Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımHidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000  (Okunma Sayısı 171151 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Mayıs 03, 2011, 09:55:59 ÖÖ »

Hidrojen Peroksit fiyatları altın fiyatlarını geçecek sonunda keşke sonuçları yakında görebilseniz gerçekten çok farklı oluyor 1200 sıfır gibi oldu diyebilirim bende bu kadar beklemiyordum açıkcası. HP ile ilgili bir detayda belirtiyim. tuşları bir kutu içinde ara ara hp sürüp UV altında beklettikten sonra bayağı bir beyazlama oluyor. en son hafiften bir sarılık kalıyor. tuşlara hp sürüp üstüne sıcak suyla karıştırılmış oxi özelliği olan deterjan döküyorum. o anda köpürme oluyor o çok hafis sarılık ta yok oluyor sanırım HP nin plastik üzerinden ayırdığı sarılık oluyor. o zaman bembeyaz oluyor. tuşlarıda bulaşık süngeriyle silip suyla yıkıyorum. sonuç süper  Kahkaha
« Son Düzenleme: Mayıs 04, 2011, 09:58:02 ÖÖ Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #46 : Mayıs 06, 2011, 02:11:20 ÖÖ »

bu hidrojen peroksiti bir arkadaşım bana getirecek, kendisi kimya makineleri (kazanlar, bu kazanları temizleme makineleri ve kullanılabilir malzemeleri vb.) - malzemeleri işi yapıyor ve kullanım alanının düşündüğümüzden çoook daha fazla olduğunu söyledi bana.  bildiğimiz tuz ruhu, oksijenli su, bir çok temizlik maddesinin içinde belirli oranlarda kullanıldığını ve %30-35 derişimde litresinin kendisine 3-4 TL gibi fiyatlarla geldiğini söyledi.  ne derece doğrudur ne derece yalandır bilmiyorum ama çok fazla kullanmayı düşünecek arkadaşlar biraz fiyat araştırması yapsın derim.  tabii ki 3-5 güzel cihazı daha da güzel yapmak için aklımızdan geçen para çok daha fazla ama biraz da enayi yerine konmayalım.  tabii ki parakende fiyatları konusunda da hiçbir fikrim yok. 

peki defleppard; msn de seninle şu UV muhabbetini konuşmuştuk.  UV yi nasıl edinicez ve hangi modelleri mevcut, önerilerin neler?.  kısa bir bahsetmiştin bana ama kulağımın bir yerinden girdi bir yerinden çıktı (kahrolası kafam şu sıra çok meşgul, dün ne yediğimi hatırlamıyorum, bunadım Kahkaha )

ayrıca başarılı proje ve denemelerinin devamını dilerim!

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
MagicAmiga
Deneyimli

O n L y A m i g A

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Mayıs 06, 2011, 15:32:00 ÖS »

defleppard keşke şu işlemleri resimlesen, anlatsan tam olarak bastan sona , oxi sine kadar nasıl kullandıgını malzemeleri nasıl sürdügünü vs vs yi resimlesen  

A 500 HD8+ GVP
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #48 : Mayıs 16, 2012, 22:20:07 ÖS »

çok açıklayıcı bir yazı olmuş, resimler de bu temizlik işleminin işe yaradığının kanıtı, bu temizlik işlemini ben de deneyeceğim.

@defleppard
msn adresini rica etsem özelden yollar mısın? temizlik işlemi sırasında sana danışmak isterim, eğer bir mahsuru yoksa

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #49 : Mayıs 16, 2012, 23:27:27 ÖS »

@cydonian
Gerekli açıklamaların burda mevcut olduğunu düşünüyorum. Aslında olay çok basit. Kısaca tekrar açıklıyim. burdaki temel olanlar uv lamba ve hidrojen peroksit. uv lamba altında sararmış plastikleri ara ara hp sürerek beyazlatıyorsun. uv lamba yerine açık alanda güneşte etkili olabilir tabi hp sürmek şart. Dikkat edilmesi gereken hp kullanırken eldiven takmak solumamak ve uv lambaya bakmamak. bunun dışında sorun olacak bir durum yoktur. Beyazlama olayı kesin oluyor...

