Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımHidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Hidrojen Peroksit Farkı Amiga 3000  (Okunma Sayısı 171152 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #60 : Ağustos 21, 2013, 19:20:13 ÖS »

benim herhangi bir araştırma yapmama gerek çünkü kaç ay bunlarla uğraştım gerekli dikkati gösterdikten sonra kesinlikle sorun olacak bir durum yok asıl siz insanları yalnış yönlendiriyorsunuz. gerek HP gerekse UV lambalar hakkında bayağı bilgim var ve bizzat kendim zaten testini yapmış biriyim. kaç dk uv ye bakmışımdır elime kaç defa HP bulaşmıştır ve sorun teşkil edecek bir durum olmadı. lambaya direkt dakikalarca bakmadığınız ve buna göre bir düzenek kurduğunuz sürece vede hp içinde eldiven kullanılabilir olduki bulaşma olması durumundada yapmanız gerek bol su ile yıkamak az bir yanma hissi dışında bir sorunda yok. kaç ay bunlarla uğraşmış biri olarak bunu yazıyorum.

Amiga Repair Service
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #61 : Ağustos 21, 2013, 19:35:06 ÖS »

benim herhangi bir araştırma yapmama gerek çünkü kaç ay bunlarla uğraştım gerekli dikkati gösterdikten sonra kesinlikle sorun olacak bir durum yok asıl siz insanları yalnış yönlendiriyorsunuz. gerek HP gerekse UV lambalar hakkında bayağı bilgim var ve bizzat kendim zaten testini yapmış biriyim. kaç dk uv ye bakmışımdır elime kaç defa HP bulaşmıştır ve sorun teşkil edecek bir durum olmadı. lambaya direkt dakikalarca bakmadığınız ve buna göre bir düzenek kurduğunuz sürece vede hp içinde eldiven kullanılabilir olduki bulaşma olması durumundada yapmanız gerek bol su ile yıkamak az bir yanma hissi dışında bir sorunda yok. kaç ay bunlarla uğraşmış biri olarak bunu yazıyorum.

Bak Sayın arkadaşım Hala Araştırma Yapmama Gerek Yok Diyorsun  Ben Sana Diyorumki Gözlerim Zarar Gördü Gece Sabaha Kadar Ağrısından Uyuyamadım kan topladı Hatta Bi aralar Allahıma dua Ettim Kör Olmıyım Diye O derece Etkilendim Kör Olucam diye Korktuğumuda Koy Bi yana Yani Hala daha Gözlerim iyileşmedi Sence Ben Buraya Neden Bunları Yazıyorum Gözlerim Bu Hale Gelince araştırdım Neden Böyle oldum Diye Araştırmam sonucunda
1- Uv lambanın Gözlerde iritasyona Yani Akıntıya Neden Olabilicek Derece Zararlı Ve Gözlerde Katarakt Oluşmasına Sebeiyet Verebilir diye Okudum

2- Hidrojen Proksit Cildinize Zarar verebilir

3- Hidrojen Proksit Kokusu Buharı  Dumanı Ne dersen de Ciğerlerine Zarar verebilir Kokusunu alır almaz Ölürsün yazmammışlar dikatini Çekerim Ciğerlerin Zarar Görebilir Diye yazılmış.

Ben Burdan Şunu Çıkartıyorum Hidrojen Proksit + uv Lamba korunma Elbiseleri + Uv Işın Korunma Gözlüğü Olmadan Ve Havalandırmalı Bir Yer Olmadan Kulanmak Kulanan Kişinin Kör Olmasına Derisinin Yanmış Gibi su Toplamasına Hatta Hidrojen Proksitin Ciğerlerine Aşırı Zarar vermesi Neticesinde Ölümüne Dahi Sebeb olabilir Hatta Belki Çok Muhatab Oldum Diyorsun Senin Ciğerlerin Bile Zarar Görmüş olabilir Bu Konuyu Hafife Alma Araştır  Ne Kadar zararlı Olduğunu Görüceksin .

Ben Kimseye Kulanmayın Demiyorum İlla Kulanılıcaksa Uygun Tedbirler alınarak kualnın Diyorum Bana Bi Şey Olmaz Diyip Bu Zararlarını Bilmeden Dikkatsizce Kulanmak Kulanan Kişinin Sağlığını Bozabilir Hatta Ölümüne Bile Neden Olabilir araştırmadan Cevap yazma Lütfen Yanlış Yönlendirme İnsanları Dikkatsiz Kulanım Zararlı Hemde Çok Zararlı Amigayı Bende Severim Hatta Çok severim Gençlik yıllarımın En Deli dolu olduğum Zamanların Bilgisayarı İdi Ama asla Ve Asla Sağlığımdan Daha Önemli Değil.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #62 : Ağustos 21, 2013, 19:41:16 ÖS »

Arkadaşlar Hidrojen Peroksit gayet tehlikelidir ve dikkat edilmesi gerekir,kapalı yerlerde bu işlemlerin yapılmaması ve direkt solunulmaması gerekir.Aşağıdaki adresten indirebileceğiniz pdf dosya'dan özellikleri ve tehlikesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

http://www.tekkim.com.tr/lib_g_sertifika/87.PDF
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #63 : Ağustos 21, 2013, 19:54:05 ÖS »

Arkadaşlar Hidrojen Peroksit gayet tehlikelidir ve dikkat edilmesi gerekir,kapalı yerlerde bu işlemlerin yapılmaması ve direkt solunulmaması gerekir.Aşağıdaki adresten indirebileceğiniz pdf dosya'dan özellikleri ve tehlikesi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

http://www.tekkim.com.tr/lib_g_sertifika/87.PDF

Burda yazanlardan Zarar vermez Diye anlayan Varsa Ben Yanlışım Ama Gayet Zararlı O;lduğu Net bir Şekilde anlaşılıyor
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Ağustos 21, 2013, 20:01:54 ÖS »

arkadaş sizde anlama kıtlığımı var ben bunu kaç senedir deniyorum ve hala HP kullanıyorumuv lamba ile uğraşıyorum. ben size zararı olmazda demiyorum lambaya uzun süreli bakma ve HP kulllanırken eline eldive giy daha başka kesinlikle bir sorunu yok diyorum siz bana hala şu sitede yok şurda şöyle yazıyor diyorsunuz. senin dediğin elbise ile bakılan UVC lambadır bunları normal bir yerde bulup almanda imkansızdır. HP ye gelirsen normal çamaşır suyu kesinlikle HP den soluma olarak daha zararlıdır denemesini şimdi yaptım doğru düzgün kokusu bile yok daha hiç birşeyden haberiniz bile yok bilip bilmeden konuşuyorsunuz..

Amiga Repair Service
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #65 : Ağustos 21, 2013, 20:17:51 ÖS »

Arkadaşım rica etsem üslubuna dikkat edermisin,allaha şükürler olsun bu forumdaki hiç bir insanın anlama kıtlığı yok.Bizler sadece Hidrojen Peroksit'in tehlikeli olduğunu ve dikkatli kullanılması gerektiğini, solunulmaması gerektiğini söylüyoruz ve bu maddenin tehlikeli olduğunun belgesini gösteriyoruz.Sense ben senelerdir kullanıyorum  ve tehlikeli değildir diyorsun.Demek ki bu tehlikelidir diyen yazan raporlar geçersiz ve raporları yazan insanlarında hiç birşeyden haberleri bile yok bilip bilmeden konuşup rapor yazıyorlar..
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2013, 20:23:40 ÖS Gönderen: byeni » Logged
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #66 : Ağustos 21, 2013, 20:21:10 ÖS »

arkadaş sizde anlama kıtlığımı var ben bunu kaç senedir deniyorum ve hala HP kullanıyorumuv lamba ile uğraşıyorum. ben size zararı olmazda demiyorum lambaya uzun süreli bakma ve HP kulllanırken eline eldive giy daha başka kesinlikle bir sorunu yok diyorum siz bana hala şu sitede yok şurda şöyle yazıyor diyorsunuz. senin dediğin elbise ile bakılan UVC lambadır bunları normal bir yerde bulup almanda imkansızdır. HP ye gelirsen normal çamaşır suyu kesinlikle HP den soluma olarak daha zararlıdır denemesini şimdi yaptım doğru düzgün kokusu bile yok daha hiç birşeyden haberiniz bile yok bilip bilmeden konuşuyorsunuz..

Sen Varya Tanıdığım Nadir İnsanlardan Birisin Dik Kafalılık Açısından Arkadaş Bilim Adamlarından Dahamı İyi Biliyorsun Gözlerimin ağrısından Sabaha Kadar uyuyamadım Hala Kanlı Kanlı Gözlerim 3 günü Buldu Sen neyden Bahsediyorsun Ya Gerçekten Çok Çok Dik Kafalı Bir İnsansın  Umarım Sağlığınla İlgili Bir sorun yaşamazsın Gelecekte allah Sana Kolaylık Versin Canının İstediğini Yapabilirsin  yada Düşünebilirsin Ancak Bunun zararını Ben Gördüm Gözlerimde  Ve Bilimsel Olrak Her yerde Diyorki Hidrojen Proksit zararlıdır Uv Lamba Zarlıdır Ve uv lambadan Ben Zarar Gördüm Sende Diyorsun Ben Her Zaman Kulanıyorum Zarar Görmedim Sen Zarar Görmedin Diye Başkalarıda Zarar Görmez Diye Bi Kanunmu Var Bilim adamlarından Bunu Üretip Satanlardan Dahamı İyi Biliyorsunda Hala İddada Bulunuyorsun Ne Kadar Acaipsin Yahu
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Ağustos 21, 2013, 20:31:43 ÖS »

ibrahim defleppard'ın yazdıklarının bir kısmı gözünden kaçmış olmalı. Uv lambaya uzun süreli bakma ve hidrojen peroksit kullanırken eldiven giy. Hidrojen peroksite temas edersende elini bol suyla yıka diyor.

Sanıyorum forumda çok fazla geçmişin yok. defleppard daha önceleri uv lamba ve hidrojen peroksit ile ilgili çalışmalarını paylaşmış ve gerekli uyarıları o paylaşımlarında fazlasıyla yapmıştı.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Ağustos 21, 2013, 20:33:08 ÖS »

defleppard arkadaşımın yazdığı yazıyı dikkatli okumanızı tavsiye ederim... Ürün zararlı değildir demiyor... Uv ışığa uzun süre bakmayın ve Hp içinde eldiven kullanın diyor...

Hemen hemen her kimyasalın insan tenine zaten zararı vardır... Eldiveni takar tedbirinizi alırsınız Solunumu tehlikeliyse bi maske takarsınız.

İnsanlar burada bir çok alet'le de yapılan işlerini paylaşıyor... Bu işlerle uğraşan kişiler tehlikelerini Ögrenmek ve tedbirlerini almak zorundalar. O zaman testereyi kaçırıp elini kesende daha önce form'da ahşapla uğraşanları suçlasın. Lütfen makul olun

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #69 : Ağustos 21, 2013, 20:43:28 ÖS »

ibrahim defleppard'ın yazdıklarının bir kısmı gözünden kaçmış olmalı. Uv lambaya uzun süreli bakma ve hidrojen peroksit kullanırken eldiven giy. Hidrojen peroksite temas edersende elini bol suyla yıka diyor.

Sanıyorum forumda çok fazla geçmişin yok. defleppard daha önceleri uv lamba ve hidrojen peroksit ile ilgili çalışmalarını paylaşmış ve gerekli uyarıları o paylaşımlarında fazlasıyla yapmıştı.

Sanırım Yeterince Okumuşum Çünkü Eldiven Giy Diye Bir yazı okudum  Bi yerlerde Burada Lambaya Direk Bakma Konusunu Görmedim Kaçırmış olabilirim Bir İddam Yok Ancak Yaşadığım Sağlık sorununu Göz Önüne Alırsak Satan adamın uyarmaması ( Lambanın Üzerinde  İngilice yazıyormuş Gözde Vede Deride iritasyona Sebeb olur diye Ama Çok ufak Büyüteçle Dikkatli Bakınca Gördüm) yurt dışındaki Sitelerin Yeterince uyarmaması Ve burayada göz Atmıştım burdada Uyarılmaması Sebebi İle Gözlerim bu hale Geldi Keza Bu Derece zarar Verebiliceğini tahmin Bile edemezdim .

2 inci Bir konu Benim Kimse yapmasın Diye Bir iddam Veya Çağrım Yok Ancak Sağlık Konusunda Uyulması Gerekenlere Dikkat Çekmek İstiyorum Keza Benim Başıma Gelenler Kimsenin Başına Gelmesin İstiyorum Bunun İçinde Gerekli uyarıları Yazıyorum Buraya Okursanbız Şayet Bunda Yanlış Yada Mualif olunucak Bi durum yok Ama Arkadaş Özellikle Çıkıyor Ve Diyorki Ben Bayadır Kulanıyorum Ve Bi Zarar Görmedim Yni Zararsıdır Demeye Getiriyor Bakın yukarda Arkadaşlşımız Bilimsel Belge Gösteriyor OKumadan Cevap yazıyor Sadece kendinbe Zararı Olsa Muhatab Bile olmam Bu Konuyu Okuyan Başka İnsanları Korumak Niyetindeyim Başka Bi amacımda Yok Yoksa Arkadaş Haklı yada Ben haklıyım Bi Önemi yok  Kendisi istediğini yapabilir ama Konuyu Okuyanları yanlış Yönlendirmesi Çok Çok Yanlış Bence En Azından Yurt dışı Sitelerden okuyup Kaçırdığım Uyarıları Burda Okusaydım Gözlerim Bu durumda olmazdı Farz Edinki Ben Çok Çok salak Bir İnsan Olabilirim Kör dahi olabilirdim Allah korusun Bir Başkasıda Bu Siteden Yada başka Siteden Okuduğu İşlemi Yaparken Kör Olabilir Yada Ölebilir Çok Ciddi Bir konu Bence Ve Bilimsel Bir Gerçek Bunların Zararlı Olduğu Zararlı Değilmiş Gibi yazılar Yazmak Başka İnsanları Yanıltıp Onlarında zarar Görmesine Sebeb Olucaktır.

Sağlıcakla Kalın.
toddler
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Ağustos 21, 2013, 20:47:09 ÖS »

Benim yazdığımı dikkatli okumamışsınız. İkinci paragrafı tekrar okumanızı öneririm.

C64|C|G|C128|1541U2
A500|A500+|Slim SDHxC|Gotek
A600|FuriaEC020 33MHz+FPU 40Mhz
A1200|BPPC|BVision|64MB Ram|3Com Eth.
A1200|ACA1230/56Mhz 64MB|IndivisionAGA MK2cr|RapidRoad USB|FastATA 1200 MK-V|Netgear MA401
Dingoo A320(OpenDingux)
Pandora(First Batch)
RaspberryPi 1-2-3
BananaPi/Pro
ibrahim
Ziyaretçi
« Yanıtla #71 : Ağustos 21, 2013, 20:49:07 ÖS »

Kim Ne yazarsa Yazssın Artık Cevap yazmıyıcam Saygılarımla Kolay Gelsin Kimse İle Daha tartışmaya Niyetim yok.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #72 : Ağustos 21, 2013, 20:56:37 ÖS »

İbrahim bey Cildiniz ve gözleriniz defleppard arkadaşın ki ne göre daha hassas olabilir yada başka birşey olmuş olabilir...

Kullanan arkadaşlar gerekli tedbirleri alacaklardır diye düşünüyorum. Yine de uyarılarınız için teşekkür ederiz. Karşılıklı tartışmaya dönüşmese Uslüp sertleşmese daha hoş olacaktı.

defleppard arkadaşımız oldukça eski bilgi ve tecrübelerine güvendiğimiz bir arkadaşımız umarım sizi de zaman içerisinde daha Doğru tanırız... Görüşmek dileğiyle...

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #73 : Ağustos 22, 2013, 11:01:11 ÖÖ »

Bu konuyu açan benim ama bu mevzuyu deniyen TR belki olabilir ama dünyada ilk deneyende ben değilim. konuyu açtığım zaman ki ilk yazdığım yorumda yazdıklarım belli aynen kopyeliyorum.
DİKKAT : Hidrojen Peroksit i kullanırken gözle temas ettirmeyin eldiven kullanın yüzde 50 yüksek oranlı bir maddedir. UV lambaların çok etkili göze zarar verenleride mevcuttur..
ben gayet üslübüma dikkat ediyorum ve bunu anlamanız için daha ne yapmak lazım onuda bilemiyorum.ibrahim beyin gözünde problem oluşmuş ya uv lambaya çok bakmış yada hp teması oluşmuş olabilir demekki bu işi yapmayı becerememiş benim bu konuyu dikkatli okuyup ona görede hareket etmiş olsa zaten böyle sıkıntılar yaşamazdı. HP i ben aldım bidonunu burnumla çektim solunma olarak devamlı bunu solumadığınız sürece bir sorunu yok tiner, çamaşır suyu. tuz ruhu  gibi maddeler bundan kat kat daha tehlikelidir bunuda test ettim daha ne yapıyim. ben bunu ilk denerken kimyager arkadaştan bilgide aldım eline bulaşırsa bol su ile yıkarsın sorun olmaz dedi hp yi içecek gibi solumadığın sürece solunma olayında zaten bir sıkıntı yok. tek sorun gözle temas etmemesi. ibrahim arkadaş bu konuyu becerememiş gerekli uyarılarada uymamış arkadaş sende sıkıntı oldu diye insanların hevesini kırmaya senin ne hakkın olabilir. senin yazdıklarını gören kesinlikle bunu denememeye bile kalkmaz. alman bir kimyager bu buluşu yapmış neden olayı fazla abartıp insanların bunu denemesine engel olmaya çalışıyorsun ben gerekli uyarıları zaten en başta denerken yaptım. dünyada bir sürü amatör insan denemiş gerekli önlemleri aldıktan sonra kesinlikle bir sorun teşkil etmez ben bunu anlatmaya çalışıyorum. benim uslübüm biraz sert olmuşolabilir ama burda kimseye hakaret etmedim arkadaş beni çok dik kafalı bulmuş, bende seni bu işi beceremeyen ve insanların yazdıklarını iyi idrak edemeyen biri olarak yorumluyorum.senin gibi insanlarla muhatap olacak da değilim..

Amiga Repair Service
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #74 : Ağustos 22, 2013, 20:27:45 ÖS »

Merhabalar,
Ben de bu zamana kadar bu yöntemi çok farklı kaynaklardan araştırmış biri olarak bişey eklemek istiyorum. Geniş yüzeylere sürülen jelimsi hidrojen peroksitin (yada hidreojen peroksitli maddenin)daha iyi donuç vermesi, kurumaması ve akmaması için, hatta buhardan gelecek zararıda önleyebilir az ölçüde , streç film gibi bi maddeyle sarılması tavsiye ediliyor.
Bu konuyu kestirmeden halletmek isteyen arkadaşlar, kuaföre gidin, oreal(yada muadilin,) alın ve direk yüzeye yayın. streç filmle sarın. Gün ışında 1 gün bekletin.

Kendim denemedim ama bu bilgileri aynen böylece aktardığım bir arkadaşın çalışması bence harfleri kapatmasına gerek yoktu ama :
http://nintendocu.com/forum/topic/1337

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: