Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımHidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 17   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000  (Okunma Sayısı 171142 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2011, 08:07:38 ÖÖ »

Hidrojen peroksit   Oryal hepsi bulunur 5 lt 10 lt vs vs
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2011, 11:58:15 ÖÖ »

Kimyasal deneylere başladık demek ki

Benim yöntemde Otomatik makina deterjanına, çamaşır suyu katmak...Nasıl bir kimyasal tepkime oluyor bilmiyorum ama ortaya ısı çıkıyor tuşları bu karışımın içine atıp temizliyordum. Ama Hidrojen Peroksit bilinen en iyi yöntem... UV ışınla birlikte temizlemenin ötesine geçiyor...

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2011, 16:52:09 ÖS »

cihazlar yolun sonuna yaklaşıyor anlaşılan

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2011, 11:53:04 ÖÖ »

Sanırım konularda bir karışma oldu. benim açtığım konu plastik üzerindeki sararma nasıl beyaz hala gelebilirdi. yoksa en ucuz bulaşık detarjanı ile bulaşık süngeri kullanarak herşeyi temizlemek mümkün. hidrojen peroksit ile çamaşır suyunu karıştırıp plastiğin üzerine sürmeninde pek bir anlamı yok. ben kaç gündür HP içinde tuş bekletiyorum biraz sararma açıldı ama UV lamba gibi kesinlikle olmuyor. eğer gerçekten sararmış plastiği beyazlatmak istiyorsanız HP sürüp UV lamba altında bekletmek tek çözüm. UV Lamba olmadan kesin çözüm almak imkansız. diğer arkadaşlarımızın yazdıkları sadece plastiğin üstünü temizler. Şunu yine belirtiyim hidrojen peroksit çok tehlikeli bir madde değil ama kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. en önemlisi UV lamba özellikle UVC ise  kesinlikle direkt lambaya bakılmamalı. kapalı  büyük kutu içinde yada bir şekilde ışığı kapatarak bu iş yapmalı.yapmak isteyenler bunlara çok dikkat etsin tabi çok zahmetli bir iş ama beyazlamayı görünce insan buna değermiş diyor. amiga 3000 in ön tarafını deniyorum 6 saatte bayağı plastiği kendi rengine getirdi bugünde yine devam ediyorum akşama doğru fotolarını koyabilirim. bendeki UV lamba biraz ufak o yüzden büyük parçalarda biraz sıkıntı oluyor daha büyük lambalı bir düzenek hazırlamak lazım.
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2011, 17:12:53 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2011, 12:14:12 ÖS »

defleppard dostum vallahi müthişsin Cok saygı duydum merakına benim A4000 bembeyaz suan ihtiyac yok ama ileride olur diye 1 koli HD siparisi verdim , ne olur ne olmaz Yanlız cidden tebrik ediyorum seni. 

A 500 HD8+ GVP
longbow75
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 05, 2011, 07:18:59 ÖÖ »

Sanırım konularda bir karışma oldu. benim açtığım konu plastik üzerindeki sararma nasıl beyaz hala gelebilirdi. yoksa en ucuz bulaşık detarjanı ile bulaşık süngeri kullanarak herşeyi temizlemek mümkün. hidrojen peroksit ile çamaşır suyunu karıştırıp plastiğin üzerine sürmeninde pek bir anlamı yok. ben kaç gündür HP içinde tuş bekletiyorum biraz sararma açıldı ama UV lamba gibi kesinlikle olmuyor. eğer gerçekten sararmış plastiği beyazlatmak istiyorsanız HP sürüp UV lamba altında bekletmek tek çözüm. UV Lamba olmadan kesin çözüm almak imkansız. diğer arkadaşlarımızın yazdıkları sadece plastiğin üstünü temizler. Şunu yine belirtiyim hidrojen peroksit çok tehlikeli bir madde değil ama kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyor. en önemlisi UV lamba özellikle UVC ise  kesinlikle direkt lambaya bakılmamalı. kapalı  büyük kutu içinde yada bir şekilde ışığı kapatarak bu iş yapmalı.yapmak isteyenler bunlara çok dikkat etsin tabi çok zahmetli bir iş ama beyazlamayı görünce insan buna değermiş diyor. amiga 3000 in ön tarafını deniyorum 6 saatte bayağı plastiği kendi rengine getirdi bugünde yine devam ediyorum akşama doğru fotolarını koyabilirim. bendeki UV lamba biraz ufak o yüzden büyük parçalarda biraz sıkıntı oluyor daha büyük lambalı bir düzenek hazırlamak lazım.

Hidrojen peroksit ile UV = Hidrojen peroksit + camasir suyu.
Her iki reaksiyonda hidroksil radikali dedigimiz cok kuvvetli bir oksidasyon elemani cikarir senin temizleme yada beyazlatma dedigin olay budur. Eger UV lamba kullanirsan suyun icinde bromin iyonunu bromata cevirirsin, bromat da yuzey reaksiyonu ile plastige yapisir. Arti UV lambada cok dikkatli olman lazim kirildimi ki kolay kirilir bircok riski var. Haydi kolay gelsin.

Commodore Forever!
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Nisan 05, 2011, 15:01:26 ÖS »

Longbow75; Başta şunu yazıyım ben kimyager değilim çok ayrıntılı da bu işleri bilmiyorum. Ama şunu belirtiyim çamaşır suyu sodyum hipoklorit dir. içinde klorin varmıdır onuda bilmiyorum. önceki mesajında yazdığın klorin de nedir tam bilmiyorum. Sen yazınca bunuda denemek istedim ve 2 saat tuşları HP + çamaşır suyu içinde beklettim sonuç değişen hiçbirşey olmadı sararma olduğu gibi duruyor. zaten ben HP içinde 1 gün bekletince biraz sararma açılmıştı. yani kusra bakma ama yazdıklarının hiçbir anlamıda yok. Bu UV + HP işinide bulan ben değilim Alman bi kimyager bulmuş. eğer HP + çamaşır suyu olayından netice çıksa idi o almanda bunu rahatlıkla bulur uygulardı UV lamba işine hiç gerek kalmazdı. UV lambaların tehlikeli olduğunuda yazmıştım. Uv lamba ile beyazlama nasıl oluyor onun tam ayrıntılı açıklamasını bilmiyorum ama netice alındığı kesin. Bu işleride test edip ona göre sonuçlar yazmak daha doğru olacaktır...
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2011, 17:12:30 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 08, 2011, 17:16:08 ÖS »

Amiga 3000 Foto

* eskifoto.JPG (128.02 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 2452 kez.)

* yeni_foto.JPG (141.7 KB, 1024x768 - Görüntüleme: 2745 kez.)
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2011, 17:21:56 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Nisan 08, 2011, 18:51:57 ÖS »

Yoruma pek yer kalmamış...

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Nisan 08, 2011, 19:33:00 ÖS »

gerçekten çok başarılı

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 08, 2011, 20:41:26 ÖS »

Gerçekten çok etkilendim. Arkadaşlar bu hayatta gördüğüm en steril a3000, rahatlıkla amaliyathaneye sokabilirsiniz, amiga firmasını kuran doktorlar bunu görse şok geçirirdi, tabiki uv lamba sayesinde
Bu arada klorin ve klor türevlerinin 1. dünya savaşında kimyasal silah olarak kullanıldığını da hatırlatmak isterim

MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 08, 2011, 20:47:22 ÖS »

İnanılır gibi degil , bu 3000 i canlı olarak gördüm ve şuan da böyle olması inanılmaz. Tebrikler

A 500 HD8+ GVP
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Nisan 11, 2011, 13:46:30 ÖS »

Elimden geleni yapmaya çalıştım. eğer güzel bir düzenek kurulabilirse çok iyi sonuçlarda almak mümkün ve neticede ortada. hidrojen peroksit + çamaşır suyu olayını kesinlikle denemeyin birde buna oxi filan eklerseniz plastiği eritiyor.
http://retr0bright.wikispaces.com/Retr0Bright+Gel
Bu linkte her yöntem ayrıntılı anlatılmış. jel olayınıda denedim çok güzel büyük parçalar için. burdakilere göre uygulama yapabilirsiniz. uv lamba şart yada güneş ışığı. normalde güneş ışığıda uvb oluyor uvb lamba kullanabilirsiniz. uv lambaların uvc si çok tehlikelidir. hidrojen peroksit le ve karışımlarla uğraşırkende eldiven kullanın hiçbirşey olmuyor. sağolun arkadaşlar.

Amiga Repair Service
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Nisan 11, 2011, 14:12:54 ÖS »

Baba büyüksün...

Alper
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2011, 15:36:09 ÖS »

yakında satışa sunulabilir