Amiga Repair Service
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #50 : Mayıs 17, 2012, 10:09:22 ÖÖ »

@defleppard
uv lamba genelde petshop'larda satılıyor, en uygun fiyatlı şu ikisini bulabildim. hangisini alayım bilemedim? ya da senin tavsiye edeceğin daha uygun fiyatlı bir lamba var mı? nereden alayım?

http://www.hobimmarket.com/Sylvania-Reptistar-UV-6-Surungen-Lambasi-23w,PR-474.html

http://www.petburada.com/?urun-21503-Trixie-Gun-Isigi-Compact-6-0-UV-B-Lamba-23-W.html
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2012, 10:44:48 ÖÖ Gönderen: Cydonian » Logged

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #51 : Mayıs 17, 2012, 10:55:03 ÖÖ »

Yaz geldi doğal uv lamba güneşi kullanabilirsin eğer yerin müsait ise. uv-b olması gerekiyor bunlarla olabilir ama floresan tipinde uzun bulabilirsen daha iyi olabilir. ben eprom silicinin gerçek uv-b lambası ile yapmıştım o ufak ama etkili birşeydi. uzun floresan lambayı bir düzenek içine monte edip etrafını  kapatıp en iyi sonuç alınabilir. uzun floresan ben bulamadım ama varmış istanbul ankara gibi yerlerde malum fiyatları da pahalı oluyor...

Amiga Repair Service
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #52 : Mayıs 17, 2012, 12:05:13 ÖS »

peki hidrojen peroksit çözeltisinin konsantrasyonu ne olmalı? eczanede satılan "oksijenli su" (%3 H2O2 içereni) alsam yeterli olur mu? daha derişik olanı nerede satılır?
« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2012, 12:07:23 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #53 : Mayıs 17, 2012, 12:33:18 ÖS »

oksijenli su ile hiç birşey olmaz. yüzde 40-50 civarı olmalı. kimya ile ilgili yerlerde satılıyor. ben izmirden almıştım firmanın isminide unuttum...

Amiga Repair Service
Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #54 : Mayıs 17, 2012, 13:08:04 ÖS »

@defleppard
ben de öyle tahmin etmiştim zaten

%50 derişik olan hidrojen peroksit solüsyonu da buldum
http://www.laboratuvar.com.tr/kimyasal-malzemeler-laboratuvar-kimyasallari-tekkim-hidrojen-peroksit-50-lt-p-2202.html?sid=d6baf19cf6c4543d2e01f1f8c992238a

daha sonra da şu adreste tarif edildiği gibi jel versiyonunu da yapıp deneyeceğim, foruma bu konuyu açtığın için teşekkürler.
http://retr0bright.wikispaces.com/Retr0Bright+Gel

Temizleme jeli için gerekli malzemeler ve malzemeleri bulabileceğiniz adresler:
1- Hidrojen peroksit ( 30% derişiklikte, üstte linkini verdim)
2- Xanthan Gum (kıvam koyulaştırıcı)
http://www.kimyasalfiyatlari.com/index.asp?git=k&id=4&sayfa=2
3- Gliserin
http://www.kimyasalfiyatlari.com/index.asp?git=d&d=gliserin&id=19
4- Oxi çamaşır temizleyici
http://www.basketim.com/urunlerimiz.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=37625&category_id=25

Herkese iyi temizlikler!
 Kahkaha

« Son Düzenleme: Mayıs 17, 2012, 13:19:23 ÖS Gönderen: Cydonian » Logged

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #55 : Mayıs 17, 2012, 13:14:57 ÖS »

yüzde 50 olur burdan alabilirsin. tam sitesini bulmuşsun burda her türlü bilgi mevcut kolay gelsin...

Amiga Repair Service
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #56 : Ağustos 20, 2013, 15:57:59 ÖS »

Bu Uv Lamba Konusunu Ben Denedim ve hidrojen proksit ancak bu ikiside çok çok sağlığa zarlı kulanmayı düşünüceklerin bu durumu mutlaka göz önüne almaları lazım ben bu uv ışığın zararrrrlarını bilmediğimden gözlerim rahatsızlandı bi gece uyuyamadım gözümün ağrısından şu anda gözlerim kan topladı özetle toplasan 10 dakka bakmadım ışığa bunlar oldu.

Diğer konu hidrojen proksit Buharı dahi zaralı olduğu söyleniyor kapalı mekanarda kulanmamak lazım her 2 side.

Her 2 side iş güvenlik malzemeleri olmadan ve uygun ortam olmadan kulanmak çok tehlikeli.

uv lamba aldım bilmiyorum göze zararlıdır diye satan yer uyarmadı bile bu zarlıdır diye .

Bu İşi Yapmayı Düşünenler benim durumuma Düşebilirler Diye yazıyım Dedim Tehlikeli Bir İş İnsanın Sağlığı İle Amiganın Beyazlığı Yada Sarılığı Boy Ölçüşemez Bence Sağlık En Önemlisi Yazan Yazıların Tamamını Okumamamıştım Ancak Benim Gibi Açıkca Zaralıdır yazan Oldumu Acaba ?

Uv Lamba Gözlerinize Ciddi Zarar Verebilir hidrojen proksit Cildinize Teması Halinde Cildinize Buharını Solumanız halinde Ciğerinize Zarar Verebilir Dikkat
« Son Düzenleme: Ağustos 20, 2013, 20:16:58 ÖS Gönderen: ibrahim » Logged
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #57 : Ağustos 20, 2013, 16:47:28 ÖS »

Evet UV lambayı küçümsememek gerekiyor. Bir arkadaşım da lambanın muhafazasını söküp yüzünü yakmıştı 5 dakikada.

Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #58 : Ağustos 20, 2013, 21:32:14 ÖS »

hidrojen peroksit ve UV lamba işini çok denemiş biri olarak nasıl olduda gözlerine zarar verebildin anlamadım. uvb bildiğimiz epromlarda silici olarak kullanılan lambalardır. ve ben istemedende olsa gözle bu lambaya çok sefer baktım ve kesinlikle hiçbirşey olmadı tabiki çok uzun süreli bakmamak gerekir. uvC lambalar zaten piyasa buluncak şeyler değil  2-3 dakika içinde insanın gözlerine çok zarar verebilir ama bu lambanın temin edilebilceğinide düşünmüyorum. HP ise kaç defa elime bulaştı ama bol su ile yıkayınca hafif bir yanma hissi dışında kesinlikle bir sorun olmadı. sanırım ibrahim arkadaş uv lambaya bayağı bakıp elinide HP ile yıkamış olmalı. bir kere kesinlikle solunumla ilgili bir sorun yok. ve şurasıda kesin HP yi çok defa soludum ve kesinlikle bir şey olmadı bildiğimiz  çamaşır suyu bile  HP den kat kat solunum olarak zararlıdır..

Amiga Repair Service
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Ağustos 21, 2013, 18:48:09 ÖS »

hidrojen peroksit ve UV lamba işini çok denemiş biri olarak nasıl olduda gözlerine zarar verebildin anlamadım. uvb bildiğimiz epromlarda silici olarak kullanılan lambalardır. ve ben istemedende olsa gözle bu lambaya çok sefer baktım ve kesinlikle hiçbirşey olmadı tabiki çok uzun süreli bakmamak gerekir. uvC lambalar zaten piyasa buluncak şeyler değil  2-3 dakika içinde insanın gözlerine çok zarar verebilir ama bu lambanın temin edilebilceğinide düşünmüyorum. HP ise kaç defa elime bulaştı ama bol su ile yıkayınca hafif bir yanma hissi dışında kesinlikle bir sorun olmadı. sanırım ibrahim arkadaş uv lambaya bayağı bakıp elinide HP ile yıkamış olmalı. bir kere kesinlikle solunumla ilgili bir sorun yok. ve şurasıda kesin HP yi çok defa soludum ve kesinlikle bir şey olmadı bildiğimiz  çamaşır suyu bile  HP den kat kat solunum olarak zararlıdır..

Yani bunları Ben uydurdum Diyorsun Komik Bi durum uv Işınları ile ilgili İnternette Biraz Arştırma yapınız.

Hidrojen Proksit üzerine İnternetten Araştırma Yapınız

Her ikisindede Dediğimin Doğru olduğunu Gösteren Kanıtlar bulucaksınız Işığa toplamda 10 dakika Kadar ancak bakmışımdır.

elimle teması az bir Miktar oldu Ama Canımı yaktı Derimi kaldırmadı ama İnternneten araştırı iseniz Derinizi Kaldırıcak Kadar zarar Da Verebiliyor Hidrojen Proksit Ve Kokusu Buharı İçinde Ciğerlere Zarar verebiliceği yazıyor araştırmadan Lütfen Yorum Yapıp İnsanları Yanlış Yönlendirmeyin Sağlıktan Daha Önemli Bir Şey Yok Kesinlikle yanlış Yönlendirmeyin İnsanları Bu Işıkta Hidrojen Proksitte Yanlış Kulanımla Bir insan Kör Olabilir Hatta Ölebilir Bile Bundan Mesul olursunuz araştırmadan Yanlış Yanlış Şeyler yazmayınız Vebalı Boynunuza Düşer Haberiniz Olsun.
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: