önemli bulsam da, oyun dünyasına getireceği yeniliklerle ilgili senin olduğun kadar iyimser değilim... Zaten oyun sektörünün son yıllarda (2000'lerden sonra) aldığı yön bana oldukça ters geliyor. Kinect'in (ya da benzer diğer teknolojilerin) bu durumu daha da kötüleştireceğinden endişeliyim açıkçası.

Ayrıca, ben teknolojinin insanın ihtiyaçlarına çözüm sunduğu kadar, insan doğasının ve davranışlarının da teknolojiye ayak uydurduğu kanısındayım. Uzun vadede böyle teknolojiler acaba bizi "ileri bir tekniğin makineleşmiş insanları" yapan yolda yeni birer adım mı oluyor sorusunu soruyorum kendime. Örneğin, Kinect'in yüz ifadelerini tanıması, "üzgün", "mutlu" gibi basit temel öğelerden öteye gidemez, Kinect mi kendini geliştirecek bu konuda, yoksa biz mi (ya da yeni nesiller) Kinect'e (ya da benzerlerine) adapte olacağız merak ediyorum.

Belki de sormak da anlamsız tabii bu soruları, bunun önüne geçiş yok sonuçta.

Neyse, biraz kötümser oldu galiba, idare ediverin
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2011, 21:49:12 ÖS Gönderen: tolga abaci » Logged

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 14, 2011, 22:03:55 ÖS »

..

Gerçi ben Kinect'in teknolojisini çok çok önemli bulsam da, oyun dünyasına getireceği yeniliklerle ilgili senin olduğun kadar iyimser değilim...

Bu konuda ben NightLord gibi iyimserim. Nedeniyse Iphone/Ipad gibi multitouch cihazlar sayesinde, bu tür sistemlerde geliştirilen oyunlar, bu özelliği kullanmaları ölçüsünde beğeni kazandılar. Ortaya gerçekçilikten uzak olsada, çok eğlenceli güzel oyunlar çıktı. Her gördüğünü yok et, öldür türü oyunlar Iphone ve benzerlerinde, belkide oynanabilirliği düşük olduğundan satmıyor. Angry Birds, Cut the rope, islash vb. ise Electroni Arts'ı bile kıskandıracak kadar satıyor (sonunda EA hepsini yine alıyor ama orasını karıştırmayın). Kinect'de yeni bir oynanabilirlik ve tarz oyun türünü masaya koyabilir.

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 14, 2011, 22:19:57 ÖS »

ohooo tolga sen olayi matrix yaptin be abi makinelesen hayatlar falan
tolga abaci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ocak 14, 2011, 22:23:22 ÖS »

Ben iyimser değilim derken, yanlış anlaşılmak istemem, felsefi konular bir yana, ben de şu anki Kinect oyunlarının bazılarını zevk alarak oynuyorum. Benim derdim şu ki, bu tip gelişmelerden sonra, herkes birden bire bu yeni teknolojik gelişmelerin üzerine fazlasıyla düştüğü için, eski genre'lar neredeyse tamamen unutuluyor. Zaten artık silinmeye yüz tutan, ama pek çoğumuzun da severek oynadığı Single Player RPG, Adventure gibi genre'ların tabutundaki son çivi olabileceğini düşündüğüm için biraz da bu.

Gerçi şu da var, belki platform genre'ının ilginç bir şekilde değişik bir halde tekrar canlanmasına da yol açabilir bu Kinect .

@nightlord: Sende matrix çağrışımı yaptı ama, aynen Dünyayı Kurtaran Adam'da geçiyor aslında o "ileri bir tekniğin makineleşmiş insanları" lafı  Kahkaha

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 14, 2011, 22:37:15 ÖS »

bu arada bi parantez acayim. visual recognition algoritmalarinin literaturde bir suredir calisilmis oldugu konusunda haklisin ama olayi akademik paper'dan alip 2005 donaniminda %10 cpu utilization altinda yiyerek calisacak hale getirmek icin baya yol katedilmesi gerektigine dikkat cekmek isterim. Tabi bunda elde depth map'in available olmasi senin de belirttigin gibi en kilit problemlerden bazilarini cozuyor ama hala depth map'ten iskelete, iskeletten jest'e falan bu kadar az cpu utilization ile gecmek icin binlerce insan calisti 2-3 yil diyim Ama tekrar soyluyorum, haklisin depth map olmasa kimse tesebbus bile etmezdi herhalde boyle biseye

bu arada dunyayi kurtaran adam dedin beni iptal ettin. o acilis monologu geldi aklima. aman yarabbi Kesin ordandir bu makinelesmis insanlar Kahkaha

Bi de sanirim sey vardi " onlar cok ileriydiler ama beyinleri yoktu" hahahahaha hay allam ya Kahkaha
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: