Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımHidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000  (Okunma Sayısı 171148 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #120 : Mart 31, 2017, 17:41:26 ÖS »

kosla oxi'yi bilinçli bi şekilde mi karıştırdınız yoksa hissi kablel vuku mu?
Çok bilinçli sayılmaz, internette beyazlatma videoları izlerken elemanın biri oxi yazan bir detarjanla yapıyordu temizlik işini, oxi lerin içinde beyazlatıcı etki var diye, biraz kattım denedim. Asıl olay bildiğim kadarıyla hidrojen peroksidin uv ile tepkimeye girerek sararmış plastiği beyazlatması. Ben memnun kaldım sonuçtan forumda da paylaştım. Etkiden memnun kalmasam kosla oxi önermezdim ama iyi bir sonuç çıktı belki sadece saç açıcıda yeterli olabilirdi. Tam emin olamadım. O yüzden kendi kullandığım formulu yazdım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #121 : Mart 31, 2017, 19:06:38 ÖS »

Tabi karisimlarda dikkat etmek gerekir saglik icin dogru . AmigaEsref test ettigine göre biz de dikkatli bir sekilde deneyebiliriz herhalde

C64 ve A500 gerisi teferruat
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #122 : Mart 31, 2017, 19:29:15 ÖS »

Kadınlar hidojen peroksiti saçlarına, kosla oxi'yide kıyafetlerine döküyorlar. Bir şey olmuyo. O kadar da şeyapmayın ya! Kahkaha

Alper
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #123 : Mart 31, 2017, 19:33:21 ÖS »

Bence karışımlarla formüllerle uğraşmayın...Koleston'un küçük peroksit şişeleri var...Onlardan alıp deneyin. Sonuç tatmin ederse, daha çok alırsınız

Bu ürünü kullandım ve oldukça iyi sonuçlar aldım...Karışımla uğraşmak yok, risk yok, akışkan bir krem... Bu konudaki araştırma ve deneyimleri bir ara yazacaktım ama 1 yıl oldu yazamadım... Havalar güneşlenmeye başladı..Alın deneyin..

Not: Gratis gibi sağlık/kozmetik mağzalarında saç boyalarının olduğu kısımda genelde yer seviyesinde oluyorlar... 1.5TL falan fiyatı var.. oldukça küçük plastik şişeler..

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #124 : Mart 31, 2017, 21:31:05 ÖS »

Bu konu o kadar tartışıldıki son bir şeyler yazıyim.

Acemi ve kendine güvenemeyen insanlar için formül : güneş + saç açıcı + streç film

Profesyonel ve kendine güvenen insanlar için formül : uvb lamba + yüksek oranlı hidrojen peroksit ( saç açıcı yüksek oranlı + streç film  de olabilir )

Yani burada ki en büyük fark uvb lamba oda şunu sağlıyor daha hızlı netice alınıyor. Herhangi bir karışım yapmaya da gerek yok ama bu işi ilk çıkaranlar HP ile yapılan bir karışım formülüde yazmışlardı..
« Son Düzenleme: Mart 31, 2017, 21:35:00 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #125 : Mart 31, 2017, 21:54:23 ÖS »

Bence karışımlarla formüllerle uğraşmayın...Koleston'un küçük peroksit şişeleri var...Onlardan alıp deneyin. Sonuç tatmin ederse, daha çok alırsınız

Bu ürünü kullandım ve oldukça iyi sonuçlar aldım...Karışımla uğraşmak yok, risk yok, akışkan bir krem... Bu konudaki araştırma ve deneyimleri bir ara yazacaktım ama 1 yıl oldu yazamadım... Havalar güneşlenmeye başladı..Alın deneyin..

Not: Gratis gibi sağlık/kozmetik mağzalarında saç boyalarının olduğu kısımda genelde yer seviyesinde oluyorlar... 1.5TL falan fiyatı var.. oldukça küçük plastik şişeler..

C64 ve A500 gerisi teferruat
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #126 : Nisan 01, 2017, 18:21:41 ÖS »

Bu SNES'in durumu ve fiyatı kötü olsa da mod yaparım diye aldım.

(Burada sokaktan hasta kedi almış hayvansever ruhu görüyorsunuz :p)

Yakın zamanda aldığım sonuç... Alt tarafta oluşan lekelerin nedenini bilmiyorum

* snes_1.jpg (66.38 KB, 470x470 - Görüntüleme: 1344 kez.)

* snes_2.jpg (109.14 KB, 626x626 - Görüntüleme: 1386 kez.)

* snes_3.jpg (108.31 KB, 626x626 - Görüntüleme: 1590 kez.)

* snes_4.jpg (112.33 KB, 626x626 - Görüntüleme: 1304 kez.)

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #127 : Nisan 01, 2017, 18:26:48 ÖS »

Baya fark var, kendine gelmiş lekelerin nedeni bazı yerler güneşte kurutuyor bazı yerler nemli kalıyor streç yapışıyor felan ondan olabiliyor. Olabildiğince homojen yapmak lazım, arada bir kontrol edip eksilen yerlere sürmek gerekebiliyor. Saç acı ile mi yaptınız?

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #128 : Nisan 01, 2017, 19:15:59 ÖS »

Baya fark var, kendine gelmiş lekelerin nedeni bazı yerler güneşte kurutuyor bazı yerler nemli kalıyor streç yapışıyor felan ondan olabiliyor. Olabildiğince homojen yapmak lazım, arada bir kontrol edip eksilen yerlere sürmek gerekebiliyor. Saç acı ile mi yaptınız?

Evet %40'lık saç açıcı. H202 oranı %12 oluyor.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #129 : Mayıs 25, 2017, 22:00:19 ÖS »

Bende bu amigamı Haziran ayında yıllık izinimde, Koleston % 9 Sıvı Oksidan  ve güneş ışığı ile beyazlatmayı deneyeceğim

Tüm gün güneş alabilen güvenli bir alanım var.

Bu arada fotoğraftakinden daha sarı

Benden önceki sahibi arkadaşım, floppy ledin altına bir delik açmış. Bu deliği nasıl kapatabilirim?  Mesela japon yapıştırıcısı ve karbonat yöntemi ile yapsam
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2017, 22:04:00 ÖS Gönderen: cemkaan » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #130 : Mayıs 25, 2017, 22:39:19 ÖS »

bence çok riskli abi delik kalması. Gerçi benim hiç tecrüben yok delik kapatma konusunda belki parlak fikri olan tecrübeli birileri vardır. Abi İşlem yapmadan önce bende çamaşırsulu bir lehende 1 gün beklet bir fırçayla sil. Pislikler olursa iyi beyazlamaz. 3 seyansta baya beyazla abi. 10 saaten aşa tutma homejen yayılmasına dikkat et.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #131 : Mayıs 26, 2017, 00:11:54 ÖÖ »

Bende bu amigamı Haziran ayında yıllık izinimde, Koleston % 9 Sıvı Oksidan  ve güneş ışığı ile beyazlatmayı deneyeceğim

Benden önceki sahibi arkadaşım, floppy ledin altına bir delik açmış. Bu deliği nasıl kapatabilirim?  Mesela japon yapıştırıcısı ve karbonat yöntemi ile yapsam

Milliput epoxy ile kapatıp sonra bir güzel ince zımpara ile düzeltirseniz asla anlaşılmaz, zaten milliput kemik rengi oluyor donunca.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #132 : Mayıs 26, 2017, 07:12:57 ÖÖ »

bence çok riskli abi delik kalması. Gerçi benim hiç tecrüben yok delik kapatma konusunda belki parlak fikri olan tecrübeli birileri vardır. Abi İşlem yapmadan önce bende çamaşırsulu bir lehende 1 gün beklet bir fırçayla sil. Pislikler olursa iyi beyazlamaz. 3 seyansta baya beyazla abi. 10 saaten aşa tutma homejen yayılmasına dikkat et.

Tuşlar özellikle çok kirli. Onları temizlemek için bir kese veya çorabın içinde çamaşır makinasına atmayı düşünmüştüm. Çamaşır suyu falan aşındırıcı ya. Ama denedim zarar vermez on numara yöntem diyorsanız başka.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #133 : Mayıs 26, 2017, 07:17:24 ÖÖ »

Milliput epoxy ile kapatıp sonra bir güzel ince zımpara ile düzeltirseniz asla anlaşılmaz, zaten milliput kemik rengi oluyor donunca.

Teşekkürler epoxy ile ilk icraatım olacak o zaman. Yapı marketlerde bulunan birseymidir biraz aradım hep Amazon ve e bay sonuçları çıktı.
« Son Düzenleme: Mayıs 26, 2017, 07:20:44 ÖÖ Gönderen: cemkaan » Logged

wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #134 : Mayıs 26, 2017, 08:38:45 ÖÖ »

Koçtaş'da Bauhaus'da falan olması lazım. Şöyle bir şey;

http://urun.n11.com/diger/wert-5000-epoksi-yapistirici-seffaf-P163111434?cid=604001&gclid=CjwKEAjwgZrJBRDS38GH1Kv_vGYSJAD8j4DfaMS_yw6zggEn-GMy7412fhhmsxY-rSnM6Bp9J5Js4xoCp_Tw_wcB&gclsrc=aw.ds

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Sayfa: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: